Robią z nas faszystów!!

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Łobuziak 2005-09-24, 10:17 am

Krawiec napisał(a):Nie rozumię Twojego toku rozumowania Łobuziak. Najpierw bagatelizujesz sprawę pisząc , że temat jest o dupie marynie , a później masz pretensje, że po wypowiedzi Klepacza nie pobiegliśmy pod UM protestować. Wg mnie najpierw trzeba sprawę przedyskutować , a później coś robić żeby nie działać na tzw pałę.

Dla mnie temat o dupie marynie... dla Was nie. Sam zarzuciłeś hipokryzje typom z ONR-ja Ci napisałem co o tym sądze. Skoro uważasz/uważacie, że wystarczy wyrazić swoją opinię na forum to OK. Jednak może się kiedyś okazać że jakiś ONRowiec powie Ci że wystarczy swoją opinię o dragach...wyrazić na forum :) Ale to tylko domniemanie, bo z ONR nie mam nic wspolnego.

Krawiec napisał(a):A co do sensu wyrażania swoich opinii poprzez net . Czy wg Ciebie akcja mailingowa mająca na celu korektę daty powstanie naszego klubu na stronie PZPN to też net kozactwo ?

A nie uważasz że to dwie sprawy o nieco innym kalibrze?
Uważam że do PZPNu powinno wpłynąć pismo od Zarządu Naszego klubu. Wraz z pismem powinien być RYS HISTORYCZNY(tak się to nazywa?) klubu plus załączniki w postaci dokumentów z dawnych lat. Do tego akcja kibiców. Może tak było - nie wiem... ja uważam że tak właśnie byłoby najlepiej.
Łobuziak

Postprzez Łobuziak 2005-09-24, 10:18 am

Krawiec napisał(a):(...)Jeśli chodzi o teksty na stronie głównej, to decydują autorzy tejże , a nie zwykli forumowicze.

A autorzy tej strony to kibice Zagłębia czy innego klubu?
Jeśli to kibice Zagłębia to jaki mają pogląd na sprawe?
Gdybym ja był takim autorem, to mimo iż mam gdzieś co mówią władze miasta...opublikowałbym OŚWIADCZENIE w którym jasno byłoby napisane że są to pomówienia pana XX i że kibice Zagłębia z tym wydarzeniem nie mają nic wspólnego... Pamiętaj że to Ty napisałeś o tym, że władze miasta szkalują dobre imie kbiców Zagłębia.

Oczywiście takie oświadczenie musiałoby ograniczać się tylko do wspomnianego wydarzenia. W innym wypadku Ludowy przestaje być apolityczny :P
Prosty przykład. Są tacy, którzy idąc na manifestacje antyfaszystowską chcą wziąść szal Zagłębia. Z 3 zasady dynamiki Newtona wynika...że znajdą się tacy, którzy zechcą przyozdobić płot płótnem Leon Degrelle.
Łobuziak

...

Postprzez Krawiec 2005-09-24, 10:37 am

To jak protestują i działają ONR-owcy to nie temtat tego wątku . Mogą sobie pisać w necie moga pikietować . Temat obchodzi mnie wówczas jeśli cierpią niewinni ludzie i jeśli to uderza we mnie jako kibica Zagłębia . Nie wiem jak można tego nie pojmować i odbijać uparcie piłeczkę, bo sorry ale wydaje mi się, że robisz sztukę dla sztuki, a w dodatku wplątał się tu jakiś lansik typu co ja bym nie zrobił jakby to czy tamto ode mnie zależało.
Krawiec

Re: ...

Postprzez Łobuziak 2005-09-24, 10:53 am

Krawiec napisał(a):Temat obchodzi mnie wówczas jeśli cierpią niewinni ludzie i jeśli to uderza we mnie jako kibica Zagłębia.

I uważasz że gdy coś takiego się dzieje wystarczy wyrazić swoją opinię na forum.

Ten niby mój lansik ( :shock: ) mnie rozbawił :D
Skrytykowałem tylko to w jaki sposób walczycie o to by władze miasta nie przypisały wam tamtego zdarzenia...
Łobuziak

...

Postprzez Krawiec 2005-09-24, 11:02 am

Człowieku nie mędrkuj już bo tu nikt nie tworzy jakiejś zwartej organizacji, żebyś mógl powiedzieć " ... w jaki sposób walczycie" . Jesteś mądrzejszy i wiesz jak się zachować to się wykaż działaniem.
Krawiec

Postprzez Łobuziak 2005-09-24, 12:12 pm

To kiedy ja coś robię, zależy tylko ode mnie... a aktualnie nie mam ochoty robić nic w zwiazku z zapodanym tematem :) Zwłaszcza, że jest mi obojętne co myślą o kibicach urzednicy czy dziennikarze.
Podsunąlem wam kilka pomysłów. Jeśli uważasz że są z jakiegoś powodu złe, to nie zwracaj na nie uwagi. Wymyśl coś lepszego. I działaj.
Sprawdź też kiedy włączyłem się do dyskusji...i rozpatrz to z punktu widzenia apolitycznosci na trybunach Stadionu Ludowego.

Pytania/Prośby/Skargi/Zażalenia => PW
Łobuziak

Postprzez Siara 2005-09-24, 2:38 pm

Dla wszystkich chetnych manifestacja odbedzie sie w srode o godzinie 15 w Sosnowcu, jest to jak na dzisiaj pewna informacja. Nie trzeba brac szali, ale ja swoj wezme jak tylko bede mial mozliwosc pojsc tam...
zapraszam wszystkich chetnych
Siara
Żółta kartka

Postprzez Phoenix 2005-09-24, 4:42 pm

Witajcie

Informuję, że wśród kibiców Zagłębia Sosnowiec znajdują się osoby o poglądach radykalnie narodowych a wręcz nazistowskich. Mam nadzieję, że macie tego świadomość i burzy to waszą silelankę o tym, że kibice Zagłebia to dumna gwardia czerwonoarmistów wyznających wzniosłe ideały tow. Gierka. :lol:

Pozdrowienia dla tych kibiców Zagłębia, którzy nie wpisują się szeroko propagowany wizerunek większości.
Phoenix

re

Postprzez Qba 2005-09-24, 6:53 pm

Phoenix napisał(a):Witajcie

Informuję, że wśród kibiców Zagłębia Sosnowiec znajdują się osoby o poglądach radykalnie narodowych a wręcz nazistowskich. Mam nadzieję, że macie tego świadomość i burzy to waszą silelankę o tym, że kibice Zagłebia to dumna gwardia czerwonoarmistów wyznających wzniosłe ideały tow. Gierka. :lol:

Pozdrowienia dla tych kibiców Zagłębia, którzy nie wpisują się szeroko propagowany wizerunek większości.

no i co z tego, ze sa?? kazdy ma prawo do kibicowania (mowie to z bolem serca), nie rozumiem tylko jednej rzeczy - kiedys dziadkowie, ojcowie (inni krewni) gineli po to, azeby ktos teraz mogl zyc w WOLNEJ I NIEPODLEGLEJ POLSCE (!!!), a taki jeden z drugim walna sobie tatoo na rekach, ogola sie na lyso i glosza herezje (jak by sie na gloszeniu skonczylo, to bym byl szczesliwy....). moze mi to jakas osoba o 'pogladach radykalnie narodowych a wrecz nazistowskich' wytlumaczyc?? bardzo bym o to prosil

nie pozdrawiam
Qba

Postprzez Krawiec 2005-09-25, 5:43 pm

Łobuziak napisał(a):To kiedy ja coś robię, zależy tylko ode mnie... a aktualnie nie mam ochoty robić nic w zwiazku z zapodanym tematem :) Zwłaszcza, że jest mi obojętne co myślą o kibicach urzednicy czy dziennikarze.
Podsunąlem wam kilka pomysłów. Jeśli uważasz że są z jakiegoś powodu złe, to nie zwracaj na nie uwagi. Wymyśl coś lepszego. I działaj.
Sprawdź też kiedy włączyłem się do dyskusji...i rozpatrz to z punktu widzenia apolitycznosci na trybunach Stadionu Ludowego.

Pytania/Prośby/Skargi/Zażalenia => PW

Ech... jakies pomieszanie z poplątaniem i zero logiki .

1. Jak Cie to wali co myślą urzednicy, to po kiego wypowiadasz się tak intensywnie w temacie pt. "Robią z nas faszystów" ???

2. Jakim "wam" ? Czy ty kolego uważasz, że te osoby które wypowiedziały się zanim szanowny kolega pojawił się i olśnił nas swoimi radami to jakaś organizacja mająca ochotę spotkać się i iść pod UM ? Rozmowa miała postać wymiany zdań z kibicami mającymi radykalne prawicowe poglądy np Tomaszek i Jasju, a ty się wbiłeś ze swoimi błyskotliwymi radami co mamy robić. Do kogo ta gadka przecież spośród wypowiadających się tylko Siara ma zamiar uczestniczyć w czynnym proteście , a reszta wpisała tu tylko swoje zdanie na ten temat.

3. Jeśli chodzi o apolityczność to niech kolega będzie łaskaw zauważyć, że ktoś kto wrabia nas kibiców w ataki o podłożu ideologicznym właśnie urabia jakiś bynajmniej nie apolityczny wizerunek.

Sorry za sarkazm ale proponuję Ci na razie toczyć spory na onecie bo coś chcesz skrytykować i komuś coś doradzać ale nie czujesz kontekstu.
Krawiec

Postprzez Łobuziak 2005-09-25, 7:22 pm

Krawiec napisał(a):1. Jak Cie to wali co myślą urzednicy, to po kiego wypowiadasz się tak intensywnie w temacie pt. "Robią z nas faszystów" ???.

Zgaduj ;)

Krawiec napisał(a):3. Jeśli chodzi o apolityczność to niech kolega będzie łaskaw zauważyć, że ktoś kto wrabia nas kibiców w ataki o podłożu ideologicznym właśnie urabia jakiś bynajmniej nie apolityczny wizerunek..

Ale skoro oboje wiemy, że ten ktoś plecie głupoty...to uważam że można to olać. Ty uważasz inaczej, ale jakoś nic z tym nie robisz...I Tyle.

Krawiec napisał(a):2. (...)Do kogo ta gadka przecież spośród wypowiadających się tylko Siara ma zamiar uczestniczyć w czynnym proteście , a reszta wpisała tu tylko swoje zdanie na ten temat..

Dla Ciebie tylko...a ja uważam że o 1 za dużo. Gdyby typek chciał sobie pójść tam prywatnie możnaby sprawe olać...I Tyle.

Krawiec napisał(a):Sorry za sarkazm ale proponuję Ci na razie toczyć spory na onecie bo coś chcesz skrytykować i komuś coś doradzać ale nie czujesz kontekstu.

Nie coś skrytykować...tylko kogoś. Krytykuję przede wszystkim Ciebie. Bo poczułeś się obrażony tym co powiedział jakiś urzedas...i poza wpisaniem na forum nic nie zrobiłeś. Zarzucając typkom z ONR że walczą tylko tam gdzie mogą pokozaczyć. I Tyle.
PS. Na onecie próbowałem wziąść udział w dyskusji kilka razy. Niestety żaden z postów nie przeszedł przez cenzure jedynie słusznej idologii. Więc sam się przenieś na onet...I Tyle :)
Łobuziak

re

Postprzez Qba 2005-09-25, 9:01 pm

Dla Ciebie tylko...a ja uważam że o 1 za dużo. Gdyby typek chciał sobie pójść tam prywatnie możnaby sprawe olać...I Tyle.

Po pierwsze primo to typka sobie w domu znajdz, po drugie primo to, ze pojdzie, czy nie pojdzie to jest tylko i wylacznie jego sprawa ( w szaliku czy bez tez, bo kibicowanie nie jest zastrzezone dla tego czy tamtego), a po trzecie primo jak juz sie wypowiadasz, to pisz bezblednie.

pozdrawiam
Qba

Re: re

Postprzez Łobuziak 2005-09-25, 9:51 pm

Qba napisał(a):Po pierwsze primo to typka sobie w domu znajdz,

Ktoś kto wkleja takie bzdury...
Qba napisał(a):nikogo na tym forum nie chce obrazac, ale patrzcie co mi sie znalazlo :D
http://piw.internetdsl.pl/wiersz/transformacja_www_giertych_stop_kom_pl.swf

...nie ma prawa mówić mi jak się mam do kogoś zwracać.

Qba napisał(a):po drugie primo to, ze pojdzie, czy nie pojdzie to jest tylko i wylacznie jego sprawa ( w szaliku czy bez tez, bo kibicowanie nie jest zastrzezone dla tego czy tamtego),

Owszem, nie jest zarezerwowane. Ale jeśli ktoś pokazuje że kibice Zagłębia sa antyfaszystami...to ktoś inny pokaże że to nie do końca jest prawda.

Qba napisał(a):a po trzecie primo jak juz sie wypowiadasz, to pisz bezblednie.
pozdrawiam

To mi teraz dopiekłeś. Co nie zmienia faktu, że :oops: moich ortów ;)
Łobuziak

re

Postprzez Qba 2005-09-26, 8:29 am

a co, kolego, lubisz takie zachowania? propagujace faszyzm, "tolerancje inaczej"? proste pytanie
Qba

Re: re

Postprzez Łobuziak 2005-09-26, 12:47 pm

Qba napisał(a):a co, kolego, lubisz takie zachowania? propagujace faszyzm, "tolerancje inaczej"? proste pytanie

Propagowanie faszyzmu jest zakazane przez konstytucję RP. Nic mi nie wiadomo o tym, aby przeciwko Romanowi Giertych było prowadzone jakiekolwiek postępowanie z takich artykłów KK.

Ponadto MW ramie w ramie z SLD i innymi młodzieżówkami atakowało Leszka Bubla i PPN w czasie niedawnej debaty.

Tolerancja? A czemu w listopadzie ub.r. w czasie parady w Poznaniu - organizatorzy tejze manifestacji nie zgodzili się by wraz z nimi szli członkowie Stowarzyszenia Koliber? Padrada była organizowana pod hasłem "tolerancji dla innych poglądów" (czy jakoś tak). Działacze KOLIBRA nie zostali dopuszczeni 'bo ich swiatopoglad jest odmienny'.
Więc teksty o tolerancji zachowaj dla siebie. Bo w gruncie rzeczy tolerujecie tylko tych ktorzy mysla tak samo jak wy.
Łobuziak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice