Policja Wróci Na Stadiony ? ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez DaMi 2004-05-10, 7:48 pm

DaMi

Postprzez zgredos 2004-05-11, 11:10 am

Nie jestem fanem policji ale trzeba uczciwie przyznać, że kilka razy na wyjazdach uratowali nam dupy
zgredos

Postprzez Bas 2004-05-11, 11:26 am

zgredos napisał(a):Nie jestem fanem policji ale trzeba uczciwie przyznać, że kilka razy na wyjazdach uratowali nam dupy

bardzo nie popularne ale prawdziwe
nie jedna grupa już się o tym przekonała
Bas
Żółta kartka

Postprzez krzywy 2004-05-21, 6:04 am

Elektroniczne chipy wszczepiane przestępcom mogą rozwiązać problem przepełnionych więzień i chuligańskich wybryków pseudokibiców. Pomysł fundacji Ius et Lex popiera większość polityków, sędziowie i rzecznik praw obywatelskich - pisze "Życie Warszawy".

Projekt dotyczy przede wszystkim drobnych przestępców, którzy zamiast odbywać karę w więzieniu, mogliby pozostawać na wolności. Musieliby jedynie nosić na sobie specjalny elektroniczny chip. Dzięki niemu organy ścigania mogłyby szczegółowo kontrolować miejsce ich pobytu.

Według bardzo ostrożnych szacunków, w samej Warszawie system mógłby objąć od 600 do 1 tys. skazanych. - Mało w którym mieście problem np. pseudokibiców jest tak duży, jak w stolicy. A właśnie dzięki "elektronicznym smyczom" można by egzekwować zakaz przychodzenia przez chuliganów na mecze - tłumaczy dr Janusz Kochanowski z fundacji Ius et Lex.

Wielką zaletą projektu byłoby, oczywiście, zwolnienie przepełnionych polskich więzień. W końcu marca w zakładach karnych przebywało ponad 81 tys. osób. Ponad 25 tys. skazanych czekało na odbycie kary. W znacznej mierze z powodu... braku miejsc w więzieniach - podkreśla "ŻW".

niektorym juz ladnie sie jebie w głowach :evil: :evil: :evil:
krzywy

Postprzez Greg1906 2004-05-21, 8:01 am

No ciekawe pomysły. Kiedyś był taki film o obrożach które po zbytnim oddaleniu się robiły bum. Pewnie niedługo kibice będą musieli nosić takie wynalazki.
Greg1906
Nadzieja białych

c*** z Policją !

Postprzez _Paczek_ 2004-05-25, 4:43 pm

Na no policja na stadion ;-)))))) ????? :>
_Paczek_

Re: c*** z Policją !

Postprzez Sebastian 2004-05-25, 4:49 pm

_Paczek_ napisał(a):Na no policja na stadion ;-)))))) ????? :>

nic nie rozumiem :D ach Ci D.E.B.I.U.T.A.N.C.I :lol:
Sebastian

Postprzez Greg1906 2004-05-25, 7:22 pm

Nano to taki przedrostek oznaczający mało. Pewnie autor miał na myśli mały oddział na stadionie.
Greg1906
Nadzieja białych

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-05-26, 3:58 pm

po meczu w grupie jadącej pod policyjną eskortą:
telefon na nr 112 alarmowy
- Dzień dobry prosze Panią ja jade teraz a za mną jedzie policyjny transporter.. i ja sie boję.. czy może Pani sprawdzic czy oni mają sprawdzoną amunicję..
- jak Pan będzie spokojny to nie ma sie Pan czego obawiać..
- ale ja się boję
- ale naprawde nie ma czego
- ale niech Pani sprawdzi czy maja dobrą amunicje bo mama mi mówiła że w telewizji pokazywali że ostatnio oni strzelali na oślep i moja mama sie o mnie boji..
- a czym Pan jedzie?
- autobusem 4 miejscowym
- a gdzie Pan jedzie?
- na wschód.. to sprawdzi Pani czy się nie pomylili?
- pi pi pi pi rozłączyła się....

Drugi telefon
- proszę Panią o oni dalej za mna jadą... aha to nie rozmawiałem z Panią? a można prosić koleżankę?
- już daje..
- oni dalej za nami jadą.. prosze Panią sprawdziła Pani ? to może oddzwoni Pani do mnie jak Pani sprawdzi? bo oni za nami jadą... czym jadą? transporterem jak zawsze niebieskim...
- pi pi pi rozłączyła się
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez ARAS1906 2004-06-16, 7:20 am

Stadiony bez policji
Policja nie będzie pilnowała porządku na stadionach. Nawet jeżeli zechcą nam za to płacić - zapowiedział wczoraj w Katowicach inspektor Henryk Tokarski, zastępca komendanta głównego, w czasie spotkania z szefami śląskiej, małopolskiej, opolskiej i świętokrzyskiej policji. Tokarski podkreślił, że w najbliższych tygodniach wejdą w życie nowe, bardziej restrykcyjne przepisy o imprezach masowych. Nakładają na organizatorów obowiązek zabezpieczania meczów przez ochroniarzy posiadających odpowiednie przeszkolenie i licencje. Obiekty, które nie spełnią wymogów bezpieczeństwa, mogą zostać zamknięte przez policję.

Przypomnijmy, że po majowej awanturze na stadionie Ruchu Chorzów, kiedy wezwana przez siły porządkowe policja zatrzymała prawie 200 pseudokibiców, Krystian Rogala, prezes "niebieskich", stwierdził, że jedynym sposobem walki z bandytyzmem jest powrót policji na trybuny. Mówił to także w imieniu szefów innych śląskich klubów piłkarskich. - Jesteśmy gotowi płacić funkcjonariuszom za pilnowanie porządku - zadeklarował wtedy Rogala.

Ĺšródło: Gazeta wyborcza
ARAS1906
Środula

Postprzez zgredos 2004-06-16, 8:41 am

Wątpie w to że ochroniarze sami sobie poradzą na stadionach
zgredos

Postprzez YO 2004-06-16, 9:00 am

Jeśli wprowadzą taki przepis, to kluby będą musiały zwiększyć liczbę ochroniarzy a to oznacza dużo większe koszty. A jak przyjdzie co do czego, to ochroniarze będą bili rekordy w sprincie. Pewnie skończy się na tym, że policja zostanie, tylko kluby będą jej płacić.
YO

Poprzednia strona

Powrót do Kibice