Zagłębie - Stocznia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Zagłębie - Stocznia

Postprzez Darixu 2009-02-17, 10:06 pm

a nie zartuj ze dziś tez był full?:/ kurde akurat w pracy jestem własnie w tych godzinach cholera....
Darixu

Postprzez bartek27 2009-02-17, 10:08 pm

moim zdaniem na pochwałe zapracował też Ślusar bo ambicji mu nie brakuje :brawo:
BRAWO CAŁA DRUŻYNA !!!!
bartek27

Postprzez Darixu 2009-02-17, 10:13 pm

Panowie kto idzie na mecz???? Wiem wszyscy hehe ,moze by mi ktos kupil 2 bilety?? jest ktos odwazny?:)
Darixu

Postprzez Darixu 2009-02-17, 10:19 pm

kurde nie zdarzę kupić wcześniej ale mam pecha,a panna mi nie daruje jak jej jutro nie wezmę ;P
Darixu

Postprzez Smazu 2009-02-17, 10:30 pm

O godzinie 17 można dzisiaj było kupić spokojnie bilet więc nie siejcie paniki...
Wiem emocje bo PO ale to nie znaczy że będą tłumy od 9 rano ;-)
Powstrzymam się z emocjami do jutra... nie mów hop dopóki nie przeskoczysz.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Bartos 2009-02-17, 10:32 pm

bartek27 napisał(a):moim zdaniem na pochwałe zapracował też Ślusar bo ambicji mu nie brakuje :brawo:

o tak! Ślusar pokazał dzisiaj klasę, ambicję i walkę nawet na czworaka (w III tercji) :)
Widać, że to on powinien być kapitanem drużyny przez cały sezon.

przykre jest to, że brak Marcińczaka nie był odczuwalny
Bartos

Postprzez miron 21 2009-02-17, 10:38 pm

Pochwały należą się dziś Podlipniemu -grając z bardzo bolesną kontuzją nie oszczędzał się dziś, kilka naprawdę ostrych wejść ciałem .I to chyba on "załtwił " karę po której graliśy 5 na 3 .
Ostatnio edytowano 2009-02-17, 11:41 pm przez miron 21, łącznie edytowano 1 raz
miron 21

Postprzez HrabiaZąbek 2009-02-17, 10:46 pm

Wielki mecz Zagłębia jako drużyny. Pokazali prawdziwy charakter,grali do upadłego(dosłownie). Dużo pozytywów można napisać o Lezo, widać było że szuka gry. Mamy wreszcie lidera defensywy w postaci Jarka. Szkoda tylko Dronii ... :-(

Dzwonek to klasa sama w sobie. I po to właśnie trzeba stawiać na wychowanków z wyjątkiem ..... Zachariasza :lol:

aaa miejcie wyrozumiałość bo chciałem takze pogratulować zawodnikowi Stoczniowca. Pięknie skasował bocznego sędziego, to był naprawdę cudowny widok. :) :) :)
HrabiaZąbek

Postprzez Darixu 2009-02-17, 10:52 pm

i dobrze,jeden chwast mniej hehe
Darixu

Postprzez bulion 2009-02-17, 11:07 pm

Stoczniowiec bił w Dzwon
Maciej Wasik

Byliśmy świadkami pięknego widowiska na Stadionie Zimowym. Zagłębie wygrało po rzutach karnych ze Stoczniowcem 4:3. Bohaterem sosnowiczan został młody bramkarz, Tomasz Dzwonek, który pojawił się na lodzie w drugiej tercji i do końca spotkania zachował czyste konto. W konkursie rzutów karnych obronił wszystkie trzy strzały, dzięki czemu nasi hokeiści już jutro mogą zakończyć rywalizację w pierwszej rundzie play-off. - Może dziwnie to zabrzmi, ale już czuję się pewnie w bramce. W pierwszych meczach grałem spięty, teraz wjeżdżam do bramki na pełnym luzie. Cała drużyna mnie wspiera i to procentuje - mówił po meczu szczęśliwy bohater.

Zanim „Zimowy” eksplodował z radości, a kibice chóralnie zaczęli skandować „Tomasz Dzwonek Tomasz!!!” nasi hokeiści stoczyli zacięty bój na lodzie.

Już w 24. sekundzie spotkania Stoczniowiec objął prowadzenie. Roman Skutchan posłał krążek w stronę bramki Tomasza Jaworskiego. Strzał nie był za mocny, ale za to bardzo precyzyjny - „guma” wpadła tuż przy dalszym słupku. Po straconym golu sosnowiczanie ruszyli do ataku, jednak w bramce gości świetnie spisywał się Przemysław Odrobny. Wyrównał w 7. minucie, podczas gry w przewadze, Petr Hruby, który „wcisnął” krążek pod parkanem golikipera gdańszczan. Niestety, goście w pierwszej tercji pokazali, jak się powinno grać na wyjazdach, przy korzystnym wyniku. Skupili się na obronie i szybkich kontratakach, nie zmarnowali również gry w podwójnej przewadze. Gdy na ławce kar przebywał Zbigniew Podlipni (odsiadywał karę Jaworskiego) i Teddy Da Costa, gdańszczanie zamknęli zamek i szukali dogodnej pozycji do strzału. Gdy Podlipni wychodził z „budy” na strzał zdecydował się Mikołaj Łopuski. Krążek przeszedł pod interweniującym Andrzejem Banaszczakiem i między parkanami Jaworskiego wpadł do bramki. Chwilę później goście grając w osłabieniu wyprowadzili zabójczą kontrę - strzelał Maciej Urbanowicz, lot krążka przeciął jeszcze Milan Furo i zaskoczony „Jawa” nie miał szans na interwencję. - Fatalnie zaczęliśmy to spotkanie. Szybko straciliśmy gole, co podcięło nam skrzydła w pierwszej tercji. Zawodnicy za szybko chcieli odrobić stratę, przez co grali chaotycznie i nieskutecznie pod bramką przeciwnika - mówił po meczu trener Zagłębia, Jan Vavrecka.

Przerwa podziałała mobilizująco na naszych zawodników. Niespełna 4 minuty po wznowieniu kontaktowego gola zdobył Tomasz Kozłowski, który wykorzystał kapitalne dogranie od swojego brata. - Zauważyłem, że Odrobny wyjeżdża, więc rzuciłem zza bramki krążek do brata i wystarczyło, że dołożył kij. W dzisiejszym spotkaniu bardzo pomogli nam kibice. Przegrywaliśmy 3:1, ale dzięki dopingowi potrafiliśmy się podnieść i wywalczyć zwycięstwo - mówił Marcin, starszy z braci Kozłowskich. Sosnowiczanie w drugiej tercji byli zespołem lepszym. Na bramkę Odrobnego sunął atak za atakiem, jednak w tej części nie padło już więcej bramek.

W trzeciej tercji widoczne było zmęczenie zawodników obu drużyn. Do remisu doprowadził T. Da Costa, który obchodzi dzisiaj 23. urodziny. Sosnowiczanie grając w podwójnej przewadze wygrali wznowienie, a młodszy z braci Da Costów bez zastanowienia piekielnie mocno uderzył na bramkę. Ku ogromnej radości kibiców krążek wpadł do siatki. Zagłębiacy starali się pójść za ciosem, jednak Odrobny nie dał się już zaskoczyć. - Zagraliśmy bardzo dobry mecz. Na pewno była chwila zwątpienia, gdyż ciężko przy takim bramkarzu jak Odrobny zniwelować dwubramkową stratę - mówił po meczu Dzwonek. - Oba zespoły nie miały już sił, walczyliśmy na lodzie siłą woli. Pomimo ważnej bramki, nie jestem zadowolony ze swojego występu, mogłem zagrać lepiej - dodał dzisiejszy solenizant. To właśnie ten zawodnik mógł rozstrzygnąć mecz w dogrywce. Fantastycznie wywalczył krążek w środkowej strefie, pomknął na bramkę, położył Odrobnego, ale niestety, po strzale „guma” odbiła się od poprzeczki. - Widziałem, że oba zespoły grały przede wszystkim tak, by nie stracić bramki, czułem, że będą karne - ocenił po meczu Dzwonek. Pierwszy, podobnie jak w Gdańsku, strzelał Anton Lezo. Uderzył mocno, jednak wprost w pierś Odrobnego, co wywołało wśród widzów jęk zawodu… który po chwili zamienił się w ryk radości, gdyż bramkarz gdańszczan wpadł z krążkiem do bramki. - Niesamowite szczęście. Niezmiernie się cieszę, że to wpadło. W Gdańsku zabrakło mi centymetrów, dziś to mój strzał okazał się decydujący - nie krył radości napastnik sosnowiczan. Kolejni zawodnicy pudłowali, jednak na największe pochwały zasłużył Tomasz Dzwonek, który obronił wszystkie trzy próby gości. - Dzisiejszego dnia szczęście było po mojej stronie - skromnie podsumował spotkanie młody bramkarz Zagłębia.

Już jutro o godzinie 18.00 kolejne spotkanie. Jeśli nasi hokeiści ponownie pokonają zespół z Gdańska, będą walczyć o medale. Więc już dziś apelujemy do kibiców - Wszyscy na Zimowy. Pomóżmy Zagłębiu w tak ważnym momencie rozgrywek.

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/hoke ... ,1,4,13756
bulion
Żółta kartka

Postprzez Darian 2009-02-17, 11:37 pm

Podoba mi się ten tytuł "Stoczniowiec bił w dzwon". Oby jutro z podbnym skutkiem. :niezle:

Co do meczu to napiszę że naprawde mocno próbowali nasze nerwy zawodnicy Zagłębia i sędziowie :czerwona:
Na szczęście mieliśmy przytomnego trenera który momentalnie po 1 tercji wpuścił kogo trzeba a potem Przemuś nas podratował i zostaliśmy w grze. Choć z drugiej strony gdyby nie właśnie owy Przemuś to byśmy mogli po 1 tercji prowadzić. Na szczęście tym razem powiedzenie co się odwlecze to nie ucze się sprawdziło i Zagłębie grają ambitnie doprowadziło do wyrównania. Resztę już wszyscy znają zatem chcę tylko pogratulowac całemu Zagłębiu a specjalne wyróżnienia dla:

Tomka Dzwonka :brawo: :brawo: :brawo:
Lezo :brawo:
Teddy wszystkiego najlepszego :brawo: :brawo: :brawo:
Podlipni za góralski charakter :brawo:

I oby jutro z podobnym skutkiem.
Darian

Postprzez Krawiec 2009-02-18, 12:42 am

Wielkie brawa dla hokeistów za walkę do końca. Używając terminologii bokserskiej podnieśli się z desek (knock down w 1 tercji) i wygrali na punkty.

W swoim i stowarzyszenia imieniu dziękuję za zakupione naklejki "Jestem Zagłębiakiem PL". Przypomnę, że całkowity dochód ze sprzedaży przekazujemy dla Szkoły Specjalnej nr 4 w Sosnowcu na instrumenty wibracyjno-dźwiękowe służące rehabilitacji uczniów.

Jednocześnie informujemy, że w środę będziemy w tym samym miejscu czyli koło kiełbasek. Prosimy tych, którzy przeoczyli o kupno naklejek i wsparcie dzieciaków.

Obrazek

http://fdzd.pl/pomoz-dzieciakom--kup-naklejke,15
Krawiec

Postprzez kierat 2009-02-18, 8:04 am

No, mega mecz.

Jawa, dwie pierwsze bramy Twoje.
Obawiałem się o Pawlaka a tu prosze, prosze, całkiem dobrze i co najważniejsze bez błędu. Słabiutko natomiast Piotrowski ale podobno wygranych się nie sądzi.
Przy całym szacunku dla Teddiego, to co wyprawiał wczoraj Lezo totalnie mnie zaskoczyło, dawno nie widziałem na naszych lodowiskach takiego rozgrywania gumy.Technika, szybkość, pewność siebie.

A dzisiaj muszą zrobić wszystko żeby to rozstrzygnąć w 60 minut. Kolejny raz takiego szczęścia już możemy nie mieć.
kierat

Postprzez uzielone 2009-02-18, 9:35 am

Jeden z najbardziej emocjonujących meczy na Zimowym w ostatnim czasie! Szczęście nam sprzyja więc musimy awansować! Gol Lezo w karnych tylko potwierdza, że szczęście jest po naszej stronie! :)
uzielone

Postprzez Łuki19 2009-02-18, 10:04 am

ma ktos jakies linki z tvp gdzie w skrocie mozna obejrzec ten meczyk jeszcze raz:P i wywiady jakies z naszymi zawodnikami np dzwonkiem ?
Łuki19
Obserwowany

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej