Za Co Nie Lubie Hanysów, Klubów Ze Śląska i nie tylko :))

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Re: !!

Postprzez SOSNOWIEC* 2005-01-14, 10:54 pm

^m@rcin^ napisał(a):
quickstarter napisał(a):A czaszka na szalu - jakakolwiek - jest wg mnie zupelnie zbedna - nikt mi nie odpowiedzial po co ona tam wogole?

Szal byl robiony na wzor flagi !

Moze i był ale nikt mi nie powie ze jest wzorem flagi :/
Wyszło zwykłe gówno
SOSNOWIEC*

Postprzez regard 2005-01-14, 11:11 pm

Tak ogólnie. Żeby uniknąć podobnych przypałów (ten i CzZ) może wskazanym byłoby weryfikowanie symboli, haseł przed realizacją projektów ? Założyć osobny temacik ,,Planowane flagi/szale/itp" i tam wyciągac brudy, a nie po faktach dokonanych.
regard

!!!

Postprzez ^m@rcin^ 2005-01-14, 11:16 pm

regard napisał(a):Tak ogólnie. Żeby uniknąć podobnych przypałów (ten i CzZ) może wskazanym byłoby weryfikowanie symboli, haseł przed realizacją projektów ? Założyć osobny temacik ,,Planowane flagi/szale/itp" i tam wyciągac brudy, a nie po faktach dokonanych.

Tej czachy bys i tak nie uniknol. Mozna bylo nie odebarc tych szali ale koles i tak by je puscil gdzies na targ. Czacha miala byc taka jak na fladze.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez regard 2005-01-14, 11:28 pm

To trochę chyba organizacja zawiodła. Ktoś powinien PRZED produkcją sprawdzić czy projekt do realizacji jest zgodny z zamówieniem (czyli czaszka jest taka sama jak na fladze w tym przypadku). Niby detal, a znaczenie ma jak się okazało spore.
regard

Postprzez MuMiN 2005-01-16, 1:01 am

Wyjaśniając sprawę szalika, o którym wiele już napisano, pragnę wyjaśnić całą "jego" historię. Mianowicie już kilkanaście dni po powstaniu flagi, narodził się pomysł na zrobienie szalika o takim samym projekcie, który miałby być wzorem płótna wieszanego na Ludowym. Troszkę to trwało, ale w końcu szaliki zostały zamówione, a po kilkudziesięciu dniach paczka, z "gotowcami" pojawia się w sklepie. Paczkę przyjęto i zapłacono zgodnie z umową. Szal wygląda jak wygląda, i pomijając kwestię felernej czaszki (która miała być identyczna jak ta na fladze), ogólnie szal wygląda elegancko. Czaszka jest jaka jest, więc narodziło się pytanie "co dalej ?" - znając poczynania firmy produkcyjnej, nie było sensu odsyłania ich z powrotem, gdyż i tak trafiły by one do sprzedaży, ale nie w Sosnowcu a wielu innych miejscach, w wielu innych miastach (dla przykładu wymienię chociażby Zakopane czy Warszawę), a przy takim stanie rzeczy, afera z nim związana była by jeszcze większa. Obecnie szale sprzedawane są wyłącznie ! w Sklepie, i albo się sprzedadzą albo będą leżeć (druga strona jest bardzo ładna i nadaje się np. na ścianę). Nie z "naszej" (kibiców Zagłębia) winy, stało się jak się stało, tego nie cofniemy, przyjmując tą sprawę jako solidną lekcje, która miejmy nadzieje zaowocuje w przyszłości, aby podobne wpadki nie zdarzały się w sprawach związanych z kibicami Zagłębia.
MuMiN
Kuba Wojewódzki

Postprzez WOJTEK 2005-01-16, 6:00 am

ALE MOZNA ZATRZYMAĆ SPRZEDAŻ. PRZECIEŻ GDYBY TAM BYŁ NAPIS ZAGŁEMBIE TO BY ICH NIE SPRZEDAWANO. :roll: :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez asdf 2005-01-16, 1:08 pm

Jaka sume potrzeba na wycofanie ze sprzedarzy szali ? Ile sztuk zostalo wyprodukowanych ?
asdf

!

Postprzez ^m@rcin^ 2005-01-16, 1:32 pm

asdf napisał(a):Jaka sume potrzeba na wycofanie ze sprzedarzy szali ? Ile sztuk zostalo wyprodukowanych ?

30 sztuk nie wiem ile zostalo.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez asdf 2005-01-16, 3:51 pm

30 sztuk i robimy z tego afere ? o w morde :lol: myslalem ze z 200 bylo. Znikna w morzu innych szali
asdf

Postprzez Wuzel 2005-01-16, 5:17 pm

Wy tu pitu pitu o szalach,a chyba zeszliście z tematu :P

:arrow: Za Co Nie Lubie Hanysów, Klubów Ze Śląska itp. ? ...
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez -->CzArNa 2005-01-22, 12:09 pm

hmm co do hanysow.. hmm hehe mieszkam w hanysowie gdzie pelno ruchu i gieksy i nie jest mi zbyt milo ale ZAGLEBIE JESTEM Z WAMI CHOCBY NIEWIEM CO ! hanysy nas nie nawidza a my ich hmm wiecie co kocham jednego hanysa ktory jest kibicem GIEKSY to bardzo ciekawe polaczenie mam najprawdziwsza gorolska krew a on taki zagorzaly kibic GIEKSY i pelno naokolo ruchu i giesky ... jasne ciezko sie zyje ale jakos to jest ! NIE PODDAM SIE I TYLE ! JA I MOJE ZAGLEBIE ! :twisted: :twisted: :twisted: :flaga: [/list]
-->CzArNa

Postprzez qwerty 2005-01-22, 5:16 pm

Witam

Jeżeli chodzi o nienawiść na lini Śląsk Zaglębie to macie racje racje iz nieskończy sie to szybko, ale jezeli chodzi o przyczyny tego konfliktu to sprawa jest juz bardziej skomplikowana.
Wiekszość Ślązaków (zwłaszcza tych młodzszych) nienawidzi was za zgode z Legią i to wszystko. Jezeli chodzi o "niemiecką miłość" to sprawa jest prosta wszystkiemu winien jest Ruch i ich "dziwni" kibice. Ja jestem z Rybnika, dobrze znam okolice i w miastach takich jak Rybnik, Wodzisław, Jastrzębie,Żory czyz Zabrze nie ma mowy o niemcach. Oczywiście są pojedyncze osoby które coś tam wspominają o autonomi( tu zwłaszca Katowice) ale o sympati niemieckiej nie mam mowy. Jeżeli chodzi o główne ekipy na Śląsku to spawa tez jest prosta.
Ruch(idioci) to jest oczywiste i niema co tu więcej pisać. Gieksa niby jest za autonomią Śląska ale z niemcami nic wspólnego nie chcą mieć(tu sie moge troche mylić bo mało osób z Katowic znam). Natomast Górnik tez sie uwaza za klub śląski ale od Polski odłączać sie nie chcą (mniejsza i większa ojczyzna). Zresztą kazdy klub ma swoją flage
Ruch-- obershlisen(albo jakoś tak), GKS "Pieronskie hanysy" a Górnik "Patrioci" w barwach biało czerwonych. Ciekawa sytuacja jest natomiast w Jastrzębiu, kibice tamtejszego GKS-u mają flage "Ostatni bastion polskaosci"(albo jakoś tak), a na murach mozna zobaczyć antyśląskie chasła. A mimo to stosunki na lini Ruch Jastrzębie saą coraz lepsze. Jest to kolejny dowód na to ze kibice chorzowscy to idioci, bo jak tak propagują swoją śląskość i miłość do faszystów o trzymają z antyślązakami--- i gdzie tu jest ligika?
qwerty

Postprzez no_alibi 2005-01-23, 7:36 pm

qwerty napisał(a): kibice chorzowscy to idioci

Inteligent się znalazł :twisted:
no_alibi

Postprzez quickstarter 2005-01-23, 10:55 pm

no_alibi napisał(a):

logicznie napisal - ma wiele racji. Niektorzy fani ruchu to i dla mnie skonczeni idioci - do dzis slysze to "polskie swinie" i to nawet nie tyle na Ludowym co na Polska-Ukraina. A ojcow ich przywiezli w bydlecych wagonach z kresow... tacy z nich "oberschesieren". Zenada
quickstarter

Postprzez Krawiec 2005-01-24, 12:34 am

no_alibi napisał(a):

Po tym co wypisywałeś na forum Ruchu w wątku o czaszce SS na temat Zagłebiaków wsydziłbyś się tu wchodzić. Skąd ja to znam to podszywanie się za tutejszego :?
Krawiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice