Pisząc po staropolsku: "Let's beginning again". Patrząc po formie drużyn z ekstraklasy widać, że przymusowa przerwa odbiła swoje piętno. W aktualnej sytuacji: mecz-wielka niewiadoma.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
Ciekawi mnie ten mecz w Czwartkowy wieczór w Tychach - 3 punkty dadzą utrzymanie pozycji do ataku na baraże w przeciwnym razie to będzie takie granie o utrzymanie. Ten mecz z Tychami da nam odpowiedz jak nasza drużyna prezentuje się na tle innych. Oglądam wszystkie mecze podawane w TV - najbardziej interesuje mnie nasze Zagłębie - dobrze zacząć te końcówkę to jest istota sprawy - mam nadzieję ze będzie dobrze. Pozdrawiam Tadeusz
Stępniowski Seedorf Łopata Grzelak Beneta Pawłowski Babiarz Małecki Sinior Nawotka Rubio Tak widzi skład wyjściowy SPORT trochę martwią mnie Sinior i Seedorf bo do tej pory często zawodzili a sadzanie Matko na ławce wyglada na taką politykę klubu by rozwijać młodego . Generalnie to dobra polityka ale Matko żal a i mam coś wrażenie ze w tych dziwnych meczach bez kibiców gdzie najlepsi obrońcy Bundesligi i Ekstraklasy robią takie cuda na kiju ze to się w głowie nie mieści to rola bramkarza rośnie do podobnej w hokeju gdzie dobry bramkarz to 80% drużyny
Pozostały godziny do meczu - trener Tyszan nie jest optymistą przed meczem Sledze to granie bez kibiców od Bundes-Ligi - poprzez Extra i nasza I ligę. Jeśli nasi zawodnicy są dobrzy fizycznie i stać ich na granie "szybką piłką" i troche więcej niż 90 minut to możemy liczyć na 3 pkt. Jeszcze jedno koncentracja w obronie na 300% - oby nie było głupich rzutów karnych. Seedorf - ten chłopak ma papiery na dobre granie - ta jego lewa noga jest OK musi grać tak jak grają drużyny w naszej lidze - to będzie OK Nie jestem dzisiaj optymistą - ale może być dobrze Pozdrawiam Tadeusz