ZAGŁĘBIE - GKS JASTRZĘBIE / sob. / 28.09.2024 / 17:45

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - GKS JASTRZĘBIE / sob. / 28.09.2024 / 17:45

Postprzez Adam1906 2024-09-29, 10:09 am

SKRÓT MECZU -> TUTAJ

CAŁY MECZ -> TUTAJ
Adam1906

Postprzez Adamek182 2024-09-29, 4:57 pm

Też już na spokojnie. Chłodna ocena grajków. GK, ok. Były sytuacje w których wydawalo mi się że piąstkowanie było zbędne, ale było mniejszym ryzykiem więc ok. Obrona. Niewulis i Kurto ok. Janiszewski od poczatku jaki=oś bardziej nerwowo grał. Niepewnie. Ale poza tym zagrał też przyzwoicie. Pomoc. Pawlusiński solidnie. Boruń solidnie, niestety z nim jest jeden problem. Jest naszym jedynym wahadłem. Chłopaki z druzyn przeciwnych szybko go zniechęcają do gry o chłop szybko się irytuje. Mimo to, to chyba najgroźniejszy Nasz zawodnik. Valencja? Nie wiem co od niego chcecie po tym meczu. Solidnie i walecznie. Rozgrywał pilke i bral ciężar na siebie. Mular? No niestety słabiutko. Cieszyłem się jak wracał do Nas. Niestety forma słaba. Problemy z przyjęciem pilki. Dziwne decyzje jak chocby ta ze strzałem z 25 metrów. Partnerzy wychodzili poprawnie do ataku, można to bylo dobrze rozwiązac. Poprzeczka? Tylko dzięki rykoszetowi. Zalewski. I tu mam zgrzyt. Cały mecz to....nędza. Wyszła mu jedna akcja - wyrzut z autu. Niby śmiesznie brzmi..ale szacun chłopcze za to bo czas reakcji i końcowy efekt zasługuje na pochwaly. Atak. Agbor miał wejście w druzynie mocne. Teraz przygasł ale dalej jest mocny. Kilka razy się zagapił ale daje sporo od siebie. Dalej jest szybki i była przynajmniej jedna sytuacja w której wypadało tylko podać za linie obrony a nie dogonili by go. Bila, to profesor. Jak jego ocenić? Przy wyżej opisanej akcji zachował się dobrze i z tego asysta. Wcześniej kontra którą zepsół (trzeba zaznaczyć jednak że pomimo tego że było 3/1 to partnerzy w kontrze ustawili sie źle więc ewentualne podanie nie należało do najlatwiejszych). Zmiennicy. Suchocky solidnie. Marciniec można powiedzieć że ok. Nie jest to jednak jakość jakiej bym oczekiwał od niego. Uchnast, kilka minut jego gry utwierdza mnie w przekonaniu że ofensywną gre ZS możemy obserwować tylko wtedy, kiedy jest on na boisku. Waleczny, ambitny, odwazny. Duży plus dla młodego. Snopczyński. Brawa za bramke. Solidnie.
Adamek182

Postprzez zaglebie32 2024-09-30, 2:20 pm

Generalnie się z Tobą zgadzam oprócz Walencji.Chłop , który miał pociagnąc pierwsza ligę jest przecietnym zawodnikiem na druga ligę.Od niego i jego kontraktu się wymaga nie tego aby przebierał szybko nózkami , tylko prowadził grę.A on gra cały czas na alibi.90 procent podań do tyłu , w kluczowych sytuacjach nie szukam żadnych ofensywnych wejść tylko do tyłu.Od niego mieliśmy wymagać więcej.Na tym człowieku drużyny nie zbudujemy a pieprzenie Dudka w telewizji o fantastycznej grze Walencji jest jak jego sukcesy trenerskie.
zaglebie32

Postprzez GrubyPerez 2024-09-30, 3:18 pm

Adamek182 napisał(a):Marciniec można powiedzieć że ok. Nie jest to jednak jakość jakiej bym oczekiwał od niego. Uchnast, kilka minut jego gry utwierdza mnie w przekonaniu że ofensywną gre ZS możemy obserwować tylko wtedy, kiedy jest on na boisku.

Pełna zgoda co do oceny tychże- z mała poprawką - ten pierwszy MUSI dać więcej, ten drugi może dać znacznie więcej.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez novack 2024-09-30, 3:23 pm

Uchnast powinien być rozgrywającym numer JEDEN i o tym powinien mu wprost powiedzieć Sagan, tak żeby chłopak nabrał pewności i nie bał się podejmować ryzykownych rozwiązań, które na tej pozycji są oczywiste. Niestety, żeby podjąć ryzyko, musi mieć za sobą konkretnego defensywnego pomocnika, który skasuje i wyczyści co trzeba. Marciniec taki nie jest i nie będzie, sam ma więcej strat i podań do tyłu.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez petromar 2024-09-30, 4:44 pm

zaglebie32 napisał(a):Generalnie się z Tobą zgadzam oprócz Walencji.Chłop , który miał pociagnąc pierwsza ligę jest przecietnym zawodnikiem na druga ligę.Od niego i jego kontraktu się wymaga nie tego aby przebierał szybko nózkami , tylko prowadził grę.A on gra cały czas na alibi.90 procent podań do tyłu , w kluczowych sytuacjach nie szukam żadnych ofensywnych wejść tylko do tyłu.Od niego mieliśmy wymagać więcej.Na tym człowieku drużyny nie zbudujemy a pieprzenie Dudka w telewizji o fantastycznej grze Walencji jest jak jego sukcesy trenerskie.

mam takie samo zdanie, podejrzewam że z taką grą jak Valencia mielibyśmy za taką samą kwotę wynagrodzenia dwóch - jak nie trzech grajków na podobnym poziomie, chłop jest cieniem gracza z ekstraklasy niestety.....
petromar

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna