Robią z nas faszystów!!

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

re

Postprzez Qba 2005-09-26, 4:36 pm

a gdzies ostatnio czytalem jak to Leszek Bubel z ziomalami wszedl na stadion Polonii Wa-wa i nawolywal do rasistowskich zachowan...

hmm ale do meritum: zuzyles troche klawiatury, a i tak mi na moje proste pytanie nie odpowiedziales..

Więc teksty o tolerancji zachowaj dla siebie. Bo w gruncie rzeczy tolerujecie tylko tych ktorzy mysla tak samo jak wy.

Nie, po pierwsze to mowiac "wy", nie bierz mnie pod uwage, bardzo prosze. a to kolega mi powie jak wyglada moj swiatopoglad/mentalnosc?? tzn. jak Ty mnie postrzegasz???

bardzo prosze o odpowiedz na to pytanie i na poprzednie

pozdrawiam
Qba

Postprzez Łobuziak 2005-09-26, 11:51 pm

Qba napisał(a):a gdzies ostatnio czytalem jak to Leszek Bubel z ziomalami wszedl na stadion Polonii Wa-wa i nawolywal do rasistowskich zachowan...

I co z tego? Pluralizm o który walczono jeszcze nie tak dawno, oznacza, że każdy ma prawo głosić to w co wierzy. Jeśli te wierzenia nie przypadają Ci do gustu, to nie musisz ich słuchać. Jeśli ktoś jednak uważa, że Goście mówią z sensem, ma możliwość się do nich przyłączyć.

Qba napisał(a):hmm ale do meritum: zuzyles troche klawiatury, a i tak mi na moje proste pytanie nie odpowiedziales..

Odpowiedziałem!
Łobuziak napisał(a):Propagowanie faszyzmu jest zakazane przez konstytucję RP. Nic mi nie wiadomo o tym, aby przeciwko Romanowi Giertych było prowadzone jakiekolwiek postępowanie z takich artykłów KK.

Skoro nie ma postępowania - to znaczy że nie było propagowania faszyzmu. Ja działań RG i MW nie pochwalam.

Qba napisał(a):
Więc teksty o tolerancji zachowaj dla siebie. Bo w gruncie rzeczy tolerujecie tylko tych ktorzy mysla tak samo jak wy.

Nie, po pierwsze to mowiac "wy", nie bierz mnie pod uwage,

Jak to k***a nie?! To Ty przywołałeś pojęcie tolerancji inaczej (czyli w sensie nietolerancji). Ja Ci pokazałem że niczym się o na nie różni od tolerancji na którą się różne dziwadła powołują.

Qba napisał(a):bardzo prosze. a to kolega mi powie jak wyglada moj swiatopoglad/mentalnosc?? tzn. jak Ty mnie postrzegasz???

Osoba poprawna politycznie. Wstawiasz teksty o tolerancji inaczej a najchętniej zakazałbyś ludziom wygłaszania ich pogłądów...czym więc różnisz się od faszystów?
Łobuziak

Postprzez Łobuziak 2005-09-26, 11:53 pm

Qba napisał(a):kazdy ma prawo do kibicowania (mowie to z bolem serca), nie rozumiem tylko jednej rzeczy - kiedys dziadkowie, ojcowie (inni krewni) gineli po to, azeby ktos teraz mogl zyc w WOLNEJ I NIEPODLEGLEJ POLSCE (!!!), a taki jeden z drugim walna sobie tatoo na rekach, ogola sie na lyso i glosza herezje(...)
nie pozdrawiam

Wolnej? Dla mnie wolność oznacza, że każdy może chodzić i głosić to w co wierzy. A Ty już na samym początku ograniczasz tą wolność do 'jedynie słusznych poglądów'.
Historia pokazała, że był już taki jeden którego też uważano za heretyka. Idzie jednak o to, że jest wielu ludzi dla którzyuwierzyli w głoszone przez niego herezje...a dla niektórych są sensem życia.
Pozatym, czemu wspominasz tylko o tych którzy golągłowe na łyso? Czemu pomijasz w swojej wypowiedzi tych, którzy noszą bluzy z sierpem i młotem cccp'y czy inne chegevary? Z przedstawicielami tejze ideologi takze toczylismy wojne o Niepodległą Ojczyzne. Czy dlatego że jesteś ich koleżkom?
Ostatnio edytowano 2005-09-26, 11:58 pm przez Łobuziak, łącznie edytowano 1 raz
Łobuziak

Postprzez Łobuziak 2005-09-26, 11:53 pm

Koliber.net napisał(a):"Wyborcza" obwieściła wielkim tytułem że powstaje koalicja przeciw tzw. Wszechpolakom (tj. Młodziezy Wszechpolskiej, nazywanej też pieszczotliwie Giertychjugend). O co chodzi?

Pod hasłem "zero tolerancji dla nietolerancji" powstała koalicja Pracowniczej Demokracji, Porozumienia Kobiet 8 Marca, stowarzyszenia Nigdy więcej, Unii Lewicy, Młodych Socjalistów i sztabu wyborczego prof. Marii Szyszkowskiej. Celem ich działań ma byc sprawienie, że Młodziez Wszechpolska przestanie być zapraszana na debaty polityczne jako równoprawny partner.

Konferencja prasowa Koalicji Przeciw Młodzieży Wszechpolskiej odbyła się wczoraj w warszawskim klubie Le Madame. Szef całego przedsięwzięcia, Maciej Wieczorkowski z Unii Lewicy, był uprzejmy wyrazić się tak: "Chcemy wyeliminować z debaty publicznej bojówki MW. Ich działalność to zamach na demokrację. (...) Trzeba informować opinię publiczną o faszystowskich akcjach tej organizacji." Pięknie!

Nie żywię najmniejszej sympatii do Młodziezy Wszechpolskiej. Ale próba usuwania kogoś z debaty publicznej tylko dlatego że ma skrajne poglądy obraca się przeciwko jakości tej debaty. Dlaczego niby wszyscy mieliby mieć identyczne poglądy?
W skrajnej sytuacji grozi nam sytuacja jak z jednej karykatury Kobylińskiego. Dwóch jegomościów rozmawia:
Pierwszy: "Tak".
Drugi: "Ależ jak najbardziej tak".
Podpis pod obrazkiem: "Dyskusja".

To działacze tejże Koalicji w moim przekonaniu dopuszczają się zamachu na demokrację.
http://www.koliber.net/index/index.php?action=show&object=article&id=3748
Łobuziak

re

Postprzez Qba 2005-09-27, 7:23 am

Łobuziak napisał(a):
Qba napisał(a):kazdy ma prawo do kibicowania (mowie to z bolem serca), nie rozumiem tylko jednej rzeczy - kiedys dziadkowie, ojcowie (inni krewni) gineli po to, azeby ktos teraz mogl zyc w WOLNEJ I NIEPODLEGLEJ POLSCE (!!!), a taki jeden z drugim walna sobie tatoo na rekach, ogola sie na lyso i glosza herezje(...)
nie pozdrawiam

Wolnej? Dla mnie wolność oznacza, że każdy może chodzić i głosić to w co wierzy. A Ty już na samym początku ograniczasz tą wolność do 'jedynie słusznych poglądów'.
Historia pokazała, że był już taki jeden którego też uważano za heretyka. Idzie jednak o to, że jest wielu ludzi dla którzyuwierzyli w głoszone przez niego herezje...a dla niektórych są sensem życia.
Pozatym, czemu wspominasz tylko o tych którzy golągłowe na łyso? Czemu pomijasz w swojej wypowiedzi tych, którzy noszą bluzy z sierpem i młotem cccp'y czy inne chegevary? Z przedstawicielami tejze ideologi takze toczylismy wojne o Niepodległą Ojczyzne. Czy dlatego że jesteś ich koleżkom?

jezeli takie rzeczy wypisujesz, to ja nie mam z Toba o czym rozmawiac, bo z "wami" nie ma sensu rozmawiac...
nie pozdrawiam

PS. do komunizmu do mi baaaardzo daleko, prawda Twari? :wink:
Qba

Re: re

Postprzez Łobuziak 2005-09-27, 7:46 am

Quba napisał(a):jezeli takie rzeczy wypisujesz, to ja nie mam z Toba o czym rozmawiac.

No jakie rzeczy? Chodzi o wolność, heretyka, czy to że masz kolesi noszących koszulke z che?

PS. Obstawiam że chodzi o heretyka ;) Bo z komunizmem, jak twierdzisz, nie masz nic wspólnego (ale nie dostrzegam byś potępiał chegevarowców :P ), natomiast tolerancja której tak pragniesz, dopuszcza (nawet z bólem w sercu) istnienie ludzi którzy mają zupełnie inne poglądy. Ale jak już pisałem - co innego mówisz, a co innego myślisz.
To teraz tylko napisz mi czy chodzi o heretyka czy nie? Bo bardzo, ale to bardzo mnie ciekawi co masz przeciwko niemu :)

Quba napisał(a):nie pozdrawiam

Przeżyje :)

Quba napisał(a):PS. do komunizmu do mi baaaardzo daleko, prawda Twari? :wink:

Hmm... może i tak... ale gospodarczo, choć i co do tego nie mam pewności :P
Łobuziak

re

Postprzez Qba 2005-09-27, 8:33 am

sluchaj, kultura wymaga, zebys wlozyl choc odrobine trudu i napisal moj nick poprawnie.

chodzi o ten fragment:

PS. koncowka -om, celownik, liczba mnoga - zapamietaj, moze chociaz Twoje pismo nie bedzie Cie kompromitowac.
Qba

Postprzez Siara 2005-09-27, 9:31 am

Dzieki Qba ze troszke mnie obroniles przed tym Lobuziakiem hii:) nie bylo mnie kilka dni wiec sam nie moglem. Lobuziak raz pisze ze faszyzm jest zabroniony konstytucja po to by za chwile napisac ze Bubel moze wchodzic na stadion ( ktory jest miejscem publicznym ) i moze namawiac do rasistowskich zachowan ( czy to nie jest propagowanie ? ) Ale moze Lobuziaki tak maja :wink:
PS
tak a propos tego ze na Giertycha nic nie ma. W tej chwili nic nie znalazlem, ale na wielu innych poslow i radnych z LPR owszem, wiec on pewnie tez nie jest bez zadnej winy, jesthonorowym prezesem MW wiec tak po prostu nim nie zostal.
Siara
Żółta kartka

Postprzez Siara 2005-09-27, 9:31 am

Acha dla chetnych chcialbym przypomniec ze manifestacja zgodnie z zapowiedziami odbedzie sie w srode ( jutro ) o godzinie 15 w sosnowcu, jest wyraznym sprzeciwem na zaistniale sytuacje w Naszym miescie, nie mozna pozwolic na to aby sie powtarzaly. Zapraszam, kto uwaza ze szal jest niepotrzebny nie musi go zabierac. pozdr!
Siara
Żółta kartka

Postprzez Tomaszek 2005-09-27, 10:15 am

Siara napisał(a):tak a propos tego ze na Giertycha nic nie ma. W tej chwili nic nie znalazlem, ale na wielu innych poslow i radnych z LPR owszem, wiec on pewnie tez nie jest bez zadnej winy, jesthonorowym prezesem MW wiec tak po prostu nim nie zostal.

jest honorowym prezesem MW gdyż ją reaktywował...
wiece co dajcie sobie spokój już z takimi gdkami, nie umiecie odróżnić Ruchu Narodowego od faszyzmu a co drugi to mądrzejsze posty sadzi, nawet niechce mi się odpisywać na zarzuty wobec MW bo i tak nie zrozumiecie o co w tym wszystkim biega.
poczytajcie trochę o Ruchu Narodowym w Polsce, o Stronnictwie Narodowym, Młodzieży Wszechpolskiej, jej tradycji i wtedy mędrkujcie, a nie wyskakujcie z tym co usłyszcie w telewizorku.

Jeśli ktoś nie jest przekonany co do MW niech to napisze raz a nie 1000 razy i w każdym miejscu gdzie to jest możliwe, jeśli ktoś jest zainteresowany działalnością MW zapraszam na priv.

P.S.
Proponuję przeniesie tematu do Hyde Parku i Zamknięcie go.
Tomaszek
Żółta kartka

Re: ...

Postprzez Krawiec 2005-09-27, 1:12 pm

Łobuziak napisał(a):
I uważasz że gdy coś takiego się dzieje wystarczy wyrazić swoją opinię na forum.

parę postów dalej :

a ja uważam że o 1 za dużo (ma zamiar zrobić coś więcej niż pisanie na forum przyp. K). Gdyby typek chciał sobie pójść tam prywatnie możnaby sprawe olać...I Tyle.

Onet się robi z tego forum. Liczba ludzi, którzy piszą żeby pisać przekroczyła rozsądny margines.
Krawiec

Postprzez Łobuziak 2005-09-27, 6:43 pm

Qba napisał(a):sluchaj, kultura wymaga, zebys wlozyl choc odrobine trudu i napisal moj nick poprawnie.

No fakt,że zjebałem pisownie nicku - niednak nie było to zamierzone.

Qba napisał(a):chodzi o ten fragment:

Co w tym fragmencie nie tak?

Qba napisał(a):PS. koncowka -om, celownik, liczba mnoga - zapamietaj, moze chociaz Twoje pismo nie bedzie Cie kompromitowac.

:oops: Tak tak, robię orty... zwłaszcza gdy piszę późną nocą. Ale c*** z tym.
Łobuziak

Postprzez Łobuziak 2005-09-27, 6:44 pm

Siara napisał(a):Lobuziak raz pisze ze faszyzm jest zabroniony konstytucja po to by za chwile napisac ze Bubel moze wchodzic na stadion ( ktory jest miejscem publicznym ) i moze namawiac do rasistowskich zachowan ( czy to nie jest propagowanie ? )

Nie będę się już rozpisywał że przekręciłeś pisownie mojego nicku ;)
Co do reszty cytatu. Prawo jest takie, że zabronione jest propagowanie faszyzmu. Gdzie ja napisałem że zgadzam się z prawem do tego by ludzie nie mogli demonstrować swoich poglądów? Uważam że powinni mieć taką możliwość.

Siara napisał(a):Dzieki Qba ze troszke mnie obroniles przed tym Lobuziakiem hii:)

"Na necie owszem" hihi :P

Krawiec. Cytujesz bez sensu.
To co pierwsze było do Ciebie - abyś zrobił coś co sprawi że kibice nie będą wiązani z tym konkretnym zdarzeniem. Bo faktycznie nie mieli. Natomiast jeśli zechcesz przekonywać ludzi że kibice Zagłębia to antyfaszyści... poniesiesz porażkę :)
PS. Onet to na tym forum jest od dawna :P

Aha...i zróbcie coś żebym nie musiał postów ciąć...tylko mógł w jednym wszystko zmieścić.
Łobuziak

...

Postprzez Krawiec 2005-09-27, 7:10 pm

Lobuziak jesteś przewrotny i z pewnością mógłbyś z takimi zdolnościami zrobić karierę w jakiejś młoodzieżówce partyjnej albo w najgorszym razie w handlu bezpośrednim.

Nikogo nie przekonywałem że kibice Zagłębia to antyfaszyści jako całość choć tak powinno być bo faszyzm niemiecki przyczynił się do zniszczenia naszego naródu jak żadna inna ideologia.

Powrórzę po raz kolejny, że wpisałem się tu aby zaprotestować przeciwko łączeniu kibiców Zagłębia z faszyzmem przez polityków BO TAKI JEST TEMAT WATKU, a nie żeby udowadniać, że kibice Zagłębia jako całość są tolerancyjni i co sobie tam jeszcze dopowiesz .

Dla mnie to koniec tematu bo ileż można się powtarzać.
Krawiec

Re: ...

Postprzez Łobuziak 2005-09-28, 9:50 am

Krawiec napisał(a):Lobuziak jesteś przewrotny i z pewnością mógłbyś z takimi zdolnościami zrobić karierę w jakiejś młoodzieżówce partyjnej albo w najgorszym razie w handlu bezpośrednim.

Rady co do tego, jaką kto ma wybrać droge życiową - zachowaj dla osób które uważają Cie za autorytet. Ja za autoytet Cie nie uwazam.
A karierowiczem to jesteś chyba Ty. Ja poglądów nie zmieniam od zamierzchłych czasów.

Krawiec napisał(a):Nikogo nie przekonywałem że kibice Zagłębia to antyfaszyści jako całość choć tak powinno być bo faszyzm niemiecki przyczynił się do zniszczenia naszego naródu jak żadna inna ideologia.

Do zniszczenia naszego narodu, przede wszystkim przyczynili się sojusznicy. W chwili próby stwierdzili, żenie będą ginąć za Gdańsk i Warszawe.
Uwazasz że ONRowcy wychwalają faszyzm niemiecki? :shock: (bo chyba o nich piszesz) - jeśli tak to gratuluje wyobraźni. Ale nie chce być ich adwokatem!

Krawiec napisał(a):Powrórzę po raz kolejny, że wpisałem się tu aby zaprotestować przeciwko łączeniu kibiców Zagłębia z faszyzmem przez polityków BO TAKI JEST TEMAT WATKU, a nie żeby udowadniać, że kibice Zagłębia jako całość są tolerancyjni i co sobie tam jeszcze dopowiesz .

A ja we wróżby nie wierzę ;)
A jeśli chodzi o wpisy w temacie - odniosłem inne wrażenie ;)
Łobuziak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice