Zagłębie - Podhale 28.01.07 16.45 !!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez Darian 2007-01-28, 9:29 pm

Przemek26 napisał(a):A propo czy wiadomo coś na temat wyjazdów w PO?

Dołączam się do pytania.Czy będzie jakiś zoorganizowany wyjazd do Nowego Targu?
Darian

???

Postprzez ^m@rcin^ 2007-01-28, 9:30 pm

Darian napisał(a):

A zebrali by się chętni na wyjazd w piątek ?
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: ???

Postprzez Przemek26 2007-01-28, 9:36 pm

^m@rcin^ napisał(a):
Darian napisał(a):

Pytanie czy będą wpuszczane grupy zorganizowane?
Przemek26

Re: ???

Postprzez Ader 2007-01-28, 9:45 pm

^m@rcin^ napisał(a):
Darian napisał(a):

Głupie pytanie :shock:
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Gość 2007-01-28, 9:51 pm

Do Nowego Targu jedzie sie pare godz.
Mało osób by sie zebrało z 60 tylko pewnie.
Gość

Postprzez Sadek 2007-01-28, 9:52 pm

Słaba gra, chodź walka do upadłego

Podhale wygrało bitwe..

Sadek
dj. transfer

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2007-01-28, 9:54 pm

Jutro może będzie wiadomo czy wpuszczają jak się okaże ze tak to będzie musiał ktoś jakiś transport załatwić.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez dejotmaly81 2007-01-28, 11:05 pm

Przemek26 napisał(a):Mecz niestety oglądałem na TVP 3 :evil: .
Zagłębie zagrało tylko pierwszą tercję. W drugiej się miotali a w III czekali na końcową syrenę.
Jedyna rzecz godna uwagi i wielkiego szacunku to ten ogromny trans dla JAWY. Pod tym względem na kibiców Zagłębia można zawsze polegać.
Co do meczu. Na płaszczyźnie poprzednich spotkań. meczy z Cracovią , Stocznią , Toruniem dziś było to zupełnie "obce" Zagłębie i pierdolę teksty że tamte mecze rywale odpuścili. Nikt nie wie co na górali przygotowali Morawiecki z Podsiadło, oby dzisiejszym zwycięstwem Podhale się nie udławiło już niedługo.
Wg.mnie mecz z góralami w PO o 3 zwycięstwo będzie w Sosnowcu :)
Kto wie czy dzisiaj nie była to zasłona dymna. To że Jawa pewnie był myślami to jedno a Zagłębie dziś grało jak nie Zagłębie.
A propo czy wiadomo coś na temat wyjazdów w PO?

Na żywo wyglądało to tak samo niestety...już dawno nie widziałem tylu błędów w obronie a powiedzmy sobie szczerze, że jeżeli drużyna grając w przewadze 5 na 3 nie potrafi założyć zamka to nie wróży to nic dobrego przed plaf offami:-( Jedynie bramki dla Zagłębia bardzo ładne...
Miejmy nadzieję, że w PO będzie lepiej...
Co do wyjazdów to mogę tylko napisać tyle co opowiedział mi kumpel GKS Tychy gdy wybrali się w 5-kę autem do Nowego Targu. W pewnym momencie ochrona zaczęła sprawdzać dowody i jak zobaczyli, że są z Tychów to grzecznie wyprosili ich z lodowiska i nawet nie oddali im kasy za bilety...więc małe szanse, żeby wejść...chyba, że Podhale zgodzi się wpuścić zorganizowaną grupę kibiców z Sosnowca, w co szczerze mówiąc wątpię:-/
dejotmaly81

Postprzez sayu 2007-01-29, 12:24 am

1 tercja rewelacja! Zaglebie gralo jak z nut! Brameczka Teddyego rodem z NHL - majstersztyk! Co wybronil tez w tej tercji Jawa... loool :shock: 2 tercja to IMO najgorsza tercja sezonu! Po pierwsze Zaglebie pograzylo sie w zimowym letargu i przestalo grac, a ULTRASI przestali spiewac... czemu? Mysle, ze w 1 tercji doping byl na normalnym standardowym poziomie, ale za to gra jaka... Nalezalo to utrzymac! Nie mam do Was pretensji, ale to w koncu Wy nalezycie do ULTRASÓW (a nie np ja i pozostale 1300 kibicow) i to do czegos zobowiazuje! Nie wiem o co sie obraziliscie i jaki byl powod milczenia, ale osobiscie uwazam, ze w pewnym stopniu mialo to wplyw na gre! 10 min bez ani jednej piosenki i 10min bez zadnej akcji Zaglebia (i chyba tez bez strzalu). Bramka na 2:4 20sek przed koncem 2 tercji i juz wiara i nadzieja prysly. 3 tercja niestety smutna! Co do gry zawodnikow jeszcze, to ewidentne braki kondycyjne, a w szczegolnosci niestety Puzon! Miotal sie dzisiaj po lodzie i ewidentnie nie byl soba! To samo Horny, Bernat! Raz tez Jawa wylapal krazek i wypuscil Teddyemu, to wydawalo mi sie, ze zaraz Da Costa padnie na lod z wycienczenia. Jesli to byla kurtuazja, to 1500 kibicow i z 100%os przed tv dalo sie nabrac... ale obawiam sie ze moga byc braki kondycyjne. Do tego masa bledow Rutkowskiego, niewykorzystanie gry w przewadze 5 na 3 (x2), malo kombinacyjnej gry, ktora widzielismy chociazby w 1 tercji! Dziwi mnie to strasznie jak mozna zagrac tak dwie odmienne tercje... Szukajac pozytywow w 2 i 3 tercji, to chyba nie potrafie wymienic zadnego! Hmmm... moze waleczny i szarpajacy Filo, ew. Labryga, rzucenie rekawic Teddyego :twisted:, (no i kiweczka Sosny w koncowce :lol: ). Wypowiedz chaotyczna, ale taki tez moj nastroj... :roll:

edit: heheh... Karel mial niezlego wąsa :lol:
http://www.hokej24.pl/old/zawodnicy.php ... nicy&id=89
sayu

Postprzez Madball 2007-01-29, 2:10 am

Niestety nie wyglądało to dzisiaj najlepiej.Po pierwszej tercji wydawało się ,że zwycięstwo Zagłębie jest możliwe.Chociaż już po bramce strzelonej przez Urbana dającej nam prowadzenie górale przyśpieszyli i wtedy pomyślałem sobie ,że będzie ciężko.Bardzo przytomnie zachował się Teddy przy pierwszym golu,widząc wysoko ustawionego Rajskiego wykorzystał swoją prędkość objechał bramkę i umieścił krążek w siatce.II tercja w naszym wykonaniu nie była jeszcze taka tragiczna,były momenty wyrównanej gry kiedy szła akcja za akcje.Jednak Podhale bezlitośnie wykorzystywało wszelkie nasze błędy.Trzecia tercja to już dobijanie Zagłębia.Nasi hokeiści nie byli w stanie już nic zrobić jeżeli chodzi o zmianę wyniku i skoncentrowali się na przepychankach,ostrej grze i komentowaniu wyczynów sędziów.Widać było że trwa wojna psychologiczna przed meczami w PO,gdyż górale wcale nie pozostawali dłużni naszym zawodnikom i odgryzali się.
Reasumując jeżeli nie będziemy skuteczni grając w przewagach,jeżeli nie będziemy nękać dużo ilością strzałów niekoniecznie z przygotowanych pozycji Rajskiego,jeżeli Jawa nie będzie bronił bardzo dobrze i będziemy popełniać takie błędy w obronie jak dzisiaj to przygoda z PO dla nas skończy się niestety bardzo szybko.Mimo wszystko mam nadzieje ,że łatwo skóry nie sprzedamy i napsujemy trochę krwi Szarotkom.
Madball

Postprzez Wuzel 2007-01-29, 10:23 am

ooolo napisał(a):Do Nowego Targu jedzie sie pare godz.

jakie pare godz ? jechałem 2 i pół ostatnio i to jeszcze kory były za Krakiem - wątpie żeby coś wogóle było tam nawet klatki nie mają a pozatym i tak nas nie wpuszczą - 60 osób :shock: też wątpię - na Unię co jest bliżej pojechało chyba z 20 osób max - chyba że tamto Zagłębie było słabe i dlatego :roll:

Cóż prawda taka ,że umoczymy PO z Góralami - potrafią przycisnąć i mającyborgów ( te Burile i Baranyki) :(

NA DOBRE I NA ZŁE !
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez NAPOLI 2007-01-29, 10:45 am

nawet jesli to po walce i ambicji a nie tak jak wczoraj mozna przegrac ale nalezy walczyc.Wczorajszy mecz to znowu popisy naszego niby kapitana brawo Jacek brawo :x jesli ktos sie wybiera na mecz to niech da znac ja bardzo chetnie pojade
NAPOLI
Żółta kartka

Postprzez WOJTEK 2007-01-29, 11:18 am

Wuzel - wystarczy jechać inną drogą i nie ma problemu z dojazdem. Poza tym chętnie na wyjazd by się na pewno znaleźli. Z transportem nie ma najmniejszych kłopotów.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Wuzel 2007-01-29, 3:23 pm

Prezes Pawłowski będzie dzwonił z tego co wiem do Podhala z zapytaniem czy nas wpuszczą (grupę zorganizowaną) oraz zaproszeniem do nas kibiców Górali
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez Ader 2007-01-29, 4:23 pm

Wuzel napisał(a):
ooolo napisał(a):Do Nowego Targu jedzie sie pare godz.

jakie pare godz ? jechałem 2 i pół ostatnio i to jeszcze kory były za Krakiem - wątpie żeby coś wogóle było tam nawet klatki nie mają a pozatym i tak nas nie wpuszczą - 60 osób :shock: też wątpię - na Unię co jest bliżej pojechało chyba z 20 osób max - chyba że tamto Zagłębie było słabe i dlatego :roll:

Wtedy wyjazd był na spontanie i jakoś tak wyszło , teraz ludzie by się znaleźli napewno , gdyż brakuje już wyjazdów , a gdzie tam do marca :)
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej