przez ASTER 2005-02-08, 1:05 am
Fajnie, że BKS awansuje!!! Jestem pewny tego awansu ( na dzień dzisiejszy)!!! I tego im życzę!!!
A co do podbeskidzia - bardzo zdziwiła mnie ta akcja na Ludowym, myslałem, że ludzie w Bielsku są ze sobą razem,ale nie mnie to osądzać.
Osobiście do Podbeskidzia nic nie mam, parę osób znam co tam na ten klub chodzi, czasami na BKS ( niestety czasami) i jak oni mówią: lubią piłkę w większym wydaniu, ale nie są to wg mnie prawdziwymi kibice, tylko widzowie- sami też tak twierdzą.
Bielsko także potrzebuje wielkiej piłki i niestety dostaje ją w wykonaniu Podbeskidzia. A co do kibiców TSP? Bielsko to nie Łódź czy Katowice, więc uważam, że tam nie narodzi sie wielka potęga zagrażająca BKSowi. Tam poprostu ludzie się znają. A poza tym ( jak mi mówili kumple ) chyba każdy bielszczanin tak na prawde czuje sentyment do BKSu. A w Łodzi czy K-cach tak na pewno nie było.
Czy u nas byłoby inaczej gdyby Zagłębie grało raz w 4 raz w 5 lidze, a np CKS czy Sarmacja grałaby w 2 czy 1??? W Czeladzi czy B-dzinie chodziłoby na mecze spokojnie po 10 tysięcy, no chociaż na te z "lepszymi" ekipami. Jednak co nasz region różni od regionu bielskiego ( czy nawet od innych regionów w Polsce)??? Odpowiedź brzmi -
zgoda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! naszych zagłębiskich miast. Dlatego jesteśmy tak mocni :D i dopóki ta zgoda będzie- Zagłębie Dąbrowskie będzie zawsze mocne, bo ma wiernych kibiców którzy potrafią sie zjednoczyć ( niestety tylko jak jest źle - tak zauważyłem). U nas nawet ludzie którzy nie chodzą na mecze interesują się Zagłębiem, bo ta nazwa jest jak magnez! Są kluby piłkarskie, które się nie lubią np Piaski a Cks, Unia Z. a Sarmacja - bynajmniej w Zabkach nie lubią zbytnio sarmacji, ale wszyscy są za Zagłębiem! I wszyscy czują się Zagłębiakami. Nie ważne gdzie mieszkasz w S-cu , w C-dzi czy w DG Błędowie - jesteśmy Zagłębiakami!
I tego życzę Bielsku, niech każdy bedzie bielszczaninem, a bielszczanin to BKS.
Bo przyjdzie jeszcze taki czas,że BKS w meczu o Mistrza Polski jako gość na Ludowym odwiedzi nas. I wtedy będzie jedna wielka impra miła, bo Bielsko i Zagłębie - to jedna siła!!! 8) :D
A z BKSem możemy już w tym roku zagrać. W jaki sposób? Jak panienki w Dąbrowie awansują do pierwszej A-klasy w siatkówkę, bo mają skład i szanse na awans :D
A wtedy mogą być imprezki o jakich każdy marzy :D
Pozdro dla wszyskich zgód!!! I wszystkich fan klubów!!!