Na Jaki Mecz Czekacie W II Lidze ? ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez olo69 2004-06-01, 8:18 am

a potem trzeba pokazac wiesniakom z chorzowa prawdziwy doping

kiedyś kilka-naście lat temu, na wiosne, gdy na boisku i trybunach lezał snieg tych "wieśniaków" jak piszesz przyjechało na mecz do nas bardzo dużo - pełne dwa duze stare sektory(przypuszczam, że od lat 80tych do nich chyba należy rekord frekfecji kibiców przyjezdnych w meczu o punkty)
Przypuszczam, że nawet w chwili obecnej byłoby ich ok 1000.
Dla tych którzy nie pamietają meczów z Ruchem moge tylko napisać, że nie trzeba bedzie śpiewać "wszyscy wstają i śpiewają) dlatego, - że wszyscy będą stali i śpiewali. Jesli uda sie zapanować nad bluzgami w co osobiście wątpie) to bedzie bardzo duży sukces. to nie bedzie mecz przyjaźni jak ze Śląskiem gdzie wszyscy są cacy to bedzie futbolowa wojna w której głównym elementem oprawy nie będą race i flagi tylko doping wszystkich kibiców przynajmniej taką mam nadzeje.
Niewiele takich meczów jest w polskiej lidze, a na ten mecz oni tak samo czekają jak my (świadczy choćby o tym lektura strony kibice.pl)
olo69

Postprzez ARAS1906 2004-06-01, 8:32 am

Hmm... pamiętam tamten mecz..... i rozwalenie połowy sektora z drewnianych ławek przez kibiców Ruchu....
Teraz mimo wszystko uważam, że mecz na trybunach wyglądałby całkiem inaczej. Jasne, że nie sielanka, że nie zapobiegniemy bluzgom, ale.... - ech czekam na ten meczyk!!!!!!!!
ARAS1906
Środula

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-06-01, 4:55 pm

2 Liga startuje 31 lipca
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez qpas 2004-06-01, 5:41 pm

I witamy widzew w 2 lidze hehe to będzie dobry mecz
http://pilka.interia.pl/news?inf=507791
qpas

Postprzez bankier 2004-06-01, 6:49 pm

Jeśli chodzi o mecz z Widzewem - to po dzisiejszej decyzji komisji licencyjnej pzpn-u łodzianie są pierwszym drugoligowcem. Inną kwestią jest to czy uzyskają zgodę na grę w II lidze!

8)

ps. mam nadzieje, że Widzew wystartuje w rozgrywkach (choć jak dla mnie szanse są niewielkie)...
bankier

Postprzez Erazmus 2004-06-01, 6:59 pm

bankier napisał(a):Jeśli chodzi o mecz z Widzewem - to po dzisiejszej decyzji komisji licencyjnej pzpn-u łodzianie są pierwszym drugoligowcem. Inną kwestią jest to czy uzyskają zgodę na grę w II lidze!

8)

ps. mam nadzieje, że Widzew wystartuje w rozgrywkach (choć jak dla mnie szanse są niewielkie)...

Bankier masz racje wymogi licencyjne wcale nie są mniejsze niż w I lidze więc chyba los Widzewa jest przesądzony , prawdopodobnie III liga .
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez Gość 2004-06-01, 7:53 pm

Erazmus napisał(a):
bankier napisał(a):Jeśli chodzi o mecz z Widzewem - to po dzisiejszej decyzji komisji licencyjnej pzpn-u łodzianie są pierwszym drugoligowcem. Inną kwestią jest to czy uzyskają zgodę na grę w II lidze!

8)

Bankier masz racje wymogi licencyjne wcale nie są mniejsze niż w I lidze więc chyba los Widzewa jest przesądzony , prawdopodobnie III liga .

A wtedy w barażach zagra POLAR.
Czyżby derby Wrocławia? :D
Gość

Postprzez WOJTEK 2004-06-01, 9:42 pm

JESZCZE NIEDĹšWIEDĹš W LESIE...SĄ DO ROZEGRANIA DWIE KOLEJKI 1 LIGI.I JAK UDA SIĘ WIDZEWOWI UTRZYMAĆ TO NA 100% DOPUSZCZĄ ICH DO GRY.ILEŻ TO JUŻ RAZY NASI WŁADCY Z PZPN ZMIENIALI DECYZJĘ? A WY NAIWNI WIERZYCIE W BZDETY.DLACZEGO NIE POWIEDZIELI IM TEGO WCZEŚNIEJ??
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez bankier 2004-06-01, 9:59 pm

Wojciech - jesli w przyszłym sezonie Widzew zagra w pierwszej lidze masz u mnie skrzynkę piwa! 8)

ps. tym razem to już koniec widzewa - i "niewidzialna ręka ligii" już mu nie pomoże! a sukcesem bedzie jeśli zagrają na zapleczu ekstraklasy!
bankier

Postprzez Wally 2004-06-01, 10:21 pm

Zgadzam się z Bankierem Wojtek teraz to już przesadziłeś i nie masz racji :D
To już jest koniec Widzewa i raczej nawet w II lidze nie zagra. Ale zawsze mogą wspomóc Ruch w wyprawie do Sosnowca :wink: Wyjazd do Cracovii bedzie najciekawszym jak dla mnie wyjazdem. Wg mnie to jest najgroźniejsza ekipa triady, bo strasznie fanatyczna i nie mamy tak daleko do siebie. Chętnie tez się przejadę do Bielska i ciekawe czy BKS wyrzuci pikników z Podbeskidzia ze stadionu - zrobimy sobie mecz zgody na trybunach 8) Wyjazd do Radomska, po drodze może Raków nas "przywita"... Dwumecz z ŁKS-em zapowiada się bardzo intereseująco. Wyjazd do Jaworzna gdzie czeka nas duży sektor na stadionie Victorii. Myślę, że mecze z Arką i Jagiellonią nie będą zbytnio ekscytujące :o Lecz każdy wyjazd będzie się wiązał z jakąs możliwą atrakcją i 2 liga nabierze smaczku, na pewno będzie ciekawie.
Wally

Postprzez IQ 2004-06-01, 10:29 pm

Ja pamiętam inny mecz z Ruchem - na pewno nie było wtedy śniegu :-) i miało to miejsce na początku lat 90-ch - a kibiców Ruchu pojawiło się na Ludowym w zasadzie więcej od nas (chodzi mi o młyn). Siedzieli od krytej, aż do łuku. To był okres ich fascynacji NRD :D :D , wykonywali jakieś takie nerwowe faszystowskie pozdrowienia. I na oko było ich sporo więcej niż 1000 (może nawt 2000). To był jedyny mecz na Ludowym na którym przyjezdni swoją ilością nas zakasowali. Trzeba pamiętać, że Szopienice (poza Borkami) są za Ruchem i z Szopienic jest bliżej na Ludowy niż z większości dzielnic Sosnowca, że o Dąbrowie i Będzinie nie wspomnę. Dlatego w przypadku meczu z Ruchem może być ich naprawdę baaraadzo dużo.
IQ

Postprzez Leyton 2004-06-01, 10:41 pm

IQ napisał(a): To był jedyny mecz na Ludowym na którym przyjezdni swoją ilością nas zakasowali.

:shock: :shock: :shock:
Może jedyny jaki Ty widziałeś, bo ja pamiętam takich przypadków dość sporo.
Leyton

Postprzez *c*i*c*h*y* 2004-06-01, 10:48 pm

Ja najbardziej oczekuje na mecz z Ruchem w drugiej lidze..... mam nadzieje że tylko ten mecz nie zakończy się na trybunach , jak na meczu w PP Jagiellonia -Legia ...... :wink:
*c*i*c*h*y*

Postprzez Piotruś Pan 2004-06-01, 10:56 pm

Dla mnie mecz Zagłębie Sosnowiec - Ruch Chorzów !!!

Górny Śląsk ma wiele drużyn i wielu kibiców !!!
Zagłębie Dąbrowskie ma Zagłębie Sosnowiec i kibiców, którzy potrafią dopingiem i sercem przciwstawic się całemu GŚ ( wszystkim ich klubom) !!! -- oni to wiedzą ...
Tak było, jest i bedzie :!:

Hey Zagłębie ---- Pozdro
Piotruś Pan

Postprzez Erazmus 2004-06-02, 12:28 am

IQ napisał(a):Ja pamiętam inny mecz z Ruchem - na pewno nie było wtedy śniegu :-) i miało to miejsce na początku lat 90-ch - a kibiców Ruchu pojawiło się na Ludowym w zasadzie więcej od nas (chodzi mi o młyn). Siedzieli od krytej, aż do łuku. To był okres ich fascynacji NRD :D :D , wykonywali jakieś takie nerwowe faszystowskie pozdrowienia. I na oko było ich sporo więcej niż 1000 (może nawt 2000). To był jedyny mecz na Ludowym na którym przyjezdni swoją ilością nas zakasowali. Trzeba pamiętać, że Szopienice (poza Borkami) są za Ruchem i z Szopienic jest bliżej na Ludowy niż z większości dzielnic Sosnowca, że o Dąbrowie i Będzinie nie wspomnę. Dlatego w przypadku meczu z Ruchem może być ich naprawdę baaraadzo dużo.

U nas Ruch podobna akcje zrobil chyba w 89 jak szli na mistrza zajeli prawie połowe stadionu. Moj kumpel ktory spoznil sie na mecz myslal ze pomylil mecze bo wszedzie bylo niebiesko :D
Erazmus
Wrocławianin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice