KONKURS NA PROJEKT NOWEJ FLAGI

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Bas 2003-04-25, 9:57 am

Monti napisał(a):
bankier napisał(a):dlaczego to dzieli? bo niektórzy nie chca uznać przekonań innych ...

. Mam pytanie do Wojtka bo on za tym Gierkiem też trzyma czy gdyby zawisła sfastyka na płocie obok "wiara która przetrwała" siedział byś na jej tle? Tu nie chodz o to że ktoś neguje wasze prawo do szacunku i uznania dla Gierka tu chodzi o to że nie można takich symboli urzywać na stadionie bo one dzielą i bedą dzieliły .

Mnie wydaje się że cała dyskusja jest śmieszna i bardziej dzieli nas niż sama flaga bedzie dzielić.Nie słyszałem żeby kibice z sektora koło kiełbasek mieli coś przeciwko fladze BB'97..Ktoś wspomniał tu o związku hitlera i herthy, a co powiecie na lazio i kult mussoliniego.
Bas
Żółta kartka

Postprzez Monti 2003-04-25, 10:10 am

Właśnie w tym rzecz. Tu nie chodzi o indywidualne poglądy . Tak jak włoski klub jest utożsamiany z faszyzmem tak po powstaniu tej flagi Zagłębie będzie utożsamiane z czasami które w Polsce dawno minęły. Nie rzecz w tym by spierać się czy to dobrze czy nie rzecz w tym że nie każdy chce by tak było. Co do BB to zupełnie inna sprawa nie myl tematów. To nie to samo .
Monti
Moderator

Postprzez WOJTEK 2003-04-25, 10:15 am

MONTI.JEDNAK GIEREK NIE JEST RÓWNY NAZISTOWSKIM SIEPACZOM.ALE DLA CIEBIE TO TO SAMO :lol: :lol: GIEREK NIGDY NIE GŁOSIŁ RASITOWSKICH HASEŁ,KTÓRE PONIŻAJĄ LUDZI Z POWODU ICH KOLORU SKÓRY CZY RELIGII.A JEŚLI TAK WALCZYSZ Z GIERKIEM TO POPYTAJ LUDZI,KTÓRZY NIE MAJĄ PRACY,KTÓRZY GRZEBIĄ W ŚMIECIACH(WIDZIAŁEM TAKICH :( :( )CO ONI SĄDZĄ O GIERKU,KTÓRY ZBUDOWAŁ TEN REGION...RASISTOM MÓWIMY NIE!!!
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Monti 2003-04-25, 10:56 am

Wojtek ja nie dyskutują o tym czy Gierek był dobry czy zły. Mówię tylko że nie kazdy chce być z nim kojarzony tak jak ty byś nie chciał być kojarzony z takim kluben jak klub z Rzymu (faszyzm), ja zreszta też bym nie chciał tak jak nie chcę by mój ukochany klub był kojarzony z epoką Gierkowską . Tu chodzi o to by uszanować poglądy i nie narzucać ich inny. Nie chce by taka wasza zabvawa spowodowała przyklejenie klubowi etykietki zbiorowej orietacji kibiców Zagłębia za tamta epoką . Mamy różne poglądy i zostawmy jes przed bramą Ludowego. To nie chodzi że faszyszm był zły, znajdą sie tacy krórzy beda go bronic . Tu chodzi o to że złym jest wywiaeszanie flagi o zabarwieniu politycznym (jakie by nie było) co spowoduje przyklejenie łatki nie tym którzy ja zrobia ale wszystkim kibicom i klubowi.
Monti
Moderator

Postprzez Jerzy 2003-04-25, 11:09 am

moze papieza na fladze umiescimy??:) a teraz na powaznie. po co mieszac polityke do sportu? podzielimy sie na stadionie wedlug przekonan politycznych? wywiesmy flagi w stylu "solidarnosc zaglebie sosnowiec" lub "PPS zaglebie sosnowiec"?? pomysl z gierkem tak samo jak z "A w koleczku" jest od rzeczy.
Jerzy

Postprzez kondi 2003-04-25, 11:15 am

chłopaki nie róbcie tej falgi - to na prawdę nie ma sensu.

PS.
To wstyd, że flaga z wizerunkiem jakiegokolwiek polityka widniałaby na naszej fladze.

PS.
Czy na prawdę uważacie, że żaden z naszych piłkarzy nie zasługuje na flage :?: :?: :?: :?:

pzdr
kondi

Postprzez Bas 2003-04-25, 11:16 am

Jerzy napisał(a):moze papieza na fladze umiescimy??:) a teraz na powaznie. po co mieszac polityke do sportu? podzielimy sie na stadionie wedlug przekonan politycznych? wywiesmy flagi w stylu "solidarnosc zaglebie sosnowiec" lub "PPS zaglebie sosnowiec"?? pomysl z gierkem tak samo jak z "A w koleczku" jest od rzeczy.

Właśnie przypomniało mi się "precz z komuną" "solidarność " lechii.To oni byli dobrzy? Nas region jest kojarzony z towarzyszami , gierkiem i komuną, a zrobienie takiej flagi zamknie morde tym co tak szczekają.W krk wyzywano się od żydów , powstało jg i jest spokuj w tym temacie.
Bas
Żółta kartka

Postprzez Monti 2003-04-25, 11:28 am

Skoro uważacie że to wasza sprawa i wam wolno bo tak. To może by tak (zgodznie z waszym tokiem rozumowania) zrobić link w topie strony Zagłębia , do jakiegoś ugrupowania politycznego albo ruchu społecznego . A czemu by nie "skoro spiewać każdy może ..... " . A co zrobie sobie tylko muszę pomysleć gdzie ten link na być . :) O zrobie do Samoobrony to dopiero bedą jaja . Bo o to chodzi żeby było śmiesznie co ?
Monti
Moderator

Postprzez Jerzy 2003-04-25, 11:43 am

no to wywiesimy flagi "solidarnsc", "PPS","SS zaglebie", "NKWD sosnowiec","anarchia". ciekawe jak dlugo bedzie spokojnie na trybunach. stadion to nie jest miejsce do manifestowania swoich pogladow politycznych. wolalbym zeby kojazyli nasza druzyne z zajebistymi kibicami, z zajebista gra w pile, a nie z gierkiem. nie lepiej zrobic flage z podobizna andrzeja jarosika? to on strzelil wiecej bramek dla zaglebia niz gierek:), wlodek mazur tez byl lepszym zawodnikiem niz gierek.
Jerzy

Postprzez WOJTEK 2003-04-25, 11:52 am

Monti napisał(a):Skoro uważacie że to wasza sprawa i wam wolno bo tak. To może by tak (zgodznie z waszym tokiem rozumowania) zrobić link w topie strony Zagłębia , do jakiegoś ugrupowania politycznego albo ruchu społecznego . A czemu by nie "skoro spiewać każdy może ..... " . A co zrobie sobie tylko muszę pomysleć gdzie ten link na być . :) O zrobie do Samoobrony to dopiero bedą jaja . Bo o to chodzi żeby było śmiesznie co ?
NIE PRZESADZASZ??LINK DO SAMOOBRONY???NIE WIEM,MOŻE SIĘ MYLĘ ALE JEST TO NASZA WSPÓLNA STRONA (!!!) ALE MOŻE SIĘ MYLĘ ????WIĘC PRZESTAŃ PŁAKAC JAK BABA I SZANTAŻOWAĆ.JEST TEMAT,ZOBACZYMY JAKA JEST WOLA WIEKSZOŚCI.JA RÓWNIEŻ JESTEM PRZECIW POLITYKOM WSZELKIEJ MAŚCI.JEST TO NAJWIĘKSZE BARACHŁO.JEDNAK UWAŻAM,ZE FLAGA CZERWONE ZAGŁĘBIE POWINNA SIĘ POJAWIĆ.A CZY Z GIERKIEM???TEGO NIE WIEM.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Bas 2003-04-25, 12:06 pm

Monti napisał(a):Skoro uważacie że to wasza sprawa i wam wolno bo tak. To może by tak (zgodznie z waszym tokiem rozumowania) zrobić link w topie strony Zagłębia , do jakiegoś ugrupowania politycznego albo ruchu społecznego . A czemu by nie "skoro spiewać każdy może ..... " . A co zrobie sobie tylko muszę pomysleć gdzie ten link na być . :) O zrobie do Samoobrony to dopiero bedą jaja . Bo o to chodzi żeby było śmiesznie co ?

My tu mówimy o jednostce a nie o całej partii.Dlatego polecam to :http://www.strefaleppera.gower.pl/index.htm . Naprawde warto :lol: :lol: :lol:
Bas
Żółta kartka

Postprzez voytech 2003-04-25, 12:09 pm

A teraz cos z zupelnie innej beczki:
czy Majchrzak jeszcze gra w Myszkowie?
Bo jesli tak, to moze warto by zrobic transparent "Majchrzak - bandyto, zlamiemy ci kopyto" czy "Majchrzak - ty wiesz co" czy cos tam jeszcze innego.
Albo poruszyc jego nazwisko, jak swego czasu Krotkiego na meczu z LKSem?
voytech

Postprzez Soyer 2003-04-25, 12:33 pm

Byliscie na czacie? - To znacie zdanie na temat powstania flagi "CZEROWNE ZAGŁĘBIE" - mOŻE DA WAM TO DO MYŚLENIA .
Jesli nei Gierek i Kiepura to Mazur!!
Soyer
Moderator

Postprzez Soyer 2003-04-25, 12:35 pm

KRZYSIEK TOCHEL OGLĄDA POLITUKE TYLKO W TV - WY TEZ TAK RÓBCIE!
Soyer
Moderator

Postprzez klocek 2003-04-25, 12:38 pm

Tochel wcale nie był przeciwny , tylko wymigał sie od odpowiedzi :?
klocek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice