Reprezentacja...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Reprezentacja...

Postprzez August 2009-09-10, 11:34 am

Kwestia przyszłości rodzimej piłki i tym samym reprezentacji to sprawa daleko idących przemian całego systemu a własciwie gnoju jaki dziś sobą reprezentuje polska piłka a tylko symbolicznie uosabia ją Prezes- kompletny idiota PZPN-u. Może to kontorwersyjne co napiszę ale osobiście w pewnym sensie się cieszę , że dostaliśmy w dupę bo ewentualny sukces w eliminacjach stanoiłby tylko lepszą przykrywkę dla całej tej piłkarsko mafijnej koteriii , której jakiekolwiek zmiany nie są na rękę. Tak było zresztą w poprzednich latach kiedy wygrywaliśmy eliminacje. My dziś tkwimy w głębokiej prlowskiej dupie, jeśli chodzi o działaczy, jeszcze gorszej mentalności jeśli chodzi o piłkarzy i w kompplentej ułomności jeśli chodzi o tzw. polską myśl szkoleniową. I dziś nie jesteśmy na dnie ale tylko dlatego że naprawdę trzeba by się jeszcze postarać żeby nas prześcignęli amatorzy z San Marino czy Wysp Owczych. Mnie boli nie tyle sama porażka ze Słowenią i nawet nie tyle sam styl ile świadomość, że przez następne lata nie zmieni się specjalnie nic. Grzesiek będzie tkwił nadal na stanowisku, pobierał nieasomitą jak dla mnie kasę przy komleptnym nieróbstwie i braku odpowiedzialności a za jego plecami andal interesy bedą kręcić ci, którzy właśnie dlatego wybrali kiepa aby mieć święty spokój. I tylko mi żale tych wszystkich fantastycznych kibiców, którzy wybrali się najpierw do Chorzowie i Mariboru (w tym ostatnim mimo wszelkich utrudnień rozionych przez "działaczy"). No, ale jeszcze 2 mecze do odbębnienia przez reprę i do lata przyszłego roku będzie spokój, wtedy znowu Legia czy Wisła dostaną wpierdol od jakiegoś estońskiego giganta znowu się skończy i... tak w koło Macieju.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez maniek-75-75 2009-09-10, 12:52 pm

August napisał(a):wtedy znowu Legia czy Wisła dostaną wpierdol od jakiegoś estońskiego giganta znowu się skończy i... tak w koło Macieju.

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
maniek-75-75

Postprzez Zagłębiak_1906_ 2009-09-10, 1:19 pm

A mówiłem, żeby go po Euro wy*ebać to nie
Zagłębiak_1906_

Postprzez mario1 2009-09-11, 11:23 pm

nie bede cytowal Augusta ale pieknie powiedziane i w miare krotko kwintesencja naszej skopanej az sie cholewka w czlowieku gotuje ;-( :twisted: :kiepsko:
mario1

Postprzez August 2009-09-12, 2:05 pm

Ponoć będzie "kambek" Janasa. Ale się nieoficjalnie słyszy, że tak naprawdę najwięcej do powiedzenia ma nie Lato czy Engel z Piechniczkiem ale ubek Placzyński.
August

Postprzez swiezy52 2009-09-12, 4:56 pm

troszke nie na temat ale
POLSKA REPREZENTACJA W FINALE MISTRZOSTW EUROPY W SIATKOWCE
:brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
polacy pokonali Bułgarów 3:0
gratulujemy
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez August 2009-09-15, 11:46 am

Do PZPN wpłynęło zgłoszenie byłego mistrza świata Lothara Matthaeusa, który chciałby pracować z polską kadrą - dowiedział się Sport.pl. Związek mówi "nie". Przyszła też oferta innej sławy - o wiele atrakcyjniejszej od Niemca.

Jednak według informacji Sport.pl w PZPN następuje przełom. Przynajmniej tak się wydaje, bo prezes Grzegorz Lato po raz pierwszy wspomniał o tym, że być może następcą Leo Beenhakkera zostanie...obcokrajowiec!
Wcześniej powtarzał jak mantrę, że po Holendrze kadrą na pewno przejmie Polak. Kandydatami są Stefan Majewski, Franciszek Smuda i Paweł Janas. Reszta nazwisk - Maciej Skorża, Ryszard Tarasiewicz, Henryk Kasperczak - to tylko spekulacje. Nawet, jeśli te nazwiska wymienia prezes, wiadomo że największe szanse mają Smuda, Janas i Majewski.

Ale ostatnio do Związku wpłyneła jeszcze jedna kandydatura z zagranicy. I ta, w przeciwieństwie do Matthaeusa, zostanie wzięta pod uwagę. Powinno dojść do spotkania zainteresowanego z prezesem Lato, wiceprezesem Antonim Piechniczkiem oraz dyrektorem związku Jerzym Engelem. Nazwisko, na razie, skrywane jest w ogromnej tajemnicy. Ale kandydat tak zaintrygował prezesa, że postanowił z nim porozmawiać.

Nie doszło za to we wtorek, i nie dojdzie, do spotkania z Leo Beenhakkerem. Poprzez dyrektora kadry Jana de Zeeuwa, Leo przekazał, że do Polski nie przyjedzie. Że kontrakt można rozwiązać drogą mailową. Wystarczy tylko wypłacić dwie ostatnie pensje (za październik i listopad) i sprawa załatwiona. Beenhakkerowi wciąż nie przeszła wściekłość na Latę za to, że po meczu ze Słowenią zwolnił go nie osobiście jak obiecywał, a przed kamerami telewizji nSport. Do Polski nie zamierza więcej przyjeżdżać mimo przeprosin prezesa.

Lato, w rozmowie z de Zeeuwem, ponowił w poniedziałek zaproszenie dla Beenhakkera. Mimo wszystko chce się z nim rozstać w zgodzie. Odpowiedzi jeszcze nie ma.
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,70403 ... slawa.html
August

Postprzez August 2009-09-17, 7:48 am

Javier Clemente, Javier Aguirre, Avram Grant i Lothar Matthäus chcą zostać selekcjonerami reprezentacji Polski. Lista raczej nie rzuca na kolana (może poza Aguirre).
Za niniejszym artykułem:
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,70477 ... iedza.html
August

Postprzez daro 2009-09-17, 4:39 pm

Stawiamy na młodzież !! :) hahahaha, qrwa, ale jaja :) :lol: :lol:

Do pracy z reprezentacją Polski zgłosił się jeden z brazylijskich trenerów, ale nie jest nim Luiz Felipe Scolari - poinformował dyrektor sportowy i członek Wydziału Szkolenia PZPN Jerzy Engel. Były trener kadry przyznał również, że do pracy z reprezentacją zgłosił się 15-letni chłopiec.

REKLAMA Czytaj dalej

- Ludzi robią różne sztuczki, dlatego otrzymujemy oferty poważne i niepoważne. Ktoś przysłał CV Lothara Mathaueusa, ale nie ma w tym piśmie chęci rozpoczęcia przez niemieckiego szkoleniowca pracy w Polsce. Mam też CV 15-letniego chłopca... - zdradził Engel.

- Tak naprawdę nie było żadnego poważnego zgłoszenia. Swoje usługi zaoferował jeden z brazylijskich szkoleniowców, prowadził parę klubów, ale to nie kandydat na selekcjonera reprezentacji Polski. To nie jest Scolari - powiedział Engel.

Były selekcjoner biało-czerwonych jest zwolennikiem zatrudnienia polskiego trenera, choć uważa, że PZPN stać finansowo również na zagranicznego z "górnej półki".

- Jako przedstawiciel Wydziału Szkolenia jestem za tym, aby kadrę poprowadził Polak. Grupa ludzi wytypowanych w czwartek przez zarząd związku przedstawi trzy-cztery kandydatury. Prezes Lato zapowiedział, że nie będzie jak wcześniej, kiedy Beenhakkera wybrał jednoosobowo prezes Listkiewicz, czy w moim przypadku, kiedy wybierali Listkiewicz z Bońkiem. Chcę teraz wysłuchać opinii i dopiero podejmować decyzje - przyznał Engel.

- PZPN pokazał, że stać go na zatrudnienie dobrego szkoleniowca. Ja rozmawiając z trenerami zagranicznymi słyszałem zdziwienie, że takie pieniądze zaoferowaliśmy w Polsce (nieoficjalnie wiadomo, że Beenhakker zarabiał 75 tys. euro miesięcznie - PAP). Oni za połowę tej sumy z przyjemnością przyjechaliby pracować u nas - stwierdził.

- Na mistrzostwa Europy w 2012 roku może zabraknąć gdzieś autostrady, jakiś hotel może być nie najwyższej klasy, lotnisko niedokończone i to wszystko zostanie wybaczone. Ale nikt nie wybaczy, jeśli reprezentacja będzie grała słabo - zakończył Jerzy Engel.
http://mundial.wp.pl/kat,1728,title,Eng ... omosc.html?
daro

Postprzez maniek-75-75 2009-09-17, 5:11 pm

no i wybrali /tymczasowo ;-) / mega gwiazdę , super gościa który nic nie osiągnął "doktora" stefana...nie wiem czy śmiać się czy płakać :czerwona: :czerwona: :czerwona:
maniek-75-75

Postprzez łoś 2009-09-17, 6:06 pm

Faktycznie super trener ręce opadająw nagrode za spuszczenie Cracowi został selekcjonerem :-) Ja nie wiem czy ten cały PZPN to w innym kraju żyje nam potrzeba trenera który w końcu przewietrzy to całe dyskotekowe towarzystwo chlopa z jajami a nietaką CIAPE.To tyle płakac sie chce :czerwona:
łoś

Postprzez daro 2009-09-17, 6:25 pm

Kumpel Laty od flaszki bedzie prowadzil reprezentacjÄ™ hahahahhaha.
Najgorszy z możliwych scenariuszy sprawdził sie ..... qrwa ! ta banda jest nie do ruszenia ??? !!!!
daro

Postprzez zaglebie76 2009-09-17, 7:06 pm

Chyba nie jesteście bardzo zdziwieni ?
Opcja z tymczasowym trenerem - Majewskim ,była najgłupsza ,więc było wiadomo że PZPN ją wybierze.
Też jestem wkurzony ,ale nie zdziwiony.
zaglebie76

Postprzez maniek-75-75 2009-09-17, 8:31 pm

zdziwiony nie jestem.....po prostu wypada się wypowiedzieć ......żenada ! no i kumple....
maniek-75-75

Postprzez zdrajczyk 2009-09-17, 9:27 pm

Zaczerpnięte z innego forum...

PROTEST
Rusza protest kibiców przeciwko PZPN! Pierwszą poważną okazją do pokazania im, że mamy ich dość to 14.10.2009 mecz Polska - Słowacja. Apel do wszystkich kibiców w całej Polsce - ZBOJKOTUJMY ten mecz!!! Jeśli jesteś moderatorem fora internetowego związanego z piłką nożna umieść podobny apel! 14.10.2009 - stadion powinien świecić pustkami. 0 biletów - 0 kasy dla PZPN-u! Do akcji włączyła się ogromna rzesza forumowiczów z największych polskich portali informacyjnych . Serbia na koniec eliminacji grała przy pustych trybunach. Bośnia i Hercegowina grała również przy pustych trybunach, ale tam jeszcze do protestu dołączyło się 13 najlepszych graczy i padł ich związek piłki przestępczej. Zróbmy coś dobrego dla polskiej piłki nożnej! Nam tez może się udać!Proszę skopiujcie ten komunikat i umieśćcie go na innych forach.

Co o tym sÄ…dzicie?
zdrajczyk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: aro10