Jakie kluby lubicie,oprócz Zagłębia i jego zgód?

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Re: Jakie kluby lubicie,oprócz Zagłębia i jego zgód?

Postprzez MartinZS 2009-01-18, 2:07 pm

I jeszcze dzieli nas to że oni są hanysami, chyba nie trzeba tłumaczyć jaki mamy do hanysów stosunek. No ale masz prawo być za kim chcesz, chodziło mi tylko o to uzasadnienie dlaczego lubisz Górnika.
PS. Nazwy klubów piszemy z dużej litery.
MartinZS

Postprzez KalF92 2009-01-18, 2:38 pm

Wiem jak bardzo "lubimy" ślązaków ale Górnik Zabrze jakioś przypadł mi do gustu ma naprawde spoko kibiców i w ogóle jest fajny , ale i tak najlepsze było jest i będzie ZAGŁĘBIE i co do tego nigdy zdania nie zmieię

a jeśli chodzi o sztamę Górnika Zabrze z Gieksa to takiej nie ma tp tylko układ przeciwko Ruchowi chorzów
KalF92

Postprzez Cijoe 1906 2009-01-18, 9:24 pm

Masz racje Górnik trzyma z Gieksą ale to jest tylku układ chuligański
Cijoe 1906

Postprzez kruchy1906 2009-01-18, 10:28 pm

Ksg z Gks ma ze soba układ na zasadzie wrog mojego wroga jest moim przyjacielem, i zjednoczyły siły przeciwko Ruchowi, ale skonczmy ten temat bo zmierza w złą stronę :!: :!: :!:
kruchy1906

Postprzez bolo73 2009-01-19, 10:56 am

To ja się też wypowiem:
Zawsze czułem spory sentyment do Lechii Gdańsk,Śląska Wrocław i Wisły Kraków.Natomiast jeżeli chodzi o zagraniczne kluby to od zawsze kibicowałem Londyńskiej Chelsea (przeżywając zarówno wzloty jak i upadki - spadek do niższej ligi) oraz rzymskiemu Lazio.Sympatia do Rzymian narodziła się w połowie lat 90 kiedy to grając w Sensible Soccer zdobyłem z tą ekipą wszystko co można było zdobyć w tej grze.Lubię także bardzo Romę (chociaż miłość do Lazio powinna wykluczać sympatię do Romy,jednak mnie jako,że nie mieszkam w Rzymie i nie jestem uwikłany w ich wewnętrzne animozje to w ogóle nie przeszkadza,po prostu lubię obie ekipy i koniec). Zawsze z ciekawością śledzę także poczynania Manchesteru City oraz Leyton Orient.W Hiszpanii z kolei mam wielki sentyment do Basków z Athletic Bilbao oraz Osasuny Pampeluna.We Francji sympatyzuję z ekipą z północnej części kraju: Racing Club Lens, lubię także AS St. Etienne.Nie lubię drużyn niemieckich!Jedyną,którą toleruję jest Schalke.
bolo73

Postprzez KalF92 2009-01-19, 11:20 am

Mam teraz takie pytanie czy jest jakaś szansa na zgodę z Śląskiem Wrocław albo Lechią Gdańsk ?
KalF92

Postprzez MartinZS 2009-01-19, 12:13 pm

KalF92 napisał(a):Mam teraz takie pytanie czy jest jakaś szansa na zgodę z Śląskiem Wrocław albo Lechią Gdańsk ?

Jeśli chodzi o Śląsk Wrocław to temat był już poruszany, szansa na zgodę może i by była gdyby nie kilka czynników np . Wisła Kraków z którą Śląsk ma zgodę.
Na forum Śląska kiedyś robili ankietę z kim by chcieli mieć sztamę większość powiedziała ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC z resztą u nas też było coś takiego i większość z nas była za Śląskiem.( co nie zmienia faktu ze raczej szans na to nie ma, przynajmniej narazie )
Jeśli chodzi o Lechię to nie ma absolutnych szans.
MartinZS

Postprzez KalF92 2009-01-19, 12:20 pm

Zastanawia mnie tylko czy Wisła K to aż tak wielki problem ! ?
Przecież to że WIsła i My będziemy mieć wspólną zgodę to nic strasznego. take żeczy się zdarzają.
Pozatym nie możemy patrzeć kto z kim trzyma bo wtedy prawie każda sztama będzie stała pod znakiem zapytania
np Legiunia ma sztamę z Pogonią Szczecin a my raczej nie bardzo się lubimy, dlatego jedna taka zgoda nam nie zaszkodzi
Jakie są wasze opinie w tej kwesti ?
KalF92

Postprzez django 2009-01-21, 11:59 pm

KalF92 napisał(a):Przecież to że WIsła i My będziemy mieć wspólną zgodę to nic strasznego. take żeczy się zdarzają.
Pozatym nie możemy patrzeć kto z kim trzyma bo wtedy prawie każda sztama będzie stała pod znakiem zapytania
np Legiunia ma sztamę z Pogonią Szczecin a my raczej nie bardzo się lubimy, dlatego jedna taka zgoda nam nie zaszkodzi
Jakie są wasze opinie w tej kwesti ?

Moja opinia jest taka, że powinieneś ten pomysł przedstawić na forum kibicowskim. Chłopakom stamtąd na pewno przypadnie do gustu.
django

Postprzez Jaro;00 2009-01-24, 12:35 am

Lechia to zly pomysl ... Wisla tym bardziej ... Osobiscie chcialbym zgody z WKSem bylem na paru meczach we Wrocku, miasto podobne naszemu regionowi... rozumiejace sie ekipy... no i te dni Wroclawia :niezle: pozyjemy zobaczymy... A co do sledzi mksu ... pogon sledzie...... :) .. jedzie.....
Jaro;00

Postprzez Smazu 2009-01-24, 12:57 am

Z innego pkt. widzenia..nie może być tak że my mamy sztame z Legią a oni mają sztame z Ruchem.. :kiepsko: Totalny bezsens, dlatego Wisła jest taką przeszkodzą! Chyba że gdyby Śląsk zerwał sztamy i zawarł ją z nami... Pozostaje nam jedynie układ bo o sztamie nie można mówić ;)
Lechia i Wisła?Zgoda?Nigdy w życiu!
Jest Legia-Pogoń-Zagłębie gdzie oficjalnie [chyba] nie mamy nic do Pogoni aczkolwiek wszyscy wiedzą że przyjaciele to my nie jesteśmy.. Legia nie przyjechała do Sc ani do Szczecina bo nie mogła,potem gada się jedni wolą Zagłębie drudzy Pogon itd. same problemy a co dopiero by się działo gdybyśmy mieli sztame z wrogiem Legii ...
A co do "kibiców" Górnika..
http://pl.youtube.com/watch?v=puG9SsUWJ9U
PS.- Gdyby baba miała wąsy to by miała wąsy :)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez adazz 2009-01-24, 12:12 pm

Na forum internetowym raczej niczego nikt nie "przyklepie" ;-)

A co do sympatii kibiców Zagłębia i Śląska Wrocław to takowa istnieje, jednak musimy pamiętać o zgodach obu klubów. Jeśli jeszcze kibice Śląska Wrocław w jakiejś swojej części szanują Legię Warszawa (nawet,a przede wszystkim osoby z Nabojki), to już na przykład kibice Zagłębia Sosnowiec nie muszą szanować zgód Śląska Wrocław (samo życie).
Pozostaje układ i wzajemny szacunek - mam nadzieje że razem wypijemy nie jeden browar, i nie raz się spotkamy na kibicowskim szlaku. Zapraszam do Wrocławia!

pozdrawiam
adazz

Postprzez KalF92 2009-01-24, 12:19 pm

Wisła nigdy nie powiedziałem o Wiśle jako o potencjalnej sztamie. Jedynie o Lechii i Śląsku Wrocław.
Skoro na sztamę z Lechią nie ma szans to może ze Śląskiem ? nie jestem pewien ale z tego co wiem to Legia lubi się ze Śląskiem.
Więc może jednak ?
KalF92

Postprzez adazz 2009-01-24, 12:40 pm

KalF92 napisał(a):Więc może jednak ?

To pytanie skieruj do osób decyzyjnych w Zagłębiu - naprawdę uwierz mi że na forum internetowym nic nie uzgodnisz,przyklepiesz czy cokolwiek.
Po za tym pamiętaj że są różne grupy kibiców i nie wiem jakie Oni mają zdanie, ja wśród kibiców Śląska Wrocław słyszałem przeróżne opinie, najczęściej przewija się wątek hools - ja nic nie wiem w tym temacie, raz jeszcze odsyłam do osób decyzyjnych.

Pozdrawiam z Wrocławia i zapraszam na browar! Trzymajmy się wersji o tym że jest układ pomiędzy kibicami Śląska Wrocław i Zagłębia Sosnowiec, do zobaczenia 8)

ps. może przy okazji meczu Śląsk Wrocław - Legia Warszawa ktoś od Was wpadnie do Wro?
adazz

Postprzez KalF92 2009-01-24, 2:55 pm

adazz masz rację! Na pewno kiedyś kibice Śląska i Zagłębia będą się spotykać na meczach w Ekstraklasie.(nie tylko na meczach Legiuni) :)
KalF92

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice