Zagłębie - Toruń 07.01 godz. 17.30

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez Darian 2007-01-07, 9:16 pm

Filo się zawsze stara a jego gra w obronie jest nieoceniona.
Pomimo że nie grzeszy skutecznością tzn. ilością strzelonych bramek o tyle wyróżnia się niesłychaną pracą w defensywie.

A dziś mieliśmy szybki,interesujący mecz z happyendem :D .
Znów pierwszorzędne zawody w wykonaniu Jaworskiego.
Brawo Labryga :!: :D
Darian

Postprzez KaD 2007-01-07, 9:22 pm

Jak TKH zdobyło pierwszą (i ostatnią ) bramkę miałem chwile zawachania że by nie bvyło powtórki z ostatniego meczu z TKH na szczęscie nie było :D
KaD

Postprzez mariusz1906 2007-01-07, 9:41 pm

Podczas dzisiejszego meczu zebraliśmy : 164,70zł

Mamy nadzieje ze podczas najbliższego spotkania z GKS-em Tychy ta suma będzie o wiele lepsza .

Przypominamy że pieniadze zbierane sa na oprawe meczów Play-Off

DZIEKUJEMY ! UZ '05
mariusz1906
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez olo69 2007-01-07, 9:42 pm

i jeszcze jedno, w chwili obecnej w play off gralibyśmy z Podhalem, wg mnie to jedna z najgorszych opcji
olo69

Postprzez Przemek26 2007-01-07, 9:47 pm

Kto wygrał mecz ?
JAWA!!!!!!!!
Pierwsza tercja wg.mnie odbyła się . Druga tercja to rewelacyjny mecz . Dużo się działo z obydwu stron. No i JAWA. Król lodowiska.Szkoda nie wykorzystanych sytuacji w tej tercji bo mogło być w następnej spokojniej. To również chyba jeden z lepszych meczu naszej obrony, choć prawdę mówiąc Toruń był dziś słabiutki. Filo chyba stracił nawet kawałek zęba :? :shock:
A pracował dziś za dwóch.
Ogólnie mecz dobry. Tylko ta liczba ludzi :oops:

A propo .Czy ktoś zauważył czy wśród graczy z Katowic którzy czekali na mecz był Grabarczyk? Mógł dzisiaj zobaczyć co stracił wracając do hanysowic. :evil:
Przemek26

Postprzez miron 21 2007-01-07, 10:00 pm

A kto to jest Grobarczyk?
miron 21

Postprzez MACIEK 86 2007-01-07, 10:01 pm

Dzisiaj obrona dobrze grała ?? To chyab byliśmy na innym meczu !! Byliśmy dzisiaj beznadziejni w obronie szczególnie w 1 tercji, gdy przez właśnie błedy obonców Jawa musiał trzy razy stawać oko w oko z napastnikami Torunia. Do tego na rzecz obony trzeba zaliczyc 2 sytuacjie w 3 tercji gdy gubili krązek przed sama bramką, a i dwa razy sie zdazyło że krązek stanoł w miejscu bo obrońca w niego nie trafił!! Dobrze że na przeciwko mieliśmy nieudaczników bo by mogło sie skończyć to źle. Po pierwaszej tercji byłem pewien obaw co do wyniku tego meczu,ale już 2 teracja to bardzo dobra gra w ataku i prowadzenie 2-0 (a mogo byc i wyżej bo raz zaliczyliśmy słupek ,a 3 razy dobrze interweniował bramkarz TKH), w 3 tercji kontrolowaliśmy przebieg gry i powinniśmy rozbić w pył Toruń - 6 razy byliśmy z kontrą 2 na 1 lub sam na sam(jedna sytuacja Koziołków to już kabaret był byli dwaj przed bramkarzem,który już położył sie na lód ale i tak trafili w niego mając calą bramke pustą )

Inna sparawa to gra pseudohokeistów TKH , jak można bo gwizdku (jakieś 3s) uderzyc bramkarza, co sie powtzyło 3 krotnie a zawsze sprawca tego był nijaki Vercik ,ogolnie często prowokowali a potem zdziwienie jak nasz zawodnik oddawał(chamstwo trzeba tępić chamstwem!!) Kolejna sprawa to trener z Torunia przyjechal burak kolejny raz do Sosnowca i kolejny raz prowokował kibiców,heh nawet nawoływal kibiców by do niego przyszli :D
MACIEK 86

Postprzez Darian 2007-01-07, 10:06 pm

Sorry że na inny temat ale jakby ktoś był zainteresowany to na trójce puszczają teraz dzisiejszy mecz naszego przyszłotygodniowego rywala - GKS Tychy.
Darian

Postprzez Ader 2007-01-07, 10:22 pm

Brawa dla Jawy , bez niego nie wiem czy byśmy byli w 6!!

Szkoda ze sedziowie nie dopuszczali do sparingów których dzisiaj mało by nie było ;)
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Madball 2007-01-08, 1:58 am

Mecz nie był jakimś porywającym widowiskiem,ale druga tercja bardzo ciekawa.Wiele sytuacji podbramkowych z jednej jak i drugiej strony mogliśmy obserwować w tej odsłonie.Po raz kolejny kapitalny występ Jawy(to dobry prognostyk przed Play Off,tam postawa bramkarzy będzie miała duże znacznie) . Filo niesamowity podczas gry w osłabieniu .Może nie punktuje za wiele,ale tacy napastnicy są bardzo potrzebni drużynie,tym bardziej że nasza defensywa nie jest zbyt mocna.Wreszczie przełamał się M.Kozłowski po dwójkowej akcji z bratem.W podobny sposób mogli rozwiązać tą wczesniejszą sytuacje,gdy wyszli sam na sam z Wawrzkiewiczem.Martwi mnie troche gra naszych defensorów zdecydowanie za dużo było w tym meczu sytuacji kiedy Jawa mógł liczyc już tylko na siebie i to ,że Teddy nie potrafi tych swoich efektownych akcji kończyć skutecznie.
Madball

Postprzez NAPOLI 2007-01-08, 11:17 am

Teddy musi czasami otworzyc oczy bo lepiej podac niz starac sie wszystkich minac,ale pare razy niezle ich przetasowal.Trener Torunia poprostu dno tak jak reszta lawki sami emeryci szukajacy zaczepki (i aktorzy) zamiast grac w hokeja lepiej w serialach gamonie!!Brawo dla Podsiadly szkoda tylko ze tak slabo mogl odrazu lac tego szpagata z Torunia(kiedy uderzyl w Jawe)brawo Franek tylko nastepnym razem wal mocniej:)
NAPOLI
Żółta kartka

Postprzez PiotrekZaglebie 2007-01-10, 1:57 pm

Niema ktos jakis fotek z tego meczu :roll: bo chyba niema na stronce hokejowej albo ja slepy jestem :)
PiotrekZaglebie

Postprzez Wuzel 2007-01-10, 2:34 pm

PiotrekZaglebie napisał(a):Niema ktos jakis fotek z tego meczu :roll: bo chyba niema na stronce hokejowej albo ja slepy jestem :)

kolega mathik ma i jak będzie miał czas to może da :roll:
Wuzel
ŚRODULAK

Poprzednia strona

Powrót do Hokej