Sezon 2010/2011 Medalowy?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Sezon 2010/2011 Medalowy?

Postprzez bolo73 2010-10-16, 12:19 pm

Ustawki wykluczyć nie można ale raczej wątpię aby miało to miejsce w tym meczu.Po pierwsze kurs na win Krynicy był ponad 4,o ile dobrze pamiętam można było 4,60 dostać i jeżeli mieliby robić wałek to lepiej na wygraną Krynicy bo wówczas nie trzeba ustawiać się z drugą stroną na remis.Po drugie bardziej realne jest zrobienie wałku w meczu z Tychami lub Janowem gdzie wielu zawodników się zna i ma dobre relacje między sobą.Nie chciałem tutaj pisać o pewnych faktach ale wiem z pewnego źródła,że w zeszłym sezonie mecz z początku sezonu z Tychami z 7 kolejki przegrany u nas 2:5 był ustawiony przez zawodników.W 6 kolejce wygraliśmy w Krakowie a w następnej jak ktoś pamięta tamto spotkanie,przeszliśmy obok meczu i łatwo przegraliśmy 2:5.To co piszę nie jest bzdurą bo akurat koleś który pracował w totomixie w D.G. mówił mi,że jego kolega pracujący na Zagórzu w totomixie przyjmował parę godzin przed meczem od dwóch zawodników Zagłębia kupony na zwycięstwo Tychów w Sosnowcu oraz Cracovii w Jastrzębiu (Cracovia wygrała 4:2).A jakby ktoś miał wątpliwości co do ustawek to niech sobie przypomni wyniki Cracovii w meczach z Janowem z ub.sezonu czy porażkę Janowa u siebie 2 sezony temu z przegrywającą wszystko do tej pory Polonią po kursie 21.Dziękuję tyle w temacie.Odnośnie mojego wcześniejszego posta to chciałbym jedynie dodać,że na miejscu zarządu zmieniłbym znaczenie tak popularnego i często rzucanego hasła:
"nie ma sianka,nie ma granka"
na
"nie ma granka,nie ma sianka"
bolo73

Postprzez Landryn 2010-10-16, 12:53 pm

No tak sądziłem że co do kursu to mogłem się mylić , co widać że jeszcze większy był , co daje jeszcze większą dolę dla tych , którzy postawili na Krynicę . Takie wałki przechodzą i to wiele osób wie , tak jak już sprostował nam wyżej post bolo83 . Czasem samemu można by się zakręcić , bo to dobry biznes jest :) , ale zmieniając temat.

Zmiana trenera nic nie da , kiedy to zawodnicy mają grać , a jeżeli oni kasy nie dostają to nie dziwota że nie chcą grać nic więcej ale w drugą stronę , nic nie grają to też nie dostają kasy i tak w kółko. Nie sądzę że zmiana trenera da coś nowego w tym klubie , póki Bernat nie odejdzie . Polityka klubu nadal przecież będzie taka jak przed zmianą trenera , więc nie ma co oczekiwać że nagle narodzenie Zagłębia i wyniki same pozytywne . Gówno prawda , będziemy grali dalej tą samą ch**nie .
Jestem ciekaw jak udało im się kogoś nakłonić do klubu jak wszyscy wiedzą że prezes jest niewypłacalny .
Czyżby zawodnicy, którzy dochodzą do naszej drużyny są aż tak zdesperowani że muszą łapać się wszystkiego ?
Co dalej , to kwota za bilet za wejście . No Panowie (panie mają taniej więc nie wspominam o nich) piłkarze zauważyli , że grają słabo to nie mogą biletami po 10zł zachęcić ludzi by przychodzili to zmniejszyli na 5zł i wielka akcja "pełny ludowy" . Na pewno coś to dało bo ludzie przychodzą , bo jest taniej . Czemu zimowy nie może wyjść z taką akcją ?
Może coś by się ruszyło , chodź nie każdy chciałby dać te 5zł na patrzenie jak "zawodnicy" kręcą się na lodzie .
Nie wspominając że , niektórzy z nas nadal dają po 10zł .
Landryn

Postprzez jondek 2010-10-16, 1:46 pm

Proponuje ceny biletów podnieść na 20zł,hokeistów ubrać w stroje cyrkowe a mecze reklamować,jako REWIA NA LODZIE w międzynarodowej obsadzie :lol: Tak.Do takiego stanu mnie doprowadzili swoją grą :twisted:
jondek

Postprzez bolo73 2010-10-16, 3:19 pm

Landryn i to jest dobre pytanie.Skoro wiedzą,że u nas jest tak źle i co roku temat braku i niewypłacalności się powtarza to po ciul tu przychodzą.Ano po to,że wiedzą iż prędzej czy później te pieniądze dostaną (czyż się mylę?) trochę postraszą sądem,trochę PZHL-em ale kasa wpłynie na konto.Wiedzą to więc przychodzą się poślizgać i bezczelnie później upominać się o to co w sumie im się nie należy bo przecież z umowy o pracę się nie wywiązali.Nie wiem jak skonstruowane są nasze umowy ale przykład Sanoka i Drzewieckiego pokazuje,że jeżeli pracodawca nie jest zadowolony z usług pracownika to może mu podziękować i rozwiązać umowę.Więc skoro tam można to dlaczego nie u nas?Wypier... wszystkie psudogwiazdy i grać swoimi,młodymi,niedoświadczonymi ale ambitnymi chłopakami.Ciul z medalem,nie istotne w tym momencie.U nas jest za dużo gwiazd a za mało robotników,pracusiów (podobna sytuacja jest w Sparcie Praga gdzie pełno gwiazd ale nie ma zespołu i dlatego pałętają się w ogonie tabeli tak jak my).I na koniec jedna przyjemna nuta.Z tych wszystkich zakontraktowanych zawodników o dziwo najlepszym transferem jest Jarek Dołęga,który może nie jest tak widoczny jak bracia K. ale w tej piątce robi wspaniałą robotę.Brawo Jarek i proszę trzymaj tak dalej.Nie oceniam Baranyka bo jeszcze nie grał.
bolo73

Postprzez koszki 2010-10-17, 10:54 am

http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl/news ... ie-ma-ladu

Znów Prezes załatwił wszystko tak jak on tylko potrafi, nawet zawodnik nie wie czy już jest graczem Zagłębia czy nie :brawo: :brawo: :brawo:
koszki

Postprzez HrabiaZąbek 2010-10-17, 5:38 pm

transmisja radiowa z meczu Cracovia-Zagłębie:

http://www.malopolskatv.pl/1830-cracovia-zaglebie/
HrabiaZąbek

Postprzez Darian 2010-10-17, 8:56 pm

Kolejny mecz i kolejna stracona bramka w przewadze. P A R A N O J A !!! :kiepsko:

No i co panie Bernat może poszukamy kolejnego wspaniałego trenera z "sukcesami"? A kibiców nadal będziemy karmić padliną dając im taka możliwość za jedyne 10 złoty i będzie można popatrzeć na ślizgawkę w wykonaniu "rewii gwiazd hokejowego Zagłębia". Czyli cyrku dalszy ciag. :twisted:
Darian

Postprzez August 2010-10-17, 9:40 pm

Coś mi się wydaje, że im szybciej obecny układ padnie tym lepiej. Szkoda na to wszystko pieniędzy. Zwłaszcza publicznych.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez kierat 2010-10-18, 4:23 pm

Witam po przerwie.

Dzisiaj W.Todur pisze w Wyborczej że krążą plotki o rozwiązaniu kontraktów z niektórymi zawodnikami.Typuję: Jaros i Sarnik. Goście od początku nic nie grający do których ostatnio dołączył podpadziocha u naszego prezia Bacul ( indywidualne złe przygotowanie do sezonu ). I tutaj uwaga, dygresja a raczej fakt. Mój znajomek zna bylego II trenera Zagłębia, mniejsza o nazwisko, spotyka go kiedyś i pyta dlaczego wystawiają nic nie grającego Jarosa. Odpowiedź trenera: on musi grać - taki ma kontrakt.
I wszystko w temacie.
kierat

Postprzez Landryn 2010-10-18, 5:49 pm

Tak naprawdę to powoli to jest zbieranina :
"kto kiedyś kijem wymachiwał , niech wystąpi z szeregu".
Wyników zero , zawodnicy sami nie wiedzą czy mają kontrakty czy nie , czysta amatorka , a przypomnijmy że jesteśmy na najwyższym szczeblu polskiej ligi hokeja , czyli patrząc obiektywnie , polska liga hokeja jest niezorganizowana oraz nie poukładana . Zagłębie w tym momencie jest tam tylko po to by . . . być , gdyż z poziomem jaki reprezentujemy nie nadajemy się do gry .
Tak jak zaznaczył August szkoda pieniędzy publicznych , szkoda pieniędzy naszych i szkoda też naszych nerwów , bo rozumiem można przegrać jeden raz , drugi , trzeci ale całą serię , która nie ma końca ? .
To może lepiej by było wyrzucić 3/4 drużyny i zakontraktować w ich miejsce zawodników z TH CHAMPION SIELEC SOSNOWIEC albo TMH Zagłębie Sosnowiec ? .
Chłopaki mają serce do gry , zgarniają nagrody i wygrywają co najważniejsze wszystko co ważne .
Landryn

Postprzez sid444 2010-10-18, 6:58 pm

Mam takie wrażenie że Nasz Prezes się już troche w tym wszystkim pogubił. Chociaz nadal uwazam że jego zasługi dla sosnowieckiego hokeja sa duże to chyba najwyższy czas na zmianę. Potrzebna jest chyba "świeża krew", inne spojrzenie. Tylko jest pytanie - kto mógłby zastąpić Bernata? Nie wiem jak wygląda procedura wyboru zarzadu - decyduje miasto czy tez główny sponsor?
Nie rozumiem jeszcze po co było sciąganie "gwiazd" naszej ligi skoro wyników nie ma a na pewno mają duże kontrakty. Przykład Jaskólskiego który moim zdaniem bardzo ładnie się wkomponował w drużyne pokazuje że może lepiej postawić na młodych wychowanków i odpuścić jeden sezon. Niech się ograją a potem to zaprocentuje.Skoro ZAWSZE jest problem z kasą to płacmy CO MIESIĄC mniej wychowankom - oni przynajmniej będą się starać i grac dla Sosnowca. Najemnicy nigdy tak grać nie będa.
sid444

Postprzez jondek 2010-10-18, 8:13 pm

Żadnych wieści z Zimowego ? Cisza przed burzą czy przygotówka do kolejnej"bomby" ?
jondek

Postprzez bolo73 2010-10-18, 8:19 pm

sid444 masz sporo racji ale nie do końca bo samymi wychowankami z Sielca to daleko nie zajedziemy, będziemy w dupę dostawać więcej niż Janów teraz.Nie mamy takiego potencjału w młodzieży jak Podhale,Stoczniowiec.Nie wszyscy "przybysze" są chybionymi transferami.Wspominałem już o Dołędze, nie wiadomo co zaprezentuje Baranyk,KulikJednak ogólnie trzeba przyznać,że kto by do nas nie przyszedł to gra padakę.Gabryś co wyprawiał a co prezentuje teraz w Unii?Podlipni?Różański ogólnie w porządku.Sarnik poza momentami przebłysku w ub. sezonie gra bardzo kiepsko,podobnie Jaros ale tu Ameryki nie odkryłem.Najgorsze jest to,że każdy chce dużą kasę a od siebie chuja daje i jeszcze czuje się pokrzywdzony,że on wywiązuje się z kontraktu bo przecież wychodzi na lód i ślizga się a kasy niet. Tak jak podałem przykład Odry Opole tak jak miałbym coś do powiedzenia to rzekłbym:6 meczów w tej rundzie+ zaległy w Krynicy i macie zdobyć w tych 7 spotkaniach minimum 17pkt (dom Tychy, Unia; Wyjazd Podhale, Stoczniowiec,Jastrzębie,Janów + zaległy Krynica).Zadanie przy tym potencjale jak najbardziej wykonalne. Jeżeli nie wykonacie to kasy nie otrzymacie i tyle w temacie. Dodatkowo pokrywacie kibicom koszty biletów na powiedzmy 2 najbliższe mecze w Sosnowcu.
Co do zarządu to zazwyczaj ma on kadencję prawdopodobnie 4 lub 5 letnią i wybierany jest na walnym zebraniu na którym obecni są wszyscy członkowie klubu spośród osób zaproponowanych.Jakoś tak to jest.Na chwilę obecną nie widzę nikogo kto mógłby zastąpić Bernata na tym stanowisku.Co by o Bernacie nie mówić to jednak gość spowodował odrodzenie hokeja w S-cu bo nikt inny do tego się nie kwapił.Poza tym on zna się na tym,ma kontakty,wie jak się poruszać w tym środowisku etc.Jedynie któryś z byłych hokeistów mógłby gwarantować ciągłość procesu odbudowy Zagłębia zapoczątkowanego przez obecnego Prezesa.
bolo73

Postprzez Darian 2010-10-19, 12:44 pm

Nikt nie mówi Bernatowi żeby całkowicie porzucił hokej czy Zagłębie. Chodzi o to żeby wreszcie klub został ZARZĄDZANY w należyty sposób. Tzn. że by nie było takich sytuacji że klubu nie stać na danych zawodników a pomimo tego są ściągani do klubu nadwyrężając finanse klubowe i tworząc długi które później są ciężkie do uregulowania.

Następnie aby w klubie nastąpiła STABILIZACJA KADROWA żeby wreszcie był jeden trener mogący prowadzić klub przez 1-2 sezony, żeby kadra nie zmieniała sie w przeciągu sezonu o kilka lub kilkanaście nazwisk(I), żeby wreszcie była możliwość grania stałymi piątkami zmienianymi jedynie 3-4 zawodnikami maxymalnie.

Po trzecie żeby klub zapewniał ROZWÓJ MŁODZIEŻY. Tak aby młodzi zawodnicy mieli szansę gry w pierwszej drużynie i nie chodzi o sporadyczne wystepy tylko danie szansy długofalowego rozwoju - 2-3 sezony minimum. Nawet jeśli miałoby to być na początku okupione słabymi wynikami.

Tego wszystkiego Bernat nie zapewni dlatego należy znaleźć odpowiedniego kandydata. Jak dla mnie takim człowiekiem mógłby być Andrzej Zabawa, Tak więc nie piszmy że nie ma ludzi którzy by sie nadawali na stanowisko prezesa bo nie jest to prawdą!Trzeba dać szanśe komuś innemu bo czas Bernata jako prezesa już dawno sie skończył. Taka jest prawda czy to sie komuś podoba czy nie.
Darian

Postprzez jigaboo 2010-10-19, 12:57 pm

jigaboo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej