CO ZROBIĆ, ŻEBY BYŁO LEPIEJ?

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez musztra 2005-11-21, 10:26 pm

Krzysztof15 napisał(a):A z tego co wiem, to spory zapas konfetti już jest. Oby się tylko nie zmarnował przez zimę :wink:

Ja deklaruję przygotowanie kolejnej solidnej partii, ale jak wszyscy wiemy szykuje się na Ludowym spora ilość meczy szlagierowych. Każdy więc może przez zimę i na spokojnie przerobić dostępną pod reką makulaturę(gazety, ulotki reklamowe itd.) na konfetti. Choćby po 1 reklamówce.
To nie kosztuje nic, tylko trochę pracy, a efekt na meczu spory :!:

Ja już zapowiadam że na Widzew potne około 1000-1500 woreczków śniadaniowych konfetii :wink: do nożyc kto może
musztra

Re: :)

Postprzez Sadek 2005-11-21, 10:32 pm

^m@rcin^ napisał(a):Spokojnie przed meczem z Widzewem bedzie akcja plakatowa :)

Mam nadzieje, że sporo tych plakatów..

Sadek
dj. transfer

Postprzez twari 2005-11-21, 10:36 pm

odrobina historii
5 lat temu takimi plakatami mobilizowalo sie kibicow na mecz:

Obrazek

Jak widac wtedy bylo to dosc skuteczne chociaz skierowane do nieco innej grupy odbiorcow! :wink:
twari

Postprzez xXx_1906 2005-11-21, 11:15 pm

Ten plakat był nawet w programie "Materna do Manna, Mann do Materny" w tych "pajacykach". A plakat o ile dobrze pamiętam był odpowiedzią na podobne plakaty nawołujące do wyjazdu Polonistów, coś nas mieli pod piachem zakopac czy coś :lol: Jakiś naaaajazd miał być :wink: Ale dobra już nie rozmywam.
Na Zagłębiu przeżywamy poważny kryzys, nie ma u nas mody na kibicowanie, jedziemy na renomie sprzed lat. Najbardziej chodzi mi o doping na Ludowym, który jest bardzo słaby, nawet na meczach z Ruchem czy Polonią B. w tej rundzie było kulawo. Moim zdaniem póki konkretniejsi ludzie na Zagłębiu nie będą się "wtrącać" w sprawy młyna to taka sytuacja może trwać jeszcze długo. Tu potrzeba ludzi którzy mają jakieś poważanie na Zagłębiu. Co do opraw to póki nie będziemy mieć oświetlenia to tak naprawdę chłopaki z UZ nie będą mieli prawdziwej okazji do pokazania swoich możliwości na Ludowym. Podsumowując moją chaotyczną wypowiedź stwierdzam, że jeśli na Widzewie będzie kiszka to będzie już coraz gorzej, dlatego trzeba zrobić wszystko żeby na tym meczy była taka atmosfera jak kilka lat temu. Marzy mi sie młyn taki jak na meczu z Lechem w 2 lidze (ten wcześniejszy sezon kiedy jeszcze w miejscu młyna nie było krzesełek).
xXx_1906

Postprzez PTAQ84 2005-11-22, 7:46 am

xXx_1906 napisał(a):Ten plakat był nawet w programie "Materna do Manna, Mann do Materny" w tych "pajacykach". A plakat o ile dobrze pamiętam był odpowiedzią na podobne plakaty nawołujące do wyjazdu Polonistów, coś nas mieli pod piachem zakopac czy coś :lol: Jakiś naaaajazd miał być :wink: Ale dobra już nie rozmywam.
Na Zagłębiu przeżywamy poważny kryzys, nie ma u nas mody na kibicowanie, jedziemy na renomie sprzed lat. Najbardziej chodzi mi o doping na Ludowym, który jest bardzo słaby, nawet na meczach z Ruchem czy Polonią B. w tej rundzie było kulawo. Moim zdaniem póki konkretniejsi ludzie na Zagłębiu nie będą się "wtrącać" w sprawy młyna to taka sytuacja może trwać jeszcze długo. Tu potrzeba ludzi którzy mają jakieś poważanie na Zagłębiu. Co do opraw to póki nie będziemy mieć oświetlenia to tak naprawdę chłopaki z UZ nie będą mieli prawdziwej okazji do pokazania swoich możliwości na Ludowym. Podsumowując moją chaotyczną wypowiedź stwierdzam, że jeśli na Widzewie będzie kiszka to będzie już coraz gorzej, dlatego trzeba zrobić wszystko żeby na tym meczy była taka atmosfera jak kilka lat temu. Marzy mi sie młyn taki jak na meczu z Lechem w 2 lidze (ten wcześniejszy sezon kiedy jeszcze w miejscu młyna nie było krzesełek).

pamiętam ten program MDM :) i oczywiście samo spotkanie 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez matisc 2005-11-24, 3:12 pm

matisc

Dla przyszlosci

Postprzez Wychowanek 2005-11-24, 3:18 pm

Ja mam taká malá mysl skierowaná w kierunku wladz klubu aby wszyscy juniorzy Zaglebia wraz z rodzinami mieli wstép za darmo, w szczególnosci chodzi mi o wystraszone kobiety i i zapracowanych tatusiów. W chwili gdyby wznaczyc dla nich jakis sektor to czuli by sie w gronie rodzinnym bardzo dobrze i bezpiecznie, mogliby zawrzec znajomosci z rodzicami kolegów swoich pociech , i sprawic zarazem przyjemnosc swoim malcá. Bylbym za sektorem kolo sektora zadaszonego zeby nie wystraszyc ich odrazu pewná grupá pijanych chamów (nie duzá ale krzykliwá) ktura bédzie sie znajdowac po drugiej stronie. To jest przyszlosc dopingu w Sosnowcu a jak wejdzie to w krew malym to juz nie wyjdzie. Maly pomysl mam tez z wizytami pilkarzy w Sosnowieckich podstawówkach gdzie bylyby wreczane zaproszenia na mecz dla malców którzy majá ciezko wydebic od starszych kasiore. To takie bardziej przyszlosciowe myslenie którego nigdy nie bylo w Sosnowcu a w innych miastach i na zachodzie sie sprawdza.
Wychowanek

Postprzez WOJTEK 2005-11-24, 3:27 pm

Ale po co plakaty na Widzew ?? Wtedy to każdy przyjdzie. Mobilizacja jest potrzebna na inne mecze, z mniej renomowanymi ekipami.
Natomiast co do wyajzdów: wiosnę mamy lepszą i ciekawsze wyjazdy.
Niemniej ważne jest wyjaśnienie sprawy organizacji wyjazdów.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez ^m@rcin^ 2005-11-24, 3:38 pm

WOJTEK napisał(a):
Ale po co plakaty na Widzew ?? Wtedy to każdy przyjdzie. Mobilizacja jest potrzebna na inne mecze, z mniej renomowanymi ekipami.
Natomiast co do wyajzdów: wiosnę mamy lepszą i ciekawsze wyjazdy.
Niemniej ważne jest wyjaśnienie sprawy organizacji wyjazdów.

Na inne mecze tez beda
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Mati_ZS 2005-11-24, 3:53 pm

Tzw "seria" ciekawych spotkań 8)

-Zaczyna się od wyjazdu do Białego
-Widzew(dom)
-Wyjazd do Chorzowa
-Wyjazd do Gdańska
-WKS(dom)
-Wyjazd do Czermna :D
Mati_ZS

Postprzez YOOSHKY 2005-11-24, 8:54 pm

philips napisał(a):-Zaczyna się od wyjazdu do Białego

Do Białego Bielska ?? :):) Bo chyba nie stoku.....??
YOOSHKY

Postprzez Mati_ZS 2005-11-24, 9:34 pm

no chodziło mi o Bielsko-Biała rzecz jasna, no ale zgadzam sie wyszlo jak Białystok :lol: sorry za niedogodnosci :P
Mati_ZS

Postprzez musztra 2005-12-03, 10:39 pm

Zobaczycie ile ludzi nosi szaliki na Legii czy choćby Jaga
Żyleta :arrow: http://legialive.pl/galeria/foto.php?id=121&f=6
Kryta :arrow: http://legialive.pl/galeria/foto.php?id=121&f=7
Jaga :arrow: Obrazek
Efekt naprawde fajny a jaki w sumie prosty
musztra

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-12-03, 10:59 pm

u nas niestety widac powracającą mode "na mecz bez szala".Są zauważalne objawy że niektórzy wstydza sie wziąć barwy na mecz ponieważ wtedy będzie" mało kumata" :lol: . Zresztą jeżeli w 150 osobowym młynie nawet wszyscy podniosą barwy to to jest zenada. na poprawe sytuacji jest tylko 1 opcja. "Stara Gwardia" musi wrócić do młyna. W innym przypadku mozemy sobie dalej jechac na szacunku który sobie wypracowały wcześniejsze pokolenia Zagłębiaków, powoli staczając sie w kierunku ekip typu Szczakowianka, Kujawiak czy Podbeskidzie

Mocne słowa ale prawdziwe.
BuBy_MaDnEss_#4

Poprzednia strona

Powrót do Kibice