Zagłębie - Stocznia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Zagłębie - Stocznia

Postprzez andre 2009-01-16, 8:41 pm

kret75 napisał(a):Jaros to nadaje się na ślizgawke

A do kadry znów trafił.
andre

Postprzez koszki 2009-01-16, 9:05 pm

kasiunia69 napisał(a): Tomek Dzwonek, Teddy Da Costa, Antonovic, Kuc dla nich wielki plus :niezle:, a reszta to poziom pierwszej ligi!!!!

A resztę powinna Pol Agua zagonić do roboty niech zapierdalają po 12 godzin bo innego pożytku sponsor z nich mieć nie będzie a kasiore im płaci
koszki

Postprzez ACE 2009-01-16, 9:15 pm

Dzisiejsza gra przypominała mi grę z tamtego sezonu jeszcze za kadencji J.Morawieckiego - jak coś strzelimy to jeździć a może się uda dowieźć wynik do końca. No i dzisiaj 100cznia zrobiła nam kuku - 2 bramy w przeciągu 2 minut. WIdać brak świeżości u naszych grajków. POzostaje mieć nadzieję, że w play-off będzie lepiej. Niestety Tychy i Janów zbliżyły się niebezpiecznie i ciężko będzie bronić 4 pozycji która dawałaby przewagę gry na własnym lodzie.
A Marcin to powinien hokejówki zamienić na figurówki, będzie lepiej kółeczka kręcił :kiepsko:
ACE

Postprzez koszki 2009-01-16, 9:24 pm

Nie będzie ciężko bronić 4 pozycji bo to jest niemożliwe, już w niedziele tychy będą przed nami
koszki

Postprzez sayu 2009-01-16, 9:31 pm

Sprawdziło się stare porzekadło: "niewykorzystane sytuacje się mszczą!" k***a po raz kolejny przegrali wygrany mecz!!! Naprawdę jak nam bramkarz nie zawali, to napasticy nie strzelą... :twisted: Podlipni kolejne 2 setki zmarnował (przyp - ze sraxą też miał 2), pozostali też mieli swoje szanse ---> Lezo, JAROS!!!. Do zawodników na + dodać trzeba Duszaka, bo taki progres jaki zrobił w tym sezonie, to miazga... Zrobił zajebistą akcję, mowie: "ale Teddy wjechał", patrze a tu na koszulce #6!!! Dodatkowo Hruby kilka niezłych akcji, choć chyba za bardzo chciał się pokazać i za często gubił krążek. Ale wygląda ok!
sayu

Postprzez Schabu 2009-01-16, 9:36 pm

Co tu dużo gadać,ta drużyna jest dalej katastroficznie słaba jak była i już się nic nie zmieni :czerwona:
Ponad połowa się nadaje na wywalenie. :czerwona:
I nie pomoże żaden Hruby,Burek czy Kartofel :czerwona:
Te wzmocnienia są gówno warte.
Co do meczu Stocznia była do ogrania,jak nigdy i jak już tego meczu się nie wygrywa,to gdzie wygrywać ?
Mnie bardzo się podobały gry w przewadze naszych hokeistów.
Czy gramy 5-4,czy 5-3,czy byśmy grali ośmiu na dwóch to i tak by nie trafili :brawo:
A wogóle to mi się nie chce pisać bo czas trace na patałachów.
Schabu

Postprzez andre 2009-01-16, 9:38 pm

A jak tam powitanie Zachara ?
andre

Postprzez Przemek26 2009-01-16, 9:42 pm

koszki napisał(a):
kasiunia69 napisał(a): Tomek Dzwonek, Teddy Da Costa, Antonovic, Kuc dla nich wielki plus :niezle:, a reszta to poziom pierwszej ligi!!!!

A resztę powinna Pol Agua zagonić do roboty niech zapierdalają po 12 godzin bo innego pożytku sponsor z nich mieć nie będzie a kasiore im płaci

A jest co robić wkońcu buduja narodowy w Warszawie :lol: :lol: :lol:
Przemek26

Postprzez bolo73 2009-01-16, 9:42 pm

Nie byłem dzisiaj na meczu bo mnie choróbsko zmogło ale śledziłem wyniki na necie i się wku......!Przegrywamy z czołówką wszystko jak leci i to bez względu czy gramy u siebie czy wyjazd.Łudzimy się,ze w play-off będzie lepiej ale chyba czas się otrząsnąć i trzeźwo spojrzeć na sytuację a wygląda ona na dzień dzisiejszy tak,że jeżeli w 1 rundzie zagramy z kimś innym niż Janów to zakończymy swoją przygodę raz dwa.Z nikim innym nie daję nam szans na dzień dzisiejszy,smutne ale prawdziwe!Pytanie:co dała nam zmiana trenera?Odpowiedź brutalna:gó..o!To nawet za Jarka Morawieckiego mieliśmy lepsze wyniki niż w tym sezonie.I chociaż nie byłem zwolennikiem takiej gry jak za Morawieckiego to fakty są faktami.Niby walczymy,nie jesteśmy gorsi na lodzie ale jednak wyników nie ma i nie wiem co jest tego przyczyną.Nie potrafimy ograć osłabionej Cracovii a Naprzód pojechał z nimi pomimo kiepskiego początku bo z 0:2 wyciągnął na 5:3.W niedzielę w Tychach znowu w dupę i kluczowy będzie mecz z Janowem i Podhalem u nas bo w Krakowie umoczymy na bank,w Gdańsku nie wiadomo jak będzie ponieważ nie wiemy z kim będzie chciała grać Stocznia a przypuszczam,że to oni będą mogli sobie wybierać czy z nami wygrać czy też celowo umoczyć.To się zobaczy.Na chwilę obecną będzie ciężko obronić 4 lokatę.
bolo73

Postprzez Schabu 2009-01-16, 9:57 pm

Ludzie opamiętajcie się.Przed nami cztery wyjazdy i... Podhale u nas czyli jakby też wyjazd
Czy wy uważacie,że obronimy 4 miejsce :lol:
Wystartujemy z 6 i trafimy na Craxe albo Stocznie ....i po sezonie
Schabu

Postprzez koszki 2009-01-16, 10:02 pm

Też tak myślę ;-(
koszki

Postprzez Przemek26 2009-01-16, 10:07 pm

Schabu napisał(a):Ludzie opamiętajcie się.Przed nami cztery wyjazdy i... Podhale u nas czyli jakby też wyjazd

O tym to juz dawno mówiłem jeszcze przed podziałem na grupy, niestety wtedy pukaliście się w głowy.
Z drugiej strony, może chcą zając 6 miejsce 8) 8)
Przemek26

Postprzez Darixu 2009-01-16, 10:14 pm

Kurde porażka niestety ;-( ,ale tak to jest jak się gra na jeden zero,marnuje sie okazje sam na sam,gra sie w przewadze 5-3 i gra sie fatalnie(byc moze,bo sam poczatek 3 tercji),niewykorzystane sytuacje sie mszczą.Moim zdaniem zagłębie było lepsze,ale nie potrafiło kolejny raz tego udowodnic.W 2 minuty przegrało mecz,ale to potwierdza regułe,ze niewykorzystane okazje sie mszczą.Ale zawsze wierni i oddani tramy dalej i jestesmy z wami.Aha bramkach mimo wszystko dobrze grał,moze czasami niepotrzebnie przytczymywał krazek,gdy nie trzeba było(sam kiwał głową),ale przynajmniej bezpiecznie było.Pozdro zagłebie
Darixu

Postprzez Schabu 2009-01-16, 10:29 pm

Przemek26 napisał(a):
Schabu napisał(a):Ludzie opamiętajcie się.Przed nami cztery wyjazdy i... Podhale u nas czyli jakby też wyjazd

O tym to juz dawno mówiłem jeszcze przed podziałem na grupy, niestety wtedy pukaliście się w głowy.
Z drugiej strony, może chcą zając 6 miejsce 8) 8)

Ja tak samo mówiłem.
Postanowiłem jeszcze policzyć punkty do dnia dzisiejszego z przebiegu całego sezonu pierwszej szóstki w meczach pomiędzy sobą.Zwycięstwa liczyłem po 3 punkty i oto co mi wyszło;

1.Podhale 57 ptk (brak mi jednego wyniku)
2.Stoczniowiec 48 ptk
3.Cracovia i Naprzód po 36 ptk
5.Zagłębie i Tychy po 27 ptk (brak mi jednego wyniku)

Jak widać tabela ta za wiele nie kłamie co do rzeczywistości.A w raz z końcem rundy,wręcz bardzo się wyklaruje się do tego co policzyłem.Czyli Podhale,Stocznia,Craxa,Naprzód,Tychy i ...Zagłębie
Schabu

Postprzez MrCricket 2009-01-16, 11:06 pm

Mecz frajersko przegrany na własne życzenie, Stocznia nie pokazała NIC przez 2 tercje. Takie setki jak mieliśmy trzeba wykorzystywać. Mamy za słabą siłę ognia w ataku, żeby atakować podium. Odrobny to niezły bramkarz jak na polskie warunki i jak ma swój dobry dzień, to ciężko jest mu cokolwiek strzelić. Hruby jak na Czecha przystało, może i na łyżwach potrafi jeździć, ale wirtuozem to on nie jest i zbawieniem naszym raczej nie będzie. W kolejnym meczach nie spodziewam się, że zdobędziemy zbyt wiele punktów, ale jesli to możliwe trzeba unikać jak ognia w PO konfrontacji z Podhalem i Cracovią.
MrCricket

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej