Przed sezonem 2009/2010

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Przed sezonem 2009/2010

Postprzez kret75 2009-08-17, 2:56 pm

Składy; http://kth.i24.pl/kth/index.html

KTH; Kachniarz, M. Zieja-Pach, M. Kruczek, Chorowski, Piksa, Valusiak, D. Kruczek, Myjak, Żołnierczyk, Chabior, M. Dubel, Rząca, Matuszyk, D. Bulanda, Błażowski, Zabawa, Tyczyński, Dudzik, Domek, T Bulanda, Brocławik

Zagłębie; Mrozowski, Romanowski, Majewski, Król, Kątny, Rarok, Kisiel, P. Majewski, Kwiecień, Bernat, Mikoś, A. Jaskólski, J. Jaskólski, Kret, Ślusarczyk, Da Costa, Podsiadło, Rusiecki, Jarnutowicz
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Leżak 2009-08-17, 3:56 pm

Rozmawialem z kolegą który zna kilka osób z lodowiska i podobno chodzą słuchy że Da Costa jednak zagra w jednej z czołowych drużyn z ligi francuskiej.
Leżak

Postprzez Darian 2009-08-17, 4:34 pm

4-0 po 2 tercjach w Krynicy dla gospodarzy.

Chyba naszemu sztabowi szkoleniowemu i sternikom trochę odjebało z tym odpuszczaniem PP.
To że w środę jest pierwszy mecz turnieju nie jest tego żadnym wytłumaczeniem.

Do tego nie wiem co za debil jest odpowiedzialny za podział grup. Zamiast dokonać podziału równomiernie ze względu na rozstawienie to zrobiono większą krzywdę i kibicom i samym zawodnikom. Wolałbym obejrzeć mecz Zagłębia w grupie z Krefeld, Troją bo wcale nie jest przesądzone że będziemy grali o czołowe miejsca. Wszak poziom polskiego hokeja jest jaki jest. A mecze z zespołami niemieckimi czy szwedzkimi nieprędko mogą się nam przydarzyć.
Darian

Postprzez Przemek26 2009-08-17, 4:44 pm

Darian napisał(a):4-0 po 2 tercjach w Krynicy dla gospodarzy.

Chyba naszemu sztabowi szkoleniowemu i sternikom trochę odjebało z tym odpuszczaniem PP.
To że w środę jest pierwszy mecz turnieju nie jest tego żadnym wytłumaczeniem.

Do tego nie wiem co za debil jest odpowiedzialny za podział grup. Zamiast dokonać podziału równomiernie ze względu na rozstawienie to zrobiono większą krzywdę i kibicom i samym zawodnikom. Wolałbym obejrzeć mecz Zagłębia w grupie z Krefeld, Troją bo wcale nie jest przesądzone że będziemy grali o czołowe miejsca. Wszak poziom polskiego hokeja jest jaki jest. A mecze z zespołami niemieckimi czy szwedzkimi nieprędko mogą się nam przydarzyć.

Skoro Puchar odpuścili to mam nadzieję ludzie oleja turniej.
Przemek26

Postprzez kret75 2009-08-17, 4:44 pm

Zagłębiu i tak ciężko będzie wyjść z grupy "B" a puchar pójdzie się je**ć :kiepsko:
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez innu 2009-08-17, 4:50 pm

Dlaczego ludzie mają olewać turniej? Każdy może mieć własne zdanie, osobiście też olewam puchar, a na turniej nie mogę się już doczekać.
innu

Postprzez Darian 2009-08-17, 4:59 pm

Puchar prezydenta Sosnowca może i ma jakąś tam rangę ale jest towarzyski i ma charakter przygotowań do sezonu.

Rozumiem też że trochę wysiłku kosztowało aby sciągnąć takie zespoły. Ale tak jak napisałem być moze nie będzie nam dane grać z najlepszymi. A dwa Puchar Polski to są oficjalne rozgrywki których odpuszczanie jest niedorzecznością,
Darian

Postprzez kret75 2009-08-17, 5:20 pm

No i wjeb**i KTH Krynica 7-2 Zagłębie Sosnowiec :twisted:
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez ramirez1906 2009-08-17, 5:31 pm

wystarczy spojrzeć na skład i wszystko jasne.
Cieszmy się że nie było wyniku dwucyfrowego.
ramirez1906

Postprzez kret75 2009-08-17, 5:57 pm

Zagłębie „olało” Puchar Polski
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl/news ... har-polski

Grający „drugim składem” hokeiści Zagłębia przegrali z kretesem z KTH Krynica.

W dzisiejszym meczu w drużynie z Sosnowca znalazło się tylko kilku graczy, którzy mają styczność z ekstraligą. Po pierwszej bezbramkowej tercji w drugiej sosnowiczanie zaprezentowali się fatalnie, czego efektem była strata czterech bramek. W ostatniej tercji Zagłębiacy starali się podjąć walkę, lecz będący w lepszej predyspozycji hokeiści z Krynicy wygrali gładko całe spotkanie 7:2.

KTH Krynica – Zagłębie Sosnowiec 7:2 (0:0, 4:0, 3:2)

Powrót "Ślusara" to jedyny pozytywny akcent dzisiejszego meczu ;-)
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Przemek26 2009-08-17, 6:30 pm

Teraz m przyszo na myśl co innego.
Na początku sie wkurwiłem i jesli faktycznie olali ja pierdolę turniej i mam nadzieję że też go kibice oleją ale .............

1.Uprzejmie informuję, że 14 sierpnia 2009 r. Komisja do Spraw Licencji Klubowych, na posiedzeniu w Warszawie, podjęła decyzje o przyznaniu licencji dla następujących klubów:
- KH Sanok
- KKS Naprzód Janów
- GKS Stoczniowiec Gdańsk
- JKH GKS Jastrzębie
- MKS Cracovia Kraków
- TMH Polonia Bytom
- MMKS Nowy Targ
- MUKS Orlik Opole
- HC GKS Katowice
- HUKS Warszawa
- MOSM Tychy

a warunkowo licencje klubowe przyznano klubom:
- Wojas Podhale Nowy Targ
- TKH Toruń
- GKS Tychy
- KS KTH Krynica
- UHKS Mazowsze Warszawa
- UKS Sielec Sosnowiec
- UKH Białe Jastrzębie
- UKS MOSM Bytom
- MUKS Naprzód Janów
- MKS Sokoły Toruń
- UKS Zagłębie ZSME Sosnowiec
- KTH KM Krynica

Czy skład Mrozowski – Majewski, Król, Kątny, Rarok, Kisiel – P. Majewski, Kwiecień, M. Bernat, Mikoś, A. Jaskólski – J. Jaskólski, Kret, Ślusarczyk, Da Costa, Podsiadło, Rusiecki oraz Jarnutowicz to skład UKS Zagłębie ZSME Sosnowiec

Tak czy owak jeśli ze względu na "licencję" musieli wystawić taki skład a nie
Jutrzejszym pojedynkiem z KTH Krynica hokeiści sosnowieckiego Zagłębia rozpoczną zmagania w Pucharze Polski. Po porannym – dwugodzinnym – treningu podopieczni Milana Skokana wyjadą do Krynicy. W drużynie Zagłębia zabraknie na pewno Tobiasza Bernata(uraz dłoni) oraz najprawdopodobniej Artura Ślusarczyka, który nie jest jeszcze w pełni sił.

http://www.hokej.zaglebie.sosnowiec.pl/
Oczywiście to nie żaden atak na Wuzla , On tylko cytował wypowiedź

Ja proponuję OLAĆ TURNIEJ
Przemek26

Postprzez lunatyk 2009-08-17, 6:43 pm

Klubowi z ambicjami to się nie godzi!!!!!! Wstyd!!!!!
lunatyk

Postprzez Darian 2009-08-17, 8:22 pm

Nie chodzi o bojkotowanie imprezy czy jakieś inne formy bojkotu tylko o to żeby ktoś nam wytłumaczył dlaczego w taki sposób postąpiono?

Czy odpuszczanie PP tylko było warunkowane turniejem towarzyskim??
A może chodziło o licencje?? - nie znam dokładnie tego chorego regulaminu pzhl

Bo zastanawiające jest to że klub z ambicjami odpuszcza Puchar Polski??? Tak ma się budować motywacje zawodników reprezentujących Zagłębie??

Może to jakieś frustracje się udzielają po kłopotach z Kubalskim czy niezakontraktowaniu Teddiego? - mało prawdopodobne ale wykluczyć nie można.

Jest w każdym razie szereg pytań które wymagają odpowiedzi aby nie rodziły się jakieś chore domysły że kibiców robi się w przysłowiowego h...

tak jak napisał Lunatyk: ZAGŁĘBIE TO JEST KLUB Z TRADYCJAMI!!! Więc nie należy szargać jego dobrego imienia i tyczy się to nie tylko zawodników ale i kibiców,trenerów oraz działaczy!
Darian

Postprzez kret75 2009-08-17, 10:13 pm

Darian napisał(a):Nie chodzi o bojkotowanie imprezy czy jakieś inne formy bojkotu tylko o to żeby ktoś nam wytłumaczył dlaczego w taki sposób postąpiono?

Czy odpuszczanie PP tylko było warunkowane turniejem towarzyskim??

No to proszę ;-)
Przyznano dotacje w dziedzinie sportu
http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,15162

Urząd Miejski w Sosnowcu rozdysponował dotacje na realizację zadań publicznych w dziedzinie sportu, turystyki i rekreacji. Środki finansowe przyznano na okres 12.08 – 15.12. 2009 r. następującym podmiotom:

W zakresie „Organizacji i uczestnictwa w zawodach, turniejach, imprezach sportowych, turystycznych i rekreacyjnych”:

1. Klub Hokejowy „Zagłębie - Sosnowiec” - III Międzynarodowy Turniej w Hokeju na Lodzie o Puchar Prezydenta Miasta Sosnowca - 83.700 zł.

Jak nie wiadomo o co chodzi to ........................... :twisted:

I wypowiedź trenera ;-)
http://www.sportowezaglebie.pl/hokej-na ... i,1,4,1290
Trener Milan Skokan nie chciał przemęczać zawodników przed Międzynarodowym Turniejem o Puchar Prezydenta Miasta Sosnowca, który rozpoczyna się już w najbliższą środę. Dlatego został z zespołem w Sosnowcu, by pracować przed zawodami. - Zawodnicy muszą złapać świeżość, dlatego na pucharowe starcie pojechała I-ligowa drużyna. Turniej jest dla nas bardzo ważny, dlatego chcemy się do niego dobrze przygotować - tłumaczy trener Skokan.
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez kret75 2009-08-18, 3:25 am

Teddy Da Costa wróci do Francji?
http://hokej.net/?c=mdAktualnosci-cmPok ... francji%2C

- Mogę wrócić do Zagłębia Sosnowiec, lecz ostatnio nie rozmawialiśmy na ten temat. Kilka klubów z Polski niedawno wyrażało zainteresowanie moją osobą. Ale chciałbym wrócić do Francji. Mam propozycję z Rouen i za 2-3 dni powinno się wyjaśnić czy wyjadę z Polski czy tutaj zostanę – mówi Hokej.Net, Teddy Da Costa.

- Ostatnio nie rozmawiałem z polskimi klubami, jednak wcześniej kontował się z mną m.in. GKS Tychy. Na pierwszym miejscu mam plan by grać we Francji. Chciałbym na rok wyjechać i grać w dobrym klubie jakim jest Rouen. Miałbym tam bliżej do reprezentacji bo chciałbym się do niej załapać na dłużej. Wszystko się wyjaśni za 2-3 dni, może zostanę w Polsce. - dodaje Da Costa.

Prawie przez miesiąc Teddy Da Costa przebywał na testach w słowackiej Dukli Trencin.

- Testy przebiegłby pomyślnie, dobrze mi się grało, sporo punktowałem. Jednak to była dziwna sytuacja, w klubie byli ze mnie zadowoleni ale stwierdzili że mają dużo środkowych napastników. Nie wiem dlaczego tak się stało, ale dostałem od nich propozycję że jeśli coś się zmieni a ja podpiszę kontrakt w innym klubie z klauzulą że mogę odejść do zagranicznego klubu to po mnie sięgną. Ale raczej to nie wchodzi w grę. - wyjaśnia Teddy.
kret75
Osiedle Piastów

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej