ZGODA ZAGRANICZNA

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2003-06-11, 5:31 am

amstat napisał(a):ale nich Ci ludzie pierdola z sensem, a ja tez bede. A jak taka k***a bankier bez sensu nawija polemike szukajac plecow u innych net forumowiczow to ja przepraszam. Moze tak zawiesze szal na kolku ?

hehehehe
Pierdol sie bankierku
PRZECIEŻ TY NIE MASZ SZALA... :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez amstat 2003-06-11, 9:20 am

spoko nie boj mam mam i to nie jeden :) ale jakos w lato teraz nie bede w nim biegal :)
amstat
Fanatyk

Re: zgoda

Postprzez _PAoLO_ 2003-06-14, 8:02 am

^m@rcin^ napisał(a):A moze cos z Wegier ???

Przed meczem Polska-Węgry w godzinach rannych pod stadionem wraz z kolesiem spotykamy trzech Węgrów.Nie mogą nabyć biletu ponieważ mają tylko dolce.Zagaduje do kasierki aby zostawiła 3 bilety dla chłopaków z Węgier,a my bierzemy dwóch z nich w samochód i jedziemy do centrum katowic aby mogli wymienić kaske.W samochodzie częstują nas joytem i przechodzimy do rozmów typowo kibicowskich.Porozumiewamy sie po angielsku(w zasadzie dla mnie tłumaczy kolega,bo nie jestem zbytnio zaawansowany :lol: ) okazuje się że jeden z nich jest z Ferencvarosu a drugi z Ujpestu :lol: moze to dziwne ale u nich nie ma takiej chorej sytuacji na kadrze jak u nas.Okazuje się że znają ZAGŁEBIE tylko nie wiedza w której lidze gramy.Dodam jeszcze że trzeci z Węgrów który został pod stadionem był fotoreporterem wegierskiej gazetki kibicowskiej (bardzo podobna do TMK)otrzymujemy od nich 3 numery tejże gazetki na pamiątke,oraz zaproszenie na mecz rewanżowy do Budapesztu.Umawiamy się jeszcze na spotkanie tuż przed meczem aby sprubowali polskiego zioła,ale niestety są takie korki w okolicach stadionu że więcej już sie nie widzimy,niemniej kontakt jest do nawiązania.
_PAoLO_

Re: zgoda

Postprzez WOJTEK 2003-06-14, 8:58 am

_PAoLO_ napisał(a):
^m@rcin^ napisał(a):A moze cos z Wegier ???

Przed meczem Polska-Węgry w godzinach rannych pod stadionem wraz z kolesiem spotykamy trzech Węgrów.Nie mogą nabyć biletu ponieważ mają tylko dolce.Zagaduje do kasierki aby zostawiła 3 bilety dla chłopaków z Węgier,a my bierzemy dwóch z nich w samochód i jedziemy do centrum katowic aby mogli wymienić kaske.W samochodzie częstują nas joytem i przechodzimy do rozmów typowo kibicowskich.Porozumiewamy sie po angielsku(w zasadzie dla mnie tłumaczy kolega,bo nie jestem zbytnio zaawansowany :lol: ) okazuje się że jeden z nich jest z Ferencvarosu a drugi z Ujpestu :lol: moze to dziwne ale u nich nie ma takiej chorej sytuacji na kadrze jak u nas.Okazuje się że znają ZAGŁEBIE tylko nie wiedza w której lidze gramy.Dodam jeszcze że trzeci z Węgrów który został pod stadionem był fotoreporterem wegierskiej gazetki kibicowskiej (bardzo podobna do TMK)otrzymujemy od nich 3 numery tejże gazetki na pamiątke,oraz zaproszenie na mecz rewanżowy do Budapesztu.Umawiamy się jeszcze na spotkanie tuż przed meczem aby sprubowali polskiego zioła,ale niestety są takie korki w okolicach stadionu że więcej już sie nie widzimy,niemniej kontakt jest do nawiązania.
A MOŻE DYNAMO KIJÓW???POCHLAMY TANIEJ WÓDY...I TE UKRAINKI...PYCHA...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Darek z D.G. 2003-06-15, 1:58 am

Cześć PAoLO
Niech Cię nie dziwi,że fani Ferencvarosu znają Zagłębie.Wraz z dwoma kumplami z Zagórza zaliczyliśmy kilkanaście meczów FTC, zarówno w Budapeszcie jak i wyjazdowych.Kilka razy wymieniliśmy z ich fanami szale i stąd nasze barwy na Ulloi Utca, i chyba między innymi dzięki temu słyszeli o Zagłębiu.Poza tym sporo nocy z ich fanami spędziliśmy przy piwie w budapesztańskich knajpach.
Dla ciekawych informacja,że kibice FTC zgrupowani są w ośmiu grupach. Najbardziej znane to Ebola, Stormy Scamps, Cannibals no i oczywiście słynny 16-os szektor(ten ostatni dobrze znany z ostatniego meczu pucharowego FTC w Sztokholmie)
Dla zainteresowanych strona oficjalna www.ftc.hu i nieoficjalne www.freeweb.hu/stormy
www.fradi.de.vu
http://monsters.freeweb.hu
pozdrawiam
Darek z D.G.
Darek z D.G.

Postprzez Gość 2003-06-15, 8:53 am

Nie powiem Ferencvaros to bardzo markowa ekipa. fajnie byłoby mieć z nimi zgodę. Droga do Budapeszru wiedzie przez Slowację, więc to kolejny plus :lol:
Gość

Poprzednia strona

Powrót do Kibice