Zagłębie w latach 80

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez silesia 2005-03-19, 4:14 pm

Pierwsza połowa lat 80tych należała do Was , druga i początek dziewiędziesiątych do nas,. po których nastapił upadek naszego i waszego hokeja... na rzecz Uni , która wczoraj zakończyła swoja dominację w lidze.Czy teraz czas na Tychy?, oby nie, oby liga była ciekawa.Morze wkrótce zagramy ale o Mistrzostwo Polski ?Nigdy was nie lubiłem ale szanowałem zawsze.
silesia
Żółta kartka

Postprzez bankier 2005-03-19, 4:20 pm

MORZE NIE

litosci!!!
bankier

Postprzez silesia 2005-03-19, 4:48 pm

rzyciowy błąd ..chyba sie załamię..
silesia
Żółta kartka

Postprzez Stasiek Cięciur 2005-03-20, 3:18 pm

nienawiść i szacunek
Stasiek Cięciur

Postprzez miron 21 2005-03-20, 9:15 pm

Dzisiaj atmoswera była jak w latach 80.Było super.Młodsze pokolenie samo mogło się przekonać że na Ludowym mimo większej ilości kibiców takiego ogłuszającego dopingu niema i chyba nie będzie. Może na nowym stadionie .
miron 21

Postprzez Gość 2005-03-20, 9:30 pm

Pamiętam atmosferę Zimowego z końcówki lat 80 i śmialo moge napisać że NAWIĄZUJEMY DO WSPANIAŁYCH CZASÓW SOSNOWIECKIEGO HOKEJA.Pozdrowienia dla tych którze nie szczędzili dziś gardeł :!: :!: :!:
Gość

Postprzez silesia 2005-03-21, 11:32 am

Można było wczoraj odnieśc wrażenie ,że zespoły grały nie o ligę ale mistrzostwo kraju jak w latach 80-tych .Wasi kibice naprawdę pokazali klasę i świetną oprawę, nie mozna powiedziec tego o naszych.Mam nadzieje ,że ostatni mecz (u was) pokaże naszych kibiców w lepszym swietle i to my bedziemy się cieszyć ze zwycięstwa.Przeżyłem to dwa tygodnie temu w Krynicy.
silesia
Żółta kartka

ZAGLEBIE

Postprzez Gość 2005-03-21, 2:40 pm

Ja tez mam nadzieje ze ostatni mecz [u Was] pokaze Waszych kibicow w lepszym swietle
Gość

Postprzez Stasiek Cięciur 2005-03-21, 5:51 pm

a możecie coś więcej napisać o Zdunku i o historiach z nim związanych?
Stasiek Cięciur

zdunek

Postprzez eskuero 2005-03-21, 8:33 pm

to byl niezly koles gral z nr 13 .kazdy chyba pamieta jak wkladal kij miedzy nogi i pokazywal go w strone kibicow przeciwnika ci oczewiscie dostawali szalu he he a mysmy go zato uwielbiali .albo pamietam jak podczas jednego meczu w katowicach wjerzdzajac na lawke kar wzial taki zamach kijem na hanysuff :D ze ci o malo niepospadali z krzeselek .klimat byl na tych meczach nieprawdopdobny scisk byl taki ze przez 1 tercje widzialem tylko pol lodowiska a cha no wogole to pol chali bylo nasze.co za czasy
eskuero

Re: zdunek

Postprzez Krawiec 2005-03-22, 1:34 am

eskuero napisał(a):to byl niezly koles gral z nr 13 .kazdy chyba pamieta jak wkladal kij miedzy nogi i pokazywal go w strone kibicow przeciwnika ci oczewiscie dostawali szalu he he a mysmy go zato uwielbiali .albo pamietam jak podczas jednego meczu w katowicach wjerzdzajac na lawke kar wzial taki zamach kijem na hanysuff :D ze ci o malo niepospadali z krzeselek .klimat byl na tych meczach nieprawdopdobny scisk byl taki ze przez 1 tercje widzialem tylko pol lodowiska a cha no wogole to pol chali bylo nasze.co za czasy

No trzeba to uzupełnić faktem, że w naszym kierunku tez pokazywał ten gest grajac w Janowie. Dlatego zgodzę się ze sformułowaniem, że "w stronę kibiców przeciwnika".
Krawiec

Postprzez Leyton 2005-03-22, 10:57 pm

Szczerze mówiąc nie dziwię mu się ani trochę. Pamiętam jak został potraktowany na Zimowym kiedy odszedł z Zagłebia i pojawił się na lodzie w barwach swojego macierzystego klubu - ŁKS-u. Był bluzgany chyba bardziej niż wszyscy hokeiści Polonii i Podhala razem wzięci. I to za co? Że wrócił do rodzinnego miasta (m.in. z powodu śmierci swojego ojca). Było to żenujące.
Zawsze będę go pamiętał jako świetnego hokeistę i i równie dobrego showmana. Jednego z najlepszych jaki kiedykolwiek grał w barwach Zagłębia. Świątek-Cholewa-Zdunek-Morawiecki-Posiadło... to najlepsza piątka jaką pamiętam w całości. Poza atakiem "marzeń": Jobczyk-Klocek-Zabawa, Henrykiem Pytlem, Markiem Marcińczakiem, braćmi Tokarzami czy W.Olszewskim niewielu jest hokeistów, których pamięta się tak długo jak właśnie Piotra Zdunka.
Leyton

Postprzez costek 2005-03-25, 4:28 pm

Olo :) Chodzę na mecze Zagłębia bardzo czesto, Na 1 ligę na SMSy (oba ) ostatnio równiez na 1 i 2 ligę amatorska do tmh - polecam tam to dopiero jest hokej. :wink: Wszystko. I chłopaki z amatorskiej mają serce do gry. Pozdrawiam wszystkich kibiców ZAGŁEBIA :) :D
costek

Postprzez Balini 2005-03-27, 3:34 pm

Trochę czasu już minęło-ale pamięta ktoś może jak Bernat strzelił bramke a sędzia bramkowy-ten w budce jej nie uznał i nie zaświecił światełka-a Bernat podjechał-nie było wtedy jeszcze pleksy tylko siatki i kolesia znokautował?Kare meczu dostał a Zagłębie i tak wysoko wygrało.
Balini

Postprzez Stasiek Cięciur 2005-03-27, 9:21 pm

Balini a z kim wtedy grało Zagłębie?
Stasiek Cięciur

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej