Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Waluś 2008-03-01, 10:09 pm

Hubert Kościukiewicz na testach w KSZO
Od dzisiaj na testach w trzecioligowym zespole KSZO Ostrowiec Świętokrzyski przebywa Hubert Kościukiewicz, który ostatnio występował w Zagłębiu Sosnowiec.

Jutro zostanie sprawdzony w sparingu z Naprzodem Jędrzejów, podobnie jak Paweł Budniak z Łódzkiego Klubu Sportowego.

źródło: Echo Dnia
Waluś
kumaty

Postprzez manuel90 2008-03-04, 7:06 pm

Hubert Kościukiewicz jest od wczoraj(4 marca) piłkarzem trzecioligowego KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Zawodnik podpisał półroczny kontrakt z ostrowieckim klubem.

Kościukiewicz ma 29 lat. Występuje jako defensywny pomocnik, ale może też grać na środku obrony. Jest wychowankiem GKS Bełchatów, później reprezentował barwy LKS Gomunice, Ceramiki Opoczno, Heko Czermno, ostatnio Zagłębia Sosnowiec.

ale lepsze jest to:

PE: Wisła Kraków : Jagiellonia Białystok
34' 3:0!!!
Wrzutka w pole karne, tam piłkę wycofuje Dudu. Nie było to dobre wycofanie, ale Kmiecik świetnie wywalczył piłkę i uderzył z 16 metrów w samo okienko! Bramka: stadiony świata!

hehehe ;D
manuel90

Postprzez wuyiop 2008-03-06, 11:34 am

DO Arka W.Jak wiadomo{prasa..przecieki...rozmowy z ludzmi...}Zagłębie nie ma zadnych sprzedanych meczów na koncie!!!!Zarzuty dotycza prób wreczania łapówek i dokonania tegoz własnie!Wiec prosze nie wysuwac tez o sprzedawaniu dupy czy czego tam jeszcze....
wuyiop

Postprzez YOOSHKY 2008-03-07, 1:49 pm

Marcin wróć.... :)
Ostatnio edytowano 1970-01-01, 1:00 am przez YOOSHKY, łącznie edytowano 1 raz
YOOSHKY

Postprzez django 2008-03-07, 2:27 pm

YOOSHKY napisał(a):Marcin wróć....:)

Taa... a za rok nas z tej trzeciej ligi wypierdolą do b-klasy za przekręty.

[ Dodano: 2008-03-09, 10:18 am ]
Kmita Roberta Moskala wygrał z liderem drugiej ligi Śląskiem Wrocław 3:1. Asystę przy trzecim golu miał Bagnicki.
Ostatnio edytowano 2008-03-07, 2:31 pm przez django, łącznie edytowano 1 raz
django

Postprzez Waluś 2008-03-12, 8:06 pm

Jarosław Białek w Resovii
Były już gracz Zagłębia Sosnowiec Jarosław Białek (ur. 1981 r.) podpisał dzisiaj kontrakt z Resovią i w nadchodzącej rundzie będzie reprezentował klub z Rzeszowa.

Białek w ekstraklasie grał też w barwach Widzewa Łódź i Górnika Zabrze. Ogółem wystąpił w 22 meczach i strzelił jedną bramkę.

źródło: www.resovia.res.pl / Dziennik Polski

[ Dodano: 2008-03-13, 9:27 pm ]
Mirosław Baran i Krystian Prymula w Resovii

22-letni Mirosław Baran oraz 25-letni Krystian Prymula będą w nowej rundzie reprezentować Resovię.

Baran (obrońca) to były gracz IV-ligowego Igloopolu Dębica, natomiast Prymula (napastnik) ostatnio występował w Zagłębiu Sosnowiec, strzelając w rundzie jesiennej jednego gola w spotkaniu Młodej Ekstraklasy.

źródło: własne / Resovia

Ale Resovia robi zaciąg byłych Zagłębiaków. Po Piątkowskim i Białku dołączył Prymula.
Z ciekawościa będę śledził ich poczynania w nowym klubie.
PS. A Prymula miał takie aspiracje min. Lech Poznań, pół roku na ławce już sprowadziło go na ziemię i pokazało, gdzie jest jego miejsce tzn 3 liga.
Waluś
kumaty

Postprzez SLayer 2008-03-17, 11:31 pm

Nie wiem czy to jest dobry temat aby pisać o tak wielkim graczu i trenerze jakim Był Zbigniew Myga.
Ale dla tych co pamiętają tego przesympatycznego trenera i zawodnika.
Otóż mieszka w mojej miejscowości Koziegłowy, ma już bodajże 69 lat mimo to trenuje nasz miejscowy klub piłki halowej.
Dodam że często razem z nami gra gdy brakuje zawodnika :)

Proszę admina o przeniesienie mojego posta jeżeli istnieje bardziej właściwy topic.
Na tym forum jestem nowy więc jeszcze nie zbyt sprawnie się poruszam.

Pozdrawiam
SLayer

Postprzez Blajpios 2008-03-18, 12:31 am

SLayer napisał(a):Nie wiem czy to jest dobry temat aby pisać o tak wielkim graczu i trenerze jakim Był Zbigniew Myga.
Ale dla tych co pamiętają tego przesympatycznego trenera i zawodnika.
Otóż mieszka w mojej miejscowości Koziegłowy, ma już bodajże 69 lat mimo to trenuje nasz miejscowy klub piłki halowej.
Dodam że często razem z nami gra gdy brakuje zawodnika :)

Proszę admina o przeniesienie mojego posta jeżeli istnieje bardziej właściwy topic.
Na tym forum jestem nowy więc jeszcze nie zbyt sprawnie się poruszam.

Pozdrawiam

No, na pewno mieści się w temacie wątku ta wiadomość - a nawet jeżeli byłby jakiś bardziej pasujący, to ten jest bardziej popularny. Wszyscy "starzy kibice", co jeszcze pamiętają czasy Pana Zbigniewa, na pewno umieszczenie tutaj wybaczą! Przy okazji - proszę wyrazy szacunku dla Pana Zbigniewa przekazać i pozdrowienia od zagłębiowskiej braci!
Blajpios

Postprzez Raul75 2008-03-18, 12:34 am

Resovia skupuje byłych Zagłębiaków. Najpierw Piątkowski, później Prymula a na końcu Białek. Ten ostatni w meczu z Hetmanem dość szybko opuścił boisko po brutalnym wejściu przeciwnika. Resovia przegrała 0:1.
Raul75

Postprzez fan78 2008-03-27, 1:19 am

Polski bramkarz Szymon Gąsiński, który kilka dni temu udał się na testy do trzecioligowego norweskiego Mo IL, podpisał umowę z nowym klubem.

24-letni Gąsiński to wychowanek Łódzkiego Klubu Sportowego. Przed rundą wiosenną sezonu 2005/2006 przeszedł do Zagłębia Sosnowiec z Górnika Łęczyca. W barwach klubu z Sosnowca Gąsiński zadebiutował 20 maja 2006 w meczu ze Świtem Nowy Dwór Mazowiecki. Łącznie w Zagłębiu rozegrał 25 meczów (9 w I lidze, 15 w II lidze oraz 1 w Pucharze Ekstraklasy).

Zrodlo:90minut.pl
fan78

Postprzez django 2008-03-28, 3:06 pm

http://www.pilkanozna.pl/news.php?ID=87103

Dawid Skrzypek odchodzi z Zagłębia

Dawid Skrzypek, piłkarz związany przez niemal całą karierę z Zagłębiem Sosnowiec, przechodzi do walczącego o awans do drugiej ligi norweskiego klubu Mo Idretsslag.

Kilka dni temu kontrakt z tym samym klubem podpisał inny zawodnik Zagłębia, bramkarz Szymon Gąsiński. Skrzypek zwiąże się z norweskim trzecioligowcem trzymiesięczną umową. Ostateczną decyzję podjął po odsunięciu go przez trenera Piotra Pierścionka od składu na wyjazdowy mecz z Groclinem.

- Po czwartkowym treningu trener podszedł do mnie i powiedział, że nie widzi mnie w składzie na mecz w Grodzisku, bo nie pasuję do jego koncepcji taktycznej na to akurat spotkanie. Już wcześniej pojawiła się oferta z Norwegii, przedstawiciele tego klubu nalegali, prosili, ale ja cały czas odmawiałem. Teraz jednak, wobec tego, że nie jestem w stanie przewidzieć, czy będę grał w Zagłębiu, zdecydowałem się ją przyjąć. Tym bardziej, że liga norweska w czerwcu kończy rozgrywki i zawsze będę mógł wrócić do Sosnowca - wyjaśnia Skrzypek.

Na transfer zgodził się również zarząd Zagłębia. Władze klubu postawiły na odmładzanie składu i wprowadzanie do gry wychowanków, którzy w przyszłym sezonie mają stanowić już trzon kadry meczowej. W tej sytuacji 30-letni już Skrzypek otrzymał zielone światło do zmiany klubu.

- Zarząd rzeczywiście nie robił mi przeszkód, tym bardziej, że Zagłębie też zarobi na tym transferze. Nie jestem już najmłodszy, ale chcę jeszcze pograć w piłkę, a w Zagłębiu w tej chwili stawia się na młodzież. Jestem jednak związany z tym miastem i ludźmi. Przed wyjazdem postaram się spotkać z kibicami i wyjaśnić im całą sytuację - obiecuje Skrzypek.

(ASInfo/Piotr Tafil)
django

Postprzez Waluś 2008-03-31, 8:14 pm

Znalazłem ot takie małe coś odnośnie naszego ulubieńca z ostatnio topowego zespołu Korony K. Ciekawe jak się nagradza zawodników za "sportowa" postawę z przeszłości

"Zespół zamanifestował niezadowolenie z decyzji zarządu także w inny sposób. Pod nieobecność Hermesa kapitanem przekornie uczynił Marcina Drzymonta. Stoper Kolportera Korony w sierpniu ubiegłego roku również był zawieszony przez kielecki klub, gdy jego nazwisko pojawiło się w kontekście afery korupcyjnej w Zagłębiu Sosnowiec."
Waluś
kumaty

Postprzez psv 2008-03-31, 8:53 pm

i na tym przykładzie właśnie widać jak polscy piłkarze szanują kluby i kibiców
psv

Postprzez Przemek26 2008-04-07, 11:04 am

http://www.mo-il.no/default.asp?p=artic ... &groupId=1

Mo ILs nyervervede hřyre kantspiller, Dawid Skrzypek, fikk sin debut for bruntrřyene i treningskampen mot Mosjřen IL i kveld.

- Vi er litt slitne etter tjue timer pĺ reisefot. Vi ankom Mo i Rana halv tolv i natt, kunne Mo ILs keeper Szymon Gasinski fortelle til www.mo-il.no. Til tross for en ikke optimal oppladning til kampen fikk vi se en rask og spennende ny hřyre kantspiller pĺ Moheia.

Og vi har en mistanke om at det var nettopp Mo ILs nyervervelser som var ĺrsaken til at det var mellom 70-80 tilskuere pĺ treningskampen i kveld.

Kampen endte 4-2 etter scoringer av Joakim Rudolfsen (2), Joakim Hermansen og Jakob Falch Meidell. De to sistnevnte entret banen i andre omgang.

Mo IL startet matchen med fřlgende mannskap:
Szymon Gasinski

Břrge Bendiksen Morten Hagh Bjřrn A. Risřy Robert Bjřrknes

Řyvind Holt Espen Hagh Tim Nerdal

Dawid Skrzypek Joakim Rudolfsen Fredrik Gustavsen

Obrazek
Przemek26

Postprzez emdżej 2008-04-10, 5:07 pm

Gol Grzegorza Kmiecika wywindował drużynę Wisły na fotel lidera Młodej Ekstraklasy! Brawo!
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna