Kopnął i dostał wtedy kare meczu, to było u nas na zimowym (początki mojej przygody z hokejem)
Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL
koszki napisał(a):W janowie się bili hokeiści i wszystko gra, a una nas bił się hokeista z beksą co poleciała wszędzie gdzie się da żeby się rozpłakać![]()
![]()
![]()
- Cieszę się, że to wszystko skończyło się tak, jak było naprawdę- przyznaje Leszek Laszkiewicz. Dziś Wydział Gier i Dyscypliny Polskiego Związku Hokeja na Lodzie stwierdził, że napastnik Comarch Cracovii nie uderzał głową zawodnika Pol-Aqua Zagłębia Sosnowiec, Teddyego Da Costę.
- Ulżyło, prawda?
- I to jak! Od niedzieli moje myśli praktycznie skupione były tylko na niedzielnych wydarzeniach i na tym, jaką decyzję podejmie Wydział Gier i Dyscypliny. Te dni były bardzo stresujące, mnóstwo osób dzwoniło, chciało wiedzieć, jak to było. Cieszę się, że to wszystko skończyło się tak, jak było naprawdę.
- Mimo wszystko decyzji Wydziału nie byłeś pewny chyba do samego końca…
- Oczywiście, bo przecież w protokole meczowym pojawiła się informacja, że uderzyłem zawodnika Zagłębia głową. Wiedziałem, że jestem niewinny, ale jednocześnie bałem się dzisiejszych postanowień. Życie często pokazuje, że nawet niewinni ludzie mogą zostać obciążeni. Tym bardziej się cieszę, że mnie to nie spotkało.
- Wydział postanowił ukarać cię absencją w dwóch najbliższych meczach Comarch Cracovii. Zdziwiony?
- Nie, bo z reguły właśnie taką decyzje podejmuje się w przypadku drugiej kary meczu.
- Odpoczywasz w spotkaniach z Akuna Naprzodem i Wojas Podhalem, za to wracasz na lód na pojedynek z GKS-em Tychy.
- Zgadza się. Teraz mogę spokojnie skoncentrować się na treningach i na jak najlepszym przygotowaniu do wtorkowego spotkania z tyszanami.
Rozmawiał Dariusz Guzik
bolo73 napisał(a):Mówiąc o największej bójce w historii PLH autor miał zapewne na myśli okres, w którym istnieje Polska Liga Hokeja (nie wiem od kiedy formalnie przyjęto tą nazwę).Tymniemniej nie zgadzam się z tą opinią ponieważ spokojnie można by znaleźć kilka innych wspaniałych pojedynków na pięści pretendujących do tego miana.Ja tutaj pozwolę sobie wkleić link do bójki z meczu KTH Krynica-Stoczniowiec Gdańsk (nie wiem dokładnie w którym roku miała ona miejsce ale jak widać grali wówczas w Krynicy Słaboń i Sarnik,więc przypuszczam,że był to rok 1999 lub 2000 kiedy to w Krynicy zmontowali niezłą paczkę i sięgnęli odpowiednio po srebro i brąz),która to bójka może zrobić wrażenie jak na nasze polskie warunki.Zapraszam do oglądania:
http://www.youtube.com/watch?v=iq4XdeLAgEk
Bartos napisał(a):właśnie oglądałem troszkę fotek z NHL i zauważyłem jedną fajną rzecz, którą by można wprowadzić u nas
Los Angeles Kings Ice Girls
niestety przy takich laseczkach słonecznik non stop leciałby na taflę
więcej zdjęć na: http://www.flickr.com/photos/mykalburns/
slawek_71 napisał(a):""Sędzia główny Przemysław Kępa został odsunięty od sędziowania na dwa miesiące, [b sędziowie liniowi na miesiąc[/b]. Do końca rundy zasadniczej zawieszono także w obowiązkach obserwatora Adama Korczyka, który wystawił im wysokie noty""---ciekawe co ci dwaj panowie robili w piatek w Tychach????
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników