przez olo69 2004-05-27, 11:44 am
przykre, ale wydaje mi się, że ten zakaz zostanie szybko wyegzekwowany (II liga to już szczebel centralny), PZPN bedzie karał kluby za race, bedzie krótkie spięcie na lini kibice - kluby, wszystko ucichnie i race na stadionach bedziemy ogladać bardzo rzadko. Teraz jesteśmy już w UE i myślę że PZPN będzie chciał szybciutko popisać się swoja sprawnością przed UEFA - chyba jedynie w byłej Jugosławii nie dadzą sobie z tym rady). Na szczęście nik na razie nie zabronił chodzić w barwach i nosić na mecze flagi - piszę na razie bo być może już wkrótce ukaże się jakieś fantastyczne rozprządzenie UE nr ..../.. mówiące o tym, że szalikiem na meczu można się np: udusić.
z drugiej strony na meczach ligi angielskiej nie ma rac, a skóra cierpnie gdy posłucha sie śpiewu kibiców (i nie chodzi mi o Man Utd Arsenal czy Chelsea gdzie chodzenie na mecze jest trendy i często pokazuja sie tam np. panie które nie potrafią odróżnic piłki od nadmuchanego kondona, ale o mecze drugoligowców - co jeszce dwa lata temu można było obejrzeć w szwedzkim programie 4 na kablówce)
PS.
Wojtek jestem przeciwnikiem wykluczania z forum bo przypomina mi to wracanie do czasów gdy w kiosku mozna było kupić Trybunę Robotniczą lub Ludu, a z kolorowych Kraj Rad, ale jeśli już musisz to w powyższym przypadku chyba obaj zasłuzyli na przerwę(krótką)