przez KaD 2007-03-29, 11:03 am
"Jawa" blisko Bytomia
Tomasz Jaworski w minionym sezonie bronił z dobrym skutkiem barw Zagłebia Sosnowiec i trudno się dziwić że otrzymał powołanie do kadry. "Jawa" ma raczej pewne miejsce w reprezentacji, ale gdzie będzie występował po powrocie z mistrzostw świata? Kontrakt z Zagłębiem już się skończył i o bramkarza może ubiegać się kilka klubów.
-Nie,nie ma takiej opcji, bo już obiecałem działaczom Zagłębia, że jestem gotowy na rozmowy w sprawie ewentualnej nowej umowy - stwierdził "Jawa"
- Niemniej jest jeden warunek: jeżeli bytomska Polonia awansuje do ekstraligi, wówczas ona, jako klub macierzysty, ma pierwszeństwo. Wówczas działacze z Sosnowca muszą mnie zrozumieć .
Poloni brakuje już tylko - i aż - jednej wygranej do awansu, ale przecież ich rywalom z Jastrzębia również. Jaworski pilnie trenuje w Krynicy (kiedyś występował w KTH) i będzie nasłuchiwał wieści z ostatniego piątkowego meczu. Kto wie czy śladem "Jawy" nie pójdzie również Mariusz Puzio, wszak on również chyba ma dość tułaczki
(sow)
źródło "sport"
Ktoś nas robi w ch..a działacze albo Jawa albo gazeta bo ponoć Jawa już podpisał kontrakt i zostaje w Zagłębiu lepiej było dla pewności aby Polonia nie awansowała
Ostatnio edytowano 2007-03-29, 6:04 pm przez
KaD, łącznie edytowano 1 raz