Śląska Policja... czyli Polska drugą Anglią ?

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

druga Anglia

Postprzez Przemo z Ksawery 2006-11-04, 2:03 am

chodzimy na mecze (niektórzy od wielu lat) i nie pozwólmy na to żeby za wejście na stadion filmowały nas psy.nie mają prawa nas spisywać.jadąc na wyjazd ja mam prawo kupić sobie bilet i wejść na stadion obojętne czy to w Gdyni,Gdańsku,Janikowie,Zabierzowie czy Gliwicach albo innym Zabrzu(nie ważne która liga).wchodząc na stadion jakim prawem filmuje się moje dziecko???mające niecałe 2 latka. jeżeli nie dymię mam prawo być osobą anonimową.tym bardziej 2 letnie dziecko. pozdrawiam wszystkich fanów Zagłębia, Legii,Olimpii i BKS
Przemo z Ksawery

Postprzez Socio 2006-11-04, 11:41 am

Mylisz sie. policja podczas imprez masowych a taka jest mecz pilkarski ma prawo filmowac kazdego czy nam sie to podoba czy nie.
Socio

Re: druga Anglia

Postprzez Piotruś Pan 2006-11-04, 3:47 pm

Przemo z Ksawery napisał(a):chodzimy na mecze (niektórzy od wielu lat) i nie pozwólmy na to żeby za wejście na stadion filmowały nas psy.nie mają prawa nas spisywać.jadąc na wyjazd ja mam prawo kupić sobie bilet i wejść na stadion obojętne czy to w Gdyni,Gdańsku,Janikowie,Zabierzowie czy Gliwicach albo innym Zabrzu(nie ważne która liga).wchodząc na stadion jakim prawem filmuje się moje dziecko???mające niecałe 2 latka. jeżeli nie dymię mam prawo być osobą anonimową.tym bardziej 2 letnie dziecko. pozdrawiam wszystkich fanów Zagłębia, Legii,Olimpii i BKS

Przemo - opikietuj się !!! :idea:
Piotruś Pan

Postprzez Martii88 2006-11-07, 2:08 pm

Martii88
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez CharoN^ 2006-11-07, 2:58 pm

"...obezwładniająca napastników napięciem około 200 tys. wolt z wystrzeliwanymi kotwicami...".

no to pięknie, jakbym jakieś komiksy o walkach w kosmosie czytał :lol:.

a tak na poważnie, to tam na serio ma byc 200 tys. wolt...? :shock:
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Gość 2006-11-07, 3:02 pm

Taką bron psy w Czechach mają od ładnych paru lat żadna nowośc.
Gość

Postprzez Ader 2006-11-07, 4:38 pm

Ale naszym konkretnie korba odbije od tego :/
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez PTAQ84 2006-11-07, 9:50 pm

znając nadgorliwość pałkarzy to wcale nie takie zabawne..
PTAQ84
WOJKOWICE

re

Postprzez Qba 2006-11-07, 10:14 pm

CharoN^ napisał(a):"...obezwładniająca napastników napięciem około 200 tys. wolt z wystrzeliwanymi kotwicami...".

taa, tyle, ze tam jest male natezenie chyba.. a napiecie nic powaznego nie zrobi... moge sie mylic :) ale tak mi sie wydaje
Qba

Re: re

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-11-07, 10:26 pm

Qba napisał(a):
CharoN^ napisał(a):"...obezwładniająca napastników napięciem około 200 tys. wolt z wystrzeliwanymi kotwicami...".

taa, tyle, ze tam jest male natezenie chyba.. a napiecie nic powaznego nie zrobi... moge sie mylic :) ale tak mi sie wydaje

No to wypróbuj na sobie i daj znać :D
*FORUMDINHO*

Postprzez konradt 2006-11-07, 11:29 pm

No tak moze tam byc nawet milion wolt bo to nie napiecie zabija tylko prad (natezenie pradu) :) poza tym jesli to ten szit co go w stanach uzywaja to widzialem jego dzialanie. Nie ma na to mocnych....
konradt

Postprzez Martii88 2006-11-07, 11:53 pm

Polak to dziwne stworzenie ;)
Po nim niczego sie nie mozna spodziewac :D
Martii88
ULTRAS ZAGŁĘBIE

re

Postprzez Qba 2006-11-07, 11:55 pm

konradt napisał(a):No tak moze tam byc nawet milion wolt bo to nie napiecie zabija tylko prad (natezenie pradu) :) poza tym jesli to ten szit co go w stanach uzywaja to widzialem jego dzialanie. Nie ma na to mocnych....

a to tez nie jest chyba tak do konca, ze chodzi o sam prad. sprobuj kopnac konia napieciem 12 V - musi byc wystarczajaco duze napiecie, zeby natezenie "spelnialo swoja role", poza tym tez wszystko zalezy od czestotliwosci:) sorry za offtopic.

PS. te forumdinio, moze na tobie wyrpobujemy??
Qba

Postprzez Pasta 2006-11-08, 12:18 pm

Qba napisał(a):
konradt napisał(a):No tak moze tam byc nawet milion wolt bo to nie napiecie zabija tylko prad (natezenie pradu) :) poza tym jesli to ten szit co go w stanach uzywaja to widzialem jego dzialanie. Nie ma na to mocnych....

a to tez nie jest chyba tak do konca, ze chodzi o sam prad. sprobuj kopnac konia napieciem 12 V - musi byc wystarczajaco duze napiecie, zeby natezenie "spelnialo swoja role", poza tym tez wszystko zalezy od czestotliwosci:) sorry za offtopic.

Od częstotliwości to nic nie zależy bo takie zabawki są chyba na prąd stały a nie zmienny. A przy napięciu 12V za dużego natężenia mieć nie będziesz bo wtedy opór przewodnika musiałby być szalenie niski i jest to po prostu niemożliwe. Da się jednak zrobić na odwrót, tj przy dużym napięciu małe natężenie

Nie chciałem wychodzić na kujona ale to po prostu wiem, sorry za offa
Pasta

Postprzez Miłosz 2006-11-08, 1:33 pm

Pasta napisał(a):
Qba napisał(a):

Od częstotliwości to nic nie zależy bo takie zabawki są chyba na prąd stały a nie zmienny. A przy napięciu 12V za dużego natężenia mieć nie będziesz bo wtedy opór przewodnika musiałby być szalenie niski i jest to po prostu niemożliwe. Da się jednak zrobić na odwrót, tj przy dużym napięciu małe natężenie

Nie chciałem wychodzić na kujona ale to po prostu wiem, sorry za offa

taki mały offtopic

.... od razu widać gdzie studiujesz..kujonku :wink:
Miłosz
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice