Koszulki w szachownicę !!! ???

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez LucasUSA 2004-09-10, 2:28 am

Loocash - pomaranczowy (Oranje) to barwa holenderskiego dworu krolewskiego. Pozdro!
LucasUSA

Postprzez ŁOSKI1906 2004-09-24, 8:36 pm

Wielkie sorki że nie w temacie ale nie wiedzlame gdzie to napisać.
Gdzie można kupić zwykłe czarne lub białe bluzy z kapturem bez nadrowkow w cenie hurtowej ?? chodzi o to ze robimy sobie osiedlowe bluzy i nie wiemy do kogo sie mozna zwrocic,nadruk mamy juz załatwiony ale chodzi własnie o te bluzy ??.Usuncie ten post i prosze o jakis informacje na PW.
albo gg- 4440484
z gory wielkie dzięki
Pozdro
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

Postprzez olo69 2004-09-24, 9:44 pm

mnie najbardziej podoba się jak piłkarze grają cali w białych strojach, a biało czarna szachownica - na pewno byłoby to cos nowego i bylibysmy rozoznawalni w całym kraju- mam na mysli kibiców (ponadto byłoby to w pewien sposób nawiazanie do biało czarnych barw szalików które można było kupić w budynku klubowym w latach 80tych)
olo69

Re: Koszulki w szachownicę !!! ???

Postprzez krzysiu 2004-09-24, 9:50 pm

Piotruś Pan napisał(a):Hey Zagłębie !!! Chciałbym w tej wiadomości zapytać Was co myślicie gdyby nasza drużyna zagrała w koszulkach w czarno- białą szachownicę ( powiedzmy tego typu jak ma drużyna Chorwacji),+ czarne lub białe spodenki, białe getry. Wiem, że to nie zależy od kibiców ale chciałbym dowiedzieć się czy taki pomysł zostałby przez Was zaakceptowany i czy Zagłebie mogło by kiedys zagrać w takich barwach. Mamy przecież szalik w tych barwach, ma być też duza nowa flaga na cały sektor... Proszę o Wasze opinie !! :o Pozdrawiam Hey Zagłębie

mnie się ten pomysł absolutnie nie podoba! precz z szachownicami!
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez Leyton 2004-09-24, 10:51 pm

Ciekawe. Szachownica owszem. Ale raczej czerwono-zielono-biała. I tak jak napisał olo69 może bylibyśmy rozpoznawalni w całym kraju..... a może nie tylko :D
Fakt. Koszulki Chorwatów są na tyle oryginalne, że są własnie m.in. dzięki temu dość dobrze rozpoznawalni w Europie.
Ale czarno-białe? Dlaczego mieli byśmy być kojarzeni właśnie z tymi barwami? Szaliki owszem były (mam jeszcze ze starych czasów), ale co to ma wspólnego z barwami klubu?
Ale pomysł myślę, że nie jest głupi.
Leyton

Postprzez _artur_ 2004-09-25, 11:01 am

Leyton napisał(a):Ciekawe. Szachownica owszem. Ale raczej czerwono-zielono-biała. I tak jak napisał olo69 może bylibyśmy rozpoznawalni w całym kraju..... a może nie tylko :D
Fakt. Koszulki Chorwatów są na tyle oryginalne, że są własnie m.in. dzięki temu dość dobrze rozpoznawalni w Europie.
Ale czarno-białe? Dlaczego mieli byśmy być kojarzeni właśnie z tymi barwami? Szaliki owszem były (mam jeszcze ze starych czasów), ale co to ma wspólnego z barwami klubu?

Kiedy rozmawialem z jednym z angielskich kibicow niepotrafił powiedziec jakie mamy barwy ale zaznaczył ze zna Zagłebie z bialo czarnych kominiarek i szalikow.

Biel i Czern jak dlamnie jak najbardziej TAK.
_artur_

...

Postprzez Krawiec 2004-09-25, 11:11 am

Mnie najbardziej podoba się proste zestawienie naszych barw czyli koszulka czerwona , spodenki zielone i białe getry. Nawet proporcje barw w takim układzie zgadzaja się z proporcjami barw w herbie. Takie zestawienie choć proste jest równiez oryginalane bo nie widziałem żeby jakiś polski zespół tak sie prezentował.

Nasze kolory zawierają symbolike , nie są wymyślone od tak i powinniśmy dawać im priorytet.

Natomiast jeśli chodzi o strój rezerwowy to biel i czerń byłyby na miejscu np. taki zestaw w jakim gra obecnie Legia tzn biało- czarne koszulki i czarne spodenki .
Krawiec

Postprzez ^m@rcin^ 2004-09-25, 11:12 am

_artur_ napisał(a):
Leyton napisał(a):Ciekawe. Szachownica owszem. Ale raczej czerwono-zielono-biała. I tak jak napisał olo69 może bylibyśmy rozpoznawalni w całym kraju..... a może nie tylko :D

Kiedy rozmawialem z jednym z angielskich kibicow niepotrafił powiedziec jakie mamy barwy ale zaznaczył ze zna Zagłebie z bialo czarnych kominiarek i szalikow.

Bo to barwy kibicow ! :)
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez _artur_ 2004-09-25, 1:51 pm

^m@rcin^ napisał(a):
_artur_ napisał(a):

Bo to barwy kibicow ! :)

Własnie w poprzednim poscie mialem to na mysli.
_artur_

Postprzez żabomiro 2004-09-25, 8:34 pm

niezle wyglądała by koszulka w trzy pasy w barwach. najlepsza koszulka była w latach 80 tych z napisem z przodu :okrzyk:
żabomiro
Żółta kartka

Postprzez gruby 2004-09-29, 3:51 pm

Co do koszulek to najbardziej odpowiada mi zestam :
1)zestaw meczow u siebie to koszulki czerwone,spodenki zielone i biale getry...co obrazuje nasze piekne barwy
2)co do meczow wyjazdowych bardzo mi sie podoba komplet bialych strojow ,lecz fajnie tez wyglada koszulka czarno biala, czarne spodenki i getry.. :mlyn:
gruby

Poprzednia strona

Powrót do Kibice