Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy 26.11. godz. 17.30

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez Przemek26 2006-11-26, 8:35 pm

Dziś zabaczylismy kawał dobrego hokeja i kawał dobrego dopingu. 4-1 z liderem to dobry prognostyk przed kolejnymi meczami. Pierwsza tercja trochę smętna , ta stracona bramka to był wielki przypadek ,potem to juz była bajka.
Przemek26

Postprzez Darian 2006-11-26, 8:52 pm

W to mi graj! :D

Nie to żebym się zachwycał :lol: , ale było super :!: Oprawa i doping na dobrym poziomie.Choć stać nas na więcej :wink:

Co do gry naszych gwiazd, to jestem pod wrażeniem przede wszystkim skuteczności.Oprócz gry w ofensywie muszę przyznać że zaimponowała mi gra w obrone.Duszak,Urban,Filo(ile ten chłopak robi pożytecznego w obronie) a nawet Teddy da Costa i jego wspaniały bodiczek :wink: .Widać że w porównaniu z ostatnim meczem poprawiliśmy grę w obronie.Oby tak dalej.

p.s. należy iść za ciosem wykorzystując kibicowską "hossę" i na następny mecz oblepić cały Sosnowiec i nietylko, plakatami informacyjnym.Jakby ktoś niewiedział to są one do odebrania w Sklepie Kibica.
Darian

Postprzez KaD 2006-11-26, 8:55 pm

Pierwsz tercja próba sił obie drużyny grały słabo lecz z przewagą GKS-u II tercja już lepsz a szczególnie jej końcówka wyrównanie przez Rutka a potem dobicie Tychów przez Puzia i Gabriela da Coste poste wtedy było już praktycznie po meczu III tercji wyszły zdeterminowane ale bez wiary skończyło się jak skończyło czyli 4 -1 dla nas

Sędziowie bez komentarza
A oprawa szczególnie w III tercji i te folie itd.. ogólnie bardzo dobrze
KaD

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-11-26, 8:59 pm

Darian napisał(a):
Nie to żebym się zachwycał :lol: , ale było super :!: Oprawa i doping na dobrym poziomie.Choć stać nas na więcej :wink:

.

dla zobrazowania te 80 cos zlotych co zebralismy starczylo na 5 rac. Odpalone 9 + zrobione folie, stroboskopy itd. Sam nie wiem jak to zrobilismy.
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez Darian 2006-11-26, 9:06 pm

No przynajmiej nareszcie hokeiści poczuli że grają w Zagłębiu :D .

p.s.BuBy_MaDnEss_#4 :arrow: może wpłyneły jakieś dochody z aukcji koszulek?
Darian

Postprzez W@llace 2006-11-26, 9:17 pm

Bardzo dobry mecz, szybkie akcje - az chcialo sie sie ogladac!

Najwazniejsze 3pkt :lol:
W@llace

Postprzez miron 21 2006-11-26, 9:20 pm

DZiś ważne bramki strzelili zawodnicy którzy ostatnio często tego nie robią,Capitan Gabriel czy Puzio(najładniejsza)dla Tediego i Kozłowskich był to trudny mecz byli bardzo pilnowani.W III tercji świetna gra Hornego.
miron 21

Postprzez michał09 2006-11-26, 9:51 pm

Wielkie gratulacje dla hokeistów za zwycięstwo pokazali wielki charakter i pewne jest , że w tym sezonie Zimowy będzie ogromnym atrybutem naszych hokeistów .Pierwsza tercja dosyć niemrawa , w końcówce Tychy zdobyły bardzo przypadkowego gola. Druga tercja to wspaniała gra naszych hokeistów , bardzo ładny gol Capitana , a druga to majstersztyk Puzona , pokazał jak jest ważny Zagłębia i w przyszłości wiele razy pokaże swoje doświadczenie w ważnych momentach , doskonale przyjął krążek zobaczył gdzie jest Sobecki i nie dał mu szans strzałem w długi róg. Trzeci gol dosyć przypadkowy , ale liczy się umiejętność znaleznienia w takiej sytuacji . Trzecia tercja to bardzo mądra gra w obronie , a jej efekt to gol Labrygi. Dzisiaj naprawdę bardzo dobry doping , tylko w pierwszej były małe przestoje . Zdecydowanie najlepszy doping i oprawa w tym sezonie . Gratulacje dla ultrasów , że z tak małych funduszy zrobili prawdziwy show.Mam pytanie kto kupił książkę o historii hokeja w Sosnowcu :?: .Buby ile uzbieraliście podczas dzisiejszego spotkania :?: .
michał09

Postprzez tetes 2006-11-26, 9:54 pm

Mecz na Bardzo wysokim poziomie co cieszy :)
Kibiców też było dużo. DOPING jak pisał Buby jeden z najlepszych w tym sezonie... OPRAWA ocena należy do was 8) :D
tetes

Postprzez mariusz1906 2006-11-26, 10:19 pm

michał09 napisał(a):ile uzbieraliście podczas dzisiejszego spotkania :?: .

Jutro napisze !
mariusz1906
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Przemek26 2006-11-26, 10:39 pm

Krótko i zwięźle co do lodu i trybun:

Show Must Go On

To chyba ze straconej bramki
Obrazek

Obrazek
Przemek26

Postprzez mariusz1906 2006-11-27, 10:41 am

Zebraliśmy : 173,50zł
DZIĘKUJEMY !

UZ '05
mariusz1906
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez petersykora 2006-11-27, 10:46 am

Trochę późno, ale ważne, że jest: Nasza własna relacja z wczorajszego spotkania:

"Dla hokeistów Zagłębia nie ma już w tym sezonie przeciwników niepokonanych. Ostatni z nich poległ wczorajszego wieczoru. W niedzielnych derbach naszego regionu Sosnowiczanie odprawili z przysłowiowym „kwitkiem” GKS Tychy. To pierwsze zwycięstwo nad tym zespołem od 14 miesięcy.

Wczorajszy pojedynek do złudzenia przypominał inauguracyjne spotkanie sezonu 2005/2006. Nie był może tak szybki i porywający, jak ten z 9 września ub. roku, ale mimo to nietrudno doszukać się pomiędzy nimi jakichś analogii. Podobny był przede wszystkim scenariusz: pierwsza tercja to wyraźna przewaga GKS–u, potwierdzona zdobytą bramką, druga – koncert gry w wykonaniu gospodarzy i objęcie przez nich prowadzenia. Wreszcie ostatnia – potwierdzenie supremacji oraz przypieczętowanie zwycięstwa.

Wypełniony w sporej części Stadion Zimowy po raz pierwszy eksplodował w 32 min. Po silnym uderzeniu spod linii niebieskiej Jacka Rutkowskiego. Był to gol wyrównujący, bowiem jeszcze w pierwszej tercji, w wyniku podbramkowego zamieszania, do siatki Tomasza Jaworskiego trafili goście (autorstwo przypisano Tomaszowi Wołkowiczowi).

Jeszcze przed końcem drugiej odsłony Zagłębie wypracowało sobie dwubramkową zaliczkę. Na prowadzenie wyprowadził je Mariusz Puzio. – Bramka owszem ładna, ale w pierwszej tercji mogłem strzelić ładniejszą. Wtedy na drodze stanął jednak Arek Sobecki – powiedział doświadczony napastnik.

Kibice zdążyli wrócić z powrotem na miejsca, a już kolejny powód do radości dał im Gabriel Da Costa. To był kres marzeń Tyszan o korzystnym rezultacie. W ostatniej tercji wynik meczu na 4:1 strzałem spod niebieskiej ustalił Adrian Labryga. Zwycięstwo mogło być jeszcze okazalsze, bo minutę później w słupek trafił jeszcze Horny. – Wynik końcowy powinien być jeszcze wyższy – twierdzi Mariusz Puzio.

– Do pewnego momentu to my prowadziliśmy grę i byliśmy stroną przeważającą. Takim kluczowym momentem była chyba kara dla Adama Bagińskiego i gra w podwójnym osłabieniu. Wtedy straciliśmy bramkę, po której Zagłębie wróciło do gry. W sporcie trzeba też umieć przegrywać, choć z tym wynikiem akurat ciężko jest mi się pogodzić. Na pewno nie gramy takiego hokeja, jak na na początku sezonu – mówił po meczu zdenerwowany Wojciech Matczak.

Prawdziwą wartość obu drużyn poznamy dopiero na koniec rozgrywek. W tej chwili ciężko cokolwiek wyrokować. – dodaje trener GKS–u. – Wszystko wyklaruje się w końcówce sezonu – wtóruje mu Puzio.

Obie ekipy w najbliższy wtorek rozegrają na wyjeździe zaległem mecze 5 kolejki. Tyszanie wyjeżdżają do Torunia, Sosnowiczanie nieco bliżej – do Nowego Targu.

Czy nasza drużyna znów przywiezie z Podhala komplet punktów? – Przekonamy się już jutro."

inf. własna
petersykora

Postprzez siwy_ 2006-11-27, 5:09 pm

mozna ja dac na stronke pozno ale jest i fajnie ! powoli bedzie lepiej : )
fotorelacja bedzie dzis...

p.swuzel fotki juz wyslalem !
siwy_

Postprzez magic79 2006-11-27, 5:34 pm

Będąc wczoraj w Sosnowcu nie mogłem nie pojawić się na hokeju.Jak dla mnie wszystko było super,zajebisty doping,kilka razy jak cały Zimowy zaczął drzeć się Zagłebie,Zagłębie robiło to piorunujące wrażenie,oprawa pirotechniczna na najwyższym poziomie(w zyciu nie spodziewałbym się rac na hokeju!!)Generalnie jestem pod olbrzymim wrażeniem.No i oczywiście super wynik.

Pozdrowienia dla Zagłębia z Wrocławia

PS.Specjalne podziękowania dla mojej słodziutkiej Anetki za zaproszenie na mecz i zajebiste zorganizowanie całego weekendu:*:*:*
magic79

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej