Rasizm ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Sebastian 2004-02-29, 3:01 pm

MOŻE ĹšLE SIĘ TROCHĘ WYRAZIŁEM...ALE NA PEWNO NIE CHCIAŁBYM ABY MOJA SIOSTRA CZY CÓRKA WYSZŁA ZA MURZYNA CZY CYGANA ... NA SZCZESCIE JA MAM TEN PROBLEM NARAZIE Z GŁOWY BO SIOSTRA JEST JUŻ MĘŻATKĄ 8)
Sebastian

Postprzez Siara 2004-02-29, 3:17 pm

Precz Rasizmowi !!! co ludzie mają do ludzi o innym kolorze skóry ,narodowości czy wyznaniu !! kazdy moze byc wyznania jakiego chce , koloru skóry itd. !!- to są słowa CICHEGO I ATR. I moze Ty wyraziłeś się niedokońca dobrze ale oni za to znakomicie. :D
Siara
Żółta kartka

Postprzez PRZEMEK_AG 2004-03-01, 11:35 am

Siara napisał(a):Pytanie to było głupie co już powiedział Wojtek. Nie można być ograniczonym, siedziec w szczelnie zamkniętym swoim świecie, gdzie będą tylko biali ludzie, tacy jakich lubisz i popchał byś siostre zeby za takiego wyszla, niestety moze sie okazac ze ten czarny był by lepszym mężem dla Niej :wink: .

to pytanie wcale nie bylo glupie, podobnie jak w stylu czy pozwolilbym bawic sei swojemu dziecku z dziecmi np. Ukraincow, Cyganow itd. stosuje sie je dosyc czesto. pokazuja nasze postawy i takie tam inne, co wlasnie w przypadku sebastiana pokazalo i tyle. pozdrowka
PRZEMEK_AG
Adventure Group

Postprzez Czachor 2004-03-05, 5:59 pm

Siara napisał(a):Pytanie to było głupie co już powiedział Wojtek. Nie można być ograniczonym, siedziec w szczelnie zamkniętym swoim świecie, gdzie będą tylko biali ludzie, tacy jakich lubisz i popchał byś siostre zeby za takiego wyszla, niestety moze sie okazac ze ten czarny był by lepszym mężem dla Niej :wink: .

pytanie glupie nie bylo, bo nie jeden raz zdarzylo sie ze osoba podajaca sie za antyrasiste po takim pytaniu "wysiadala"... :twisted:
co do Wojtka to sie nie unos, bo bedziesz bojownikiem o prawa kobiet, cyklistow, zwierzat i zmutowanej marchewki jezeli ktos ja zacznie uciskac 8) , moze jakby pytanie brzmialo "czy chcialbys aby twoja siostra wyszla za cygana" to bys sie do niego ustosunkowal a nie szukal szczegolu, ktorego mozna sie czepic :roll:
co do pana Siary: tez sie nie wypowiedziales na temat, prosilem o jasna odpowiedz TAK lub NIE, a druga rzecz, ktora mnie zastanawia, to uzycie tego slowa NIESTETY, co pogrubilem w twojej wypowiedzi, hmmm NIESTETY czarny moglby byc lepszym mezem (bo tak to w uproszczeniu brzmi) :lol: :lol: :lol: - jak to brzmi w ustach zadeklarowanego antyrasisty ??

tak samo jak moge nie lubi ludzi z odstajacymi uszami, czy dziurka w brodzie ( jak Douglasowie), tak samo moge nie lubic czarnych czy cyganow i co was to obchodzi
czy to jest skomplikowane ??
Czachor

Postprzez WOJTEK 2004-03-05, 6:17 pm

NIE LUBIEĆ MOŻNA.ALE NIE DLATEGO TYLKO,ZE KTOŚ MA INNY KOLOR SKÓRY CZY WYZNANIE.ROZUMIESZ RÓŻNICĘ??MAM NADZIEJĘ ,ZE TAK...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Czachor 2004-03-05, 10:38 pm

WOJTEK napisał(a):NIE LUBIEĆ MOŻNA.ALE NIE DLATEGO TYLKO,ZE KTOŚ MA INNY KOLOR SKÓRY CZY WYZNANIE.ROZUMIESZ RÓŻNICĘ??MAM NADZIEJĘ ,ZE TAK...

nie chce za bardzo pisac po pijaku :wink:

ale nie rozumiem. czy to dziurka w brodzie ( :lol: ) czy kolor skory to w koncu jedna z ludzkich cech. czy ktos ma poglady takie czy siakie to jedna z jego hmmm ?? wlasciwosci ?? w kazdym razie co to za roznica ?? nie lubie go za to czy za tamto. ja nie lubie cyganow a ty nie lubisz rasistow. jeden nie lubi komuchow a ty nie lubisz faszystow ?? czym to sie wiec rozni ?? ty nie tolerujesz jedno z pogladow (rasizm, faszyzm, nazizm - niepotrzebne skreslic), a ktos nie toleruje czegos innego. jestes tak samo nietolerancyjny jak ci ktorych nie tolerujesz wiec...

sorka skoncze jutro bo nie chce robic pyskowki 8)
Czachor

Ludzie, opanujcie sie!!!

Postprzez olciapiekna 2004-06-26, 2:04 pm

No, przepraszam bardzo. Czy ktos ma cos do Oliego? Ja go osobiscie nie lubie,. bo nie. Ale go szanuje! I co z tego, ze ma inny kolor skory? I co z tego???? Zyje w Polsce od wielu wielu lat, i czuje sie Polakiem, mimo ze jest czarny.. Sluchaj, ty, jak-ci-tam- ty, ktory zaczales rozmowe o Olim, to jest wlasnie rasizm. "Nie toleruje go w reprezentacji, bo jest murzynem" i no co z tego ze jest murzynem? Ja tych ludzi juz nie obxzajam.. Do czego ten swiat dąży? Ci ludzie wariuja.. nie chce mi sie juz z Wami gadac.. Pozdro =)
olciapiekna

Re: Ludzie, opanujcie sie!!!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-06-26, 2:12 pm

olciapiekna napisał(a): Ci ludzie wariuja.. nie chce mi sie juz z Wami gadac.. Pozdro =)

To papa :lol: Milo bylo ze wpadlas na nasze forum ale chyba nas nie tolerujesz :lol:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

re

Postprzez Qba 2004-06-26, 2:17 pm

dobrze gada.. polac jej wodki :D mowie o olcipieknej :D
Qba

Bleee

Postprzez olciapiekna 2004-06-26, 2:42 pm

a dziekuje, wodeczke przyjmuje. Toleruje, toleruje.. I tu zostane, a jak Wam cos nie pasuje - to nie czytajcie moich wypowiedzi . Hehe.. Pozdro =), dzieki Qba
olciapiekna

Postprzez fabian 2004-06-26, 5:21 pm

Ales wykopala temat :shock: sprzed lat...
fabian

Postprzez WAB 2004-06-26, 11:01 pm

Bo ona studiuje archeologie i kazali jej jechac na wakacyjna prakatyke. Najblizej miala do nas, wiec powitajmy z radoscia, tylko niech pokaze zdjecie, czy ona sama przypadkiem nie antyk. Bo renowacji starej politury nie wykonujemy...
WAB

Postprzez Piotruś Pan 2004-06-27, 11:47 am

Ciekawe czy Francuzi też poruszają takie tematy na swoim forum :?: :wink:
P.S. Pozdro
Hey Zagłębie! :!: !
Piotruś Pan

Postprzez Gość 2004-06-27, 6:13 pm

WAB widzę że nie potrafisz ostatnio napisać nic na poziomie, tylko ograniczasz się do wyśmiewania i poniżania innych forumowiczów. Z tego co wiem jesteś człowiekiem wykształconym ale ostatnio jakoś tego nie widać. Co z tego że temat jest sprzed iluś tam miesięcy. W końcu forum to miejsce do wyrażania swoich opinii i dziewczyna właśnie to zrobiła. Najeżdżacie na debiutantów jak zakładają tematy które już były, najeżdżacie na nich gdy wyrażają swoje opinie w starych tematach. Widzę że prawdą jest stwierdzenie iż wykształcenie i pozycja społeczna rzadko idą z kulturą osobistą na poziomie.

Kiedyś było to "FORUM KIBICÓW". Nie wypowiadam się tu często ale systematycznie śledzę wpisy i coraz częściej dochodzę do wniosku iż pewne osoby próbują narzucić tutaj swoje zasady, reguły. Ludzie to nie jest wasz prywatny folwark!!!!
Gość

Postprzez Gość 2004-06-27, 6:14 pm

A jeśli chodzi o temat to popieram dziewczynę.

RASIZMOWI STANOWCZO MÓWIMY NIE
Gość

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice