Kultowe Cytaty Z Ludowego :) ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Piotruś Pan 2004-08-16, 10:08 am

Tez uważam, że żulerskich tekstów powinno być mało albo lepiej nie powinno być ich wcale. Ale skoro jeszcze są to ........
Piotruś Pan

Postprzez CZaRnYY 2004-08-16, 3:30 pm

Mój pogląd na całą sprawę meczu z Polkowicami (sorki że nie na temat):

pierwsza połowa - młyn coś śpiewa, po prawej mało kto śpiewa, jednak dźwięków z młynu w tym rejonie prawie nie słychać :? stąd pojawiają sie próby inicjowania dopingu z kilku różnych źródeł, stąd śpiewane na kilka nut (zdarzało się, że w jednej chwili śpiewano trzy różne pieśni). Po strzeleniu trzech bramek sektor niemal zamiera, dzwięki z młynu są zagłuszane przez entuzjastów wyzywania sędziego i żuli...

druga połowa - po strzeleniu bramek przez Zagłębie cały sektor śpiewa, dźwięki z młynu są zagłuszane przez rozentuzjazmowaną prawą stronę, trwa to jakiś czas, potem doping miesza się z wyzywaniem PZPN i sędziów, młynu prawie w ogóle nie słychać :(
CZaRnYY

Postprzez DaMi 2004-08-16, 8:02 pm

Jak k***a nie słychać to ruszcie dupy i zapraszam do młyna żeby pomóc a nie marudzić że młyn za cichy że lecą bluzki. Jeżeli młyn będzie śpiewał swoje a pikniki swoje to będzie chujnia na maxa. A jak się komuś nie podobają bluzgi to niech idzie do teatru , każdy jak jest zły to reaguje żywiołowo i sobie przeklnie. A co to tych żuliganów to sam ściągłem jednego z krat.

PK zapraszamy na mecz z Mławą do młyna :!:
DaMi

Postprzez Elijash 2004-08-16, 9:07 pm

nigdy nie zapomne jak gdzies kolo mnie, jakis zul wolal z watraby:

"jebac!! chuiii!!!"

dosyc charakterystyczna persona...zarowno z wygladu twarzy jak i z tego watrobowego glosu.

ZALOSNE!!!
Elijash

Postprzez CZaRnYY 2004-08-16, 10:19 pm

DaMi napisał(a):Jak k***a nie słychać to ruszcie dupy i zapraszam do młyna żeby pomóc a nie marudzić że młyn za cichy że lecą bluzki. Jeżeli młyn będzie śpiewał swoje a pikniki swoje to będzie chujnia na maxa. A jak się komuś nie podobają bluzgi to niech idzie do teatru , każdy jak jest zły to reaguje żywiołowo i sobie przeklnie. A co to tych żuliganów to sam ściągłem jednego z krat.

PK zapraszamy na mecz z Mławą do młyna :!:

Napisz mi gdzie marudziłem, napisałem tylko co widziałem, co słyszałem, suche fakty, a nawet nie napisałem nic źle o młynie... :?
Moim celem było nawiązanie do sporu Krawca i Piotrusia Pana i przedstawienie sytuacji po prawej stronie trybun, a nie marudzenie o młynie :!:
CZaRnYY

...

Postprzez Krawiec 2004-08-17, 7:20 am

Dokładnie Czarnyy , chodzi o suche fakty, a nie o lizanie sobie fiutów (sorry za wyrażenie).

My (PK) jesteśmy m.in. od tego żeby ruszać prawą strone i nie mamy zamiaru niegdzie się przenosić. Dami zachowujesz się jak świeta krowa , nie mozna nic powiedzieć na doping w młynie bo juz sie obrażasz. Co do bluzek i zdenerwowania. Jak się okazuje to zdenerwowanie na sedziów było sztucznie wyolbrzymione przez żultrasów , którzy robia to na każdym meczu ale z racji na słaba grę Zagłębia tym razem udało im się przeciągnąc większosc na swoją stronę.

Oczywiście stadion nie jest teatrem bo w teatrze zazwyczaj publiczność nie śpiewa, nie skanduje itp. Natomiast stadion nie jest tzn. nie powinien być szpitalem psychiatrycznym, w którym byle pierdoła wywołuje jakąś zbiorową psychoze przejawiająca się atakami agresji słownej i czynnej.

Pozdrawiam ludzi , którzy w czasie i po meczu zachowali obiektywizm i zdrowy rozsądek.

Ps. piotruś pan zdecyduj się na jedno bo na razie ... śmieszy cię to czemu jesteś przeciwny :?

Ziomuś zjeżyłeś mnie tym zdaniem o tym, że zawsze narzekam -prześledź moje posty, a dowiesz się jakie miałem opinie na temat dopingu czy oprawy po meczach w zeszłym sezonie.

Widzisz ja mimo swojego wieku nie wstydze sie założyć barwy klubowe , stać zamiast siedzieć , dopingować a nawet odpalic racę . Robie to oficjalnie i myślę, że mam prawo moralne do krytyki tego co dzieje się na stadionie , więc trochę szacunku bo nie wiadomo jak to jest z tym dopingiem i w ogóle przychodzeniem na mecze w twoim przypadku .
Krawiec

Re: ...

Postprzez ARAS1906 2004-08-17, 8:38 am

Krawiec napisał(a):Widzisz ja mimo swojego wieku nie wstydze sie założyć barwy klubowe , stać zamiast siedzieć , dopingować a nawet odpalic racę . Robie to oficjalnie i myślę, że mam prawo moralne do krytyki tego co dzieje się na stadionie , więc trochę szacunku bo nie wiadomo jak to jest z tym dopingiem i w ogóle przychodzeniem na mecze w twoim przypadku .

No to się poczułem teraz stary :wink: Ale nic to jak dożyję 60tki też będę przychodził w barwach na mecze ZAGŁĘBIA!!!!!! 8)
ARAS1906
Środula

Postprzez Piotruś Pan 2004-08-17, 9:32 am

KRAWIEC NAPISAŁ:
1.Ps. piotruś pan zdecyduj się na jedno bo na razie ... śmieszy cię to czemu jesteś przeciwny

2.Ziomuś zjeżyłeś mnie tym zdaniem o tym, że zawsze narzekam -prześledź moje posty, a dowiesz się jakie miałem opinie na temat dopingu czy oprawy po meczach w zeszłym sezonie.

3.Widzisz ja mimo swojego wieku nie wstydze sie założyć barwy klubowe , stać zamiast siedzieć , dopingować a nawet odpalic racę . Robie to oficjalnie i myślę, że mam prawo moralne do krytyki tego co dzieje się na stadionie , więc trochę szacunku bo nie wiadomo jak to jest z tym dopingiem i w ogóle przychodzeniem na mecze w twoim przypadku .

odp. 1.Racja bo to czasem jest śmieszne !!
2.Mnie chodziło o mecz z Górnikiem P. - - czytałem Twoje wcześniejsze wypowiedzi. - słowo "zawsze" było nieodpowiednie to fakt :wink:
3.Też noszę barwy klubowe, dopinguję i przychodzę na mecze.
P.S. Nie mam 60 lat :!: :wink:
Pozdrawiam dziadka Krawca :wink:

Hey Zagłębie! :!: !
Piotruś Pan

Postprzez bankier 2004-08-17, 10:05 am

panowie - może wreszcie zaczniecie używać prywatnych wiadomości - do załatwiania takich spraw!
bankier

Postprzez WOJTEK 2004-08-17, 12:48 pm

bankier napisał(a):panowie - może wreszcie zaczniecie używać prywatnych wiadomości - do załatwiania takich spraw!

ALBO GG.WRÓĆCIE DO TEMATU PANOWIE.
WOJTEK
Adventure Group

Re: ...

Postprzez Krawiec 2004-08-18, 5:52 am

ARAS1906 napisał(a):
Krawiec napisał(a):Widzisz ja mimo swojego wieku nie wstydze sie założyć barwy klubowe , stać zamiast siedzieć , dopingować a nawet odpalic racę . Robie to oficjalnie i myślę, że mam prawo moralne do krytyki tego co dzieje się na stadionie , więc trochę szacunku bo nie wiadomo jak to jest z tym dopingiem i w ogóle przychodzeniem na mecze w twoim przypadku .

No to się poczułem teraz stary :wink: Ale nic to jak dożyję 60tki też będę przychodził w barwach na mecze ZAGŁĘBIA!!!!!! 8)

Ok, kończę dyskusję chociaż musze powiedzieć , że Aras wyrwał "barwy" z całego zdania tzn "...barwy klubowe , stać zamiast siedzieć , dopingować a nawet odpalic racę" , a to już zmienia postać rzeczy w kontekście wieku.

Ps. Fajnie wam się teraz wypowiadać koledzy w duchu ekumenicznym . Jakby wam ktos anonimowy, kogo nie znacie osobiście zarzucił , że coś co nie jest zgodne z rzeczywistością robicie zawsze, to znając was nie przenieślibyscie sprawy na prv :roll:
Krawiec

Postprzez SimonPFH 2004-08-19, 8:37 am

jeden z ciekawszych tekstow jaki pamiętam z folkloru Ludowego to hasło wykrzyczane przez menela do sędziego na meczu z Radzionkowem pare lat temu: "Ty skurwiały paznokciu" oraz "Żeby ci c*** w trumnie stanął żeby ci przybudówkę zrobili" Mówimy o folklorze,a bulwers emerytów pod koniec ostatniego meczu jak krzykneli do sędziego "To są kpiny! To są kpiny!" ?? mnie to naprzykład wyniszczyło :D
SimonPFH

Postprzez krzysztof 2004-08-19, 10:07 am

ja pamiętam podobną sytuację na ludowym, kiedy jeszcze przed rozpoczęciem meczu zaczęła się ustawiać ochrona na bieżni.

Nagle jeden z gostków na widok ochroniarza, który lata młodości miał już za sobą, rzucł tekstem:
"Co to k..wa ma być Stara Baśń VI"
krzysztof

Postprzez Krawiec 2004-08-19, 10:34 am

A ja pamietam jak ktoś puścił na meczu głośnego bąka . Czy to też jest kultowe na Zagłębiu ?
Krawiec

Postprzez SimonPFH 2004-08-19, 12:33 pm

Przypomniało mi się jak 2 lata temu (nie pamiętam na jakim meczu) była taka scena: do leżącego na boisku piłkarza przyjezdnych (to był jeden z tych meczy kiedy przyjezdni zamiast grać wylegiwali się na Ludowym) po raz kolejny wyjeżdża melex, widząc to koleś stojący koło mnie krzyknął "k***a tylko paliwo nam marnujesz!" :lol:
SimonPFH

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice