POMÓŻ I WYPEŁNIJ ANKIETĘ!

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez twari 2006-03-11, 9:01 pm

cooltras napisał(a):(...)W tej samej ankiecie która zrobię juz na żywo z innymi kibicami(których znam)instrukcja będzie wyglądać inaczej.

Nie ma to jak niezależna sonda... :)
To ja zrobię ankietę dotyczącą poparcia w ewentualnych wyborach... wśród znajomych! Myślę że to baaardzo reprezentatywna grupa osób.

A potem tacy ludzie budują nam opinię taką jaką mamy obecnie. Owszem - ona nie wzięła się z nikąd. Ale od kilku już lat wszystko się zmienia! Ale "dziennikarze" jakoś wolą jechać na dawnej opinii... Bo przecież nie może być tak że kibic to człowiek który idzie obejrzeć spotkanie a nie się bić. Niedopuszczalne żeby miał dom, rodzinę i dzieci. Musi to być typowy zwyrodnialec, najlepiej recydywista. A jak będzie miał całe ciało w tatuażach to już idealnie! :evil:
twari

Postprzez cooltras 2006-03-11, 11:32 pm

O qrwa!Znam ich i co z tego :!: :?: Przeciez nie powiem im:odpowiadajcie tak a tak,bo qrwa coś sobie założyłem i musze tego dowieść.Będą odpowiadać jak czują(i to tez napisałem przed samą ankietą).Poza tym praca (to też pisze we wstępie do ankiety)będzie o kibicach(ale nie tylko piłkarskich) w tym też o "szalikach"i będzie też o kibicach na reprezentacji,a tu wszyscy po mnie jadą,że Wam qrwa opinie zszargam.Ameryki tą praca nie odkryje i nie zmienie też jakichś streotypów na temat kibica,ale staram się i chce żeby to nie wyszło jak 2prace magisterskie,które miałem w rękach,a które były naprawdę fatalnie zrobione(ocenione na 4+ i 5,co mnie wstrząsnęło)ale żeby ta praca przedstawiała jakiś tam obraz kibica,ale nie tylko z 1strony(złej lub dobrej).
cooltras

Postprzez twari 2006-03-12, 12:26 am

Nie rozumiesz problemu. Przeprowadź ankietę dotyczącą PZPNu wśród 10 kibiców Szczakowianki i 10 kibiców np Heko Czermno. Jak myślisz - wyniki będą takie same? Chcesz pytać kibiców których znasz.. fajnie! A nie pomyślałeś że oni nie będą reprezentatywną grupą osób?? Dalej - w jakim wieku będą Ci Twoi znajomi? Wątpie aby była to grupa 40-latków którzy przecież również uczęszczają na mecze. Przypiszesz im tym samym zachowania i cechy jakich oni nie posiadają! Bo to również kibice.
Na koniec piszesz że chcesz aby ta ankieta przedstawiała jakiś tam obraz kibica. Fajnie - ale nie przedstawia! Bo niestety na kilka pytań nie da się odpowiedzieć! A na inne jakkolwiek by nie odpowiedzieć zawsze będzie źle.
Ta ankieta jest świetnym miejscem do wypowiedzenia się dla nastolatków którzy bardzo chętnie napiszą że są szalikowcami, huliganami, lubią się bić po mordzie, jebią policję, kilku kumpli siedzi w więźniu itd itd.!
Twoja ankieta nie uwzględnia czegoś takiego jak normalny kibic!!
twari

Postprzez Gość 2006-03-12, 12:12 pm

Jak ten chłopak takimi sposobami zdobędzie magistra to ja wyjeżdżam z kraju. Nawet na Białoruś :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gość

Postprzez LucasUSA 2006-03-12, 5:10 pm

Jeszcze jedna rada - takimi wlasnie pomyslami, ze zbierzesz ankiety wsrod kibicow, ktorych "znasz" sam dewaluujesz wartosc Twojej pracy. Wydrukuj sobie tysiac ankiet, zmien pytania tak, by latwo bylo je opracowac komputerowo (odpowiedzi w liczbach, jak najwiecej opcji do zaznaczenia, jak najmniej miejsca na "wywody', bo te nie daja sie czesto opracowac statystycznie) i wrecz ta ankiete co dziesiatemu kibicowi wchodzacemu przez jedna z bramek na Ludowy. To tylko pomysl, ale taka idea pokazuje, jak mozna zrobic badanie w miare reprezentatywnie. Bo nie wiem, czy "znasz" tak wielu kibicow w roznych grupach i warstwach kibicowskich. A jezeli wydaje Ci sie, ze wszyscy kibice daja sie zaszufladkowac do powiedzmy "normalnych" :lol: , "szalikowcow" i "chuliganow" to nawet nie zadaj sobie trudu, bo to tylko wierzcholek gory lodowej.
I nie qrwuj tutaj, cos za bardzo sie irytujesz. :evil:
LucasUSA

Postprzez cooltras 2006-03-12, 10:32 pm

No pardon!zdeczka się uniosłem :lol: Co do zarzutów mam dobrych kilkanaście ankiet od starszych kibiców i zrobiłem tak jak piszesz Lucas-na xero ciachnąłem 90 innych ankiet,rozdałem je na hali w czasie meczu piłki ręcznej(nie w Sosnowcu)i wiecie ile wróciło... 11-reszta fruwała sobie jako konfetti.I tak też było by w każdym innym przypadku i z tą ankietą też(na Ludowym też),ale nie zrażam się :D
Ostatnio edytowano 2006-03-13, 12:14 am przez cooltras, łącznie edytowano 1 raz
cooltras

Postprzez cooltras 2006-03-12, 10:34 pm

Morpheus napisał(a):Jak ten chłopak takimi sposobami zdobędzie magistra to ja wyjeżdżam z kraju. Nawet na Białoruś :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szkoda,że nie widziałeś prac mgr z mojej uczelni, na temat kibiców(ocenionych na 5 i 4+).Wtedy wyemigrowałbyś nawet na Alaskę :!:
cooltras

Postprzez LucasUSA 2006-03-13, 4:30 pm

cooltras napisał(a):
Szkoda,że nie widziałeś prac mgr z mojej uczelni, na temat kibiców(ocenionych na 5 i 4+).Wtedy wyemigrowałbyś nawet na Alaskę :!:

Na Alasce nie jest tak zle, nie ma podatkow :).
Cooltras - dlatego napisalem 1000 ankiet - moze co 10 wroci :).
Na serio rozdawales ta "chuligansko-ustawkowa" :lol: ankiete na pilce recznej?? :roll:
LucasUSA

Postprzez Gość 2006-03-13, 7:13 pm

cooltras napisał(a):
Morpheus napisał(a):Jak ten chłopak takimi sposobami zdobędzie magistra to ja wyjeżdżam z kraju. Nawet na Białoruś :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A'propos. Możesz przypomnieć nam co to za uczelnia?

Pozdrawiam

P.S.
Mimo wszystko dalej uważam, że ankieta w takiej formie nigdy (nie ważne czy dasz ją do wypełnienia koledze, czy obcej osobie) nie będzie wiarygodnym źródłem danych.
Gość

Postprzez cooltras 2006-03-13, 9:34 pm

cooltras napisał(a): zrobiłem tak jak piszesz Lucas-na xero ciachnąłem 90 innych ankiet,rozdałem je na hali w czasie meczu piłki ręcznej(nie w Sosnowcu)

Innych,bo te traktowały juz stricte o kibicowaniu,to nie była ta sama co tu,bo z tą chciałem spróbować innego sposobu zdobywania informacji(i znowu nie wtopic tyle kasy na xero).I powiem Ci ,że nawet mi idzie bo mam juz około 100 odpowiedzi.A tutaj...robicie na mnie nagonkę jak na zwierza :!:
cooltras

Postprzez twari 2006-03-14, 9:23 pm

100 odpowiedzi... hmm a jaka jest średnia wieku wśród Twoich 100 ankietowanych?
(podtrzymuje stwierdzenie że ta ankieta jest świetnym miejscem dla szczeniackich odpowiedzi niewyżytych nastolatków)
I jeszcze jedno - czy ankieta w której wpiszę iż mam 100 lat uznasz za ważną czy nie?
twari

Postprzez cooltras 2006-03-15, 9:18 pm

Jeśli chodzi o przedział wieku to jest od 15 do 45 lat.A co do odpowiedzi daj sobie spokój :!:
cooltras

Postprzez twari 2006-03-16, 5:44 pm

cooltras napisał(a):Jeśli chodzi o przedział wieku to jest od 15 do 45 lat.A co do odpowiedzi daj sobie spokój :!:

Zapytałem o średnią wieku, nie o przedział wiekowy...
Rozumiesz różnicę?
twari

Postprzez Carlos 2006-03-19, 1:07 am

wlasnie czytalem forum Ruchu i tam też jest podobny temat z 16 marca założony przez jakiegos Sandokana . To ty ?
Carlos

Postprzez cooltras 2006-03-25, 7:35 pm

No coś Ty chłopie :D Ja ten temat mam tylko tu i na 3innych forach(ale nie dotyczących stricte jednego klubu)
cooltras

Poprzednia strona

Powrót do Kibice