Apel PK (od słów do czynów) !

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez RaRy 2004-09-08, 1:27 pm

Tomi kiedy widziałes ze Krzywy jest pijany podczas prowadzenia dopingu?? :-/

Bo z tego co napisałes tak to wywnioskowałem
RaRy
Adventure Group

Postprzez tomi2509 2004-09-08, 2:04 pm

nie pisalem o KRZYWYM tylko o ludziach ktorzy wyrastaja na kazdym meczu naje..bani i dra ryje w stylu " co jest ku..rwa stare dziadki wstawac i spiewac a jak nie do wypirda..ac do domu " o to mi chodzilo!!!!!!
tomi2509

Postprzez RaRy 2004-09-08, 2:38 pm

bo taka jest prawda :!: :!:
Siedzac w okolicach młyna powinno sie drzec "morde" :!: :!: :!:
a jesli siedza i wpier*** słonecznik to niech ida na prawa strone w okolice gdzie PK siedzi
RaRy
Adventure Group

Postprzez Cygan 2004-09-08, 3:43 pm

Moje małe spostrzeżenie:

Jeśli utworzy sie tylko jeden młyn, połowa tej trybuny nie bedzie śpiewać! To jest fakt niezaprzeczalny.Poprostu niektórzy ludzie sa z natury przebojowi i maja charakter przywódczy, ale jest też część osób, które sa przeciwieńtwem takich ludzi i właśnie oni musza nimi pokierować. Większość ludzi potrzebuje kopa od innych i chce zawsze iść za głosem większośći (kto studiował psychologię, ten wie). Dlatego też: Stwórzmy 2 młyny, a powoli ludzie zaczną się do tego przekonywać i dołączać! Bedzie to wyglądało tak, jakby większość trybuny śpiewała:) Ja wspomogę PK, ponieważ jako stary dziadek, głupio bym wyglądał w FB :twisted: Zresztą ja sie zawsze drę na meczach :lol:

Pozdrawiam
Cygan
Cygan

Postprzez viking 2004-09-08, 8:40 pm

krawiec byłem na Śląsku no i o co chodzi ....?
Atmosfera zajebista młyn był siłą woli ludzie nie mieli się gdzie pomieścić itd itp tu chodzi o przywiązanie i atmosfere na każdym meczu a nie na takich rodzynkach jak ŚLĄSK....
RARY wyraża opinię lekko sflustrowanego kto ma siedzieć przy młynie musi śpiewać ...co za przykazanie!!!
Dlaczego to młyn ma być dla wszyskich ...chodze na Zagłebie wiele lat i w młynie byłem i śpiewałem .......ale wyrosłem tak się złożyło
Wiele osób które znam też reinkarnowało się ................
Są na meczu pogadają poskubią słonecznik ale są zawsze!!!!!
Nie rozumiem waszego oburzenia co do 30-40 latków którzy przychodza na mecze i NIE Śpiewają ..............może za mało zainteresowanej młodzieży w wieku szkolnym -studenckim futbolem i te próby wymuszenia WSTAWAĆ k***a MAĆ - ŚPIEWAĆ- i to o dziwo 20-25 latkowie tak naprawdę drygują 30-50-60 latkami bez sensu i nigdy to nie spotka się z żywiołowym odbiorem...
A PSYCHOLOGIA może się przydać ale trzeba ją najpierw poznać i przeczytać choćby PSYCHOLOGIĘ TŁUMU Gustawa Le Bona......a zresztą ...............Zagłebie przy mizernej grze (w zeszłych drugoligowych sezonach też tak było !!!! ) dopasowuje młyn do swojej gry a i ilość kibiców tuydzież a i opinie tudzież a i zapalonych fanów tudzież a i gęgaczy pesymistów tudzież a i decydenów do zmiany itd itp etc itd
viking

Postprzez bankier 2004-09-08, 11:49 pm

kur..... dalej nie rozumię - dlaczego młyn ma być dla piłkarzy!?! podkreślam - piłkarze się zmieniają - a np. ja przychodze na mecze bo kocham klub znad Brynicy! czy gra w V czy w II lidze! śpiewam bo jestem sercem z Zagłebiem! a nie dlatego bo piłkarze dobrze graja!

oczywiscie można się wku.... kazdy ma do tego prawo - ale nikt nie jest doskonały. piłkarzom przytrafiaja sie błędy - jednak nie stać nas na kopaczy pokroju Żurawskiego, Frankowskiego czy (a wpiszcie kogo chcecie) :mrgreen: dla mecz na Ludowym jest swego rodzaju świętem... dlatego korzystam z okazji i dobrze się bawię - nikt nie zna dnia ani godziny.... każde spotkanie może byc ostatnim (bez urazy) dlatego cieszę się spotkaniem ze znajomymi, dopingiem - i czasem wspaniałą grą piłkarzy!

przemyślcie to....

8)
bankier

Postprzez Mich@ł 2004-09-09, 12:29 am

W sumie spróbować nie zaszkodzi,to przecieżnic kosztuje.A jak zamierzacie kordynować doping dwóch młynów?
Bo jak nie macie pomysłów to mój wujek hoduje gołębie pocztowe mogę jednego podprowadzić w celu synchronizacji :D wspólnych śpiewów.
Mich@ł

Postprzez slawojka 2004-09-09, 10:51 am

viking napisał(a):Nie rozumiem waszego oburzenia co do 30-40 latków którzy przychodza na mecze i NIE Śpiewają ..............

ja też nie.
Nie dla każdego ideą pójścia na mecz jest tylko to żeby na nim krzyczeć?
"Miłość" , "przywiązanie" do Zagłębia wcale nie oznacza, że trzeba ciągle krzyczeć

próby wymuszenia WSTAWAĆ k***a MAĆ - ŚPIEWAĆ- i to o dziwo 20-25 latkowie tak naprawdę drygują 30-50-60 latkami bez sensu i nigdy to nie spotka się z żywiołowym odbiorem...

otoż to, a wręcz przeciwnie - wyzwala dodatkowy bunt

bankier napisał(a):kur..... dalej nie rozumię - dlaczego młyn ma być dla piłkarzy!?!

nie jest dla piłkarzy, ale ich postawa na boisku ma olbrzymi wpływ na postawę kibiców np. takiego pokroju jak ja. Jeśli widzę, że chłopaki się starają, ciągną na bramkę przeciwnika, doping zagrzewa ich do gry - dre ryja ile wlezie. Ale jeśli ja zdzieram gardło, a oni kopią sobie tak od niechcenia, to wybaczcie ale nie mam wówczas żadnej motywacji do dopingu.
Kolejnym ważnym czynnikiem jest "wartość" rywala. Gdy przyjezdni zjawiają sie w zawrotnej liczbie "zero" jak wszystkie mecze dotychczas i sama świadomość że gramy z jakąś Mławą, Polkowicami czy innym badziewiem też antymotywuje do wydawania okrzyków.

To z mojego punktu widzenia.
Każdy człowiek/ kibic jest inny, każdego co innego bawi, cieszy, być może jednego cieszy a drugiego wkurwia. Zagłębie jest jedno i wszyscy je kochamy na swój sposób
slawojka

Postprzez Proktorinio 2004-09-09, 11:17 am

Ja zawsze siadam po prawej stronie i chętnie się przyłącze 8)
Proktorinio

...

Postprzez Krawiec 2004-09-09, 11:19 am

Macie rację co do sposobów nakłaniania ludzi do śpiewania, pisaliśmy o tym nie raz ale dlaczego Viking i Słavojka łączycie to z naszą akcją ???

Jeśli chodzi o status społeczny, wiek , grę piłkarzy itd to Gilardino zamkał to w jednym porównaniu - Leeds. Ja to rozszerzę w ogóle na kibiców brytyjskich. Widzieliśmy niedawno jak dopinguje się w Belfaście.
Od 6 do 60 latka wszyscy w koszulkach , cały stadion śpiewa i ogólnie atmosfera piłkarskiego swięta mimo statusów społecznych , wieku i amatorskiej gry piłkarzy.

Chodzi o aktywne podejście do tematu, podczas meczu na stadionie pełne wsparcie dla piłkarzy i pokazanie miłości do klubu, a po meczu dyskusje i wyciąganie wniosków. Po prostu trzeba się przełamać i zawsze i wszędzie pokazywać klasę (podejście dżentelmena , który bez szans na ratunek, zapadając się w ruchomych piaskach spokojnie odpala cygaro 8) )

PS. Michał, był tu kiedyś taki jeden od ośmieszania wszelkich działań, miał nick Borys albo jakos tak . Twój dowcip przy tamtym to pikus więc daruj sobie bo raczej nie odegrasz tu roli Stańczyka - grunt już wypalony.
Krawiec

Postprzez fabian 2004-09-09, 12:36 pm

Ja tak tylko w kwestii formalnej. Mlyn dalej bedzie jeden, jedyny i niepowtarzalny. "Drugi mlyn" to raczej figura stylistyczna. Prawa strona po prostu bedzie sie wlaczac do dopingu. Chodzi tu raczej o skoncentrowanie dopingujacych. Jesli sie myle, to Krawiec popraw mnie.
fabian

Postprzez Krawiec 2004-09-09, 1:25 pm

fabian napisał(a):Ja tak tylko w kwestii formalnej. Mlyn dalej bedzie jeden, jedyny i niepowtarzalny. "Drugi mlyn" to raczej figura stylistyczna. Prawa strona po prostu bedzie sie wlaczac do dopingu. Chodzi tu raczej o skoncentrowanie dopingujacych. Jesli sie myle, to Krawiec popraw mnie.

Tak , dokładnie o to chodzi. No chyba że będzie nas na tyle dużo żeby krzyknąć druga strona odpowiada . Przy okazji apeluję do młyna żeby śpiewał jak najwiecej prostych i znanych kawałków. Najpierw niech stadion nauczy się śpiewac "Na dobre..." , później szukajmy czegoś nowego.
Krawiec

Re: ...

Postprzez Pesto 2004-09-09, 1:25 pm

Krawiec napisał(a):PS. Michał, był tu kiedyś taki jeden od ośmieszania wszelkich działań, miał nick Borys albo jakos tak . Twój dowcip przy tamtym to pikus więc daruj sobie bo raczej nie odegrasz tu roli Stańczyka - grunt już wypalony.

Wasyl się zwał 8)
Pesto
kumaty

...

Postprzez Krawiec 2004-09-09, 4:52 pm

Ok, podsumujmy kto się dołaczy do akcji !

1.Gilardino
2.ARAS
3.Twari
3.Piotruś Pan
4.Cygan
5.Proktorino
6. Michał ?

Kogoś pominąłem, kto jeszcze pomoże ?
Krawiec

Postprzez viking 2004-09-09, 6:01 pm

Tak , dokładnie o to chodzi. No chyba że będzie nas na tyle dużo żeby krzyknąć druga strona odpowiada . Przy okazji apeluję do młyna żeby śpiewał jak najwiecej prostych i znanych kawałków. Najpierw niech stadion nauczy się śpiewac "Na dobre..." , później szukajmy czegoś nowego.

krawiec wybacz ale na dobre to nie jest kawałek prosty ......jeżeli ktoś miał do czynienia kiedyś z muzą od razu czuje dyskomfort jak ma to śpiewac młyn..hm to żenujące po prostu się rozmywa ...sęk w tym że nie chodzi o to ze ten tekst jest zły tylko po prostu tempo jest za szybkie i w życiu na ludowym nie usłysze tego poprawnie.....a jeszcze na dwa głosy :lol: :lol: :lol: (czyt.dwa młyny !!!)
ten numer może być hymnem szlagierem czy czym tam jeszcze ale nigdy na ludowym nie będzie poprawnie śpiewany w akompaniamencie orginalnym .....przypomina mi isę kukiz w sali koncertowej ze stara babką którą mann wyrwał zaczęli śpiewać Marynę .....stara nie nadążała Kukiz się pocił by skumała że tempo jest dwa razy szybsze i nic musiał przerwać i chłopakom z kapeli powiedzieć panowie gdzie tak pędzicie ten numer jest wolniejszy......to samo ma miejsce na ludowym połowa nie zna tekstu, połowa nie zna rytmu, połowa nie jest muzykalna ...i wychodzi haos A.D 2004.....och te SKA może w rytmie rege by załapało :lol: :lol:

A co do poruszania tematu wyrywania ludzi z trybun którzy przyszli pooglądać a nie śpiewać, to chodzi o to Krawiec, że skończy się tak samo chodźcie do nas, albo ruszcie dupy ....brakuje inwencji jednak.....łatwo się dopinguje przy 17 wygranych na 17 czy 14/14 ale sęk w tym żeby nie dac ciała przy kilku porażkach.................
Nawet pomysł na kartoniade czy baloniadę nie wypali bo sektory niedługo jak tak będzie dalej bedą świecić pustkami.................OBY NIE
viking

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice