Za Co Nie Lubie Hanysów, Klubów Ze Śląska i nie tylko :))

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

...

Postprzez Krawiec 2005-01-13, 1:32 pm

quickstarter napisał(a):
Krawiec napisał(a):Oprawcy z Auschwitz i ich wyznawcy byliby zaskoczeni i uradowani takim absurdalnym podejściem do tematu .

nie przesadziles troche z tym auschwitz? czy kazdy kto ma ten szal bedzie nosil ciezar ofiar wszystkich KL??? nie popadajmy w paranoje...

Nie obejmujesz całości . Ten tekst dotyczył radości faszystów na forum Ruchu. Czytaj uważnie cały post. Każdy kto będzie nosił ten szal będzie świadomie lub nieświadomie nosił symbol SS - oprawców z Auschwitz .

Ps. Pesto podobnych czaszek jest dużo ale ta jest IDENTYCZNA.

Nie wiem jak mozna w ogóle rozmywać ten problem . Z taką emfazą atakowaliście z qickstarterem flagę CzZ jako symbol totalitaryzmu (co w jakimś małym procencie jest zgodne z prawdą -hasło ), a tu rozmywacie problem symbolu najbardziej zbrodniczej organizacji totalitarnej III Rzeszy, odpowiedzialnej za śmierć setek tysięcy Polaków; symbolu, znajdującego się na szalu Zagłebia.

Ta wasza prawicowość zaczyna mi się źle kojarzyć.
Krawiec

Postprzez Pesto 2005-01-13, 8:39 pm

odpowiadam hurtem Wojtkowi i Krawcowi :

moj poprzedni tekst o Finach byl lekko ironiczny. bardzo smiesza mnie debilne symbole typu czaszki , swastyki , pitbulle , siekiery , baseballe itp. czy to na flagach , czy na szalikach , czy na vlepkach.

jest to klasyczny przyklad cwaniakowania na wyrost (a podobno to ja jestem najwiekszym napinaczem buuhahaha). jakas grupa umieszcza czaszke na fladze - po jaki ch. ? no chyba ze ich fascynuje Cracovia i jej wyczyny.
Pesto
kumaty

Postprzez regard 2005-01-13, 10:16 pm

Pesto napisał(a):bardzo smiesza mnie debilne symbole typu czaszki , swastyki , pitbulle , siekiery , baseballe itp. czy to na flagach , czy na szalikach , czy na vlepkach.

Też mnie to rozbraja, plus hasła na flagach w stylu ,,Przybyliśmy by siać terror" czy ,,Boją się nas wszyscy". Dowartościowywać można się w inny sposób. :wink:
regard

Postprzez quickstarter 2005-01-13, 11:00 pm

Krawiec -gwoli scislosci - nieco poza tematem: zaznaczam ze nie gloryfikuje niczego! -wiele formacji SS nie mialo nic wspolnego z obozami czy terrorem - np walczace w SS dywizje skladajace sie z belgow, wegrow czy hiszpanow. Organizacja znacznie bardziej mordercza od SS bylo np gestapo.
A zgadzajac sie z tym co napisal Pesto - po jaka cholere wogole czaszka na fladze czy szalu i co niby ma oznaczac?
quickstarter

Postprzez Puzon 2005-01-14, 12:06 am

Quickstarter napisał:
wiele formacji SS nie mialo nic wspolnego z obozami czy terrorem - np walczace w SS dywizje skladajace sie z belgow, wegrow czy hiszpanow. Organizacja znacznie bardziej mordercza od SS bylo np gestapo.

Aczkolwiek wiele innych miało wiele wspólnego. Wiele dywizji SS pełniło role "opiekunów" obozów koncentracyjnych wsławiając sie przy tym dużym okrucieństwem. Brylowały w tym szczególnie jednostki SS składające się z Ukraińców, choć nie tylko.

P.S. Ciekawy wątek , ale zboczyliśmy trochę z tematu głównego!!
Puzon
Adventure Group

Postprzez Damiano 2005-01-14, 7:09 am

quickstarter napisał(a):Szale sa piekne - nareszcie cos nie tylko dla bolszewikow :twisted: :twisted: :twisted:

CHYBA COS CI SIE POJEBALO W GLOWIE KOLEGO...BOLSZEWICY?? WIESZ KIM BYLI?? NIE POROWNUJ ICH DO KOGOS KTO MA LEWICOWE POGLADY...
LEWICA ZAWSZE BYLA MI OBCA I TAK ZOSTANIE , ALE CHYLBIC FASZYZM W TAKIM A NIE INNYM WYDANIU TO IDIOTYZM..
PAMIETAJ..WIELU OJCOW I DZIADKOW PRZELALO KREW ZA WOLNY KRAJ A TY W TYM MOMENCIE KPISZ SOBIE Z NICH WSZYSTKICH..
TYLE W TYM TEMACIE
Damiano
Adventure Group

Postprzez WOJTEK 2005-01-14, 8:46 am

Pesto napisał(a):odpowiadam hurtem Wojtkowi i Krawcowi :

moj poprzedni tekst o Finach byl lekko ironiczny. bardzo smiesza mnie debilne symbole typu czaszki , swastyki , pitbulle , siekiery , baseballe itp. czy to na flagach , czy na szalikach , czy na vlepkach.

jest to klasyczny przyklad cwaniakowania na wyrost (a podobno to ja jestem najwiekszym napinaczem buuhahaha). jakas grupa umieszcza czaszke na fladze - po jaki ch. ? no chyba ze ich fascynuje Cracovia i jej wyczyny.
WYWOŁANY ODPOWIADAM: JA RÓWNIEŻ UWAŻAM TE WSZYSTKIE SYMBOLE ZA ZABAWNE I NIE POTRZEBNE. NIGDY BYM NIE ZAŁOZYŁ BLUZY Z PSIM RYJEM CZY JAKIMŚ INNYM NAPINACZEM. ALE SKORO KTOŚ TAK LUBI TO CO MU PORADZIĆ ? NIECH CHODZI. JEDNAK TA CZACHA POWODUJE KWAS. TAK JAK NAPISAŁ PUZON CZY KRAWIEC - SS TO NIE BYLI MILI KOLESIE.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez asdf 2005-01-14, 12:27 pm

WOJTEK napisał(a):JA RÓWNIEŻ UWAŻAM TE WSZYSTKIE SYMBOLE ZA ZABAWNE I NIE POTRZEBNE

Spojrz na flage w swoim podpisie :wink:
asdf

...

Postprzez Krawiec 2005-01-14, 12:58 pm

quckstarter rzeźbisz normalnie w gównie , pesto ty też to teraz robisz.

Mówimy o konkretnym symbolu SS na szalu Zagłębia , a wy o o dupie marynie. Jeden o Belgach - jakby to miało odmienić oblicze SS drugi o innych czaszkach i innych symbolach. To są osobne tematy na inną okazję . Czaszka SS na szlu Zagębia to wstyd na całą Polskę , koledzy z Ruchu już nad tym pracują żeby to nagłośnić.

SS, SS waffen to formacja odpowiedzialna za masowe mordy , setki tysięcy ludzi wymordowanych z marszu i miliony w obozach. Gestapo jako policja polityczna dostarczała zazwyczaj ofiary dla oprawców albo mordowała na mniejszą skalę.

Wczoraj odświeżyłem sobie tekst o Organizacji Orła Białego czyli patriotach , którzy podczas II wojny założyli silną siatkę konspiracyjną na terenie Zagłebia - właściwie toczą się spory między historykami gdzie wcześniej powstał OB , czy w Krakowie czy w Zagłębiu.

Organizacja złożona z działaczy przedwojennych legionów (Związków Strzeleckich), a 1940 wcielona do Związku Walki Zbrojnej wg raportu szefa Gestapo w Katowicach odznaczała się fanatyzmem (gotowością na śmierć w imię Ojczyzny) i wysokim stopniem zakonspirowania. Niektórzy np. egzekutorzy nie wiedzieli nawet, że działają w ramach OOB. Jak wykazuje raport Gestapo , kilku szefów udało się schwytać i "zlikwidować" w Auschwitz.

Polak , Zagłębiak powinien tą czaszkę jednoznacznie potępić i zwalczać tego rodzaju głupotę. Musi być coś zrobione z tym szalem :?
Krawiec

Postprzez Pesto 2005-01-14, 2:40 pm

Krawiec , jak cie lubie , tak puknij sie teraz w glowke 8)

smiesza mnie takie debilne symbole jak czaszki , smiesza mnie takie debilna hasla jak "urodzilismy sie by inni zyli w strachu" , smiesza mnie takie debilne vlepki jak "krakowska mafia" czy "mlodokrwisci terrorysci"

do sprawy podchodze z ironia i humorem , bo nic nas juz bardziej nie osmieszy niz glupi belkot na czerwonej fladze.

co do SS , to Puzon ma troche racji. SS-Galizien (Ukraincy) na froncie walczyli jak lwy , ale na terenach okupowanych to byly bydleta.

troche slusznosci ma tez quickstarter (ale zes sie do niego przyjebal...), wez np. 150 tysiecy Lotyszow (!!!) walczacych z Rosjanami w Waffen SS. (przypominam , narod lotewski liczyl wowczas 1,5 mln ludzi). po prostu wystarczyl im rok stalinowskich rzadow , zeby potym sprzymierzyc sie z przyslowiowym diablem.

nie gloryfikuje zjebow spod znaku Hakenkreuza (wymordowana inteligencja , zrujnowana stolica , pol wieku sowieckiej dominacji ... za co k***a mam ich lubic ?)

ale jak chcesz sie tlumaczyc przed hanysami , to cie musze rozczarowac - oni i tak nas nie polubia :lol:

na koniec moral : jakby pewne osoby nie produkowaly grrrroznie wygladajacego :lol: gowna (patrz poczatek posta) , tobym teraz nie musial w nim rzezbic 8)

mimo wszystko pozdrawiam.
Pesto
kumaty

...

Postprzez Krawiec 2005-01-14, 3:16 pm

Mam rozumieć, że dla ciebie ten szal jest ok ?

Odwróćmy hipotetycznie sytuację :

Ktoś robi flage albo szal Zagębia z sierpem i młotem , albo hasłem NKWD - bo to jest odpowiednik tej czachy SS - ty się buntujesz przeciw temu, a ja pisze na forum że ... sierp i młot to przecież pożyteczne narzędzia i musiałbyś walczyc ze wszystkimi warsztatmi i skansenami . Albo napisałbym, że ... jest dużo flag typu przybyliśmy, siejemy terror, a na tych flagach jakieś kosy , sierpy, siekiery , skróty typy CHWDP ... wiec jakie ma znaczenie to NKWD na szalu , kolejna głupia akcja itd.

Wiesz, że nie rozmył bym w ten sposób tematu bo sprawa byłaby dla mnie oczywista.

Jak cie lubię Pesto, to teraz wydaje mi sie , że tracisz swój obiektywizm, a jeśli chodzi o ironię to nie jest ona tu na miejscu..
Krawiec

Postprzez asdf 2005-01-14, 4:18 pm

Krawiec nie tlumacz na sile o zlej stronie tego szala bo kazdy myslacy normalnie czlowiek to rozumie. Pomyslcie lepiej nad tym jak go k***a wycofac ze sprzedazy bo wstyd i obciach na cala Polske :roll:
asdf

re

Postprzez Qba 2005-01-14, 4:46 pm

asdf napisał(a):Krawiec nie tlumacz na sile o zlej stronie tego szala bo kazdy myslacy normalnie czlowiek to rozumie. Pomyslcie lepiej nad tym jak go k***a wycofac ze sprzedazy bo wstyd i obciach na cala Polske :roll:

krotko, zwiezle i na temat....

PS. Pesto Ciebie smiesza symbole, a mnie zaczynaja smieszyc Twoje wypowiedzi... wiesz co takie debilne symbole to duzo krzywdy kiedys wyrzadzily i, jak widac, sa obecne do dzis, w dalszym ciagu siejac dzialalnosc destrukcyjna (ze tak powiem). czy Ty sadzisz, ze problemu nie ma? chowasz glowe w piasek bo sie z tym na co dzien nie spotykasz??
Qba

Postprzez quickstarter 2005-01-14, 10:39 pm

Najbardziej przewrotne jest to ze najglosniej krytykuja szal ci ktorzy najzacieklej bronili extremalnie komunistycznych hasel na fladze CzZ. Panowie, potepiacie totalitaryzmy czy nie - bo teraz juz nie wiem?? Chyba ze robicie to wybiorczo?
A czaszka na szalu - jakakolwiek - jest wg mnie zupelnie zbedna - nikt mi nie odpowiedzial po co ona tam wogole?
quickstarter

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2005-01-14, 10:47 pm

quickstarter napisał(a):A czaszka na szalu - jakakolwiek - jest wg mnie zupelnie zbedna - nikt mi nie odpowiedzial po co ona tam wogole?

Szal byl robiony na wzor flagi !
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice