http://zaglebie-koszykowka.pl/
Powstaje Stronka Koszykarzy Zagłębia .Pozdro
Moderatorzy: Smazu, krzysiu, swiezy52
Nie potrafię powiedzieć co działo się na parkiecie... Wiem, że nasi koszykarze szybko objęli prowadzenie i kontrolowali przebieg gry do końca. Wiem na pewno, że chłopcy nigdy nie grali przy takiej atmosferze i wiem również, że był to jeden z wyjątkowych dni w ich życiu. Taki dzień należał im się za bieganie od jednej do drugiej linii przez cały obecny sezon. Chciałbym podziękować koszykarzom za walkę w każdym meczu od pierwszej do ostatniej minuty. Chciałbym podziękować osobom, które wzięły czynny udział w dzisiejszym wydarzeniu: chłopakom z UZ i Młodej Wiary oraz wszystkim ludziom dobrej woli, którzy przyczynili się do tego, że dzisiejszy dzień na Żeromie wygladał, tak jak wyglądał. Osoby z samego szczytu kibicowskiego Zagłębia pomogły nam bezinteresownie i za to stokrotne podziękowania.
- To jest po prostu coś rewelacyjnego. Pierwszy raz w tym sezonie graliśmy przy tak licznej publiczności i naprawdę jest to wspaniała rzecz. Można powiedzieć, że dziś kibice byli naszym szóstym zawodnikiem na parkiecie. W imieniu swoim i również chłopaków chciałbym podziękować przybyłym kibicom za kulturalny i gorący doping. To naprawdę poprowadziło nas do zwycięstwa. Dziś można było zauważyć, że magia hali powróciła, doping od pierwszej do ostatniej minuty nie ustawał i my niesieni tym dopingiem coraz lepiej graliśmy - powiedział trener koszykarzy Zagłębia Tomasz Rakoczy
- Do meczu przystąpiliśmy bardzo skoncentrowani od pierwszych sekund, pomimo wysokiego zwycięstwa na wyjeździe w poprzedniej rundzie. Nie mogliśmy tego przeciwnika zlekceważyć i założenia były takie, że od pierwszej do ostatniej minuty agresywnie bronimy. Było widać, że ta agresywna obrona przyniosła w dzisiejszym meczu skutek - dodał szkoleniowiec sosnowiczan.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników