Czerwone Zagłębie - Opinie ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez LokerS-1906 2005-01-11, 3:11 pm

Dalej głupie bezsensowne dyskusje na temat flagi każdy wie ze flaga jest i będzie wisiec i nikt tego nie zmieni :!:
LokerS-1906
Zagłębiak

Postprzez Krawiec 2005-01-11, 3:21 pm

Siara napisał(a):...zszycie np. flag majacych dwa odmienne charaktery,reprezentujace odmienne opcje polityczne,zwykle wystepujace przeciwko sobie...na 75 lat
czy to bylby dobry pomysl,myslales o czyms takim Krawiec?

Właśnie takie pojednanie miało miejsce 74 lata temu. Powstały nasze obecne barwy wraz z powstaniem klubu Unia Sosnowiec , po fuzji lewicowego KS Sosnowiec z prawicową Victorią. (K...a ale jestem twardy pisze o tym już po raz 10-ty)

Są dwa sposoby na to żebywybrnąć z tej sytuacji tak by nie było problemów.

Albo nie wieszczać flagi CzZ w ogóle , albo połaczyć ją z falgą prawicową ale nie skrajną , i odświeżyć w ten sposób historię unijnych, pojednawczych, wspólnych barw Zagłębia.
Krawiec

Postprzez Ju(L)ek 2005-01-11, 4:59 pm

LEGIOHOOLIK napisał(a):Śmierć czerwonym!!! Na Legii nie macie czego szukac z tą "szmatą"!!!
Od razu zostanie zerwana.Do tej pory byliscie bardziej lubiani niz Pogon Szczecin w Warszawie,ale przez glupote kilkunastu idiotow wyłowaliscie prawdziwa burze wsrod kibicow Legii.Ocknijcie sie i zrozumcie ze ta przez ta flage przyjaciół nie zyskacie. LEGIA-ZAGŁĘBIE(nie czerwone)!!!!!!
KIEDYŚ PRZYJDZIE TAKA WIOSNA ŻE NA DRZEWACH ZAMIAST LIŚCI BĘDA WISIEĆ KOMUNIŚCI!!!!!! :oops: Ps, Wstyd mi za Was przed Polską.
idź się jebnij w łeb i wróć, albo juz nie wracaj...

net hools hehe :lol:

wracając do tematu to jestem obojetnie nastawiony do flagi. Nie mieszam sie do pogladów innych ludzi.
Ju(L)ek

Re: ...

Postprzez Qba 2005-01-11, 8:08 pm

Krawiec napisał(a):A co ma wspólnego flaga Czerwone Zagłębie ze skrajaną lewicą ???

Czy jest na niej sierp i młot ? Nie jest ! Jest polska flaga i jest flaga Zagłębia . Poza tym czy jest na niej Gierek albo jakas postać utożsamiana z Komunizmem np. Che ? Nie jest !

Więc dlaczego ktoś miałby odpowiadac flagą skrajnie prawicową na Czerwone Zagłębie. Czy ten ktoś jest debilem jakimś ?

Zgadzam się ,że hasło jest kontrowersyjne bo przypomina treść międzynarodówki ale to zawze mozna poprawić. A flaga prawicowa niech powstanie ale prawicowa, a nie jakąś nazistowska z celtykami albo innym ....

k***a ile razy mam powtarzac, że nasze barwy są połaczeniem prawicy i lewicy w jednym klubie (Unia) . Polskiej prawicy i lewicy patriotycznej, a nie jakiś wynalazów rodem z Niemiec.

i widzisz Krawiec: Twoj post jest idealnym przykladem na to, ze konsensusu zadnego nie bedzie... "my swoje, wy swoje"... przykre to troche jest, bo masz 100% racje, ale do malej ilosci osob to dociera, jednak z drugiej strony do Ciebie tez nie dociera fakt, ze ta flaga moze byc postrzegana jako symbol komunizmu...

widze, ze ta dyskusja to juz jest pierdolenie kotka za pomoca mlotka.. moze lepiej rzeczywiscie ten temat zamknac, bo juz nic madrego nikt nie napisze, co mialo byc powiedziane, juz bylo...

pozdrawiam
Qba

Postprzez Siara 2005-01-11, 8:13 pm

racja zamykamy... ale trzeba pamietac ze czy to powstana szale anty rasistowskie dla tej czesci kibicow ktorzy sie z tym identyfikuja,czy flaga cz dla innej czesci czy jeszcze cokolwiek innego to jestesmy po tej samej stronie barykady;)
ZGŁĘBIE !
Siara
Żółta kartka

Postprzez quickstarter 2005-01-11, 8:14 pm

Laczenie flag nie jest mozliwe z kilku powodow. 1. Text na fladze CzZ jest absolutnie nie do przyjecia jako otoczenie symboli narodowych. 2. rozumiem ze flaga "prawicowa" - jak juz napisales wyzej Krawiec - powinna byc najlepiej wogole bez symboli? Hasla na CzZ sa extremalnie lewicowe wiec dlaczego odmawiasz innym prawa do adekwatnych srodkow przekazu? 3.Nigdy nie zgodza sie na to takze lewacy spod znaku CzZ ale temu akurat wcale sie nie dziwie. Z natury taka hybryda bylaby ochydna i hanbiaca. Swoja droga dziwie sie stwierdzeniu - z innego watku ale laczacego sie z tematem - ze "czaszka zwiazana sie z nazizmem" - proponuje wiec obskoczyc wszystkie slupy trakcji kolejowej i pozaklejac. Nie chcialem byc cyniczny ale naprawde nie sposob inaczej odniesc sie do tego.
Mam nadzieje ze ten post zdazy ktokolwiek przeczytac zanim zostanie "obiektywnie" wywalony.
quickstarter

Postprzez Siara 2005-01-11, 9:03 pm

skojarzenia z czaszka z szala sa dla mnie przynajmniej jednoznaczne,niestety...
Siara
Żółta kartka

Postprzez WOJTEK 2005-01-11, 9:09 pm

quickstarter napisał(a): ze "czaszka zwiazana sie z nazizmem" - proponuje wiec obskoczyc wszystkie slupy trakcji kolejowej i pozaklejac.
NIE MĘDRKUJ BO WSZYSCY WIEMY , ŻE TEN WZÓR CZACHY JEST SYMBOLEM SS. I TWOJE KPINY TEGO NIE ZMIENIĄ. :roll: :roll:
WOJTEK
Adventure Group

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-01-11, 9:22 pm

WOJTEK napisał(a):
quickstarter napisał(a): ze "czaszka zwiazana sie z nazizmem" - proponuje wiec obskoczyc wszystkie slupy trakcji kolejowej i pozaklejac.
NIE MĘDRKUJ BO WSZYSCY WIEMY , ŻE TEN WZÓR CZACHY JEST SYMBOLEM SS. I TWOJE KPINY TEGO NIE ZMIENIĄ. :roll: :roll:

Wojtek nie wszyscy :)
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

re

Postprzez Qba 2005-01-11, 10:42 pm

no ja wiem :D kurde tak patrze na te wypowiedzi quickstartera i stwierdzam, ze glupota ludzka nie zna granic... kolego nie obrazaj sie.. nie jestem jakims tam lewakiem, ale miejze troche oleju w glowie...
PS. nie chce zaczynac klotni
Qba

Postprzez Rujewit 2005-01-11, 11:18 pm

flaga Czerwone Zagłębie jest PIERWSZA KLASA! osobiście wolałbym flagę w takiej wersji --> CZERWONE ZAGŁĘBIE czerwone od robotniczej krwi!
Niektórzy na tym forum mam wrażenie są jakby z innego świata, nie kumają że Zagłębie zawsze było jest i będzie Czerwone! nie za nas powstało nie za nas zginie! i nie ma czego się wstydzić! to nasza historia! i nie mam zamiaru wypowiadać się na temat polityki bo nasz robotniczy region bez względu na to kto będzie rządził i tak będzie nazywany Czerwonym, to są nasze robotnicze tradycje i flaga Czerwone Zagłębie to dla mnie nawiązanie do tego, i bardzo się cieszę że w języku polskim ponieważ nie jestem zwolennikiem obcojęzycznych nazw które nijak się mają do naszej historii.
Mam prośbę do kolegi Krawca czy nie ma więcej informacji na temat Victorii Sosnowiec w szczególności zdjęcia, przydałby nam się taki dział o historii klubów z naszego regionu.
Poza tym temat do zamknięcia, pozdrawiam!
Rujewit

Postprzez LucasUSA 2005-01-12, 1:35 am

Blagam, zamknijcie juz ten temat, bo nic ciekawego juz wiecej nie mozna napisac. Zaczyna sie ponownie rozkrecac klotnia na calego, obie strony przytoczyly swoje sensowne argumenty i zaczynaja sie powtarzac. Niestety, uwazam, ze pomysly edukacji szerokiego grona kibicow poprzez flagi jest chybiony (podzielam poglad regarda - wiekszosc ludzi historia nie interesuje). Plany hybryd, korekt czy doszywania jakis elementow tez wydaja mi sie bez sensu - flaga powstala i niech taka pozostanie. Trudno - ja tez zaluje, ze na fladze Czerwone Zaglebie nie ma madrzejszego tekstu - tyle ode mnie. Pozdro dla sensownie piszacych przedstawicieli obu stron.

P.S. Kol. Krawiec - prosze o wiecej o historii powstania Unii, gdzie graly druzyny-protoplasci przed polaczeniem?? Ale moze juz w innym temacie :)
LucasUSA

Postprzez Siara 2005-01-12, 1:53 pm

ANI LEWICA, ANI PRAWICA ! ZAGŁĘBIE !!
8)
Siara
Żółta kartka

Postprzez Krawiec 2005-01-12, 1:57 pm

Siara napisał(a):ANI LEWICA, ANI PRAWICA ! ZAGŁĘBIE !!
8)

Zagłębie - prawica, lewica i inni razem ! 8)
Krawiec

Postprzez Siara 2005-01-12, 4:09 pm

No tak tez moze byc,a moze jest poprawniej,nie da sie ukryc ze spolecznosc kibicowska na Naszym stadionie jest bardzo barwna i trzeba to uszanowac :) a wiec UNITED!
Siara
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice