PLAY-OFF: Podhale

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez Uruk 2007-02-02, 8:30 pm

Dziwne to trochę.Miejmy nadzieję, że w niedzielę pozbieramy się po tym nokaucie i wynik nie zniechęci kibiców do przyjścia na mecz.
Uruk

Postprzez Misaki 2007-02-02, 9:38 pm

Czegoś tu nie rozumiem Na najważniejsze mecze w sezonie powinna przychodzić pełna mobilizacja a tu taka lipa Chyba że nie umiemy odrabiać strat i kolejne bramki są konsekwencją że atakujemy Kaszana i tyle
Misaki

Postprzez HrabiaZąbek 2007-02-02, 9:42 pm

Przemek26 napisał(a):O ja k***a pierdolę

Kad masz rację . h*** ze Szczypiornistami, Zagłębie jestesmy z wami. . W niedziele wyjebać telewizory , i k***a na Zimowy. Jebać finał z Niemcami .Przed telewizorem i tak im się nie pomoże.

Widzę że nadmiar emocji potrafi czasem przesłonić zdrowy rozsądek.

POLSKA PONAD WSZYSTKO! 8)

p.s. na Zimowym też się zjawię :wink:
HrabiaZąbek

Postprzez mike79 2007-02-02, 10:04 pm

Widocznie jeszcze nie pora i czas aby grać jak równy z równym z tak dysponowanymi "góralami". No i raczej nieprzypadkowo wszyscy "grali" końcówkę sezonu zasadniczego tak, aby uniknąć w pierwszej rundzie właśnie Podhala...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez kwachu 2007-02-02, 10:17 pm

A Toruń wygrał w Gdańsku. Chyba się myliłem w poprzednich przypuszczeniach że trzeba za wszelką cenę grać o 4 miejsce. Może powinniśmy jednak odpuścić mecz z Toruniem i zająć 6 miejsce... Nie sądziłem że zostaniemy tak rozniesieni. Jeśli hokeiści nie odbudują się psychicznie do niedzieli to będzie szybkie 3-0. Byłoby szkoda po dość udanym sezonie zasadniczym. Poczekamy, zobaczymy.
kwachu

Postprzez Przemek26 2007-02-02, 10:19 pm

Dla poprawienia nastroju:

W 47 minucie doszło do pojedynku bokserskiego pomiędzy Łabuzem a Pawłem Jasickim, który zakończył się wygraną zawodnika Zagłębia.
Przemek26

Postprzez Ader 2007-02-02, 10:31 pm

Od pierwszej do ostatniej minuty tego pojedynku na tafli rządziła i dzieliła tylko jedna drużyna. Podopieczni trenera Wiktora Pysza przewyższali swoich rywali w każdym elemencie gry w hokeja. Worek z bramkami rozwiązał już w 5 minucie Dariusz Łyszczarczyk, który wykorzystał precyzyjne podanie zza bramki Milana Baranyka i lekkim strzałem po lodzie pokonał Tomasza Jaworskiego. Dziesięć minut później było już 2-0 po dwójkowej akcji Mariana Kacira i Jarosława Różańskiego. Nie minęły kolejne trzy minuty a na tablicy wyników widniał już rezultat 3-0. Gol ten wzbudził trochę wątpliwości, gdyż zdaniem graczy Zagłębia krążek po strzale Kacira nie przeszedł całym obwodem linii bramkowej. Innego zdania był sędzia główny – Zbigniew Wolas, który po analizie video wskazał na środek lodowiska.

Początek drugiej odsłony to nieśmiałe ataki przyjezdnych, ale z minuty na minutę w bramce Szarotek rozgrzewał się Tomasz Rajski. Nowotarski golkiper popisał się kilkoma nie zwykle efektownymi interwencjami wzbudzając aplauz na trybunach. Do poziomu swojego bramkarza dopasowali się napastnicy. W 31 minucie podczas gry w liczebnym osłabieniu 4 na 5 indywidualną akcję przeprowadził przebojowy Baranyk. Czeski skrzydłowy przejął krążek we własnej tercji, popędził w stronę bramki rywala i kiedy już ściągnął na siebie obrońców oddał krążek do nadjeżdżającego Sebastiana Bieli, który tylko dołożył kij i krążek po raz czwarty wpadł do świątyni Jaworskiego. Siedem minut później koronkową akcję przeprowadziła pierwsza formacja Szarotek, którą sfinalizował pięknym strzałem w górny róg Krzysztof Zapała. Na tym gospodarze nie poprzestali! Zaledwie 16 sekund później z linie niebieskiej celnie przymierzył Słowacki defensor Vladimir Buril. Gracz ten po trafieniu zasalutował w kierunku nowotarskich fanów, za co otrzymał gromkie brawa.

W trzeciej tercji w bramce Zagłębia, Tomasza Jaworskiego zastąpił młody Bartłomiej Stepokura i już po 34 sekundach musiał on wyjmować krążek z bramki, po sprytnym strzale Różańskiego. Później pojedynki sam na sam z dobrze spisującym się Stepokurą przegrywali kolejno Baranyk i Kacir. W 47 minucie doszło do pojedynku bokserskiego pomiędzy Łabuzem a Pawłem Jasickim, który zakończył się wygraną zawodnika Zagłębia. W 57 minucie hat-tricka skompletował kapitan Szarotek, najlepszy strzelec sezonu zasadniczego Różański, a rezultat spotkania ustalił ponownie strzałem z linii niebieskiej Buril.

Na meczu obecny był Marcin Kolusz, o którego powrocie do Nowego Targu zrobiło się ostatnio głośno. Coś jest na rzeczy, ale nie jestem w stanie jeszcze odpowiedzieć czy pomogę Szarotkom w tym sezonie – mówi Kolusz – Dzisiaj przyjechałem bo doskwiera mi jeszcze kontuzja, która uniemożliwia mi grę w Ocelari. W jednym ze spotkań stłukłem mięśnie i kości klatki piersiowej. Treningi wznowiłem ale jeszcze w dzisiejszym meczu Trinca z Kladnem dostałem od lekarzy zwolnienie. Tak jak mówiłem to czy wrócę do Nowego Targu w tym sezonie okaże się za kilka dni. W lidze czeskiej do końca sezonu zasadniczego pozostały jeszcze cztery mecze i na pewno wezmę w nich udział. Przecież ciągle walczymy o awans do play-off. Dopiero wtedy przeprowadzę ewentualne rozmowy z działaczami z Trinca. Z jednej strony chciałbym pomóc kolegom z Wojasa, ale z drugiej nie wiem czy to ma sens. Widzę, że chłopaki mają już poukładane piątki i prezentują się bardzo dobrze. Inna sprawa, że w Czechach jest taka zasada, że jeżeli grasz 3 lata bez przerwy w tamtejszej lidze to zyskujesz status gracza czeskiego. Nie zajmujesz wtedy miejsca obcokrajowcom i masz większe szansę przebicia się nie tylko w tej lidze ale i innych silnych ligach europejskich. Jeżeli wróciłbym teraz do Nowego Targu to ten sezon tak jakbym mi się anulował. To też daje do myślenia zwłaszcza, że działacze Oclerai rozmawiali już ze mną wstępnie o przedłużeniu kontraktu.

Wojas Podhale – Zagłębie Sosnowiec 9-0 (3-0, 3-0, 3-0)

1-0 Łyszczarczyk (Baranyk, Biela) 5

2-0 Różański (Kacir) 15

3-0 Kacir 18

4-0 Biela (Baranyk) 32

5-0 Zapała (Kacir) 39

6-0 Buril (Voznik, Baranyk) 39

7-0 Różański (Łabuz, Sroka ) 41

8-0 Różański (Zapała, Kacir) 57

9-0 Buril (Jakes, Baranyk) 60

Widzów: 2500

Bohater meczu : Vladimir Buril – cała drużyna Szarotek zasłużyła na wyróżnienie. Słowacki defensor zaimponował jednak ogromną walecznością w defensywie i dwoma efektownymi trafieniami. Były to pierwsze gole tego gracza przed nowotarską publicznością.

Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez laBombonera 2007-02-03, 1:43 am

jak to mowia lepiej przegrac raz 9-0 niz 9 razy po 1-0
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Kamilsts 2007-02-03, 2:02 am

No ja troszku odmienne zdanie mam ! 0-9 to jest kpina ! :cry: :evil: :x

dobrze że się znieczuliłem :D:D:D:D:D
Kamilsts

Postprzez bankier 2007-02-03, 2:52 am

dla mnie ten mecz pokazaŁ, iż nie mamy szans z Podhakem w PO... pozostaje nam podziękować druzynie za bardzo dobrą grę w sezonie zasadniczym!
bankier

Postprzez olo69 2007-02-03, 8:34 am

po pierwsze "primo" nie komentowałem wypisywanych tutaj przed meczem dat zakończenia rywalizacji z Podhalem, ale bardzo mnie one śmieszyły (zapomnieliscie tylko o tej najbardziej prawdopodobnej - czyli po trzech naszych porażkach)

po drugie nie chce się wymądrzać ale poczytajcie moje wpisy na temat rywalizacji z Podhalem to moze czegoś sie nauczycie

po trzecie trenerzy i działacze popełnili ewidentny bład decydujać się na rywalizacje w play-off z Podhalem - i to mnie dziwi bo jakies pojecie o hokeju powinni mieć w końcu troche po lodzie jeździli (trenerzy)

po czwarte kibica Zagłębia powinno poznawać się po tym że jest z drużyną kiedy ona przegrywa

po piąte - jak napisał Bankier ten sezon jest dla nas naprawdę udany i dostarczył nam na lodowisku wielu miłych chwil i za to trzeba podziekować zawodnikom

po szóste brawo Paweł Jasicki Łabuz jest jednym z najwiekszych zawodników w Podhalu, który zawsze strasznie się rzuca (osobiscie bardzo go za to nie lubię, chociarz cenię go za agresywność w grze) wpierdol.enie mu na lodowisku w Nowym Targu - to mistrzostwo świata, gdybysmy mieli 10 Jasickich bylibysmy w stanie wygrać z nimi rywalizację, bo z nimi trzeba sie bić, a nie grać
(jeśli jakis zawodnik Zagłębia wpierdoli zawodnikowi z Podhala na lodowisku u nas stawiam mu flachę)

po siódme - niedziela 19.00

po ósme - niech kurw.a wreszcie udowodnia mi, że nie mam pojęcia o hokeju i wygraja ten mecz

po dziewiąte - w tym sezonie w play-off bylismy w stanie wygrać z kazda druzyna z wyjatkiem .... (no właśnie zgadnijcie z kim)

PS
po dziesiąte jeśli ktos ma przyjść na lodowisko, żeby wyzywać naszych jak przegrywają - lepiej niech nie przychodzi, a ze swojej strony proponowałbym lac po mordzie takich delikwentów
olo69

Postprzez SCORPARO 2007-02-03, 9:28 am

olo69 napisał(a):
...po czwarte kibica Zagłębia powinno poznawać się po tym że jest z drużyną kiedy ona przegrywa...
w

...jest nas garstka... - ale zawsze coś .

... i już pomijając fakt "lania" w NT, wypadało by wygrać choć mecze u siebie.
SCORPARO

Postprzez MrCricket 2007-02-03, 9:45 am

olo69 napisał(a):(jeśli jakis zawodnik Zagłębia wpierdoli zawodnikowi z Podhala na lodowisku u nas stawiam mu flachę)

A musi to być zawodnik ? :lol: 8)
MrCricket

Postprzez MarcelZS 2007-02-03, 10:48 am

Nie ma to tamto..... jak ktoś jest kibicem to przyjdzie, drużyna jak każda ma lepsze i gorsze mecze, o tym 9-0, każdy chciałby zapomnieć, i liczę że zapomnimy już w niedziele !!!!
Bez względu na to że faworytem nie będziemy, a dalsze losy plat-off nie wyglądają różowo - to warto przyjść i pokazać, że hasło któremu wielu tu hołduje jest aktualne ....

H.. z wynikami, ZAGŁĘBIE jesteśmy z WAMI!!!!

PS. Co do konkursu to ja dokładam kolejną :wink: i nie mam nic przeciwko by Łabuz znowu zaliczył lanie... a to kozak jest czystej wody :D
MarcelZS

Postprzez Przemek26 2007-02-03, 12:04 pm

Jeszcze coś na temat tego młucenia. Oglądałem relacje na TVP Sprt. Pierwsze 5 bramek padło identycznych. Wjazd 2-3 górali w naszą tercję podanie wzdłuż bramki przed Jawa i strzał z pierwszego "krążka" lądował w sietce. 6 trafienie z niebieskiej na linii Jawa - Buril było pusto . Obrona po bokach . Bramki w III Bartosza wg. mnie nie powinny wpaść wszystkie na jego konto. Jawa jakiś też jeszcze nie swój . Normalnie pierwszych 5 bramek ( sytuacji) 4 by wyłapał, nie takie strzały bronił. Cóż teraz już może być tylko lepiej bo nie wyobrażam sobie żeby mogło być gorzej.
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej