Fan-Cluby

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Herdzik 2006-06-21, 7:39 am

a w Cieszynie macie jakis fan club ??
Jak tak to opiszcie ich (czy sympatyzuja z piastem cieszyn itp.?)
Herdzik

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2006-06-21, 1:27 pm

Herdzik napisał(a):a w Cieszynie macie jakis fan club ??
Jak tak to opiszcie ich (czy sympatyzuja z piastem cieszyn itp.?)

Moze nie Fan-Club ale w Cieszynie jest kilku chlopakow jezdzacych do Sosnowca sa prawie na kazdym waznym meczu !!

Z tego co wiem sympatyzuja z Piastem.

Pozdrowienia dla chlopakow z Cieszyna !!!
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez kiler 2006-06-21, 5:07 pm

co do slawkowa:
mam tam kumpla ze studiow i bylem u Niego niedawno....z tego ci widzialem to slawkow opanowany jest przez GieKSe wrecz w 100%
-napisy na murach(stare i nowe)
-vlepki(j.w.)
oraz pytajac sie kumpla(Gieksiarz ale nie "praktykujacy") mowi ze jezdzi troche chlopa a z Zaglebia jest 5-6 osob :?

z tego co sie orientuje to w cieszynie sympatyzuja ale.....z Legia
jest tam rowniez Fc GKS k-ce
kiler

Postprzez Herdzik 2006-06-22, 6:06 am

Z tego co ja wiem to jest tam Zaglebie, Gieksa, Widzew, Ruch, no i pedalski piast cieszyn. Widziałem nawet wrzuty Poloni Bytom.
Miasto bardzo podobne do Jaworzna tylko ze kibice mało aktywni.
Herdzik

Postprzez el Gombek 2006-06-22, 6:37 am

kiler napisał(a):co do slawkowa:
mam tam kumpla ze studiow i bylem u Niego niedawno....z tego ci widzialem to slawkow opanowany jest przez GieKSe wrecz w 100%
-vlepki(j.w.)
oraz pytajac sie kumpla(Gieksiarz ale nie "praktykujacy") mowi ze jezdzi troche chlopa a z Zaglebia jest 5-6 osob :?

Dużo młodych przyznaje się do sympatii do Zagłębia ale większość z nich nie jeździ ...jeśli chodzi o giekse to są to trochę starsi goście ...
el Gombek

Postprzez kiler 2006-06-22, 9:27 am

el Gombek napisał(a):
kiler napisał(a):co do slawkowa:
-vlepki(j.w.)

Dużo młodych przyznaje się do sympatii do Zagłębia ale większość z nich nie jeździ ...jeśli chodzi o giekse to są to trochę starsi goście ...

powiedz mi gdzie oni sa :roll: bywam tam teraz dosc czesto i z tego co widze to duzo mlodych przyznaje sie ale do Gks...
p.s.przebywam na osiedlu i w centrum

niedaleko slawkowa jest bukowno sa tam Fc Wisly, Gks i Zaglebia moze ktos opisac to miasteczko pod wzgledem kibicowskim ?

i jeszcze jedno:
nierozumiem jak mozna napisac nazwe klubu z malej litery :shock:
nawet najwiekszego wrago nalezy uszanowac(no chyba ze nie ma sie nawet 15 lat wowczas internet=napinka)
kiler

Postprzez mlody1906 2006-06-22, 10:06 am

Herdzik napisał(a):Miasto bardzo podobne do Jaworzna tylko ze kibice mało aktywni.

Bardzo malo prawdopodobne, ale to chyba nie miejsce na takie wyliczanki. Temat jest zupelnie o czym innym ale widze, ze juz sie wyczerpal, wiec w przyszlosci takie cos jest niepotrzebne
mlody1906
Adventure Group

Postprzez loonger81 2006-06-22, 1:45 pm

mnie samego interesował nasz FC w Przemyślu. rozmawiałem z kilkoma osobami z Przemyśla z ekip Czuwaju i Polonii Przemyśl. nie będę się rozpisywał...poprostu wkleję tu cytaty ich najkonkretniejszych wypowiedzi i sami oceńcie co i jak w Przemyślu;)

Przemo (Polonia):
w sumie mogę być subiektywny , ale postaram się nie
W mieście rządzi Czuwaj , ma starszą ekipą no i ultraske na wysokim poziomie.
My czyli Polonia na meczach przeważnie mlodzież+kilku starszych (max. 20) , tylko na mecze "podwyższonego ryzyka" przychodzi duża część starszych.

Co do Fc , zdecydowanie najbardziej rozwinięty Wisły , bo jeżdzą na nią Młodzi (dość sporadycznie) kilku z nich chodzi i działa w ultrasce na Lonii. A starsi z tego Fc , są prawie na każdym meczu Wisły + wspomagają zgody (ostatnio Radomiak-Lechia)
Jest także Fc Cracovi , są to kibice Motoru Przemyśl (klub już nie istenieje) jeździli kiedyś na Cracovie , teraz jezdzą sporadycznie. Chodzili czasem na Przemyskie Mecze , najpierw na Czuwaju jednak poniosła ich tam fantazja i krzyczeli cos o Cracovi to sie dla nich źle skonczyło , kolejke później przyszli do nas , tyle że tutaj już na starcie dostali
Co DO FC Zagłębia które cie interesuje. Kiedyś jeździło troche ludzi , teraz powoli się wyłamali, chodź wiem z pewnego źródła że jakiś małolat (17 lat ) jeździ dość często na Zagłębie (opuścił w tym i ostatnim sezonie dość mało meczy) potwierdzone bo taki młodziak od nas widział wszystkie bilety z meczy. Wiem także , ze kilka osób jeździ regularnie na Legie. Także jest dużo malunków świadczących o obecności Ruchu , ale to chyba tylko jedna kamienica im kibicuje Ogólnie rzecz biorąc to z Fc najlepiej zoorganizowani są ci z Wisły , jest ich dużo (tych co prubują coś działać , bo kibiców sukcesu nie licze) i są w miare zoorganizowani , a reszta Fc to aktualnie tylko jednostki...
Pozdrawiam.

Ps.Jest troche graffiti Zagłębia , są zaraz po Wisle najcześciej spotykane z FC.Vlepek też nie brakuje

Stachu (Czuwaj):
Sytuacja w P-śliu wygląda nastepująca!! sa dwa klubu Polonia i CZuwaj lecz Czuwaj rządzi narazie w mieście maja lepiej rozwinieta ultraske i hool's. Jeszcze 8 lat był tu klub Motor Przemysl którego kibice są do dzisiaj fan clubem Cracovii i maja własną flage. Oprócz tego fc istnieje tez fc Wisly a tworzą go starsze osoby z Polonii. Jest też Legii ale chyba na marci z tego co sie orietnuje nic nie słyszałem o Zagłebiu ale wiesz widziałem 2 vlepki waszego klubu i kilka napisów na murach ale bardzo starych.
Dowiedziałem sie jeszcze że mieliście poprwne stosunki z Czuwajem i 2-3 osob ale sporadycznie jeździ do was na mecze ale tego w 100% nie zagwarantuje!! Jak coś zapraszam do P-śla na mecze!!
loonger81

Postprzez PawełK 2006-06-22, 6:29 pm

Z Przemyśla dawno jeździło kilka/-naście?/ osób na Zagłębie, bankowo byli na wyjeździe na Lechu Poznań /nie pamiętam roku/ z tego co wiem teraz przebywają na emigracji większość jest w Anglii. Jakiś czas temu miałem kontakt z jednym z nich "Waldi" ale jakoś sie urwało...
PawełK
pyszałek

Postprzez Greg1906 2006-06-22, 10:55 pm

Byli też na hokeju w Bytomiu kiedy przegraliśmy baraże o awans.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez Herdzik 2006-06-23, 8:34 am

Jak przebywałem w Przemyślu to gadałęm z kilkoma ziomkami i wypytywali mnie o Zagłębię, na bank jeździło kilka osób i dalej jest zainteresowanych kilka osób, ale nie maja jak sie wkręcić czy jakoś tak.

Pozdro dla DYMKA z Przemyśla który przebywa na emigracji (kiedyś jeździł na Zagłebie).
Herdzik

Postprzez MENTOL 2006-06-23, 12:44 pm

A jak jest na terenach Siewierza . Ostatnio jak byłem tam u babki to widziałem tam gości w knajpce na rynku co mieli koszulki gks. Szkoda że byłem sam :/
MENTOL

Postprzez loonger81 2006-06-23, 1:48 pm

MENTOL napisał(a):A jak jest na terenach Siewierza . Ostatnio jak byłem tam u babki to widziałem tam gości w knajpce na rynku co mieli koszulki gks. Szkoda że byłem sam :/

w Siewierzu była kiedyś nawet Polonia Bytom, do dziś widocznych jest kilka wrzutów przed rynkiem
loonger81

Postprzez MENTOL 2006-06-23, 2:24 pm

loonger81 napisał(a):
MENTOL napisał(a):A jak jest na terenach Siewierza . Ostatnio jak byłem tam u babki to widziałem tam gości w knajpce na rynku co mieli koszulki gks. Szkoda że byłem sam :/

w Siewierzu była kiedyś nawet Polonia Bytom, do dziś widocznych jest kilka wrzutów przed rynkiem

a dokładnie gdzie przed rynkiem od strony 1 autostrady czy od zawiercia bo nie widziałem nigdzie takich napisów .
MENTOL

Postprzez krzysiek srodula 2006-06-27, 9:30 am

Mieszkalem w Przemyslu 3 lata i na 100 % jezdzilo od nich pare osob-byli to kibice Czuwaju ale z tego co sie orientuje juz odpusclili (2 na pewno jest w Anglii).
Napisy Zaglebia znalezc mozna oprocz Przemylsa takze w Lancucie ale to robota owych Czuwajczykow. Pare arkuszy vlepek tez zostawilem w tym starym miescie.
Pozdrawiam
krzysiek srodula

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice