KONKURS NA PROJEKT NOWEJ FLAGI

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Leyton 2003-04-24, 9:06 pm

Co wy wszyscy (prawie) z tym Gierkiem ??? Jesteście pewni, że to najlepsza wizytówka klubu, miasta i regionu ? Jana Kiepury też bym do tego nie mieszał. Jeśli chodzi o postać, która mogłaby zostać umieszczona na fladze to uważam, że powinien to być WŁODEK MAZUR. Ale i tak pewnie nikt mnie nie poprze dlatego jestem za flagami:
1. CHŁOPAKI (lub CHŁOPCY) Z SOSNOWCA z herbem miasta i klubu
2. ZAGŁĘBIE DĄBROWSKIE z herbami lub nazwami miast Zagłebia D.
Obydwie pokazują przywiązanie do miasta i regionu i napewno nas nie podzielą. Historię zostawmy historykom, a politykę politykom (CHIWD). Zajmijmy się TYLKO NASZYM KLUBEM I NASZYM REGIONEM.
Leyton

Postprzez Kamilsts 2003-04-24, 9:14 pm

No z Włodkiem Mazurem się zgadzam w 100% !
Ale to hasło Chłopaki z Sosnowca jest jakieś takie dziwne ! niewiem :?:
Ale teraz trzeba dopasować Włodka do odpowiedniej flagi !

A co do Czerwonego Zagłębia cały czas jestem za :-) no ale jeśli by nie wyszło to płakac niebędę.Powiedziałem o tym pomyśle babci :-) i stwierdziła że to nienajlepszy pomysł bo za bardzo będziemy wszystkich prowokować i wszyscy będą chcieli nas lać! :-) A zachwycona była pomysłem Zagłębiacy nie Ślązacy !!!
Pozdro dla mojej babci !!! :D
Kamilsts

Postprzez WOJTEK 2003-04-24, 9:16 pm

Kamilsts napisał(a):No z Włodkiem Mazurem się zgadzam w 100% !
Ale to hasło Chłopaki z Sosnowca jest jakieś takie dziwne ! niewiem :?:
Ale teraz trzeba dopasować Włodka do odpowiedniej flagi !

A co do Czerwonego Zagłębia cały czas jestem za :-) no ale jeśli by nie wyszło to płakac niebędę.Powiedziałem o tym pomyśle babci :-) i stwierdziła że to nienajlepszy pomysł bo za bardzo będziemy wszystkich prowokować i wszyscy będą chcieli nas lać! :-) A zachwycona była pomysłem Zagłębiacy nie Ślązacy !!!
Pozdro dla mojej babci !!! :D
POMYSŁ Z MAZUREM JEST MÓJ.JESZCZE NA STAREJ STRONIE PODAWAŁEM,ALE BEZ ECHA POSZŁO...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Kamilsts 2003-04-24, 9:21 pm

Ok spoko ja tylko przychylam się do opcji :-)
Kamilsts

Postprzez klocek 2003-04-24, 9:34 pm

Po pierwsze to są dwie koncepcje przede wszystkim ; po pierwsze flaga forumowiczów (Z@GŁĘBIE) - której projekt niech bedzie poparty przez wszystkich. . A drugi projekt to flaga "CZERWONE ZAGŁĘBIE"- która bedzie realizowana przez zainteresowaną grupe tym pomysłem (zainteresowanie tym jest ogromne i jesli to powstanie to bedzie miało bardzo liczną grupe obrocow ,tak wiec nie wiem kto bedzie miał odwage to zerwać)

O fladze z wizerukiem Kiepury mam takie zdanie .." JESTEM JEJ ZDECYDOWANYM PRZECIWNIKIEM< UWAŻAM <ŻE LEPSZY GŁOS MA PAVAROTTI LUB VIOLETTA VILLAS,
1. A TAK WOGÓLE TO TENORZY MAJĄ PEDALSKIE GŁOSIKI ,WIEC NIE CHCE ABY SOSNOWIEC BYŁ Z TYM KOJARZONY,
2. APELUJE DO WAS NIE MIESZAJCIE MUZYKI DO SPORTU,
3.A CO KIEPURA ZROBIŁ DLA ZAGŁEBIA?( podobno był kibicem Pogoni Lwów)
4.A W WYBORACH GŁOSOWAŁ NA PPS(PRECZ Z TYM KOMUNISTĄ!!!)
5.JAK TA FLAGA POWSTANIE TO ZERWE TĄ SZMATE PIERWSZY( w końcu nie każdy musi mieć takie poglądy) albo WYJDE ZE STADIONU!!!
6.CZEMU ON WYEMIGROWAŁ Z POLSKI<OPUSCIŁ NASZ KRAJ W POTRZEBIE.(PRECZ ZDRAJCOM!!).

ŁĄCZMY SIĘ A NIE DZIELMY. JESZCZE RAZ MÓWIE NIE DLA KIEPURY.

Takiej argumentacji używacie w stosunku do Gierka.(monti,voytech i inni)[/b]
klocek

Postprzez bankier 2003-04-24, 9:58 pm

klocek - dobrze to ująłeś :))))

a teraz do montiego, piszesz: ...Jesli ma powstac flaga ludzi z forum to ma to być decyzja dużej większości użytkowników a tak nie jest...

a skąd to wiesz? bo ja jakoś ci nie wierzę :)))

może jednak ankieta?
bankier

Postprzez Leyton 2003-04-24, 10:15 pm

WOJTEK - Nigdzie nie napisałem, że to mój pomysł. Napisałem, że uważam... itd. Wpisów ze starego forum niestety nie znam i napewno nie chciałem Ci "ukraść" pomysłu. :mrgreen:
Leyton

Postprzez Fan1906 2003-04-25, 12:14 am

hehehe :D klocek - dobrze powiedziane! popieram

i rowniez zgadzam sie z bankierem w kwestii Z@głębiakow - flagi z malpa sa juz tak oklepane ze az nudne . to juz lepiej zrobic flage ZAGLEBIE.SOSNOWIEC.PL w ornamencie malpek :D

Czerwone Zagłębie przynajmniej bedzie sie wyroznialo

co do ankiety to i tak nie ma sensu jej robic bo po co?? Ci co nie beda chcieli flagi ktora zwyciezy i tak nie wrzuca na nia kasy.

jedyne rozsadne rozwiazanie: niech kazdy robi to co uwaza za sluszne a dopiero na koncu sie okaze ktore flagi w ogole powstana i co z nimi bedzie w przyszlosci
Fan1906

Postprzez bankier 2003-04-25, 6:59 am

Fan1906 - mam rozumiec, ze jesteś za CZERWONYM ZAGŁĘBIEM :))))

ps. trzeba jednak zebrać grupę chcących mieć taką flagę i zacząć coś robić, żeby ta sprawa nie rozpłynęła się w morzu innych spraw, a ta dyskusja nie była tylko jałowym polem :))))
bankier

Postprzez Monti 2003-04-25, 7:17 am

Pomiejając juz wszelakiego rodzaju aspekty dobrego smaku robice chłopaki po prostu dywersje. Od pewnego czasu w Sosnowcu mają miejsce inicjatywy powodujące integrowanie srodowiska. Jako przykład podam choćby powstanie tego forum czy powstanie grupy ultras. To były jakieś kroki do przodu . Wy chłopaki robicie krok do tyło. Wasz pomysł dzieli kibiców a wy sie upieracie że jest dobry i potrzebny. Stwarzacie coś co doprowadza do podziału niszczycie być może wysiłek ludzi krórym zależy na silnym skonsolidowanym Zagłębiu. Myślę że przeciwnicy naszego klubu zacierają ręce i sie cieszą . Gratulacje . Szkoda słów. Teraz proponuje żeby jescze powsyała flaga z fastyką - też jako prowokacja a druga z sierpem i młotem . Będą jaja na całego . Piłkarze bedą sobie grali a na trybunach siedzieć bedzie garstka reszta bedzie sie napierdalac w obronie "SWOICH" flag. Czy nie powinniśmy sie konsolidować wokół barw Zagłębia a nie dzielić wokół barw(czerwonych czy czarych) nie mających zbyt wiele z naszym klubem ?
Monti
Moderator

Postprzez kwachu 2003-04-25, 7:23 am

To może jakieś spotkanie chcących zrobić flagę Czerwone Zagłębie? Np. w określonym miejscu na Ludowym w przerwie meczu z Myszkowem? Co do ludzi na tym forum krytykujących pomysł z taką flagą - ciekawe czemu nie przeszkadza wam nazwa Stadion Ludowy - przecież to się tak z czerwonymi kojarzy... a jednak na nim siedzicie i nie wychodzicie jak gra Zagłębie... Pozdrowienia
kwachu

Postprzez bankier 2003-04-25, 7:27 am

kwachu jest już inny temat założony dla tych którzy chcą takiej flagi!

pozdro!

ps. monti, dlaczego to dzieli? bo niektórzy nie chca uznać przekonań innych - taka jest prawda, a jak flaga zawiśnie na Ludowym to mniemam, że nie wzbudzi niesnasek! a i tak będzie łączyło nas Zagłębie (bynajmniej nie to czerwone).

ps. możemy tez sobie zrobić szaliki z CZERWONYM ZAGŁĘBIEM wlimitowanej serii tylko dla zainteresowanych! a jeden podarujemy montiemu :)))
bankier

Postprzez voytech 2003-04-25, 8:09 am

bankier napisał(a):kwachu jest już inny temat założony dla tych którzy chcą takiej flagi!

pozdro!

ps. monti, dlaczego to dzieli? bo niektórzy nie chca uznać przekonań innych - taka jest prawda, a jak flaga zawiśnie na Ludowym to mniemam, że nie wzbudzi niesnasek! a i tak będzie łączyło nas Zagłębie (bynajmniej nie to czerwone).

ps. możemy tez sobie zrobić szaliki z CZERWONYM ZAGŁĘBIEM wlimitowanej serii tylko dla zainteresowanych! a jeden podarujemy montiemu :)))

Jestem bardzo ciekawy, dlaczego tej wypowiedzi nie uznasz za hipokryzje, hipokryto?!
Widze, ze jedyne co do czerwonych trafia, to naboje, bo na pewno nie rozumne argumenty.
voytech

Postprzez Monti 2003-04-25, 8:18 am

bankier napisał(a):dlaczego to dzieli? bo niektórzy nie chca uznać przekonań innych ...

Każdy ma swoje przekonania polityczne i nie tylko , rzecz w tym że MY kibice zostawiamy je przed bramami na stadionie jesteśmy jednością wszyscy razem. Znaczy byliśmy do tej pory. Mówisz że falga nie wzbudzi kontriowersji nie podzieli. Już dzieli a jeszce nie powstała . Gwarantuje wam że to początek końca. Rozjebiecie jedość kibiców. Jeszce raz do znudzenia , to jest symbol ale nie symbol kibicó Zagłębia , tak samo jak takim symbolem nie jest sfastyka czy inne. tej falagi po prostu wam nie wolno zrobić . Tak samo jak nie wolno zrobić flagi w barwach zagłebia z wpisaną sfastyką . Co z tego że sa ludzie o skrajnie prawicowych pogladach którzy przychodzą na mecze , co z tego że mogą sobie zrobić taką flage bo bedą chcieli i ich stać. Nie wolno bo to dzieli , a nie łączy. Czy wy tego nie zauważacie. Mam pytanie do Wojtka bo on za tym Gierkiem też trzyma czy gdyby zawisła sfastyka na płocie obok "wiara która przetrwała" siedział byś na jej tle? Tu nie chodz o to że ktoś neguje wasze prawo do szacunku i uznania dla Gierka tu chodzi o to że nie można takich symboli urzywać na stadionie bo one dzielą i bedą dzieliły .
Ostatnio edytowano 2003-04-25, 8:22 am przez Monti, łącznie edytowano 1 raz
Monti
Moderator

Postprzez klocek 2003-04-25, 8:19 am

voytech napisał(a):
bankier napisał(a):kwachu jest już inny temat założony dla tych którzy chcą takiej flagi!

pozdro!

Jestem bardzo ciekawy, dlaczego tej wypowiedzi nie uznasz za hipokryzje, hipokryto?!
Widze, ze jedyne co do czerwonych trafia, to naboje, bo na pewno nie rozumne argumenty.

Twoje argumentysą najlepsze(umieszczanie Gierka,Kwasniewskiego ze Stalinem i Hitlerem)(to tak jak ja postawiłbym koło siebiePinochet,Balcerowicz,Papież,Busha i Bin Ladena)
klocek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice