Za Co Nie Lubie Hanysów, Klubów Ze Śląska i nie tylko :))

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez fabian 2004-04-16, 3:06 pm

Lobuziak, fajnie piszesz, niezly z ciepie dyskutas ;)

Jednak z moich obserwacji "socjologicznych" wynika, ze wiekszosc kibicow krzyczy "Polska bez Śląska" nie wnikając głębiej w sens tego stwierdzenia. Ot tak, bo nie lubią klubów stamtąd, bo inni krzyczą, bo się przyzwyczaili, albo inne równie głupie powody...

Oczywiście niewielu się do tego przyzna, bo by było głupio... Ale z drugiej strony, to chyba do pewnego momentu oczywiście, nie jest szkodliwe.
fabian

Postprzez Łobuziak 2004-04-16, 4:45 pm

fabian napisał(a):Lobuziak, fajnie piszesz, niezly z ciepie dyskutas ;)

Dziekuje bardzo :)
fabian napisał(a):Jednak z moich obserwacji "socjologicznych" wynika, ze wiekszosc kibicow krzyczy "Polska bez Śląska" nie wnikając głębiej w sens tego stwierdzenia. Ot tak, bo nie lubią klubów stamtąd, bo inni krzyczą, bo się przyzwyczaili, albo inne równie głupie powody....

Myślę że masz calkowita racje...
fabian napisał(a):Oczywiście niewielu się do tego przyzna, bo by było głupio... Ale z drugiej strony, to chyba do pewnego momentu oczywiście, nie jest szkodliwe.

Jak sam zauwazyles wiekszosc to powtarza bez zastanowienia... troche bezmyslnie...
a mysli staja sie slowami...slowa staja sie czynami...
Łobuziak

Postprzez Pesto 2004-04-16, 8:43 pm

najbardziej durne jest , jak niektórzy krzyczą "Polska bez Śląska" , a zaraz potym "BKS Bielsko" :D :D :D

no chyba że chcą zgody z zagranicznym klubem 8)

ja mam na wydziale chorzowskich , odrzańskich , gieksiarzy - i jakoś z nimi żyję , to tyż ludzie

co do nienawiści - nienawidzę tylko dwóch klubów : jednemu Legia wdupiła we wtorek , drugi puknie jutro 8)
Pesto
kumaty

??

Postprzez ^m@rcin^ 2004-04-16, 8:46 pm

Pesto napisał(a):najbardziej durne jest , jak niektórzy krzyczą "Polska bez Śląska" , a zaraz potym "BKS Bielsko" :D :D :D

A co w tym durnego ??
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Pesto 2004-04-16, 8:50 pm

Bielsko leży na Śląsku Cieszyńskim , więc dość niekonsekwentne te wrzaski.
Pesto
kumaty

Postprzez Franz 2004-04-16, 10:10 pm

Pesto napisał(a):Bielsko leży na Śląsku Cieszyńskim , więc dość niekonsekwentne te wrzaski.

Każdy mniej lub bardziej rozwinięty człowiek wie że chodzi o Górny Śląśk...

A tak pozatym to Bielsko- Biała jest na Podbeskidziu :P .

:twisted:
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez WOJTEK 2004-04-17, 12:49 am

NO SORKI,ALE NIECHĘTNIE ZGODZĘ SIĘ Z PESTEM.TERMIN PODBESKIDZIE ZOSTAŁ WYMYŚLONY NA POTRZEBY WOJEWÓDZTWA BILESKIEGO.BIELSKO POWSTAŁO Z POŁĄCZENIA DWÓCH MIAST;SLĄSKIEGO BIELSKA I MAŁOPOLSKIEJ BIAŁEJ. (ALBO NA ODWRÓT :lol: ).A CAŁY TEN TEREN TO ŚLĄSK CIESZYNSKI.A NA TEMAT "SECESJI" ŚLĄSKA TO MAM OSOBNE ZDANIE.POWIEM KRÓTKO:ŚLĄSK POZWALA MI JEĹšDZIĆ NA ZAGŁĘBIE.PARADOX??
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez arek74 2004-04-18, 10:09 pm

BO NASZ PRA PRA DZIAD , PRA DZIAD , DZIADEK ,OJCIEC, BOG WIE JESZCZE KTORE TAM POKOLENIE DO TYLU NIELUBI HANYSOW A JA NIECHCE TEJ TRADYCJI PRZERYWAC I TEZ ICH NIELUBIE
arek74

Postprzez Asja 2004-04-22, 7:46 pm

Bo hanysy same zaczęły nas gnoić, jak u nas było lepiej niż u nich pod wzgęldem prawie każdym;
Bo chcą sobie zrobić państwo w państwie;
Bo godoją gwarą która mnie drażni;
Bo się strasznie panoszą;
Bo tak już jest i pewnie będzie....

Mam kilku znajomych którzy mieszkają na Śląsku i zazwyczaj każde nasze spotkanie kończy się dość uszczypliwymi uwagami ( w 1 i w 2 strone ), co myślę i tak jest jakąś tam delikatną formą ukazywania "uczuć" wobec regionów...
Asja
Gwiazda

Postprzez CZaRnYY 2004-04-22, 8:11 pm

Ja wyznaje zasadę - dopóki oni nic nie mają to ja do nich też nic nie mam...

Znam dużo osób ze Śląska, nie wszyscy gwarzą w ich języku, część to robi, drażni mnie to trochę, koli w uszy, ale jakoś to da się tolerować...
Nie można jednak generalizować, że każdy hanys jest zły, człowiek jak człowiek też...

Ogólnie jednak mam jakieś dziwny pogląd, że Zaglębie jest lepsze od Śląska chociażby w tym, że jest mniejsza patologia, ładniejsze ulice - takie jest moje wrażenie, chociaż wiadomo też, zależy w jakich dzielnicach sie bywa...

Co do hasła POLSKA BEZ ŚLĄSKA - wg mnie bezsens...
CZaRnYY

Postprzez yoo 2004-04-26, 1:23 pm

cze...

nasz konfilkt jest juz tradycja...a przekazywany z krwia matki...
od bajtla mialem wpajane pewne opinie na temat Zaglebia...
zagranica, paszporty, gorole, etc....

w sumie sam stałem sie takim lekkim przesmiewca...nie chodzilo o chuliganstwo...ale raczej o przekomazanie...jakich w mlodym wieku jest duzo....

wszystko zmienilo sie gdy poznalem ekpie z Sosnowca na housach /notabene w Katowicach/ swietni ludzi...pierwszy raz gadałem normalnie z czlowiekiem z Sosnowca...baaa...pilem tancowalem ..."konie kradłem"...

i podejscie sie zmieniło....nadal czasem zlosliwie komentuje kolegów z zzagranicy :wink: ....godom do nich /niektorzy zaczeli troche gwara mowic..../ i wszystko jest ok...
oczywiscie na housach w pewnym srodowisku i warunkach...

jesli chodzi o pile to juz inna bajka.. :roll:

ps...musicie tez odroznic "niemicka" postawe np. Ruchu...od innych /Gornik i GieKSa/ ... jestesmy Ślazakami dumnymi z tradycji i pochodzenia....ale zawsze czulismy sie Polakami...!!!

ps1...nie rozumiem troche nie checi waszej do gwary /czy do Kaszubow tez to czujecie/...to jest nasza tozsamosc...nasz wyroznik...ktory tak łątwo w Polsce ostatnio zanika.../na wzor UE/ takie rzeczy nalezy pielegnowac...to czyni nas roznym od reszty Europy...

pyrsk...

ps...byc moze sie spoktamy w drugiej lidze :evil:
yoo

Postprzez ATR 2004-04-26, 6:47 pm

Czyżby Bruce Lee z kolegami chciał znowu bić swoich piłkarzy? :wink:
ATR

Postprzez Asja 2004-04-26, 7:08 pm

A ja to najbardziej nie lubie takiego jenego hanysa : z ktorym mam zajecie kolejny smestr i kolejny semestr sie nad nami pastwi...
Jak by już nie mógł na IV roku odpuścić... :?
Asja
Gwiazda

Postprzez tomi2509 2004-04-27, 7:29 pm

najgorszy dla mnie hanys to zydorowicz i ta jego zawisc
jak mowil ze na slask przyszlo 12 tys ludzi to myslalem ze go krew zaleje , a na jego ruch juz tylko 2 tys i ciagle przegrywa
tomi2509

Postprzez WOJTEK 2004-04-27, 7:59 pm

tomi2509 napisał(a):najgorszy dla mnie hanys to zydorowicz i ta jego zawisc
jak mowil ze na slask przyszlo 12 tys ludzi to myslalem ze go krew zaleje , a na jego ruch juz tylko 2 tys i ciagle przegrywa
TERAZ WYGRAŁ.I OBY SIĘ UTRZYMAŁ.CHOCIAŻ TA PORAŻKA POGONI NIC NIE ZMIENIA.A WYROBEK ŁĄCZY OBA KLUBY. :lol: :lol:
Ostatnio edytowano 2004-04-28, 6:16 am przez WOJTEK, łącznie edytowano 1 raz
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice