Czerwone Zagłębie - Opinie ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

...

Postprzez Krawiec 2005-01-07, 10:52 am

Jeśli chodzi o tę biało-zieloną flagę nawiazująca do Victorii to napis mógłby być czerwony chociaż jeśli byłaby wieszana tak jak mówłem obok CzZ ( co pominąłeś ), a nawet zszyta - barwy ułożyłyby się w całość.

Niewpierdalanie się do polityki ?

Akurat ten pomysł, który wyłowiłeś z całego kontekstu dyskusji ma poprzez dodanie opozycyjnej symboliki zneutralizować napięcia polityczne i zarazem nawiązać do historii powstania naszych barw.

Poza tym nikt z ta flagą (flagami) do wyborów nie pójdzie. Jest to jak powiedziałem nawiązanie do historii ZD i ZS, a nie jakaś gra, która przyniesie komuś jakiś zysk wyborczy lub inny. Nie chce mi sie powtarzać w koło macieju o tym, że trzeba te sprawy uporządkować choćby ze względu na wrogą działałność hanysów dotycząca naszej przeszłości.
Krawiec

Postprzez LEGIOHOOLIK 2005-01-07, 8:58 pm

Śmierć czerwonym!!! Na Legii nie macie czego szukac z tą "szmatą"!!!
Od razu zostanie zerwana.Do tej pory byliscie bardziej lubiani niz Pogon Szczecin w Warszawie,ale przez glupote kilkunastu idiotow wyłowaliscie prawdziwa burze wsrod kibicow Legii.Ocknijcie sie i zrozumcie ze ta przez ta flage przyjaciół nie zyskacie. LEGIA-ZAGŁĘBIE(nie czerwone)!!!!!!
KIEDYŚ PRZYJDZIE TAKA WIOSNA ŻE NA DRZEWACH ZAMIAST LIŚCI BĘDA WISIEĆ KOMUNIŚCI!!!!!! :oops: Ps, Wstyd mi za Was przed Polską.
LEGIOHOOLIK

Postprzez gruby 2005-01-07, 9:27 pm

LEGIOHOOLIK napisał(a):Śmierć czerwonym!!! Na Legii nie macie czego szukac z tą "szmatą"!!!
Od razu zostanie zerwana.Do tej pory byliscie bardziej lubiani niz Pogon Szczecin w Warszawie,ale przez glupote kilkunastu idiotow wyłowaliscie prawdziwa burze wsrod kibicow Legii.Ocknijcie sie i zrozumcie ze ta przez ta flage przyjaciół nie zyskacie. LEGIA-ZAGŁĘBIE(nie czerwone)!!!!!!
KIEDYŚ PRZYJDZIE TAKA WIOSNA ŻE NA DRZEWACH ZAMIAST LIŚCI BĘDA WISIEĆ KOMUNIŚCI!!!!!! :oops: Ps, Wstyd mi za Was przed Polską.

Czy ta flaga zawisi kiedyś na Łazienkowskiej czy nie ,to nie ty o tym zadecydujesz...pamiętaj że nie wszyscy kibice Zagłębia są za tą flagą...a czy chłopaki którzy wykonali tą flage są idiotami ...to bym się kłucił....KIEDYŚ PRZYJDZIE TAKA WIOSNA ŻE NA DRZEWACH ZAMIAST LIŚCI BĘDA WISIEĆ ...TERRORYŚCI!!!!!! :lol: :lol: to chyba tak miało brzmieć...dobrze że kibice Legii nie wstydzą się za ciebie....
gruby

mmm

Postprzez Mati_1987 2005-01-07, 9:44 pm

LEGIOHOOLIK napisał(a):Śmierć czerwonym!!! Na Legii nie macie czego szukac z tą "szmatą"!!!

Bardzo ostra wypowiedź...dla mnie ta flaga to poprostu flaga..element ''dekoracji''
a co do Ciebie LEGIOHOOLIKU.., twój post..jest wyraźnie napisany aby sprowokować.. i nie wiadomo czy pisze go dorosla osoba czy młody napinacz (a szkoda :? )... sądząc po nicku LEGIOHOOLIK
to raczej młody jesteś nethool's :D
Mati_1987
Os.Piastów oficial fans

Postprzez Foxx 2005-01-07, 10:06 pm

:roll: A gdzie konkretnie przechodziła ta burza? Bo chyba wiele rejonów Wawki pozostało nią nieobjętych... 8)

Żeby było jasne - ilustrację moich poglądów masz w avatarze obok...
Foxx
Legia Warszawa

Postprzez WOJTEK 2005-01-08, 1:17 am

KOLEJNY UDANY DEBIUT. :lol:
JESZCZE KILKA POSTÓW W TYM STYLU I BAN GOTOWY. 8)
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez regard 2005-01-08, 10:13 pm

Postarajmy się podsumować dyskusje o CzZ. Poza paroma skrajnymi opiniami, reszta wpisów jest w/d mnie jasna. Nikt nie kwestionuje roli i wagi wydarzeń 1905 roku jako właściwego okresu dla określania Naszego Regionu jako CzZ. W sumie Krawiec jesteś alfa i omegą w tym temacie, znasz się najlepiej z nas na tym i to nie jest żadna ironia z mojej strony. Druga sprawa. Zarzuciłeś mi wcześniej, że niepoważny jestem proponując pracę od podstaw w temacie uświadamiania o przeszłości CzZ powołując sie na podobne wydarzenia w historii (powstanie warszawskie, wielkopolskie, sląskie ) Spójrz na to z innej strony. Dla przeciętnego Polaka jest to zasadnicza różnica. Tamte powstania kojarzą sie równoznacznie - walka o wolność. CzZ kojarzy się również równoznacznie. Każdy wie jak. Zejdź na chwile ze swojego konika - historii - spójrz obiektywnie. To hasło nie prowokuje do dyskusji o historii naszego regionu, to hasło utrwala postrzeganie Zaglębia Dąbrowskiego jako enklawy PZPR, SLD itd. Czy tego chcesz czy nie. Wykształcenie. Też sprawa którą poruszyłeś w jednej ze swych wypowiedzi. Są ludzie po wyższych studiach, którzy nie wiedzą , kto był pierwszym królem Polski, sa ludzie po 7 klasach podstawówki , którzy znają calą dynastię Jagiellonów z datami panowania. Nie generalizujmy. Kwestia zainteresowań. Kolejna sprawa. Piszesz o tym, ze ludzie ,,na ulicy" dyskutują o historii naszego regionu. Gdzie i kiedy? Może innymi ulicami chadzamy, powiedz gdzie to ma miejsce, ja się jeszcze nie spotkałem, a chętnie bym się przekonał. Podsumowując. Rodzielmy dwie sprawy: sport (forum Zagłębia i stadion) od historii regionu (CzZ - niewątpliwie pozytywne wartości). Kto ma wiedzieć co to było CzZ, ten wie. Dla kogo sie to kojarzy negatywnie, ten sobie tylko to ugruntuje. I choćbyś nie wiem co robił tego nie zmienisz. Niestety.
Pozdrawiam
regard

Postprzez karaluch 2005-01-08, 10:49 pm

Wojtek ty zasrany lewaku zamknij ryj!!!! Przez paru benkartów czerwonej rewolucji w Sosnowcu mamy opinie komuchów! NIGDY! W SOSNOWCU ZAWSZE BYŁA I BĘDZIE PRAWICA! WHITE POWER-WHITE ZAGŁĘBIE

O.N.R. SOSNOWIEC!
karaluch

Postprzez xXx_1906 2005-01-08, 11:08 pm

karaluch napisał(a): W SOSNOWCU ZAWSZE BYŁA I BĘDZIE PRAWICA!

:lol: Gdzie? kiedy? Nie no moze i byla, ale w zdecydowanej mniejszości, reszta twojego posta bez komentarza, no moze krotko - :lol:
xXx_1906

Postprzez (d)RedStar 2005-01-09, 12:11 am

Karaluch- taa :lol: ,a Czewone Zagłebie, wymyślił biskup ze świtą prałatów,to chyba niezupełnie tak...
Krawiec: do książek o Zagłębiu obecnie nie mam żadnego dostępu i jedno pytanko: Pewnie wiesz czym był ruch jednolitofrontowy, czy to własnie, nie u nas sprawdzał się doskonale? Nawet po zerwaniu rozmów w Warszawie w ZG ruch ten był ciągle żywy i przejawiał się w czynnym działaniu na arenie społecznej i politycznej Zagłębia. To tak na marginesie rozmowy o sanacji, BBWR i czerwonych :wink: itd.

xXx - zajebisty obrazek
(d)RedStar

Postprzez Ader 2005-01-09, 8:51 pm

do kolesia z Legii nie nazywaj naszej flagi szmatą bo tam jest herb i barwy Zagłębia tak że troche zbastuj , to jest flaga naszego klubu a nie żadna polityka Ż.
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez WOJTEK 2005-01-09, 9:10 pm

karaluch napisał(a):Wojtek ty zasrany lewaku zamknij ryj!!!! Przez paru benkartów czerwonej rewolucji w Sosnowcu mamy opinie komuchów! NIGDY! W SOSNOWCU ZAWSZE BYŁA I BĘDZIE PRAWICA! WHITE POWER-WHITE ZAGŁĘBIE

O.N.R. SOSNOWIEC!
I TYM SAMYM PAN ROBAL KOŃCZY KARIERĘ NA NASZYM FORUM .
P.S. CHCIAŁBYM ZOBACZYĆ TEGO TYPA NA ŻYWO. :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez michaelus 2005-01-09, 9:28 pm

Żeby zakończyć spór to trzeby było zrobić flagę "1905". Tylko czy znowu nie kolidowałoby to z 1906 :?:
michaelus

Postprzez Amba 2005-01-09, 9:43 pm

michaelus napisał(a):Żeby zakończyć spór to trzeby było zrobić flagę "1905". Tylko czy znowu nie kolidowałoby to z 1906 :?:

a czy naprawdę potrzebna na tej fladze jest data :roll:

wydaje mi sie ze brytyjka w barwach + herb, odpowiednio zaproyektowane, moglyby wkoncu uciac dalsze rozkminaine co i jak umiescic na fladze..
flaga musi byc prosta, a zarazem z czyms charakterystycznym,
sadze ze taką rolę moze pelnic brytyjka z herbem... 8)

na co wiec czekacie :?:
Proyketanci do dziela :D czas leci :roll:
Amba
Warsaw Fans

Postprzez Ader 2005-01-09, 9:47 pm

Amba chyba nie ten temat :lol: :lol: :lol:
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice