Zagłębie w latach 80

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez Kolumb 2005-03-12, 10:12 am

Hmm...to były czasy :)Ja pamiętam za to doskonale brazowe medale w '88 i '89 roku .Mimo ze byłem małym bajtlem,bo mialem wtedy 8-9 lat czasami sam chodzilem na lodowisko.Wszak mieszkalem na zaledwie 100 m od wejscia "stadion zimowy".Czesto tez zabieral mnie tam tata.Jezeli chodzilem sam to zawsze po 1 lub 2 tercji porzadkowi wposzczali mnie za darmo pod barierkami zaraz przy wejsciu lub czasami bocznym wejsciem.Stawalem jak na tamte czasy przed stromymi dla mnie schodami i serducho juz mi bilo mocniej,bo zawsze ryk był niesamowity.Na dole zawsze stali pałarze w pelnym umundurowaniu.Pamietam stare babcie handlujace czarnym palonym slonecznikiem,ktore wsypywaly go do papierowych rozkow,pamietam zawsze zywo gestykulujacych ludzi ktorzy wychodzili na fajke i czekali na schodkach przed wejsciem lub za drzwiami ktore zawsze byly otwarte na koronie za bramka na luku,a takze tych ktorzy klneli na policje i porzadkowych bo nie udalo im sie wesjc na lodowisko z powodu przepelnienia.Jak juz sie weszlo na korone,ludzi bylo jak w mrowisku,ja musialem sie przeciskac czasami na kucaka i najczesciej saiadalem na łukach.Jak na tamte czasy o dziwo bylo spokojnie,nikt nigdy mnie nie zaczepial zreszta nie stanowilem zagrozenia siegajac ludziom maksymalnie do wysokosci klatki piersiowej.Pamietam te plastikowe niebieskie tandetne ławki,i te kupki obierek po sloneczniku.Za bramka zawsze kibice stali na tych lawkach.PO meczu zawsze byly po lamane.Pamietam drewniane bandy i stare siatki nad bandami przez ktore i tak przelatywaly krazki.Zawsze po meczach zostawalem i zbieralem gdzies zawieruszone pod lawkami krazki.Gdy zdobywalismy 3 miejsce i wygralismy decydujacy mecz u nas,na lod lecialy lyżki i widelce !! monety i drobne przedmioty i dluuuuugie serpentyny.Wtedy tez ktos rozpyli gaz łzawiacy,nie pamietam okolicznisci ale spierniczalem z lodowiska bo gryzl niesamowicie.No i ...pamietam przyspiewki z meczów ,bodazje "..żółte koszule,żółte koszule to ciu.." "polonia bytomska najwieksza k.... ze śląska" "białe lampasy to są największe kut..." ;-) Ech... fajnie bylo :)
Kolumb

Postprzez Banan 2005-03-12, 9:55 pm

Tak, działo się wtedy ,działo. Może było więcej chamstwa ,ale ta atmosfera... Mecze co kilka dni ,ale zawsze działo się coś ciekawego( no może poza Toruniem i Stoczniowcem),a to ktoś dostał po gębie ,a to ktoś spadł ze schodów. Pamietam jak się lali na lodzie to cały młyn chciał tam lecieć :D
Banan

Postprzez miron 21 2005-03-13, 10:06 pm

Dzisiaj Zimowy przypominałtrochę ten z lat 80 ,ale to jeszcze nie to.
Pozatym mnie brakuje jeszcze tego dzwonka kończącego tercję,miał klasę .Syrena to już nie to.Dzwonek kojaży mi się z sukcesami.
miron 21

Postprzez bankier 2005-03-17, 6:50 pm

Brzydal - wyczyść temat z głupich wpisów! :wink:
bankier

Postprzez olo69 2005-03-17, 7:14 pm

silesia napisał(a):pytanie co robi Zdunek nazywany często w Bytomiu kondon ????

pewnie dlatego, że często lubił przejechać przed nosem waszych kibiców i pokazć im na kiju czego im brakuje żeby mogli nazywać się mężczyznami

a tak wogóle to spytaj w Janowie bo chyba tam grał ostatnio
olo69

Postprzez silesia 2005-03-17, 7:37 pm

dzieki OLO 69 za info .. nie sadziłęm że Zdunek grający z Janowie to ten sam co grając w Zagłebiu strzelał Polonci bramki .Zawsze go szanowałem, był szybki i często sam potrafił wygrać mecz .Traktowałem go na równi z naszym Christem też olbżybia indywidualność .czy wiecie o kim mówię?? czy za młodzi jesteście ??
silesia
Żółta kartka

Postprzez miron 21 2005-03-17, 7:44 pm

Christ był prawie tak dobry jak nasz Jobczyk,Zabawa czy Morawiecy
miron 21

Postprzez mariaszg 2005-03-17, 8:16 pm

Bardzo się wzruszyłęm jak czytałem relację z Wiadomości Zagłębia. Ten skretyniały bywalec używający gwizdka na meczu to właśnie ja. Używałem go tylko żeby przeszkadzać przyjezdnym. Raz uratowałem nawet Zagłębiu remis w meczu z Hutnikiem Kraków w 2 lidze. Napastnik Hutnika przelobował Bębna i był sam na sam z pustą bramką. Wtedy gwizdnąłem, on był pewny, że jest spalony i odpuścił sobie.
mariaszg

Postprzez Leyton 2005-03-18, 10:51 pm

Dla podgrzania atmosferki przed niedzielnym meczem wrzucam coś takiego... parę nazwisk pewnie jeszcze kojarzycie :D A może ktoś z was zgadnie z którego roku pochodzi ten skład ???
Najpierw Zagłębie, a potem nasz rywal - Polonia. :D

Obrazek
Leyton

Postprzez Leyton 2005-03-18, 10:56 pm

A to nasz rywal - wtedy i teraz (chociaż o inne cele)

Obrazek
Leyton

Postprzez miron 21 2005-03-18, 11:29 pm

STAWIAM NA LATA 86/87
miron 21

Postprzez Leyton 2005-03-19, 12:12 am

miron 21 napisał(a):STAWIAM NA LATA 86/87

pudło !!!
Leyton

Postprzez Kolumb 2005-03-19, 1:05 am

Hehe,jak byk jest napisane w tym tekscie ze to rok 1988 :D Wystarczy uwaznie przeczytac i zobaczyc kto i kiedy zdobywał mistrzostwo i vicemistrzowstwo :D Vide luknac na 4 i 3 od konca wers w notatce o poloni :P
Kolumb

Postprzez slawekchicago 2005-03-19, 5:24 am

czytajac o Zdunku przypominam sobie jeden motyw z meczu Piotrus przebywal na lawce kar kara sie juz konczyla zamieszanie pod bramka Zaglebia niezly kociol Wlodziu Olszewski w opalach a trybunach slynna piosenka OLSZEWSKI WLODZIMIERZ NIE RUSZAJ WLODKA BO ZGINIESZ; w tym samym czasie otwieraja sie drzwi od Tzw Budy koniec kary PIOTRUSIA i CO???????? Piotrek kieruje sie sie odrazu z odsiecza dla Wlodka i niestety kolejna kara Lubialem go zato!!!!!A tak a propo to byly czasy klasyfikacja CZARNA TABLICA 1 Miejsce Piotr Zdunek Klasyfikacja Najskuteczniejszy lub jak kto woli Kanadyjska 1 Miejsce Piotr Zdunek.I jeszcze jedno pamietam bramke Zdunka na 10:1 w meczu z Pomorzaninem Torun jechal sam na sam z bramkarzem efektowny samowolny upadek i krazek pod jego brzuchem strzelony laduje wokienku SZOK!!!!
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez bankier 2005-03-19, 2:37 pm

Jesli ten tekst będa czytac kibice z Bytomia którzy nie wiedzą jak dotrzec w niedzielę na Zimowy - niech uważają bo spod Dworca PKP pietnastka dojadą.... do szopeinic :D
bankier

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników