Piosenki Zagłębia ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Smazu 2006-08-07, 12:04 pm

Codino napisał(a):Mi ostatnio po głowie chodzi coś takiego

"O Zagłębie
Kochamy Cię
Wygraj ten mecz
O Sosnowiec

O Zagłębie
Wierzymy że
Wygrasz ten mecz
O Sosnowiec"

A do jakiej melodi ? :roll:
Smazu
Moderator

Postprzez mezo 2006-08-07, 12:44 pm

Smazu napisał(a):
Codino napisał(a):Mi ostatnio po głowie chodzi coś takiego

"O Zagłębie
Kochamy Cię
Wygraj ten mecz
O Sosnowiec

O Zagłębie
Wierzymy że
Wygrasz ten mecz
O Sosnowiec"

A do jakiej melodi ? :roll:

Ten tekst idealnie pasuje do melodii utworu jaki zostal zaspiewany papieżowi Janowi Pawlowi II podczas jego wizyty w Wadowicach w czerwcu 1999 r. Moze to zabrzmi lekko smiesznie ale jesli ktos ma plytke z nagraniem tej wizyty i sobie ja odslucha to ten tekst idealnie pasuje do tej melodii !!
To lecialo jakos tak:
"Ojcze Swiety - Ojcze swiety...
WItamy Cie , Witamy Cie....
Ojcze Swiety , Ojcze Swiety....
Kochamy Cie , Kochamy Cie...
Witaj w domu, Witaj w domu...
Cieszymy sie , Cieszymy sie...
Witaj w domu, Witraj w domu...
Sluchamy Cie , Sluchamy Cie....

TO moze fajnie wypasc na dwa glosy( mlyn oraz sektory na krytej) !!
mezo

Postprzez Codino 2006-08-07, 1:22 pm

Co do melodii to niestety nie mam pojęcia, nie znam tej piosenki, którą zacytował mezo, a też myślałem, ze na dwa głosy mogłoby dobrze wyjść.
Codino

Postprzez Pluto 2006-08-07, 1:58 pm

Pluto

Postprzez Smazu 2006-08-07, 4:13 pm

Pamiętajac Sos Cagon poszukałem pare przyspiewek i znalazłem jedna ciekawa mozna by cos ulozyc :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=VwIrnl5ArD8
Smazu
Moderator

Postprzez Smazu 2006-08-07, 4:18 pm

Pluto napisał(a):Jaga też śpiewa PAO :)

Musze przyznac , ze niezle im to wyszlo :P
Smazu
Moderator

Postprzez the djinn 2006-08-07, 5:40 pm

nawet nieźle to zrobili, juz wiemy jak to brzmi na stadionie przy nielicznym młynie
a co słychać w tle ? bęben !!
the djinn

Postprzez CharoN^ 2006-08-07, 8:27 pm

Na dzień dzisiejszy tworzenie nowych pieśni trzeba odstawic na bok, powód jest jasny - brak predyspozycji. Jak na stadion zaczną przychodzic wieksze "tłumy" (a jeszcze lepiej jak te tłumy wzmocnią doping), to pomyśli się o hiciorach. Póki co zajmijmy się tym, aby na żadnym meczu liczba głów w młynie nie zeszła poniżej 500 (co po sobocie wydaje się niezbyt łatwym zadaniem).

Swoją drogą mam taki pomysł. Załóżmy, że na Hydro frekwencja będzie lepsza (szczególnie po nowej stronie), możnaby spróbowac czegoś takiego... A mianowicie:
Młyn (a najlepiej to cała trybuna) jedzie "HEJ GOL", kryta odpowiada "HEJ GOL", a my "ZAGŁĘBIE GOOL" :D. I to samo, znów od odkrytej. Ot, taka podzielona przyśpiewka (nie raz śpiewana na Ludowym, napewno każdy kojarzy). Wiem, może poniosła fantazja, ale trudne to napewno nie jest. Na myśl przyszlo mi jeszcze coś o wiele trudniejszego... "GOOOOOOOL", a kryta "ZAGŁĘBIE GOOOL", my "ZAGŁĘBIE GOOL", kryta "ZAGŁĘBIE GOOOOOOL", też znane i śpiewane na Ludowym :D. Najpierw zająłbym się pierwszą opcją, ponieważ kryta nie musi się zbytnio przy niej wysilac (jedna odpowiedź). Co o tym myślicie :D?
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez mezo 2006-08-07, 9:13 pm

Fakt. Wykorzystywanie "krytej" do spiewania razem z mlynem b.fajnie wychodzi szczegolnie teraz gdy dobudowano te sektory. Jednakze nalezy pamietac ze do czasu gdy dwa spiewajace sektory ,a z czasem mam nadzieje ze conajmniej 4, nie beda w 75- 80% zapelnione, to ludziom siedzacym tam sil na spiewanie starczy na max 15 minut. !!
mezo

Postprzez Smazu 2006-08-08, 7:46 pm

Ja bym poprobował z pao :? Tylko Ultrasi spiewaja wiec jak U nie spiewa jest cisza mamy krytą więc efekt bylby dobry tylko problem z tekstem :cry: na Widzewie wymysleli

Diabelski młyn , diabelski młyn przez cale zycie my bedziemy spiewac z nim nasz Widzew Łodz nasz Widzew Łodz kochany klub , kochany klub cos tam cos tam i od nowa Diabelski młyn...

A na Jadze
Jagiellonia x2 Spiewamy Ci x2 bedziemy z Toba az do konca naszych dni , (kryta) do konca dni Jagiellonio x2 zwyciezymy
bo najwazniejsza w naszym zyciu jestes Ty i bebenki :]
Naprawde bardzo fajne :]

1 raz Ultras 2 raz kryta
Smazu
Moderator

Postprzez mezo 2006-08-08, 8:54 pm

Smazu napisał(a):Ja bym poprobował z pao :? Tylko Ultrasi spiewaja wiec jak U nie spiewa jest cisza mamy krytą więc efekt bylby dobry tylko problem z tekstem

1 raz Ultras 2 raz kryta

Nie wiem czy do tej przyspiewki nalezaloby wykorzytywac "kryta". Efekt moglby byc mierny, gdyz jest do zywiolowa piosenka i winna byc spiewana bez jkaichkolwiek przerw , co w przypadku wukorzystywania "krytej" jest wrecz niemozliwe. (5 sekund minie zanim oni uslysza co my spiewamy). Najlepiej jest ta piosenke spiewac na cztery sektory. Mlyn, sektor na prawo od mlyna oraz dwa sektoryna lewo od mlyna. I przedewszystkim sektory te musza byc zapelnione ludzmi. ( nie to co na Miedzi) I do tego ludzmi, ktorza umieja klaskac , bo oto w tym wszystim glownie chodzi. (czyt. w mlynie nie powinno byc dzieci, ktorza na wezwanie "rece w gore" sadza ze nalezy rekami MACHAC a nie klaskac!) Reasumujac - ta piosnka jeszcze dlugo nie zabrzmi na Ludowym. Predzej na jakims wyjeździe.
mezo

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-08, 10:36 pm

patrząc z prespektywy ostatniego meczu... u Nas wogóle mało co brzmi... narazie w angażowaniu krytej skupmy się na czymś prostym mniej skomplikowanym i bardziej znanym! w sumie to My musimy wogóle zacząć spiewać bo marnie to wyglądało...
problematyk-ziom

Postprzez gigsu86 2006-08-09, 12:23 am

wiem ze moze za wczesnie na takie piesni ale co mylicie:

-żegnaaaj drugaa ligooo, nigdddyyyy nie wracaj jużżż, od dziiiś nasze Zagłębieeee-pierwszoligowy klub!!!

....piszcie co myslicie bo po %%% wpadają pomysly do głowy:)
gigsu86

Postprzez PREDATOR 2006-08-09, 12:49 pm

A moze cos pod tą melodie :

http://media.soccerclips.net:81/upload_ ... ioux6h.mp3

Tak, dość znajomo mi brzmiało i przecież to jest " Nie poddawaj się ukochana ma, nie poddawaj się Legio Warszawa"
U nas tez juz spiewane, ale moze całkiem zmienic tekst i przedłuzyc,
pojechać z piosenka jak tutaj idzie ?
Moze coś załapie, bo melodia łatwa i całkiem, całkiem,
tylko teraz ktoś, kto słowa ułozy :)
Mi to raczej na trzezwo nie wyjdzie :)
PREDATOR

Postprzez CharoN^ 2006-08-12, 10:01 pm

Dziś taki smętny dzień, a więc z kumplem postanowiliśmy coś pokombinowac z powiększeniem repertuaru :wink:. Po długich próbach, męczarniach stworzyliśmy coś takiego...

wzór: http://www.youtube.com/watch?v=5eeFQJoN ... ed&search=

Pieśń PAO została przez nas lekko przerobiona rytmicznie. Oto tekst:

ZAAAAAGŁĘĘĘBIEE ME 4xklask (Zagłębie musi byc przeciągnięte według rytmu)
NIE OPUSZCZE NIGDY CIE 4xklask
DO KOŃCA DNI 4xklask
BĘDZIEMY Z TOBĄ SZLI 4xklask

OOOOOOOO 4xklask
OOOOOOOO 4xklask
OOOOOOOO 4xklask
OOOOOOOO 4xklask

Nie robiliśmy żadnych dwugłosów. Tak będzie lepiej, a to klaskanie będzie momentem na złapanie pary (najlepiej jakby pomógł bęben, efekt zajebisty).

Czekamy na opinie :D. Wydaje nam się, że coś z tego może byc (...że tak nieskromnie stwierdze :D). pzdr
CharoN^
Zagłębiak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice