Za Co Nie Lubie Hanysów, Klubów Ze Śląska i nie tylko :))

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Nikiszowiec 2004-09-26, 9:57 pm

Wuzel napisał(a):Nikt cię znie zmasakruje. POMYSLĄ SOBIE,ŻE JAKIŚ WARIAT (NIE TEN Z fORUM :lol: ) PRZYJECHAŁ I TYLE :D

a mi sie wydowo że to zalezy na kogo sam trefisz w danym czasie...bo to samo może być w centrum Katowic :!: :?: Może nik nawet na ciebie uwagi nie zwróci :!: zależy na kogo trefisz... i to samo napewno u wos, bo napewno nie jednego "wariata" czujoncego sie Polokiem czy Zagłębiokiem nienawidzoncym Hanysa nie brkuje :!:
Nikiszowiec

Postprzez ŁOSKI1906 2004-09-26, 10:14 pm

Widze że jestem w centrum uwagi :lol:
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

Postprzez viRo 2004-09-26, 10:47 pm

odpowiem w tymtemacie
jednak cos jest z tym, ze wojewoda rodem z Sosnowca dopuszcza stadion Zaglebia do rozgrywek bez mrugniecia okiem a takie kluby jak Ruch , Gks, gornik czy Piast maja jednak klopoty wlasnie przez tego pana z dopuszczeniem obiektu do rozgrywek
viRo

Postprzez bankier 2004-09-27, 8:49 am

viRo tu sie z tobą nie zgodzę - cześć Ludowego spełnia wymogi bezpieczeństwa - i tam własnie na meczach siedzą kibice (jedynym odstępstwem od normy był mecz ze Śląskiem Wrocław - gdzie wpuszczono kibiców na nieczynne sektory - jeśli tę ruinę można jeszcze nazwać sektorami). identycznie sytuacja przedstwaiała się przy Cichej - kiedy kibice "niebieskich" mogli siedzieć tylko na trybunie krytej gdyż ona spełaniała jako takie wymogi bezpieczeństwa. Z drugiej strony to przecież nie wojewoda jeżdzi po stadionach - decyzje podejmowane są na podstawie raportów miejscowej policji, straży pożarnej, sanepidu i nadzoru budowlanego (dobrze, ze jeszcze miejscowy proboszcz nie musi wydawać zgody na rozgrywanie spotkań piłkarskich)! reasumując - nie widzę żadnej "protekcji" ze strony wojewody!
bankier

Postprzez Gość 2004-09-27, 8:53 am

Ślaśkie kluby owszem miały problemy ze dopuszczeniem stadionów do rozgrywek ale nie wydaje mi się że ma to jakiś związek z pochodzeniem wojwody.A jeśli chodzi o decyzje wysoko postawionych głów podyktowane lokalnym patriotyzmem to kto jak kto ale my coś o tym wiemy 1993----->5liga.
Gość

Postprzez viRo 2004-09-27, 10:10 am

bankier
mielismy zakaz stadionowy , ktory byl nalozony przez policje, miasto, pzpn wojewodzki inspektorat nadzoru budowlanego i miejski.
Wszystkie te instutucje dopuscily stadion do rozgrywek z wyjatkiem wojewody, ktory stwierdzil , ze nie mozna go otworzyc ze wzgledu na :lol: "dobro spoleczne"
viRo

Postprzez gruby 2004-09-27, 3:09 pm

Co do hanysow to ja do nich nic nie mam ,sam mam wielu znajomych hanysow i to sa ludzie tacy jak my.Wielu z nich ma swoj świat a wielu jest normalnych ...a tylko bycie kibicem :twisted: zaglębia :twisted: spowodowalo ze mam do nich czasami pewne ale..?

Pozdrawiam... 8) :mlyn: [/img]
gruby

Postprzez Gość 2004-09-27, 3:48 pm

A ja tam też mam wielu przyjaciół w Hanysowie i jakoś nikomu nie przeszkadza że jestem z Sosnowca, kibicuję Zagłębiu, itp.

Ogólnie rzecz biorąc są jednostki nieprzystosowane, jednak są to nieliczni. Na dodatek kiedy cię lepiej poznają ich światopogląd zmienia się zupełnie (tak było w moim przypadku) i przestaje im przeszkadzać moje miejsce zamieszkania czy klub.

Tak jak napisał mój przedmówca to tacy sami ludzie jak my. My mamy swoje dziwactwa i oni też. Trzeba tylko być dla siebie na wzajem wyrozumiałym i okazuje się że potrafią niejednokrotnie bardziej się dla ciebie poświęcić niż 'przyjaciele" z Sosnowca.

Pozdro dla wszystkich Goroli, Hanysów i "mieszańców" ;) :D :D
Gość

Postprzez don 2004-09-27, 4:48 pm

Ja tam Hanysów nie lubie wredni dla mnie są
ps. Kiedyś na przystanku w Dąbrówce małej napierdzialalem sie z jednym gnojem bo sie dosral o Szal Legii :evil:
don

Postprzez fabian 2004-09-27, 5:08 pm

viRo napisał(a):bankier
mielismy zakaz stadionowy , ktory byl nalozony przez policje, miasto, pzpn wojewodzki inspektorat nadzoru budowlanego i miejski.
Wszystkie te instutucje dopuscily stadion do rozgrywek z wyjatkiem wojewody, ktory stwierdzil , ze nie mozna go otworzyc ze wzgledu na :lol: "dobro spoleczne"

Viro, nie gadaj głupot. Stadion mieliście zamkniety za dymy z LKSem. I kazdy wojewoda zrobilby to samo, nie wazne skad by byl. Inaczej by go media zlinczowaly.

Nie mowie, ze to jest sprawiedliwe, bo jak zwykle odpryski ida po niewinnych, ale taka jest juz kolej rzeczy.

Uwierz nam na slowo, ze wojewoda ma na rowni w dupie wasz jak i nasz stadion.
fabian

Postprzez Nikiszowiec 2004-09-27, 5:37 pm

don napisał(a):Ja tam Hanysów nie lubie wredni dla mnie są
ps. Kiedyś na przystanku w Dąbrówce małej napierdzialalem sie z jednym gnojem bo sie dosral o Szal Legii :evil:

Dziwisz mu sie :?: :!: Dąbrówka Mała to dzielnica Katowic :!: Na dodatek zamieszkała przez Dospeli :!: Nie lubisz Hanysów za to bo zaczepił cie koleś o szal :?: Nie bądź śmieszny star bo ciekawe jak ty bys zareagował kolesia w szalu GieKSy czy Ruch-u u siebie w Sosnowcu :!: Zresztą jak bym cie zobaczył to bym zareagował tak samo jak ten koleś :!: Więc sie nie dziw :!:

P.S. Skąd wiesz , że to był akurat Hanys :?: Może jesgo stara pochodzi z mazur a stary z kielc :!: :!: :!:
Nikiszowiec

Postprzez robsec 2004-09-27, 5:45 pm

Nie lubiłem hanysów od dziecka, mieszkam na Jagiellońskiej także to bardzo blisko Mysłowic i Hubertus już też po ich stronie, idąc się wykąpać trzeba było słuchać tej ich zaj.... godki (wiela godzin, dej cygareta, orzesz kur..!), i po ryju się dostało (chociaż częściej na Naftowej było nieciekawie J), ale w sobotę otworzyłem sobie po meczu ze Szczakowianką forum Ruchu (polecam), tego typu Ślązaków nienawidzę szczególnie jak poczytacie sobie teksty jakiegoś deba z Nakła Śl. Chociaż wiekszości ich bełkotu nieda się czytać bo przecież nie po Polsku. Według mnie dla takich ludzi powinni zrobić getta, albo powinno się ich wyłapać i rozstrzelać, sory ale tak mnie to wqr.. że moja nienawiść do takich jak oni spotęgowała się i to bardzo, choć znam kilku hanysów ale nigdy nie słyszałem od nich żeby mieli coś przeciwko temu żeby nazywać ich Polakami, jeden sam mi opowiadał jak doj... koledze który wyjechał do Niemiec, a po roku pobytu przyjechał i powiedział tylko tyle-„wy Polacy” :D Ale takich jeba.. jak ten debil z Nakła powinno się wycinać szybko, bo potem może będzie tak jak w Jugosławi, może przesadzam, ale kto wie?? Ale się wqrwi... !!!
robsec
erotoman

Za co nie lubie HANYSOW i klubow ze Slaska

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-09-27, 6:24 pm

Przestudiowalem prawie wszystkie wypowiedzi na tej stronie a poniewaz moje przekonania sa jednoznaczne a mianowicie wszystko zaczelo sie w domu rodzinnym na Pogoni na tej samej ulicy co Jan Kiepura czyli ul. Majowa - i tak pozostanie do konca czyli ZAGLEBIE - SOSNOWIEC - POGON mimo , ze nie mieszkam w Ssosnowcu.

Jestem bardzo zadowolony z wypowiedzi Kolegow KRAWCA z dnia 9 wrzesien 2003 i ART z 28.04.3003 - bardzo logiczne, spokojne i pelne sensu i prawdy wypowiedzi.

W mojej wypowiedzi nie bedzie wywodow o charakterze historyczno-politycznym jako, ze moi poprzednicy juz wczesniej to zrobili.

Chcialbym zwrocic uwage Kolegow i Kolezanek na nastepujace sprawy, ktore w sposob jasny i namacalny pokazuja wystepujacy podzial HANUSY - GOROLE:

1. Kluby Slaskie
2.Wypowiedzi Pana K. Kutza na temat Ssosnowca
3.Serial SWIETA WOJNA

Kluby Slaskie od zawsze nie byly lubiane w Sosnowcu a to z racji ich przynaleznosci do Slaska. Moje bezposrednie doswiadczenia i pamiec siegaja lat 50-tych a wowczas Slaskie Kluby ktore mogly byc akceptowane to POLONIA BYTOM - z racji Lwowskich korzeni oraz RUCH - z racji posiadanych pilkarzy grajacych w tym Klubie takich jak Cieslik, Alszer, Suszczyk czy Wyrobek.

Natomiast od samegp poczatku nie byl lubiany Gornik Zabrze i tak bylo zawsze.Napewno w tamtych latach ruch Kibicow na mecze wyjazdowe byl mniejszy a tymsamym potyczki Kibicow byly mniejsze co nie oznacza ze co niektorzy Kibice zarzywali kapieli w Brynicy.

Niechcialbym aby Koledzy wyciagneli wnioski ze dawniej problem nie istnial HANYSY byli zawsze a problem byl jeden czy zadyma bedzie Duza czy Mala.

W Sosnowcu nie akceptowalismy zaznaczam ZNIEMCZONEJ gwary Slazakow (prosze nie porownywac z gwara goralska, kaszubska czy inna) napewno nie akceptowalismy ich germanskich korzeni do ktorych tak ochoczo sie przyznaja.

Nic nie stalo na przeszkodzie aby w szregach ZAGLEBIA wystepowali pilkarze z rodowodem ze Slaska i tak: Jochemczy, bracia POCWOWIE, Bazan, Galeczka, Strzalkowski, Szygula i inni zawsze byli lubiani a nawet uwielbiani i niektorzy pozostali w Sosnowcu mieszkajac z rodzinami.

Osoba Pana Senatora - K.Kutza - jest bulwewrsujaca w spekcie jego stanowiska i wypowiedzi w stosunku do Sosnowca i mieszkancow. Pan Kutz juz nie pamieta ze wszystkie swoje filmy o tematyce Slaskiej zrobil w dziesiecioleciu poczynajac od lat 70-tych. W innym okresie Pan Kutz nie mialby szans na wykonanie tych filmow, ktore naprawde najwieksza wartosc stanowia dla mieszkancow Slaska tylko ze wzledu na gware i tematyke zawarta w tych filmach.

Jad jakim zionie Pan Kutz w kierunku Sosnowca jest obrzydliwy i nie licuje z osoba Senatora.

Natomiast Serial SWIETA WOJNA - jest jaskrawym przykladem jak latwo,mozna w prymitywny sposob poroznic dwie sasiadujace spolecznosci. Komu na tymzalezy - widoczne sa tacy ktorym zalezy.

Kolega VIRO przesadza z tym wojewoda z Sosnowca a co Kolega powie jak przez cale lata wojewoda byl Gen. Jerzy Zietek - my Zaglebiacy nie narzekalismy.

Na moment odejde od HANYSOW i przyznam iz nie rozumiem agresji w stosunku do Jaworzna. Moze dla tego ze mialem w szkole sredniej kolege ze Szcakowej a wowczas footbal byl kiepski w tym rejonie.
Kiedy w prasie przeczytalem ze po meczu Szczakowianka - Zaglebie (1-1) nasz poprzedni pobyt w II Lidze - ludzie w Jaworznie zamykali okiennice i blady strach na nich padl z popwodu Kiboli ZAGLEBIA - to przyznam iz do dzisiaj nie znajduje logicznych przyczyn dla takiego traktowania Jaworzna, jak rowniez incydent z flafa klubowa na LUDOWYM.

Bardzo prosze o info - jesli wolno - o co tak naprawde chodzi z tymi z Jaworzna.

A wracajac do HANYSOW to tak naprawde nie musimy sie Kochac ale nie mozemy sobie pozwolic aby nas lekcewarzyli, obrzucali wyzwiskami. My Sosnowiczanie mamy swoj HONOR, AMBICJE i CIERPLIWOSC do pewnego momentu.

Pozdrawiam i Serdecznie dziekuje za uwage.
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez viRo 2004-09-28, 10:53 am

a ja dalej bede uwazal , ze cos w tych decyzjach wojewody jest
nie chodzi mi o zamkniecie stadionu lecz o odwieszenie zakazu jakiego nie chcial dokonac mimo , ze wszystkie organy takiego dokonaly!!!
tak jak wczesniej wspomniane przezemnie problemy z uzyskaniem licencji tez tylko przez Slaskie kluby!!!
ja zostalem wychowany w typowo slaskiej rodzinie i nie palam mloscia do zaglebiakow, ale mam wsrod nich tez kumpli itd, ktorych szanuje i normalnie sie dogaduje.

ps. robsec nie szczekaj tak duzo na hanysow bo tego z nakla nawet nie znasz , a jak Ci sie nie podoba co pisze to nie czytaj zreszta i tak malo co pewnie rozumiesz:)
viRo

Postprzez robsec 2004-09-28, 11:30 am

viRo napisał(a):a ja dalej bede uwazal , ze cos w tych decyzjach wojewody jest
nie chodzi mi o zamkniecie stadionu lecz o odwieszenie zakazu jakiego nie chcial dokonac mimo , ze wszystkie organy takiego dokonaly!!!
tak jak wczesniej wspomniane przezemnie problemy z uzyskaniem licencji tez tylko przez Slaskie kluby!!!
ja zostalem wychowany w typowo slaskiej rodzinie i nie palam mloscia do zaglebiakow, ale mam wsrod nich tez kumpli itd, ktorych szanuje i normalnie sie dogaduje.

ps. robsec nie szczekaj tak duzo na hanysow bo tego z nakla nawet nie znasz , a jak Ci sie nie podoba co pisze to nie czytaj zreszta i tak malo co pewnie rozumiesz:)

Powiedziałbym ci kto szczeka, ale nie chce mi się z tobą gadać.
robsec
erotoman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice