Szal Zagłębia o Antyrasistowskim Przesłaniu - Opinie ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Siara 2004-12-01, 3:47 pm

Gdybym byl poczatkujacym SHARPEM mial bym pewnie z pietnascie lat,ale te czasy dawno minely kiedy tyle mialem,nie jestem jakims chwilowym fascynatem jakiejs ideii tylko uwazam to gleboko za sluszna sprawde dlatego bym chcial cos takiego zrobic,widze ze trudno do wiekszosci trafic z czym kolwiek bo przewrotnie rozumiecie moje slowa,lub tak chcecie je zrozumiec.to nie jest polityka i nie chce jej wprowadzac na Ludowy, ale rowniez dobrze mozna rozumiec tak te incydentalne zachowania czesci "kibicow" jak to zauwazyl Krawiec Nazizm to zez polityka,a widze ze latwiej zgodzilibyscie sie na to na stadionie niz na jakis zakaz przeciwko niemu... wroce jeszcze do tematu ktory wczesniej poruszylem ale nikt na to nie zareagowal.kiedy gral czarnoskory napastnik i gral dobrze czy nie cieszyliscie sie z tego?
Siara
Żółta kartka

Postprzez Puzon 2004-12-01, 6:02 pm

A ja się Ciebie przewrotnie zapytam czy jak grał murzyn w Zagłębiu to rzucał ktoś w niego bananami, albo zauważyłeś wzrost jakichkolwiek rasistowskich zachowań na Ludowym?

Nie. A w przypadku wielu innych stadionów w Polsce tak się działo. Jesteśmy dostatecznie tolerancyjni w porównaniu z całą pozostałą bracią kibicowskich w tym kraju. Ale nie musimy tego demonstrować. Bo chyba nie o to chodzi.
Puzon
Adventure Group

Postprzez Siara 2004-12-01, 7:05 pm

No nie chodzi o ta demonstracje tych pogladow i pewnie ze mnie cieszylo ze nic takiego sie nie dzialo.Teraz jednak jak pewnie wiekszosc z Nas widziala zdarzaja sie takie incydenty pojedyncze...,ale pokazuje to ze w jakims stopniu nie jest to gadanie o jakis urojonych rzeczach.Poza tym ja nikogo nie namawiam do noszenia szala jakiego nie mialby ochoty nosic.A bylby to wowczas sposob manifestacji spojrzenia na swiat poszczegolnych osob. Sport powinien łączyć ludzi i nie ma miejsca na stadionach na nienawisc...
ANTYRASIZM TO NIE POLITYKA TO PODSTAWOWE WARTOSCI MORALNE ETYCZNE Z JAKIMI SIE RODZIMY.
Siara
Żółta kartka

Postprzez Wally 2004-12-01, 9:48 pm

Ale masz problemy... widzisz gościa szydzącego z murzyna ( nie wiem w jakiej lidze), podejdź do niego i mu jebnij. Nie róbmy już sobie siary ( :wink: ) z tymi szalikami. Gadasz i gadasz o tych murzynach itd. naoglądałeś się w TV wiadomości ze świata piłki, że gdzieś tam opluto kogoś, czy szydzono na trybunach i masz w planach robienie szali o treści antyrasistowskiej. Ten problem nas nie dotyczy, więc nie ma sensu go wyolbrzymiać akurat na Stadionie Ludowym. Swoje ideologie miej w głowie, a nie na szaliku, bo to, że ktoś go może nosić nie zmniejszy rasizmu na stadionach europejskich.
Wally

Postprzez lukes 2004-12-01, 10:37 pm

Piłkarze pomalują twarze na czarno 8)

http://sport.onet.pl/1017757,wiadomosci.html
lukes
no spin

Postprzez amstat 2004-12-02, 12:05 am

... nie zapomnij rowniez wykonac szalikow:
- antypolicja
- antykomunizm
- antykler
- antyszkola
itp...
amstat
Fanatyk

szalik

Postprzez Przemo z Ksawery 2004-12-02, 6:59 am

Siara naczytałeś sie że w Hiszpanii sobie na czarno pyski wymalują,co sie czepiasz że sie niby zbulwersowałem? do mnie sie dopierdalasz, pozatym jesteś popierdolonym politykiem. c*** Cie to obchodzi że jestem rasistą. wiem Wojtek że dasz mi kartkę. niestety grzeje mnie ten gość i mam prawo to powiedzieć.
Przemo z Ksawery

szalik

Postprzez Przemo z Ksawery 2004-12-02, 7:14 am

amstat popiram
Przemo z Ksawery

Re: szalik

Postprzez WOJTEK 2004-12-02, 8:26 am

Przemo z Ksawery napisał(a):Siara naczytałeś sie że w Hiszpanii sobie na czarno pyski wymalują,co sie czepiasz że sie niby zbulwersowałem? do mnie sie dopierdalasz, pozatym jesteś popierdolonym politykiem. c*** Cie to obchodzi że jestem rasistą. wiem Wojtek że dasz mi kartkę. niestety grzeje mnie ten gość i mam prawo to powiedzieć.

MASZ RACJĘ, ŻÓŁTA. WSTRZYMAJ SIĘ Z PERSONALNYMI WRZUTAMI. MASZ PRYWATNE SKRZYNKI. NIE ZAPOMINAJ , ŻE ON MA TEŻ SWOJE PRAWO DO SWOJEGO ZDANIA A JEDNAK NIE NAZWAŁ CIEBIE TAK JAK NA TO ZASŁUGUJESZ.

P.S. SKUMULUJ SWOJE WYPOWIEDZI DO JEDNEGO POSTU.
P.S. 2. JA TEŻ POPIERAM AMSTATA. JEDNAK TAKI SZAL SOBIE KUPIE JAK BĘDZIE.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez BrzydaL 2004-12-02, 9:32 am

A ja sobie kupie Antykler...

zamknijcie juz ten balagan :!:
BrzydaL

Postprzez DRZEWO 77 2004-12-02, 12:11 pm

dla mnie zarezerwujcie antypolicja jak trzeba zamowic tylko 50 sztuk to pewnie zejda jak swieze buleczki
DRZEWO 77

Postprzez DRZEWO 77 2004-12-02, 12:13 pm

no i jakos razniej mi bedzie
DRZEWO 77

Postprzez G@L@ 2004-12-02, 4:09 pm

BrzydaL napisał(a):
zamknijcie juz ten balagan :!:

Popieram :!:
G@L@

Postprzez Siara 2004-12-02, 4:27 pm

No to macie kilka przykladow z rodzimej ligi...:
_Abel Salami został zaatakowany przez 19-latka Piłkarz przyjechał na przegląd samochodu (wcześniej ktoś mu pociął opony nożem) do stacji w Jaworznie.Koles zaatakowal go gazem. Piłkarzowi pomogli mechanicy, Napastnik został zatrzymany. Przed sądem będzie odpowiadał za czynną napaść, grozi mu do 10 lat więzienia. Pobił Abla, a potem poszedł pożyczyć książkę... "Mein Kampf" Adolfa Hitlera. :?
_odra opole swego czasu gral tam Agbejule i Adek Mbo po meczu czekala grupka kibicow na nich i na trenera i krzyczeli do nich po co przywozisz czarnuchow do Naszego miasta...
_podczas meczu III ligi pomiedzy jeziorakiem ilawa i hutnikiem w-wa sedzia podbiegl do czarnoskorego zawodnika lezacego po kolejnym faulu i powiedzial mu wstajesz czy najpierw mam Ci dac banana?
_kibice jagielloni bialystok pobili swojego pilkarza kiedys Adeniyj tuz po meczu na boisku a kibice tego samego klubu obrzucili pomaranczami Martinsa Ekwueme ktory gral w Jezioraku (bananami rzycano w Olisadebe)
_a jak kiedys Legia grala z Valencia do do Johna Carew krzyczano min ku klux klan na poczatku tylko kibice od flagi white ss legion,a po karnym podyktowanym na Carewie i golu przez to na 0-1 to zaczeli krzyczec juz nawet na swojego pilkarza Mossy Yahayi.
TAKZE JAK WIDAC NIE CHODZI MI I NIE DOTYCZY TO TYLKO HISZPANII.
Siara
Żółta kartka

Postprzez amstat 2004-12-02, 4:48 pm

... a co mnie obchodza sytuacje z innych boisk??
patrze na swoje podworko i Ty tez zacznij
amstat
Fanatyk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice