Radziszewski won z reprezentacj!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Radziszewski won z reprezentacj!

Postprzez Stasiek Cięciur 2006-05-02, 9:43 am

http://www.hokej24.pl/news.php?id=5848& ... =tak&lang=

a oprócz tego był|"niedysponowany" i puszczał szmaty w poprzednich meczach np z Estonią. Co o nim sądzicie?
Stasiek Cięciur

Postprzez Darian 2006-05-02, 10:41 am

Obrazek
no comments
Darian

Postprzez Wuzel 2006-05-02, 2:55 pm

nic więcej nie trzeba dodać - > bez pojęcia :roll:
Wuzel
ÅšRODULAK

Postprzez Stasiek Cięciur 2006-05-02, 6:42 pm

ja może jednak wyjaśnię- ten łysy gość to R.Divis, a pokłony oddaje mu nasz bohater...
Stasiek Cięciur

Postprzez HrabiaZÄ…bek 2006-05-03, 10:08 am

Dobrze że ta dziewczyna tego nie widzi :lol:
HrabiaZÄ…bek

Postprzez WOJTEK 2006-05-03, 6:09 pm

Olać to. Taki grajek jaki poziom hokeja w Polsce. Wesołek... :lol: :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

a może wypośrodkować?

Postprzez Blajpios 2006-05-06, 3:06 pm

Oczywiście - z hukiem z reprezentacji, też tak uważam (szkoda, że tego jakoś nie zastosowano do "idola lewych", A. Kwaśniewskiego, swego czasu; przykład idzie z góry przecież). Niemniej, oczywiście, że popieram usunięcie z kadry i to jednoznaczne. Do powrotu ewentualnego w dodatku - musiałby bardzo wyraźnie pokazać przemianę, więc nie wykluczałbym w ogóle tej kwestii, ale po pewnym czasie i po wyraźnej odmianie.
Tyle - że to nie wszystko. Czy tak tylko go zbluzgać, zwłaszcza w Sosnowcu, gdzie nawet mam wrażenie do dzisiaj mieszka, więc Zagłębia nie opuszcza? Jakkolwiek - związany jest. W dodatku, do przemyślenia jest - kolejny bramkarz z Sosnowca, mający problemy utrzymania psychicznej formy. Myślę, że - zwłaszcza chlubiąc się szkołą - ma się tu coś do przemyślenia (choć oczywiście niekoniecznie zadanie dla wszystkich kibiców).
W każdym razie - wydaje mi się, że po prostu właśnie na tym polu padł. Stawiał na niego trener, czyli od sportowej formy chyba był faworytem. Był najlepszym bramkarzem. Nie utrzymał psychicznie, zagotowany zmieniony w I tercji - no i popłynął dalej. Oczywiście, że - już nie tylko jako reprezentant - jeżeli chce jako czołowy bramkarz funkcjonować, musi to poprawić. To jego rzecz. Ewentualnie, w Zagłębiu można mu kibicować, zwłaszcza gdyby chciał, ale trzeba wymagać. Niekoniecznie bluzgać.
Tylko - jeszcze druga rzecz. Czy aby się to nie wpisuje w walkę o zmiany w całości hokeja. To coś więcej, niż słabość 1 zawodnika. To układ, że chyba dobrze chcący się przysłużyć hokejowi - czy przynajmniej mogący się przysłużyć - zdobywca największego trofeum polskiego hokeja K. Oliwa (a i M. Czerkawski ostatnio poprawił u mnie notowania): słusznie mówi o słabości szkolenia, słabości psychicznej zawodników, między innymi tu zapewne odnosząc się do Radziszewskiego, choć nie tak wprost; słusznie - bo to pytanie o "środowisko", dawnych działaczy, zarząd. Radziszewski - to tylko element. Tamci, w walce, mogą kontratakować bardzo wyraźnie pokazując na Radziszewskiego, kierując uwagę na niego, ze "świętym oburzeniem", tak jak by wcześniej stan środowiska wręcz nie generował takich problemów. To może być takie - "co najmniej drugie dno" tej sprawy.
Blajpios

Postprzez CZaRnYY 2006-05-06, 5:53 pm

Czy ten sędzia z dzisiejszego meczu z Piastem ma jakieś powiązania rodzine z w/w bramkarzem? ;) :roll:
CZaRnYY

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-06, 8:03 pm

tych Radziszewskich to się tępić powinno :roll:

a z drugiej strony fajną mieliśmy obsade meczu z Piastem Radziszewski, Listkiewicz... nazwiska zobowiązują :evil:

sorry za rozmycie...
problematyk-ziom

Postprzez T_misiek 2006-05-07, 9:56 pm

BLAJPOS masz racje Radziszewski mieszka w Sosnowcu a dokladnie na Åšroduli! Widuje go jak jestem u laski.
Wracając do tematu to jestem nie tylko za wywaleniem z reprezentacji ale także zawieszenie na conajmniej 2 lata w prawach zawodnika!!
Mam także nadzieje że ten daremny grajek nie wróci nigdy do Zagłębia bo alkoholików nam nie potrzeba!!
T_misiek
Żółta kartka

Postprzez WOJTEK 2006-05-09, 2:24 pm

Oj Blajpios. Zmusiłem się do czytania Twego krótkiego postu. Jak zwykle szukasz wszędzie sensacji. Radziszewski sobie pozwolił za wiele, to oczywiste. Ale nie dorabiaj ideologii. Nie bronię Kwacha bo mam go w dupie ale po Twojej, jedynej słusznej, prawej stronie można znaleźć setki gorzej sie zachowujących od Kwacha. Temat o hokeju - i tego się trzymaj.
WOJTEK
Adventure Group

no, cóż, Kol. Wojtek...

Postprzez Blajpios 2006-05-10, 8:55 pm

WOJTEK napisał(a):Oj Blajpios. Zmusiłem się do czytania Twego krótkiego postu. Jak zwykle szukasz wszędzie sensacji. Radziszewski sobie pozwolił za wiele, to oczywiste. Ale nie dorabiaj ideologii. Nie bronię Kwacha bo mam go w dupie ale po Twojej, jedynej słusznej, prawej stronie można znaleźć setki gorzej sie zachowujących od Kwacha. Temat o hokeju - i tego się trzymaj.

Cóż, pół żartem, jeżeli nawet trzy setki gorszych się znajdą po prawej stronie, cóż to znaczy - jeżeli po lewej 5 x więcej?; przy czym: coś trudno uwierzyć, że nie broni się Kwacha, jeżeli rozmywa się jego odpowiedzialność, bo naprawdę dużo rzeczy było co najmniej "miałkich" u niego, jednak jak z założenia się powie najpierw, że to nic wielkiego, to dochodzi się do wniosków "Wojtkowych".
Z tym że przypominam: wątek był nie o tym i bynajmniej wątku nie rozmywałem, dlatego proszę też tego nie robić. Napisałem o kontekstach sytuacji Radziszewskiego, aby tym bardziej uzasadnić: oczywiście, popierajmy usunięcie z kadry, nie dawanie nabrać się na puste "obietnice poprawy", wymagajmy ich weryfikacji - ale jednak nie bluzgajmy i nie poniżajmy, choćby z zasady, że młody i ma szanse wstać, choćby dlatego, że uwarunkowania takie m.in jak pisałem i także dlatego, że Zagłębiak. Przy czym zauważmy - kolejny bramkarz z Zagłębia, który nie wytrzymuje napięcia, porażki itp. Czy to nie jest też pytanie np o szkolenie, czy bardziej: o dostarczanie wzorców osobowych? (ale to ostatnie też ktoś mógłby uznać za rozmywanie, choć jak najbardziej jest w kontekście).
Blajpios

Postprzez Gość 2006-05-12, 1:18 pm

Gość

Powrót do Hokej

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników