Zagłębie - Pogoń Szczecin

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Re: Zagłębie - Pogoń Szczecin

Postprzez ZIBI-26 2008-11-10, 10:14 pm

zapomniałem dodac że milli przy tym szerokie usmiechy na twarzy. :) HWDP
ZIBI-26

Postprzez Kangur 2008-11-10, 11:03 pm

sledz napisał(a):Sprawa czwarta: Pociąg ani razu nie został zatrzymany przez policję. Skąd ten mądry Pan bierze takie informacje to nie wiem. Jestem dziennikarzem i na ten mecz też jechałem tym pociągiem. Sprawdzający mój bilet konduktor spytał czy też jadę na mecz. odpowiedziałem, że tak tylko służbowo. Na to on odpowiedział: że nigdy nie widział tak dobrze zachowujących się kibiców. Opowiadał, że pilnują oni sami siebie. To samo powiedziało mi kilku funkcjonariuszy którzy jechali z nami tym pociągiem aż do samych katowic.

:lol: Akurat przypadek, że siostra wracała z Poznania i jechała w tym pociągu. Z góry zaznaczam, że Zagłębie się nie interesuje. Jedyne co mi powiedziała to, że żulostwo i obora + cytat "a teraz jakiś palant zaciągnął hamulec ręczny". Więc proszę cię, nie pierdol, jakbyście byli święci. Ciekawym musisz być dziennikarzem, skoro piszesz tak "obiektywnie".
Kangur

Postprzez Piter24DG 2008-11-10, 11:14 pm

Kangur,
Moze on jest dziennikarzem faktu a oni są zawsze obiektywni Niech spierdala na swoje forum i tam wypisuje jacy to oni są poszkodowani po meczu w Sosnowcu
Piter24DG

Postprzez seler 2008-11-11, 3:18 am

Zadałem sobie wielki trud żeby przeczytać wasze posty. Przeszywały mnie uczucia od rozgoryczenia, po wstyd kończąc na śmiechu. Z przewagą na śmiech. Następnym razem biegajcie po sektorze róbcie zdjęcia i wysyłajcie od razu mmsy do funkcjonariuszy z jak że kochanej policji. (a pewnie połowa z was ma w swoich gimnazjalnych zeszycikach ma napisy HWDP, i pewnie już nie możecie się doczekać kiedy się weekend skończy, żeby iść do szkół i pochwalić się przed laskami, że byliście na meczu i była zadyma). Co po niektórzy powinni wykasować podpisy o treści: „Wiara Która Przetrwała”. Gdzie ta Wiara? Chcą wam zniszczyć barwy a wy stoicie i się patrzycie? To o tej Wierze mówicie? Pomyślcie nad tym. Podczas akcji za stadionem podnosiłem z kumplem gościa który dostał kulą w nogę i nie mógł się podnieść. Mimo kul i gazu nie zostawiliśmy Ziomka po szalu. Podczas, kiedy reszta uciekała. Szaliki pewnie też bez walki oddajecie. Proponuje zgłębić troszkę materiałów na temat tradycji „kibicowskich”, może wtedy zrozumiecie temat. Bo gdyby nie Ci „pseudokibice”… Jak wcześniej pisałem: Zniszczyli by płótna, po drugie oni nie patrzyli by ile masz lat lali by każdego jak popadnie może poza kobietami i dziećmi do 12 roku życia. Bo jak wiemy ostatnio zatrzymano 14 latka. Wiec im podziękuj, że Pogoń wyjechali z niczym a nie z tysiącem szalików. Ponadto jak jeździsz na wyjazdy to kto nadstawia głowy za jednego z drugim?? W razie jakiegoś niekontrolowanego przystanku to właśnie Ci „bandyci” chronią wasze dupska. I to dzięki Tym „bandytą”, możesz czuć się bezpiecznie.
„Czy obrzucanie się racami i walka bezmózgich osiłków” powiedz któremuś to w twarz.
Moim zdaniem największym pajacem tego tematu zostaje Kaka1x. :-)
Niedługo będzie tak że jak sobie człowiek przemyci seteczke na trybunę to taki kaka przyjdzie z ochroną. I Wtedy będzie przypał. I na koniec odnośnie pijanych osób i tych cytuje: „pachnących alkoholem”, młodzi się napiją i dopingują. Za to polowa waszych starych by nie weszła. Śmiało mogę powiedzieć że większość tych Dziadków jest pod wpływem. Pomysł trafny w taki o to sposób pozbędziemy się pikników :lol:
seler

Postprzez Mr. M 2008-11-11, 9:02 am

Piter to ty czytaj ze zrozumieniem. Wisłę nazwałem ferrari nie z powodu ich chuliganki. To mnie nie interesuje tak samo jak potencjalnego sponsora. Wisła jest "ferrari" patrząc na jej historię i osiągnięcia. A jakimi sukcesami w porównaniu do "Białej Gwiazdy" może się poszczycić Zagłębie?? Niestety jesteśmy "polonezem" w kontekście sobotnich burd w trakcie i po meczu długo możemy jeszcze nim zostać.

Nie oczekuję, że wy "kibice" to zrozumiecie. To wbrew waszym "ideologią".

A tak przy okazji. To są dla mnie prawdziwi kibice i zachowanie godne kibica:

http://www.sportfan.pl/artykul/4864/bra ... bun-zobacz

Kod: Zaznacz cały
 "Nazi raus!" Taki okrzyk można było usłyszeć z sektora kibiców Werderu Brema, gdy policja wyprowadzała pięciu ludzi zaopatrzonych w nazistowskie symbole.

Po meczu VfL Bochum - Werder Brema pięciu fanów gości zostało wyprowadzonych przez policję z sektora Werderu przy aplauzie całego stadionu! Wszystko przez nazistowskie symbole, jakie przywiozła ze sobą owa piątka z Bremy.

Obyło się bez bijatyki, zasłaniania flagi i całego tego przedstawienia, jakie znamy z polskich stadionów. Kibice po prostu zawiadomili policję i "wydali" ludzi mieniących się fanami tego samego zespołu. Wygląda więc na to, że można eliminować idiotów ze stadionów!

Mamy różnych fanów, jak się okazało także nazistów. Natychmiast zostali oni jednak zauważeni przez innych kibiców. To była dobra akcja naszych fanów, którzy pokazali, że się z nazizmem absolutnie nie identyfikują - chwalił ich Klaus Allofs, dyrektor klubu.
I tak, dzięki szybkiej akcji prawdziwych kibiców i policji nazistowski incydent nie stał się głównym wydarzeniem tego meczu (zakończył się remisem 0:0).

Zamiast o idiotach na stadionie, więcej się mówiło o czerwonej kartce dla Mesuta Özila, którą dostał za kopnięcie naszego piłkarza, Tomasza Zdebela.
bild.de
Mr. M

Postprzez Ader 2008-11-11, 11:11 am

uzielone napisał(a):Sankcje, które spadną na klub mogą zniweczyć cały trud jaki włożyliśmy My Kibice w to aby nasza drużyna awansowała przynajmniej do 1 ligi gdzie jest nasze miejsce!

A co ty zrobiles dla klubu , oprócz przyjścia kupienia biletu obejrzenia meczu i zjedzeniu słonecznika?

"Połowa społeczeństwa to policyjni konfidenci..."
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez kaka1x 2008-11-11, 11:20 am

seler napisał(a):Zadałem sobie wielki trud żeby przeczytać wasze posty. Przeszywały mnie uczucia od rozgoryczenia, po wstyd kończąc na śmiechu. Z przewagą na śmiech. Następnym razem biegajcie po sektorze róbcie zdjęcia i wysyłajcie od razu mmsy do funkcjonariuszy z jak że kochanej policji. (a pewnie połowa z was ma w swoich gimnazjalnych zeszycikach ma napisy HWDP, i pewnie już nie możecie się doczekać kiedy się weekend skończy, żeby iść do szkół i pochwalić się przed laskami, że byliście na meczu i była zadyma). Co po niektórzy powinni wykasować podpisy o treści: „Wiara Która Przetrwała”. Gdzie ta Wiara? Chcą wam zniszczyć barwy a wy stoicie i się patrzycie? To o tej Wierze mówicie? Pomyślcie nad tym. Podczas akcji za stadionem podnosiłem z kumplem gościa który dostał kulą w nogę i nie mógł się podnieść. Mimo kul i gazu nie zostawiliśmy Ziomka po szalu. Podczas, kiedy reszta uciekała. Szaliki pewnie też bez walki oddajecie. Proponuje zgłębić troszkę materiałów na temat tradycji „kibicowskich”, może wtedy zrozumiecie temat. Bo gdyby nie Ci „pseudokibice”… Jak wcześniej pisałem: Zniszczyli by płótna, po drugie oni nie patrzyli by ile masz lat lali by każdego jak popadnie może poza kobietami i dziećmi do 12 roku życia. Bo jak wiemy ostatnio zatrzymano 14 latka. Wiec im podziękuj, że Pogoń wyjechali z niczym a nie z tysiącem szalików. Ponadto jak jeździsz na wyjazdy to kto nadstawia głowy za jednego z drugim?? W razie jakiegoś niekontrolowanego przystanku to właśnie Ci „bandyci” chronią wasze dupska. I to dzięki Tym „bandytą”, możesz czuć się bezpiecznie.
„Czy obrzucanie się racami i walka bezmózgich osiłków” powiedz któremuś to w twarz.
Moim zdaniem największym pajacem tego tematu zostaje Kaka1x. :-)
Niedługo będzie tak że jak sobie człowiek przemyci seteczke na trybunę to taki kaka przyjdzie z ochroną. I Wtedy będzie przypał. I na koniec odnośnie pijanych osób i tych cytuje: „pachnących alkoholem”, młodzi się napiją i dopingują. Za to polowa waszych starych by nie weszła. Śmiało mogę powiedzieć że większość tych Dziadków jest pod wpływem. Pomysł trafny w taki o to sposób pozbędziemy się pikników :lol:

Tobie się chyba coś popierdoliło!Nie mam nic do ludzi którzy wnoszą alkohol na stadion bo sam tak czasem robię.Uważam że jest nieodłączna część sportowa dla kibica!Ale tylko dla kibica,a nie dla dzieciaka który wypije kilka piw i świruje.Zawsze uważałem że jak ktoś nie potrafi pić alkoholu to powinien przestawić się na jogurty!

Przestań wymyślać głupoty że gdyby nie chuligani to szczecinianie by wszystkich zajebała i ukradła wszystkim szaliki!Jesteś jakimś mądrym inaczej nastolatkiem który przychodzi na mecze żeby oglądać zadymy!
kaka1x

Postprzez ziaro1985 2008-11-11, 11:33 am

Temat alkoholu to juz osobna kwestia w wpuszczanie takich co ledwie trzymaja sie na nogach jest dla mnie niedopuszczalne , a jak ktos wypije kilka piw to nic strasznego tylko jak po tych kliku juz ledwie łazi to niech sie najpierw pić nauczy i sie nie pogrąża.
Wszystko jest dla ludzi ale z umiarem jak juz ktos chce sie nawalic to może po meczu chyba te 2 godziny mu nie beda tak bardzo ciążyły.
ziaro1985

Postprzez ZSfan 2008-11-11, 12:41 pm

Pare piw przed meczem dla lepszego dopingu naszej drużynie zawsze można wypic ale jak mówi kaka1x : ''a nie dla dzieciaka który wypije kilka piw i świruje'' 8)
ZSfan

Postprzez sosnowiczanin ! 2008-11-11, 12:46 pm

eeee! napisał(a):gdy goście dostali z armatki wodnej wy biliście im brawo!

Normalni fanatycy nie odpowiadają za tych idiotów, którzy wtedy bili brawo. Oni teraz nie maja prawa skarżyć sie na milicję, skoro ich zachowanie tak im sie podobało.
eMeS napisał(a):To powinienes u Was dostac w morde za to ze pojechales mimo zakazu.

Dokładnie. Teraz pokazałeś jakim jesteś kibicem Legii...
sosnowiczanin !

Postprzez HrabiaZąbek 2008-11-11, 1:38 pm

Tutaj apropo zarzutów odnośnie władz klubu i działań policji. Wreszcie jakiś w miarę obiektywny artykuł prasowy:

http://www.sportowefakty.pl/pilka/2008/11/10/policja-walczyla-z-pseudokibicami-i-zwyklymi-przechodniami-e/

I kilka cytatów:
- Mecz był właściwie zabezpieczony - zapewnia Lula. - Ustawa nakłada na nas obowiązek zaangażowania 111 ochroniarzy, w tym przypadku było ich 175. Czemu przed sektorem Pogoni stało ich tylko kilkunastu? Większa ilość mogłaby zostać uznana za prowokację i również doprowadzić do burd.

Że co? Widać od razu że "właściwy" człowiek na właściwym stanowisku.

Zastrzeżenia do organizatorów mieli miejscowi kibice. Z powodu remontu stadionu, początkowo otwarta była tylko jedna brama. - Przy wyjściu dochodziło do dantejskich scen. W dodatku stała tam policja, której nie sprawiało różnicy, czy traktuje gazem i pałkami zwykłych kibiców, czy chuliganów - mówi jeden z widzów. Spotkana w okolicach stadionu młoda kobieta opowiada, że zanim otworzono drugie wyjście, usłyszała od jednego z funkcjonariuszy prewencji, że albo się pośpieszy, albo zostanie pogoniona pałką. - W sytuacji kryzysowej o sposobie opuszczenia obiektu przez widzów decyduje nie organizator, a Policja - odpowiada Lula.

Kolejna wypowiedź potwierdzająca kompetencje a w zasadzie ich brak.
Za zapewnienie dobrze udrożnionych i oznakowanych wyjść ewakuacyjnych odpowiada organizator a nie policja. I o tym nawet dziecko wie ale nie pan Lula.

A teraz coś o policji:
W końcu na stadionie zostali tylko kibice ze Szczecina. Goście pojedynczo wychodzili na murawę, a tam sprawdzano, czy brali udział w bijatyce. Ci, których zarejestrowały kamery monitoringu, byli zatrzymywani. Tymczasem poza stadionem trwała walka fanów gospodarzy z funkcjonariuszami. Pośród huku wystrzałów, naszą uwagę zwróciło trzech mężczyzn, którzy w ten chłodny listopadowy wieczór, bezpiecznie ukryci za samochodem z armatką wodną, raczyli się płynem z niewielkiej butelki. Gdy zainteresowaliśmy się całą sprawą, butelka szybko zniknęła, a panowie okazali się policjantami w cywilu. Usłyszeliśmy od nich tylko tyle, że mamy stamtąd odejść, w przeciwnym wypadku zostaniemy oskarżeni o… utrudnianie czynności policji.

To nie koniec kontrowersji, jakie tego wieczoru wzbudziły działania stróżów prawa. Funkcjonariusze sosnowieckiej prewencji używali broni gładkolufowej również na pobliskim osiedlu. Rany odniosło kilka osób, które - jak twierdzą - nie brały udziału w zadymie. - Nawet nie byłem na meczu. Siedziałem na ławce, podbiegł policjant i kopnął mnie w twarz - relacjonował mężczyzna, który czekał na pomoc lekarską. Jego słowa potwierdziło nam kilkoro świadków.

A teraz proszę o zabranie głosów piewców naszego wspaniałego zarządu i odpowiednich działań policji.
HrabiaZąbek

Postprzez Smazu 2008-11-11, 2:16 pm

Kobieta była pijaną chuliganką, butelka została znaleziona na sektorze Pogoni i zarekwirowana, a facet na ławce wyzywał funkcjonariuszy, zachowywał się agresywnie i stwarzał zagrożenie dla otoczenia.
Kibice do paki na parę lat,cudowna policja oczyszczona z bezpodstawnych zarzutów, czekamy na następną zadyme żeby następnych chuliganów wpakować.
Taki będzie scenariusz.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez nider 2008-11-11, 10:02 pm

Byłem na tym meczu i POLICJA powinna wszystkim kibolom i tym co wbiegli na boisku spuścić normalnie porządne wpierdol a kary finansowe powinny wynosić po kilka tys.złotych - -tak jak jest na zachodzie . Sposób prowadzenia dopingu przez tego palanta z mikrofonem i bębnem pomine bo od kibiców powinni dostać po ryju i wypierdzielić ich za bramę stadionu. Zadymę to niestety u nas robią tylko gówniarze co to tylko w grupie umieją szczekać. Ja to pozwolił bym wam się pozabijać i byłby spokój. Ciekawe co powiedzą te wszystkie oszołomy co to im się akcja gówniarzy podobała jak właściciel klubu się wycofa z finansowania klubu i co wtedy?????? Możecie darować sobie krytyke bo z oszołomami nie dyskutuje .czesc ( to tylko dla prawdziwych kibiców którzy rozumieją co znaczy prawdziwy i KULTURALNY doping bez co drugiego słowa to przekleństwo. A i jeszcze jedno - jak można zbierać kasę na oprawę me..... - niechce mi się już pisać bo i tak zaraz wypowie się wielu oszołomów .... Wywalcie tego oszołoma prowadzącego doping - od czegoś poprawę trzeba zacząć.
nider

Postprzez kumkumkumaty 2008-11-11, 10:32 pm

nider napisał(a):Ciekawe co powiedzą te wszystkie oszołomy co to im się akcja gówniarzy podobała jak właściciel klubu się wycofa z finansowania klubu i co wtedy??????

powiedzą że całe szczęście.

Po 1 nie będzie władcy kurczaków który zdefraudował mnóstwo pieniędzy

Po 2 nie będzie wynikowców i takich konfidentów jak Ty na stadionie
kumkumkumaty

Postprzez Ghost 2008-11-11, 11:03 pm

Konfitury! Wywalić ten temat z tego forum bo wpisy przynoszą wstyd prawdziwym fanatykom Zagłębia!
Ghost

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice