OLIMPIA GRUDZIĄDZ - ZAGŁĘBIE / pt. / 15.11.2024 / 18:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: OLIMPIA GRUDZIĄDZ - ZAGŁĘBIE / pt. / 15.11.2024 / 18:00

Postprzez zaglebie32 2024-11-15, 8:58 pm

aro10 napisał(a):
krysteksc napisał(a):
xenon napisał(a):Gratuluję zwycięstwa i dobrego otwarcia rundy wiosennej, tak czy siak interesuje mnie tylko powrót do 1 ligi w tym sezonie bo po to sagaski tu przyszdł.

Z tym składem a już tym bardziej z tą grą nie ma sensu w ogóle o to walczyć bo skończy się jak w zeszłym roku. My mamy wielkie problemy z średniakami w 2 lidze...

Saganowski miał czas od meczów w sezonie spadkowym żeby wyselekcjonować najlepszą grupę piłkarzy do kadry Zagłębia i żeby po spadku z 1 ligi od razu powrócić na zaplecze elity, klub z takiego miasta, z taką bazą kibiców, z takim budżetem powinien minimum być na poziomie 1 ligi gdzie występują kluby z podobnym potencjałem. Cieszy, że dziś wygrana ale z Chęcińskim, który się nie mieścił w Unii Turza Śląska za daleko nie zajedziemy. Ta wygrana zachęci do pojawienia się na stadionie w ostatnim meczu tego roku ale nie oszukujmy się, ta runda była fatalna, wydawało się z początku przy kryzysie, że chociaż stadion będzie czymś w rodzaju twierdzy, ale szybko został warsztat trenerski Saganowskiego zweryfikowany, tak samo potencjał tych gości w koszulkach. Teraz jedyna szansa znów zrobić małą wymianę graczy zimą i walczyć o baraż dający awans. Kolejny sezon na tym poziomie rozgrywkowym to będzie dramat bo dojdą też mocniejsi rywale z 1 ligi i 3 lig jak choćby Sandecja, która jest już lepiej zarządzana.

Macie rację ale to nic nowego.....zatrzymnanie Sutryka i zainteresowanie mediów pokazuje wątki dlaczego Chęcnski walczy o wielokadencyjność....Sutryk w PKM Sosnowiec, mecenas sportu zarządza malpami w zoo, rodzinka w zarzadzie w DG,carewicz w Zagłebiu i sie kręci.Oierwszy i podstawowy problem to niestety mecenas....Bedzie mecenas bedzie to co ogladamy do tej pory.
zaglebie32

Postprzez Adam1906 2024-11-15, 9:24 pm

Adam1906

Postprzez Inż. Mamoń 2024-11-15, 10:19 pm

aro10 napisał(a):
krysteksc napisał(a):
xenon napisał(a):Gratuluję zwycięstwa i dobrego otwarcia rundy wiosennej, tak czy siak interesuje mnie tylko powrót do 1 ligi w tym sezonie bo po to sagaski tu przyszdł.

Cieszy, że dziś wygrana ale z Chęcińskim, który się nie mieścił w Unii Turza Śląska za daleko nie zajedziemy.

Patrząc obiektywnie Chęciński miał dzisiaj asyste przy decydującym o zwycięstwie golu i sam strzelił gola na minimalnym spalonym. Oprócz babola na spółe z Siutą z 20 minuty wg mnie zagrał poprawnie/dobrze. W porównaniu z poprzednią padaką widac u niego progres.
Inż. Mamoń

Postprzez aro10 2024-11-15, 11:28 pm

[/quote]Patrząc obiektywnie Chęciński miał dzisiaj asyste przy decydującym o zwycięstwie golu i sam strzelił gola na minimalnym spalonym. Oprócz babola na spółe z Siutą z 20 minuty wg mnie zagrał poprawnie/dobrze. W porównaniu z poprzednią padaką widac u niego progres.[/quote]

No progres na tle drużyny zagrożonej spadkiem jak Olimpia Grudziądz do Świtu Szczecin z którym rywalizujemy o miejsce barażowe. Jak wspomnieli komentatorzy Chęciński nie mieścił się w klubie poziom czy dwa niżej od Zagłębia i dlaczego miałby być w kadrze Zagłębia czy w wyjściowej 11, to że ma status młodzieżowca to trochę mało na obronę przez argumenty bo chyba kierujemy się dyspozycją sportową na 1 miejscu a nie jakimś durnym przepisem.
aro10

Postprzez novack 2024-11-16, 9:58 am

Do zagłębie 32 (nie mogę po raz kolejny zacytować)

Mecenas ma takie zdanie na temat dwukadencyjności:
tutaj w marcu 2024
https://www.slazag.pl/kadencyjnosc-w-sa ... -utrzymana

a tutaj w listopadzie 2024
https://regiony.rp.pl/okiem-samorzadowc ... samorzadow
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez zaglebie32 2024-11-16, 11:02 am

novack napisał(a):Do zagłębie 32 (nie mogę po raz kolejny zacytować)

Mecenas ma takie zdanie na temat dwukadencyjności:
tutaj w marcu 2024
https://www.slazag.pl/kadencyjnosc-w-sa ... -utrzymana

a tutaj w listopadzie 2024
https://regiony.rp.pl/okiem-samorzadowc ... samorzadow

Zdanie mecenasa ja znam.On jest cały czas przekonany , że jest zbawieniem Sosnowca.Ale to nie tylko oni wszyscy tak mają.Ale wracając do Zagłebia on już chyba nie widzi , że przez lata pogrzebał klub sportowo.Nie mówie o infrastrukturze.Przedewszystkim zapomniałm, że to co daje na Zagłebie nie jest jego tylko miasta.Ale miasta znaczy niczyje wiec sie kręci.Jako kibice przeżyliśmy lata upokorzeń, ogladanie Jaroszewskiego, Stanka, Tomczyka i wiele innych " tuzów" :) :) :) zarządzania.Nikt kto daje pieniadze nie zatrudniłby ich do jakiejkolwiek poważnej funkcji a w Sosnowcu pan prezydent owszem.Miliony wydawane nie wiadomo za co i na co, jakieś długi, korowód kręcących się koo klubui osób.....Tak wygląda obraz nędzy i rozpaczy.Brak transparentnośic finansowej, brak jakiegokolwiek planu funkcjonowania...itd itd....
Jesteśmy w czarnej dupie , ciesząc się z oszołamiającego zwycięstwo w Grudziądzu...Nosz k***a....
zaglebie32

Postprzez Adam1906 2024-11-16, 11:02 am

novack napisał(a):Mecenas ma takie zdanie na temat dwukadencyjności

Czyli od momentu wypowiedzi w dniu 11 marca ,,Gdyby mnie ktoś zapytał to moja prywatna odpowiedź brzmiałaby, że tak, kadencyjność powinna zostać utrzymana" do wypowiedzi z dnia 11 listopada "Według mnie wprowadzenie dwukadencyjności to łamanie zasad demokracji, ale też konstytucji" minęło ledwo 8 miesięcy :lol: Nie za szybko się zmienia zdanie panie prezydencie? Jak wyborcy mają ufać politykowi, który co chwilę mówi co innego? Fajnie tak być jak przysłowiowa chorągiewka na dachu? O Zagłębiu też ma Pan takie zmienne zdanie???

Obrazek

zaglebie32 napisał(a):Jesteśmy w czarnej dupie , ciesząc się z oszołamiającego zwycięstwo w Grudziądzu...Nosz k***a....

Najbardziej mnie rozpierdala orgazm, jakiego dostał wuefista Saganowski :lol: Ja p***le, przecież myśmy wygrali z jakąś śmieszną Olimpią Grudziądz a nie z Legią Warszawa czy Lechem Poznań!!! :redface:

Marek Saganowski napisał(a):Dzisiaj wychodzimy zwycięsko z bardzo ciężkiego terenu. To nie były łatwe tygodnie, ale wywozimy stąd arcyważne trzy punkty.
Adam1906

Postprzez novack 2024-11-16, 11:19 am

Wygrali i w zasadzie nie powinniśmy się niczego czepiać, ale to Saganowski mówił z pretensjami, że 5 goli u siebie z Grodziskiem stracili grając w osłabieniu, to pytam dlaczego wczoraj w przewadze nie strzelili chociaż trzech? Grając w 11 na 10 ledwie utrzymali wynik będąc drużyną zdecydowanie słabszą i po raz kolejny wykręcili żenujące statystyki.

https://www.meczyki.pl/wyniki-na-zywo/o ... statystyki
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez zaglebie32 2024-11-16, 11:47 am

a za najbardzie żenujące uważam fakt , że kibcowsko jesteśmy top, a jesli chodzi o reakcję na tą kupę , którą ukręcił mecenas ze spólką cisza jak makiem zasiał. Żadnej publicznej reakcji...Czyli podoba się nam bycie TOP , ale jednocześnie godzimy sie na to aby jeździć na szacowny Świt Szczecin lub grać na bocznej płycie w Lubinie z nastolatkami.....
zaglebie32

Postprzez novack 2024-11-16, 1:12 pm

Kurdziel latem kontraktował zawodników w określonym przedziale wiekowym, bez wpisanej do kontraktu kwoty odstępnego i w pełni to popieram, ale mieli to być zawodnicy, którzy grając będą nabierać wartości rynkowej jednocześnie dając jakość sportową i to Zagłębie będzie dyktować cenę za jaką pozwoli im odejść. Już widzę kolejki chętnych licytujących się kto da więcej za Mielczarka, Dudę, Mularczyka, czy Chęcińskiego, a ile jakości sportowej dodali jesienią to widzieliśmy. Udało się zakontraktować kilku trzecioligowych średniaków jak Boruń, Zalewski, czy Snopczyński, ale oni ani nie dają jakości na awans, ani nie nabierają wartości rynkowej. Pomarzyć tylko można o takich ludziach w klubie jak Przyrowski i Sasal, a w drużynie Niski i Apolinarski, którzy rzeczywiście są wartością dodaną i nabierają do tego rynkowej wartości, więc nas już na nich stać nie będzie, a zarobi Grodzisk.
novack

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna