przez CZELADZ~1924 2005-08-20, 8:03 pm
przemko8 mozna sie posmiac nieco z twojego stylu pisania, ale z drugiej strony fajnie powspominac jest stare dzieje. Trosze tylko w niektorych przypadkach szwankuje ci pamiec lub wiedzA a czesem nieco koloryzujesz.
Pisales gdzies, o jednym z najazdow kibicow z Czeladzi na Wojkowice, w rzeczy samej bylo nas tam ok. 300-350 (nie 200)osob (wraz z RKS Grodziec) i byl to dotychczas nasz najliczniejszy wyjazd w grupie zorganizowanej (bo na stadionie bylo jeszcze kilkuset kibicow (piknikow) z CZDZ). Pisales tez o kilku nie rostrzygnietych starciach na linii W-ce-Czdz otoz raczej czesciej owe rozstrzygniecia padaly ... Obecnie miedzy nami jest jak wiadomo zgoda, choc z braku klubu w Czeladzi ciezko o takie sytuacje jakie mialy miejsce jeszcze kilka lat temu.......
Pytal rowniez ktos o wasnie miedzy Czeladzia i dzielnica Czdz-Piaskami, otoz z tego co mi wiadomo, sytuacja ta trwa od zawsze i przechodzi to z pokolenia na pokolenie, byc moze ma to jakies glebsze poklady ale nie jestem w stanie tego doglebniej sprecyzowac. Z drugiej jednak strony, pamietam okres z przed ok. 10 lat, gdzie chwilo zawarto miedzy nami a Piaskami uklad o nieagresji, lecz nie trwalo to zbyt dlugo(byc moze ze wzgledu na odmniennosc zdan niektorych osiedli?-nie pamietam). Na dobra sprawe, obecne stosunki miedzy nami a Piaskami sa mysle calkiem poprawne, nie dochodzi juz do zadnych wiekszych starc, czy "wjazdow" na osiedla, co mialo miejsce jeszcze 3-4 lat temu.Mnie osobiscie taka sytuacja cieszy i niech tak pozostanie.chociaz nie powiem, kilka plam na honorze Piaski wedlug mnie maja... ale mniejsza z tym, nie miejsce tutaj na moje wywody. Co do Piaskow jeszcze, to od dawna mam tam kilku znajomych i moge powiedziec, ze calkiem normalni z nich ludzie ;) co niektorym czeladzianom moze wydac sie dziwne-i vice versa ;) Peace wszystkim.