przez flex 2008-11-09, 1:12 pm
Pośród wielu negatywów wczorajszego meczu z Pogonią na pocieszenie znajduję jeden pozytyw.
Daje się coraz bardziej zauważyć sprzeciw kibiców, społeczeństwa przeciwko tak debilnym zachowaniom pseudokibiców. Dało się to słyszeć na stadionie zarówno na trybunie głównej jak i tej bliżej budynku klubowego, słychać to również na forum.
Nie jest dla mnie, żadnym usprawiedliwieniem, że to nie pierwsza i nie ostatnia zadyma na stadionie.
Mam nadzieję, że jeśli to nie ostatnia zadyma to mimo wszystko takie zachowania odchodzą już w zapomnienie.
Apel do "kumatych" nie tłumaczcie się, że to Pogoń pierwsza wskoczyła, że to policja źle traktowała kibiców, że zupa była za słona.
Nic się nie bierze z niczego. Gdyby niektórzy "kibice Zagłębia" okazali się mądrzejsi od paprykarzy to nie musiałaby w kierunku trybuny głównej jechać armatka z wodą, nie strzelano by w naszym kierunku (także spokojnych, niewinnych ludzi) z broni gładkolufowej i być może ktoś nie zostałby po tym meczu kaleką.
W przeciwieństwie do niektórych, którzy teraz obrażają się i stwierdzają, że ich noga więcej nie pojawi się na Ludowym, ja będę dalej chodził, aby pseudokibice nie stanowili większości na stadionie, aby nie poczuli się bohaterami, bo nie było niczego czym mogliby się pochwalić w tej ich wczorajszej akcji.