Zagłębie - Podhale 28.01.07 16.45 !!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez eL-Grego 2007-01-28, 8:48 pm

W chwili, gdy II tercja się zaczynała Zagłębie wygrywało jeszcze 2:1, nasi wspaniali ultrasi siedzieli na barierkach tyłem do lodowiska, prężąc wątłe klatki przed koleżankami... Tak z 10 minut. Weźcie sobie te patyczki, chorągiewki, te baloniki załóżcie na nie i wsadzcie ... Wolę doping z jajem niż tą całą zabawę. A piosenki uczcie się w swojej piaskownicy a nie na meczu, żenada!!!!
Tyle ode mnie!
eL-Grego

Postprzez Darian 2007-01-28, 8:48 pm

Może zamiast oprawy warto byłoby zbierane pieniądze przeznaczyć na nauczyciela śpiewu, i pouczyć się podstawowych kwestii związanych ze śpiewem,oddechem,tonacją itd. :wink:
Darian

Postprzez olo69 2007-01-28, 8:49 pm

tak jak pisałem od jakiegoś czasu, stało się najgorsze co mogło się stać czyli play-off z Podhalem, kto ogladał dzisiejszy mecz chyba nie dziwi się, że od dłuzszego czasu przed tym przestrzegałem.
Zagłębie nigdy nie potrafiło grać z góralami i dalej nie potrafi, ale to specjalnie mnie nie dziwi, wystarczy porównać warunki fizyczne zawodników, u nas najwiekszy z umiejacych jeździć na łyżwach jest Labryga, Podhale ma przynajmniej 8 takich zawodników. Dzisiaj Podhale nie było zmuszone do ostrej gry, przypuszczam, że gdybysmy dzisiaj wygrywali przed 3 tercją np:3 bramkami i mecz byłby rozstrzygnięty, wtedy mielibysmy okazje zobaczyć trochę ostrego hokeja i nasi zawodnicy zostaliby porozbijani po bandach.
Prawda jest taka, że z Podhalem potrafiliśmy wygrywać tylko wtedy kiedy u nas grali ich wychowankowie (np: Marcińczak który gonił po lodowisku uciekajacych przed nim przeciwników jak chciał im wpier.dolić)
Co prawda hokej to nie boks, ale niestety warunki fizyczne mają tu bardzo duze znaczenie.
Na początku rozgrywek pisałem, że typuje Podhale na mistrza - niestety ale sa duze szanse, ze się nie pomyliłem.
Podhale ma jeden słaby punkt, a mianowicie bramkarz, jemu po prostu trzeba strzelac z każdej okazji, natomiast Zagłębie próbowało dzisiaj pod bramką grac kombinacyjnie - oczywiście to jest najpiekniejsze w hokeju, ale niestety nie okazało się skuteczne.
Nasze szanse w pierwszej rundzie play-off oceniam na 10%, w przypadku wygrania pierwszego meczu w Nowym Targu (jakić cud typu mecz życia Jawy, albo sędzia gwiżdżący każdy kontakt jak w koszykówce ) 40%.
Przykro to pisać ale tzreba było odpuśicć w Toruniu.
olo69

!!!

Postprzez ^m@rcin^ 2007-01-28, 8:52 pm

eL-Grego napisał(a): Wolę doping z jajem niż tą całą zabawę.

Przyjdź poprowadzić doping !!
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez miron 21 2007-01-28, 8:58 pm

W tym temacie powinno się pisać o hokeju nie o dopingu.
miron 21

Postprzez acia1987 2007-01-28, 9:00 pm

Dokładnie każdy jest mądry po fakcie.. Ciekawe czy śpiewałeś chociaż? Najlepiej nie rozmawiajcie na tematy na które nie macie zielonego pojęcia !
acia1987

Postprzez wilu1906 2007-01-28, 9:01 pm

bla, bla, bla....
jak zwykle to samo, tylko potraficie obwiniać Ultrasów. Tak jak inni już wcześniej napisali, przyjdźcie sami i poprowadźcie doping!! :roll:
Warto popatrzeć na siebie samego zanim chesz obwiniać innych... :roll:

Tak jak Ader:

NIE PODDAWAJ SIĘ UKOCHANE ME...!!!
wilu1906

Postprzez WiK 2007-01-28, 9:01 pm

eL-Grego napisał(a):W chwili, gdy II tercja się zaczynała Zagłębie wygrywało jeszcze 2:1, nasi wspaniali ultrasi siedzieli na barierkach tyłem do lodowiska, prężąc wątłe klatki przed koleżankami... Tak z 10 minut. Weźcie sobie te patyczki, chorągiewki, te baloniki załóżcie na nie i wsadzcie ... Wolę doping z jajem niż tą całą zabawę. A piosenki uczcie się w swojej piaskownicy a nie na meczu, żenada!!!!
Tyle ode mnie!

zgadzam się

acia1987 napisał(a):No właśnie ! Połowa osób wyszła z młyna ale nie dlatego, że im się nowa piosenka nie podobała tylko dlatego, że im się śpiewać nie chciało tak samo jak wam ! Jak widziałeś, że ludzie wychodzą z młyna to trzeba było samemu przyjść !

Nie obwiniajcie ULTRASÓW ze to, że kibicom Zagłębia nie chce się podnieść du.py i zaśpiewać z Nimi paru piosenek !

prowadzimy a ultrasi siedzą na dupie i nic , nawet jak druga strona sie zrywa ...
przegrywamy a im sie przypomniało żeby nowych piosenek uczyć ...
komu sie nie chciało ruszyć dupy temu sie nie chciało ...
WiK

Postprzez acia1987 2007-01-28, 9:03 pm

eL-Grego napisał(a):W A piosenki uczcie się w swojej piaskownicy a nie na meczu, żenada!!!!
Tyle ode mnie!

Gdyby nie to, że ktoś siedzi i wymyśla te piosenki a później stara się wszystkich nauczyć to wasz doping polegałby na krzyczeniu "Zagłebie!" w momencie gdy któryś zawodnik strzeli gola.. najchętniej to byście plaszczyli dupy, bo nawet wam się wstać nie chce.. ile razy się krzyczy "wszyscy wstają i śpiewają" i ile osób się podnosi? 5? 10?
acia1987

Postprzez WiK 2007-01-28, 9:04 pm

wilu1906 napisał(a):bla, bla, bla....
jak zwykle to samo, tylko potraficie obwiniać Ultrasów. Tak jak inni już wcześniej napisali, przyjdźcie sami i poprowadźcie doping!! :roll:

Tak jak Ader:

nikt nikogo nie obwinia , ale jak się za coś bierzecie to wypadało by to zrobić do końca
tyle w temacie.
WiK

Postprzez Ader 2007-01-28, 9:05 pm

Szkoda , że podczas porażek nie umiecie śpiewać...

Żal....

Nie poddawaj się , ukochane me...!
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez acia1987 2007-01-28, 9:06 pm

A co mają w 10 śpiewać? za każdym razem gdy zaczynali kończyło się na drugim wersie bo wszyscy byli tak zmęczeni, że nie potrafili dośpiewać piosenki do końca ! Byłeś chociaż w młynie? Słyszałes ile razy próbowali poderwać wszystkich do śpiewu? i to nie wtedy jak prowadziliśmy ale nawet na koniec 3 tercji jak już nie było szans na wygraną :/
acia1987

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2007-01-28, 9:07 pm

WiK napisał(a):
wilu1906 napisał(a):bla, bla, bla....

Tak jak Ader:

nikt nikogo nie obwinia , ale jak się za coś bierzecie to wypadało by to zrobić do końca
tyle w temacie.

Wszystkie żale do ULTRASóW prosimy wpisywać w tym temacie :

http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?t=6317

Posty na temat dopingu będą kasowane ! Tutaj poruszamy sprawy czysto związane z grą zawodników.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez acia1987 2007-01-28, 9:10 pm

WiK napisał(a):nikt nikogo nie obwinia , ale jak się za coś bierzecie to wypadało by to zrobić do końca
tyle w temacie.

Tylko żeby cokolwiek zrobić trzeba mieć z kim to zrobić !
acia1987

Postprzez Przemek26 2007-01-28, 9:22 pm

Mecz niestety oglądałem na TVP 3 :evil: .
Zagłębie zagrało tylko pierwszą tercję. W drugiej się miotali a w III czekali na końcową syrenę.
Jedyna rzecz godna uwagi i wielkiego szacunku to ten ogromny trans dla JAWY. Pod tym względem na kibiców Zagłębia można zawsze polegać.
Co do meczu. Na płaszczyźnie poprzednich spotkań. meczy z Cracovią , Stocznią , Toruniem dziś było to zupełnie "obce" Zagłębie i pierdolę teksty że tamte mecze rywale odpuścili. Nikt nie wie co na górali przygotowali Morawiecki z Podsiadło, oby dzisiejszym zwycięstwem Podhale się nie udławiło już niedługo.
Wg.mnie mecz z góralami w PO o 3 zwycięstwo będzie w Sosnowcu :)
Kto wie czy dzisiaj nie była to zasłona dymna. To że Jawa pewnie był myślami to jedno a Zagłębie dziś grało jak nie Zagłębie.
A propo czy wiadomo coś na temat wyjazdów w PO?
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej