ZGODA ZAGRANICZNA

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Darek 2003-05-24, 3:10 pm

Jeśli chodzi o Siofok to miasteczko bardzo fajne ale kibice beznadziejni. Byłem dwa razy na ich meczach i gdyby nie przyjezdni kibice FTC to byłyby straszne nudy.I właśnie kibice FTC (Ferencvaros) zwani na Węgrzech FRADI są godni sztamy z Zagłębiem.Komplety publiczności na meczach w Budapeszcie a na wyjazdy poza Budapeszt jeździ ich w granicach tysiąca a nierzadko dużo więcej.Potrafią i u siebie i na wyjeździe stworzyć naprawdę fantastyczną atmosferę.No i co ważne nie pękają przed nikim.Mają największą pakę u madziarów a głowny ich wróg to rendorseg(policja).
Tylko 400 km i zdecydowanie jedyni godni Zagłębia.
Pozdrawiam
Darek z Dąbrowy
Darek

Postprzez WOJTEK 2003-05-24, 10:45 pm

TYLKO JAK SIĘ Z NIMI DOGADAMY?WEĹšMIEMY TŁUMACZA?MOŻE LISTKIEWICZA? :lol: :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez krzysiu 2003-05-24, 10:53 pm

WOJTEK napisał(a):TYLKO JAK SIĘ Z NIMI DOGADAMY?WEĹšMIEMY TŁUMACZA?MOŻE LISTKIEWICZA? :lol: :lol: :lol:

najlatwiej po niemiecku.
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez WOJTEK 2003-05-24, 10:55 pm

ILE OSÓB W SOSNOWCU ZNA BIEGLE NIEMIECKI???
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Darek 2003-05-25, 12:29 am

W Holandii urzędowym językiem jest holenderski zwany także niderladzkim.Jedynie lokalnie używa się tam języka fryzyjskiego.
Holenderski jest tak samo popieprzony jak węgierski co jednak kibicom Legii nie przeszkadza w ukladzie z Holendrami.
A jeśli chodzi o znajomość angielskiego czy niemieckiego na terenie Zagłebia to wcale nie jest tak źle jak się Wam wydaje.
Możemy szukać zgody np. w Czeskim Cieszynie i blisko i łatwo się dogadać.Tylko po cholerę takie układy.
Tacy kibice jak nasi musza mieć układ z równie fantastycznymi fanami.
Takimi na pewno są kibice Ferencvarosu a język madziarski nie jest żadną barierą.(patrz Legia -Den Haag)
Wkleiłbym kilka fajnych fotek kibiców Ferencvarosu tylko nie wiem jak.
pozdrawiam
Darek z Dąbrowy G.[/img]
Darek

Postprzez krzysiu 2003-05-25, 9:37 am

WOJTEK napisał(a):ILE OSÓB W SOSNOWCU ZNA BIEGLE NIEMIECKI???

tego nie wiem, tylko stwierdzilem, ze tam jest najlatwiej, bo prawie wszyscy znaja.
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez POLAK_sts1906 2003-05-25, 11:42 am

Ferencaros bardzo znana i dobra ekipa. Tylko martwie sie, ze oni by z nami nie chcieli miec...
A co do Legii i Hagi to nie mieli kibice problemu żadnego, w końcu w Holandii każde dziecko mówi perfekcyjnie po angielsku, wiec w tym języku się porozumiewaja. Z węgrami też po angielksu by się możnabyło dogadać

Polak Węgier dwa bratanki
POLAK_sts1906

Postprzez Royal_yf 2003-05-26, 9:09 pm

proponuje niemiecki zespol GKS KATOWIZZ mam z nimi kontakt co wy na to ?
Royal_yf

Postprzez amstat 2003-05-26, 9:15 pm

Ja proponuje Uklad z Bankierem , zajebisty typ , ma pojecie o kibicostwie w 101 % on nam wszystko zalatwi

Bankier kurwiszon WODZEM
amstat
Fanatyk

Postprzez fabian 2003-05-26, 9:35 pm

amstat napisał(a):Ja proponuje Uklad z Bankierem , zajebisty typ , ma pojecie o kibicostwie w 101 % on nam wszystko zalatwi

Bankier kurwiszon WODZEM

Amstat co ty sie zawsze tak rzucasz. wez przyklad z godziciela zwasnionych, ojca pralata Montiego, z niego to jest najlepszy (najmadrzejszy) "dyskutas" na tym forum.
Przeciez kazdy wie, ze nie my decydujemy o zgodach i kosach, nie my sie bijemy za ten klub, ale forum intenetowe ma swoja specyfike i pozwol ludziom troche popierdolic. Amen
fabian

Postprzez amstat 2003-05-26, 9:47 pm

ale nich Ci ludzie pierdola z sensem, a ja tez bede. A jak taka k***a bankier bez sensu nawija polemike szukajac plecow u innych net forumowiczow to ja przepraszam. Moze tak zawiesze szal na kolku ?

hehehehe
Pierdol sie bankierku
amstat
Fanatyk

goral

Postprzez ^m@rcin^ 2003-05-27, 2:28 pm

zrodlo www.kibice.pl :

25 fanów górala Żywiec, w miniony weekend udała się do słowackiej miejscowości Trnava na mecz Spartak Trnava - MSK Żilina. Na meczu tym oficjalnie zostaje zawarta zgoda z z kibolami MSK Żilina, przy okazji tego fani Górala rozganiają jedną z ekip z Trnavy.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Monti 2003-05-27, 5:30 pm

fabian napisał(a):Amstat co ty sie zawsze tak rzucasz. wez przyklad z godziciela zwasnionych, ojca pralata Montiego, z niego to jest najlepszy (najmadrzejszy) "dyskutas" na tym forum.
Przeciez kazdy wie, ze nie my decydujemy o zgodach i kosach, nie my sie bijemy za ten klub, ale forum intenetowe ma swoja specyfike i pozwol ludziom troche popierdolic. Amen

Nie rozumie powinienem sie cieszyć czy obrazic ? :? :? :?
Monti
Moderator

Postprzez fabian 2003-05-27, 5:37 pm

To byl komplement. Na swoj sposob.
fabian

Postprzez Xavera 2003-06-11, 1:16 am

Zdecydowanie popieram zgodę z moim najlepszym klubem(po Zagłębiu) AC Torino. Łączy nas dużo( ten sam prezes,a co za tym idzie kontakty na linii Turyn Sosnowiec) Toro jest dla Włoskiej piłki tak zasłużonym klubem jak my, jednakże oni w przeciwieństwie do nas zdobywali mistrza parokrotnie(najlepszy ich okres to zaraz po wojnie).
I nie ma sprawy z dogadaniem się, dosyć dobrze znam włoski :P

ps. jebać Juve
Xavera

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice